The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzysiek85_TSW
Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2014, 18:53
Jest w Krakowie sklep z odzieżą o tematyce patriotycznej? Proszę o jakieś namiary
Jazda Jazda Jazda - Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.05.2014, 20:26
Czy po sprzedaży samochodu i wymówieniu umowy z ubezpieczycielem dostaje się jeszcze zwrot pieniędzy za OC?
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.05.2014, 21:20
jeżeli wystąpisz o zwrot to tak.
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Stary 28.05.2014, 21:36
Coś więcej? Pierwszy raz to robię.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.05.2014, 23:05
Najlepiej idź z umową kupna sprzedaży do centrali ubezpieczyciela w danym rejonie ( np. PZU na Dunajewskiego ) i powiedz Pani przy okienku, że chciałbyś wystąpić o zwrot kasy za niewykorzystane ubezpieczenie. Mi PZU zwróciło kasę po kradzieży motocykla. Generalnie to oni mają już swoje druki do tego typu spraw, Pani Ci pomoże wypełnić przy okienku i finito.
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Stary 29.05.2014, 14:58
Ok, dzięki wielkie.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2014, 15:40
someone_TSW napisał(a):Wyświetl post
Czy po sprzedaży samochodu i wymówieniu umowy z ubezpieczycielem dostaje się jeszcze zwrot pieniędzy za OC?
Procedura jest banalnie prosta.

1) Sprzedajesz samochód,

2) Kserujesz dowód sprzedaży (faktura albo umowa sprzedaży) i piszesz pismo o zwrot niewykorzystanej składki, podajesz numer konta i numer polisy.

3) Wysyłasz do ubezpieczyciela i czekasz na przelew.

Nigdzie nie musisz chodzić. Większość spraw to już samymi skanami i mailami załatwiasz.
Odpowiedz cytując
Padre
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 29.05.2014, 16:12
Swita mi cos takiego, ze oprocz umowy sprzedazy samochodu musisz miec wypowiedzenie oc podpisane przez kupujacego, gdyz w momencie zawarcia umowy sprzedazy auta, oc przechodzi razem z samochodem na nabywce ( chyba ze w umowie bylo napisane inaczej).
~ nie mam 100% pewnosci co do tego, tak ze najlepiej skontaktuj sie z ubezpieczycielem i zapytaj jego
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.05.2014, 23:33
Płacić mandat z fotoradaru od GITD czy odsyłac i palić jana, że to nie ja za kierownicą ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.05.2014, 23:54
Musisz wskazac mto prowadzil wiec gra niewarta swieczki.
Odpowiedz cytując
kermit06
Member

Od: 02.2014

Stary 30.05.2014, 00:14
Czy ja dobrze zrozumiałem?

http://www.play.pl/telefony/lg-smart...ontent=Rodzina

( kliknijcie w Urządzenie z abonamentem
FORMUŁA RODZINA 4.0+ | 169,98 zł - PO PRAWEJ STRONIE )

Za 99,99 złotych miesięcznie, mam telefon i telewizor LG, jeden numer - karta sim i to tylko przez 6 miesięcy

Pytam poważnie ( nie jestem żadnym pracownikiem playa i to żaden marketing szeptany ), po prostu się zstanawiam.

Za 600 złotych płatne na przestrzeni pół roku, mam jebitną plazmę, komórkę, i nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci?
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.05.2014, 02:02
Chyba nie. :(

Czas trwania umowy to 24 miesiące. Te 6 miesięcy to coś, co nazwijmy umownie "okresem zniżkowym".
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
kermit06
Member

Od: 02.2014

Stary 31.05.2014, 22:39
Ktoś mógłby językiem białego człowieka mi wytłumaczyć różnicę między:

Dyplomacją energetyczną a dyplomacją gospodarczą?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyplomacja_energetyczna

dziękuję!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.06.2014, 09:26
fialo napisał(a):Wyświetl post
Płacić mandat z fotoradaru od GITD czy odsyłac i palić jana, że to nie ja za kierownicą ?
Zalezy jakie przekroczenie, jak maks to nie wskazuj. Dostaniesz za nie wskazanie pewnie 500 ale bez punktow.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.06.2014, 10:53
za niewskazanie napewno 500 bo to mandat karny ktory sam nie tak dawno przyjąłem ;/

