|
Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
No ale na uczelni już nie mam tego ubezpieczenia, bo żadnej książeczki nikt nie wykupywał.
Co dziwne, bo to Uniwersytet Wrocławski, a nie jakieś szkoły policealne dla dorosłych. Więc może już tego nie ma? Będę pytał w dziekanacie jutro, ale tak czy siak Kocurze i INNI ! Proszę napisz/cie mi czy mogę sam się jeszcze gdzieś indziej ubezpieczyć? Bo te szkolne ubezpieczenia ( to ze szkoły średniej pamiętam ), że to jakieś groszowe składki co prawda były, ale i za złamaną szkitę, dawali jakieś skromne 100 złociszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Źle rozumiesz pojecie ubezpieczenia.
To odnośnie zdrowia (że możesz isć do lekarza) obowiązuje do 26roku zycia jeżeli się uczysz. Więc Ciebie też. Z tego ubezpieczenia nie masz NIGDY odszkodowań za wypadki. TO o czym mówisz to ubezpieczenie NNW (od niebezpiecznych wypadków) i można je wykupić normalnie na uczelni, przeważnie samorząd na początku roku robi zapisy. Składka to 20-40 zł na rok. Gdybyś skończył 26 rok to: http://www.uni.wroc.pl/studenci/spra...enia-zdrowotne I znalazłem u Ciebie coś takiego: Dziekanat Wydziału Nauk Historycznych i Pedagogicznych będzie przyjmował składki na ubezpieczenie NNW od dnia 30.09.2013 r. do 30.11.2013 r. w wysokości: 36zł, 54zł, 72zł. Podczas ubezpieczania należy mieć przy sobie indeks. Ubezpieczenie nie jest obowiązkowe ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
O właśnie!
Dziękuje za wyjaśnienie. Także ja jestem ubezpieczony koniec kropka. A chciałbym wykupić ubezpieczenie NNW ( od niebezpiecznych wypadków ) i jaką firmę mi polecicie? Dziękuję |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zapytaj w samorządzie masz tel. na stronie oni jak ubezpieczają studentów to maja taniej.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Był może ktoś z Was na tym polu namiotowym w świętokrzyskiem nad Chańczą?
http://www.chanczadomki.pl/ Jak to wygląda na miejscu pod kątem zabrania dzieci? W jakim stanie są sanitariaty, prysznice itp? ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jaką trase wybrać idąc nad Morskie Oko i Doline 5 Stawów ? Chodzi tu o nic trudnego, ot taki spacer z dziewczynami. Gdzie zostawić samochód by nie było daleko ani też za blisko od celu
Prośba o tego typu wskazówkiPs. Wieki nad Morskim nie byłem |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Auto zostawiasz na parkingu Palenica Białczańska - ciut za Łysą Polaną gdzie było przejście graniczne kiedyś - zresztą tam też chyba jest parking.
parking Palenica Białczańska
Początkowa droga jest wspólna i do 5 Stawów i nad Morskie - z dziewczynami polecam ten drugi wariant bo po prostu łatwiejszy - droga asfaltowa można pogadać itp. Ścieżka doliną do 5-tki już jest trudniejsza - szpilki odpadają ![]() Tuż za Wodogrzmotami Mickiewicza znajduje się dawny plac parkingowy, z którego w prawo od drogi asfaltowej odchodzi leśna ścieżka prowadząca przez Dolinę Roztoki do Doliny Pięciu Stawów. Do Morskiego na luzie z Palenicy 90 minut maks 2 godziny. Do 5 Stawów dolicz godzinę bo i kamienista ścieżka i różnica wysokości większa. Osobiście wolę Dolinę 5 Stawów - zrób 2 wycieczki najlepiej ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki wielkie. Na pewno skorzystamy z Twoich rad
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2014
Offline |
|
|
a tak nawiasem mówiąc był ktoś ostatnio nad Morskim? Jakie warunki teraz tam są? zimno?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
http://kamery.topr.pl/kamery.html
Jak widać na kamerce - śnieg jeszcze jest chociaż niezbyt dużo, temperatura +1. Jak przygrzeje słońce to pogoda cudowna. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pany poleci ktoś dobrego i sprawdzonego dentystę ? Najlepiej w centrum.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jest jakiś prawnik z wykształcenia lub zainteresowania? Mam jedno pytanie odnośnie sprawy spadku o mieszkanie, info prv.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Poleci ktoś może jakiegoś pośrednika sprzedaży nieruchomoci?
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Wszyscy to złodzieje
![]() Kumpel kiedyś kupił mieszkanie na rynku wtórnym - po zdjęciach na stronie agencji poznał jakie osiedle i który dokładnie to blok i sam znalazł właściciela pytając mieszkańców kto sprzedaje - przy cenie około 250 tys w agencji kupił za około 210tys od właściciela Prowizje są potworne - ale wiadomo że nie zawsze można samemu wszystko ogarnąć. Ciężko polecić - w sensie chodzi o taniego pośrednika czy dobrego ? ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ile mniej wiecej moze kosztowac wymiana baterii w zegarku starszego typu ze wskazowkami?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Na pewno taniej niż w zegarku nowszego typu ze wskazówkami
![]() 10 zł - plus minus złotówka. Polecam zegarmistrza między Placem Matejki a LOTem - wchodzi się w bramę i po lewej. ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
poszukuje zdjęcia z sektora C - z oprawy, gdzie na gnieździe stoi ziomek w kominiarce z racą i czarną bluza - Armia Wisły. Tameta na pc pilnie poszukiwana
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
a ja sie spytac chcialem czy ktos nie ogarnia jakis opuszczonych torow kolejowych w krakowie albo okolicach, stary dojazd do zakladu jakiegos alboco
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Takie tory masz w okolicy ul T. Kantora na Wieczystej. Nie używany dojazd do Zakładów Zbożowych.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak wygląda sprawa ze sprzedażą na allegro czy to prawda że powyżej jakieś kwoty trzeba płacić jakieś podatki? jeżeli tak to jakie i jak to wygląda? Czy jeżeli będę miał konto firmowe to musze obowiązkowo wystwiać faktury lub rachunki czy nie?
![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
witam
nie wiecie, gdzie jest sporo miejsca do nauki jazdy samochodem? Lotnisko na Czyżynach odpada, parkingi pod supermarketami raczej też. pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może parking przy Carefourze w Borku Fałęckim. Tylko ten parking bliżek zakopiańskiej bo tam zwykle mało auto stoi..
|
|
|
|
semper fi
Offline |
||
Info sprzed jakiegoś roku Cytat:
Ostatnio edytowane przez Kocur : 14.04.2014 o godz. 18:38.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szukam filmu za cholerę nie mogę sobie przypomnieć tytułu gość porwał małego chłopca i uciekali cadillac koleś nazywał go byzk.Pomoże ktoś ?
Dzięki Kocur
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 15.04.2014 o godz. 12:54.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
gdzie najtaniej w Krakowie dostanę odżywki Olimp? ewentualnie może być jakiś e-sklep?
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Witam, właśnie rejestruje działalność gospodarczą przez internet i mam kilka wątpliwości i pytań.
Czy jest ktoś na forum kto to ogarnia i pomoże radą? zapraszam na prv |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wie ktoś może jak sobie poradzić z problemem braku sterownika Rm-941 do nokii lumii 625
Ostatnio edytowane przez markokrk : 22.04.2014 o godz. 18:36.
|
|
|