jesli kierowałes autem firmowym to ciązy na Tobie/Pracodawcy obowiazek wskazania. Wskazujesz 2,3 osoby i ....nie zapłacisz mandatu, ale sie troche poużerasz udając w sądzie ze nie wiesz ocb
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
_KRIS_
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.06.2014, 18:32
Mam pytanie gdzie na noc mozna zaparkowac najblizej galerii krakowskiej oczywiscie za free?
MUAY THAI!!!
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.06.2014, 18:45
między 20 a 10 rano np na ulicy Warszawskiej.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.06.2014, 19:11
Albo na ul Szlak. Tylko tak jak pisze alterego - w tych godzinach.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.06.2014, 20:54
Noszę się z zamiarem kupna aparatu fotograficznego, który będzie robił zdjęcia trochę lepszej jakości niż zwykły kompakt za 400zł. Budżet na ten cel mam ograniczony do 2500zł. Jaki polecacie sprzęt, jaka firma, jaki model?
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.06.2014, 19:10
Gdzie najlepiej zrobic USG kolana?

Gdzie mógłbym naprawic taki oto licznik do rowerka treningowego >>> http://pl.tinypic.com/r/2s6nio4/8
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.06.2014, 20:01
Gdzie najlepiej zrobic USG kolana?

Są 2 opcje:
Rafał Obuchowicz, przyjmuje na Dietla (jest pro ale swoje bierze- jak masz coś ze sportem związane to raczej wal do niego)
Waldemar Gołda, przyjmuje prywatnie na Szwedzkiej bodajże, bierze mniej to napewno, jest fachowo , ale gość jest starej daty i co byś nie miał w kolanie to zaleci Ci oszczędzanie stawu.

Mam podobne pytanie jak kolega wcześniej... Ktoś poleci jakiś sprzęt jako pierwszą lustrzankę ?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.06.2014, 08:20
Wyjeżdżam do Francji na 2 tygodnie i nie wiem kompletnie w jaki sposób mogę dzwonić do Polski aby nie zbankrutować bo cena ponad złoty za minutę to jednak sporo. Polecicie coś? Ważne aby można było taki starter kupić gdzieś w kiosku lub slonie w krk a nie żeby przysyłli pocztą bo na to za późno.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.06.2014, 10:17
Panowie sprawa jest taka, ze ziomek X umowil sie telefonicznie z gosciem Y ze za pewna kwote kupuje od niego pewne rzeczy, ktore gosc Y ma wystawione na allegro. Dogadali sie poza allegro, a w zwiazku z tym ziomek X zrobil mu przelew na calosc, a Y zobowiazal mu sie wyslac wspomniane rzeczy poczta. ( Gosc Y mial kilkanascie pozytywnych komentarzy, przy kazdej z wystawionych rzeczy widniala kartka z jego nickiem na allegro-tak wiec gosc posiada te przedmioty). Gosc Y potwierdzil emailowo, ze otrzymal wplate i ze wysyla przesylke. Po 2 dniach napisal rowniez, ze byl na poczcie i wyslal przesylke, ktora ma byc u ziomka X do 2 dni roboczych. Minelo 5 dni roboczych, nie ma paczki, nie ma kontaktu z gosciem Y, ma wylaczony telefon, nie odpisuje na emaile.
I teraz pytanie co moze zrobic ziomek X zeby odzyskac kase? Umowa byla slowna miedzy obu panami, X posiada emaile, z ktorych wynika cala sytuacja + oczywiscie potwierdzenie przelewu. Kwota o ktora chodzi jest prawie 4 cyfrowa.
Jak cos moze byc pw, z gory dzieki
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.06.2014, 10:17
Cytat:
Wyjeżdżam do Francji na 2 tygodnie i nie wiem kompletnie w jaki sposób mogę dzwonić do Polski aby nie zbankrutować bo cena ponad złoty za minutę to jednak sporo. Polecicie coś? Ważne aby można było taki starter kupić gdzieś w kiosku lub slonie w krk a nie żeby przysyłli pocztą bo na to za późno.
no to chyba najlepiej przez skype'a.
Poza tym zalezy gdzie będziesz i jak sie dogadujesz. Arabskie i murzyńskie sklepiki w dużych miastach oferują bardzo tanie połaczenia telefoniczne za granicę. Do Polski też.

Z innych rzeczy: karty telefoniczne, ale ich produkcja i sprzedaż od kilku miesięcy została już praktycznie wstrzymana.
Na stronie Orange'a francuskiego możesz kupic kody do telefonowana za granice ze stacjonarnych. Za 10 euro do 2000 minut do Europy, na stacjonarne, na komórki do 240 minut. Kupujesz online, dostajesz kody na maila.
http://boutique.orange.fr/ESHOP_mx_o...36072&IDSPForf=
Ostatnio edytowane przez FraMat : 05.06.2014 o godz. 10:29.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 05.06.2014, 11:11
Dzięki a jeszcze mma pytanie czy nie ma żaden polski operator w swojej ofercie jakiś tanich rozmów lub smsów? w sumie to chodzi o to żeby 2 razy na dzień napisać że wszystko OK i tyle. skype ze względów logistycznych odpada.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 05.06.2014, 11:14
vabanq napisał(a):Wyświetl post
Panowie sprawa jest taka, ze ziomek X umowil sie telefonicznie z gosciem Y ze za pewna kwote kupuje od niego pewne rzeczy, ktore gosc Y ma wystawione na allegro. Dogadali sie poza allegro, a w zwiazku z tym ziomek X zrobil mu przelew na calosc, a Y zobowiazal mu sie wyslac wspomniane rzeczy poczta. ( Gosc Y mial kilkanascie pozytywnych komentarzy, przy kazdej z wystawionych rzeczy widniala kartka z jego nickiem na allegro-tak wiec gosc posiada te przedmioty). Gosc Y potwierdzil emailowo, ze otrzymal wplate i ze wysyla przesylke. Po 2 dniach napisal rowniez, ze byl na poczcie i wyslal przesylke, ktora ma byc u ziomka X do 2 dni roboczych. Minelo 5 dni roboczych, nie ma paczki, nie ma kontaktu z gosciem Y, ma wylaczony telefon, nie odpisuje na emaile.
I teraz pytanie co moze zrobic ziomek X zeby odzyskac kase? Umowa byla slowna miedzy obu panami, X posiada emaile, z ktorych wynika cala sytuacja + oczywiscie potwierdzenie przelewu. Kwota o ktora chodzi jest prawie 4 cyfrowa.
Jak cos moze byc pw, z gory dzieki
jeżeli nie wie gdzie mieszka tamten koleś to jeżeli jest taka możliwość niech wylicytuje jakąkolwiek rzecz od niego wtedy dowie się gdzie mieszka.Wystarczy wtedy napisać mu maila że jeżeli do 2 dni nie wyjaśni sytuacji odwiedzicie go i po sprawie.

ja bym się jednak jeszcze wstrzymał bo to że napisał że wysłął to jedno a może zrobił to dwa dni później bo nie miał czasu. zaczekaj do poniedziałku i jak nic nie przyjdzie to zrób jak napisałem.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.06.2014, 11:23
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki a jeszcze mma pytanie czy nie ma żaden polski operator w swojej ofercie jakiś tanich rozmów lub smsów? w sumie to chodzi o to żeby 2 razy na dzień napisać że wszystko OK i tyle. skype ze względów logistycznych odpada.

Ja mam abonament w play gdzie mam darmowe odbieranie rozmów w całej Europie. Czyli zawsze to do mnie wszyscy wydzwaniają

Tanich (relatywnie) minut czy sms obawiam się że nie ma u żadnego operatora.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.06.2014, 11:25
Są, ale opłaty za nie sa też dość wysokie. Na przykład: http://www.orange.pl/kid,4002009267,...ooterlink=true

Albo tu http://www.orange.pl/kid,4002009267,...ooterlink=true
Cytat:
Dzięki usłudze Jak w kraju za połączenia wykonywane i odbierane oraz SMS-y w roamingu w Unii Europejskiej i Rosji (Strefa 1.)zapłacisz, jak gdybyś był w Polsce. Za działającą przez 3 dni usługę zapłacisz tylko 9 z
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.06.2014, 11:32
A WhatsApp (WhatsApp Messenger) na telefonie?
Potrzebne byłoby Ci tylko połączenie z WiFi (jakas reatauracja albo coś).

Tak sobie myślę jeszcze - mozesz puszczać 'szczurki' czy tam 'strzałeczki' - chyba najtaniej.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 05.06.2014 o godz. 11:36.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.06.2014, 11:52
jeżeli nie wie gdzie mieszka tamten koleś to jeżeli jest taka możliwość niech wylicytuje jakąkolwiek rzecz od niego wtedy dowie się gdzie mieszka.Wystarczy wtedy napisać mu maila że jeżeli do 2 dni nie wyjaśni sytuacji odwiedzicie go i po sprawie.

ja bym się jednak jeszcze wstrzymał bo to że napisał że wysłął to jedno a może zrobił to dwa dni później bo nie miał czasu. zaczekaj do poniedziałku i jak nic nie przyjdzie to zrób jak napisałem.
Pelny adres goscia jest, Chodzi mi o to, czy z prawnego punktu widzenia jest szansa odzyskania kasy
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów