The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2010, 21:13
Wiem, że cytowanie samego siebie to patologia
ale tym razem musze

dnia 26.07.2010, 14:50 napisałem
Cytat:
...Najpóźniej 20 wrzesnia Bakero wylatuje...

Tylko ku... dlaczego tak mi kiepsko u buka idzie
Odpowiedz cytując
Kowal!
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.09.2010, 21:16
element napisał(a):Wyświetl post
Tyle czy coś jeszcze?

A wiecie że to wyżej wie 5-latek? Wiedzą nawet Lato i jego współpracownicy, mimo że są mniej inteligentni od wspomnianego małolata

To są rzeczy o których wie każdy Polak, nawet ten, który nie interesuję piłką, niczego nowego nie powiedział
każdy wie, mało kto mówi, a nikt nic nie robi ...

nie uważam, że prawił jakoś szczególnie mądrze, jest trochę irytujący, wybuchowy. Ale charyzmę i bzika na punkcie piłki ma. Nie stoi w miejscu, rozwija się, obserwuje, jest oczytany - a takich ludzi nam w piłce trzeba! to nie jest fabryka, żeby przyjść, odbębnić swoje i myśleć o pianie przed TV ... w Białymstoku nie zawsze miał pięknie i kolorowo, a solidną drużynę jednak skleił. Kadry nie ma szerokiej, ba patrząc na nazwiska to o ławce niewiele można powiedzieć. A mimo to zawsze ktoś się fajnie wprowadza do zespołu. Patrz teraz Kupisz, Burkhardt.

no a Pan Skorża niestety dalej preferuje futbol na nie. Ma wszystko, a zarazem nic ... (żeby nie było też mi się podoba jego zacięcie, podejście do pracy, tyle, że jego drużyny nie grają z żadnym polotem. Ot kunktatorska piłka)

odnośnie zagranicznych trenerów. Tak, owszem. Ale takich jak Petrescu, Maaskant, a nie Liczka, Pala czy inne wybryki czechosłowackiej natury Gości z zacięciem, z obiektywnym spojrzeniem na kadrę i podejściem do obowiązków każdego gracza. A co do polskich trenerów to takie nazwiska jak Białas, Kasperczak już dawno powinny iść w zapomnienie. Cieszy mnie, że szansę dostają młodsi. Fornalak, Fornalik, Probierz, Ulatowski czy choćby Bartoszek.
Ostatnio edytowane przez Kowal! : 12.09.2010 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.09.2010, 21:22
Kowal! napisał(a):Wyświetl post

A to co wyprawia Wojciechowski to już trzeba chyba jakoś ograniczyć. Rozumie, że koleś daje kasę, no ale nie może być tak, że byle Wiesiek rzuca kasą na lewo i prawo i robi cyrk. Ktoś z zewnątrz czy z zagranicy puknie się w czoło jak usłyszy słowo profesjonalizm o naszej kopanej...
to w profesionalnej piłce nie rzuca się kasy na prawo i lewo ?
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.09.2010, 21:25
Cytat:
Co się stało z tymi wybitnymi piłkarzami gdy mierzyli się ze Śląskiem (0:0) i Lechią (2:1) czyli odpowiednio 15 i 11 drużyna w tabeli? Schemat szybka piła do Grosika/Frankowskiego nie zadziałał?
Mecz ze Slaskiem po bardzo dalekiej podrozy do Grecji, a mecz z Lechia wygrany przeciez :E Zreszta, to byl chyba najlepszy mecz jaki widzialem w polskiej lidze w tym sezonie. Tempo naprawde bardzo wysokie.

Cytat:
ich przeciwnicy będą murowali bramkę a na taką strategie Probierz jeszcze taktyki nie wymyślił.
Hmm, obejrz wiekszosc meczow Jagi z poprzedniego sezonu u siebie. Tam wiekszosc druzyn jechala murowac, bo wyboraz sobie, ze Jaga przegrala u siebie tylko jeden mecz (2:3 z Lechem) i dawali rade ;o
Odpowiedz cytując
Kowal!
Senior Member

Stary 12.09.2010, 21:28
jachting napisał(a):Wyświetl post
to w profesionalnej piłce nie rzuca się kasy na prawo i lewo ?
nie chodzi o szastanie kasą, a ustalanie składu ...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.09.2010, 21:36
sq napisał(a):Wyświetl post
o takim bramkarzu Legii marzyłem...
Wszyscy marzyliśmy. Ile mi ten Mucha krwi napsuł, to wiem tylko ja...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.09.2010 o godz. 21:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kowal!
Senior Member

Stary 12.09.2010, 21:37
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Co się stało z tymi wybitnymi piłkarzami gdy mierzyli się ze Śląskiem (0:0) i Lechią (2:1) czyli odpowiednio 15 i 11 drużyna w tabeli? Schemat szybka piła do Grosika/Frankowskiego nie zadziałał?
akurat Śląsk gra ciekawą, solidną piłkę i ma pare ciekawych grajków. Oglądałeś jakiś ich cały mecz, albo chociaż część? Kwestia paru meczy i się będą piąć w górę. Lechia z Bełchatowem też pokazała, że potrafi grać. Z resztą mecz wygrany, 3pkt. dopisane więc nie rozumie przytoczenia tego spotkania ...
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 12.09.2010, 21:37
Kowal! napisał(a):Wyświetl post
nie chodzi o szastanie kasą, a ustalanie składu ...
zgoda , tyle że tacy ekscentrycy, zdarzają się także w tak zwanej profesionalnej piłce
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Kowal!
Senior Member

Stary 12.09.2010, 21:50
w dzisiejszych czasach bardzo rzadko. I powinni być z założenia od kopa eliminowani.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.09.2010, 21:50
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Dumo Stolicy gdzie jesteś?
Swoją drogą chłopak rzeczywiście uwierzył w LM przy Konwiktorskiej.
Czyli jak rozumiem Ty(i wielu twoich przedmówców) już wiesz że Polonia/Groclin nie ma szans na mistrzostwo, rozumiem że to już gdzieś zapisano i wisi jak fatum, którego nie da się ominąć.
Ja podtrzymuję swoje słowa że Polonia/Groclin jest jednym z trzech głównych kandydatów do mistrzostwa Polski.

Co do dzisiejszych meczów to bardzo ładny mecz Korony, dobrze poustawiana i równa(choć przeciętna) drużyna. Na wyrównanych umiejętnościach mogą daleko zajechać. Nie widać jakiejś wyraźnej dysproporcji pomiędzy umiejętnościami poszczególnych formacji. Myślę że 3-6 miejsce jak najbardziej jest w ich zasięgu

Przyjemny dla oka(przynajmniej w drugiej połowie którą oglądałem) mecz Ruchu. Widać że Niebiescy zostawili serce i sporo zdrowia na boisku, o dziwno niezłe sędziowanie(przede wszystkim sędzia nie przeszkadzał i pozwalał na sporą ilość agresji temperując tylko brutalne zagrywki). Dobra postawa lewej strony Ruchu. Co zaś do Legii to wygląda na to że atmosfera w zespole się sypie, jeśli Skorża tego nie ogarnie to myślę że wytrzyma maksymalnie do grudnia.
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 12.09.2010 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.09.2010, 21:56
A mnie się podoba ta nowa Legia. W telewizji mówili prawdę, wreszcie jest taka Legia o jakiej marzyłem :]
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.09.2010, 22:01
element napisał(a):Wyświetl post
Ja tu właśnie widzę taką wrodzoną nienawiść do złotoustego..
Nie o to mi chodziło.Po prostu ktoś napisał że gdyby nie było Skorży to by nie było 2 mistrzostw a to jest nieprawda bo nie wiadomo co by było i tyle

Ja nie przeczę że zawiódł mnie Skorża, nie będę tego rozwijał ale to nie tak że czuje jakąś nienawiść do niego czy uważam go za fatalnego trenera.To inteligentny gość i sam byłem i jestem nada ciekaw, jak mu w Legii pójdzie.
Na dziś ciężko mi powiedzieć kto jest winny tego że Legia gra tak słabo
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 12.09.2010, 22:03
Kibice są sami sobie winni bo uwierzyli w Strawberry Dream

Przyznam się szczerze, że żenada jaką gra obecnie Legia jest dla mnie ogromną zaskoczką, bo nawet po Urbanowej "nędzy" można było się spodziewać rozjechania Ruchu, albo remisu z takim Bełchatowem u siebie. Brakuje Nowej Legii wszystkiego i nie wiem co można poprawić, żeby w ciągu kilku tygodni zespół zaczął wygrywać. No cóż wydaje mi się, że scenariusz z miejscami 6-10 jest całkiem realny
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.09.2010 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.09.2010, 22:47
1q2 z tą nienawiścią kierowałem się do innych, temat gdybania zakończyłem
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.09.2010, 23:10
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak rozumiem Ty(i wielu twoich przedmówców) już wiesz że Polonia/Groclin nie ma szans na mistrzostwo, rozumiem że to już gdzieś zapisano i wisi jak fatum, którego nie da się ominąć.
Ja podtrzymuję swoje słowa że Polonia/Groclin jest jednym z trzech głównych kandydatów do mistrzostwa Polski.
Tego nie wiem, ale mając Wojciechowskiego za sterami będzie im trudno to osiągnąć. I ja osobiście nigdy ich nie typowałem (i nie typuję) na mistrza. A napinając się do kolegi z Groclinu miałem na myśli jego wypowiedzi o tym że: wygrają ligę bez porażki, "a teraz do Łodzi po szybki 3 pkt", plany co do fazy grupowej LM itd.
the end
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.09.2010, 23:33
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post

Hmm, obejrz wiekszosc meczow Jagi z poprzedniego sezonu u siebie. Tam wiekszosc druzyn jechala murowac, bo wyboraz sobie, ze Jaga przegrala u siebie tylko jeden mecz (2:3 z Lechem) i dawali rade ;o
Wiem, wiem. Pamiętam też o arcyciekawych remisach po 0:0 u siebie z takimi tuzami jak Cracovia, Polonia Bytom i Zagłębie Lubin. Nie mogę też nie wspomnieć o pasjonującym pojedynku ze Śląskiem Wrocław o to która drużyna wygra pierwszy mecz na wyjeździe. Piłkarzom z Białegostoku ta sztuka udała się trochę wcześniej, bo wystarczyło poczekać do 6 marca a Wrocławianie musieli czekać aż do maja.

@Kowal!

No fakt Śląsk gra bardzo solidną piłkę. Ta solidność zapewniła im bowiem wysoką 15 pozycję w tabeli. Ja rozumiem, że to nasza zgoda, ale nie naginajmy faktów. Śląsk w tym sezonie jest beznadziejny.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.09.2010, 23:51
Z nową Legią jak z nową Wisłą,na wyniki trzeba poczekac do kolejnej rundy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 13.09.2010, 00:24
Na wiosnę to będzie już po ptokach. Generalnie można dokonać pierwszej oceny i w kilku słowach opisać grę różnych formacji w Legii i Wiśle.

Bramkarz:
L - kiła Anatola
W - "Pawełek show"

Defensywa:
L - Wawrzyniak i Komorowski to bratanki do kieliszka i do straconej bramki
W - "Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę"

Pomoc:
L - nie ma takiego numeru... jakiego Iwański z Rybusem nie wywiną
W - stary Sobol mocno śpi...

Atak:
L - Mezenga: "Przepraszam, czy tu biją?"
W - Rios w krainie emerytów i obrażalskich
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.09.2010, 00:27
U nas przynajmniej trener jakieś nadzieje na przyszłość daje, u was... sorry, ale sami wiecie
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.09.2010, 09:00
Cytat:
No, to po tej kolejce wylecą Ulatowski, Skorża i Bakero. Ulatowski do Polonii, Bakero do Legii, a Skorża do .. Cracovii oj, działoby się...
Profesor i ITI mają jednak więcej cierpliwości od wariata Wojciechowskiego - a Skorża mimo wszystko trochę więcej "renomy" na naszym podwórku (cudzysłów jak najbardziej adekwatny do wartości tejże renomy ). Tak więc moim zdaniem przewidywana kolejność wylatywania to Bakero - Ulatowski - Skorża. Ale tak jak mówiłem po Bełchatowie, tak i będę mówił nadal - jestem przeciwnikiem wywalania trenerów bez dania im chociaż rundy, jeżeli nie więcej. Jakby się wywalało tak szybko, jakby tego chcieli kibice, to ani Van Gaal, ani Mourinho nie oglądaliby finału LM w wykonaniu swoich drużyn. Co by nie mówić o Skorży - mleko już się wylało.

Zresztą Wisła i Legia to nadal są drużyny w "przebudowie". Co do Legii po tym co ostatnie dwa mecze widziałem trudno jest zachować optymizm (albo łatwo - w zależności od punktu widzenia ), ale słowa sprzed początku sezony "po takiej przebudowie, jeżeli zaczną grać, to zaczną grać na wiosnę" - tak jak wtedy uważałem, że są słuszne, tak nadal uważam że są aktualne. Tyle różnicy, że w grze Legii postępu nie widać, jeśli już, to regres gry zespołowej (przy lekkiej poprawie indywidualnej gry nowych i zaskakującym zjeździe w dół gry starych), a w Wiśle - owszem.

Cytat:
Bramkarz:
L - kiła Anatola
W - "Pawełek show"
Antolović przepuścił zdradliwego (ale zdecydowanie do wybronienia) farfocla, by potem bronić lepiej, niż w swoich najlepszych momentach w Legii. Z 3-0 zrobił 1-0, więc akurat jego bym się aż tak bardzo nie czepiał.

A co do Polonii - oj, jak zbawienia czekałem tej porażki Co jak co, ale jak często można obejrzeć na żywo, jak właściciel klubu aż tak jawnie i beztrosko rozwala sobie klub. Do tej pory widzieliśmy to parę razy, ale zazwyczaj lejtmotivem było cwaniactwo, chciwość, brak umiejętności czy doświadczenia... ale Głupoty przez duże G, a przynajmniej w takim wykonaniu, to chyba jeszcze nie widzieliśmy (no i poza tym mam slap-bet z zaprzyjaźnionym polonistą o to kto będzie niżej w tabeli na koniec, więc mam w tym swój interes ).
Ostatnio edytowane przez Sartre : 13.09.2010 o godz. 09:07.
Legionista
Odpowiedz cytując
Kowal!
Senior Member

Stary 13.09.2010, 09:05
snyrting napisał(a):Wyświetl post

@Kowal!

No fakt Śląsk gra bardzo solidną piłkę. Ta solidność zapewniła im bowiem wysoką 15 pozycję w tabeli. Ja rozumiem, że to nasza zgoda, ale nie naginajmy faktów. Śląsk w tym sezonie jest beznadziejny.
człowieku za nami dopiero 5 kolejek! Grali z Legią, Lechem i byli dla nich conajmniej równorzędnym rywalem. Jakbyś dokładnie obserwował ligę to byś zauważył różnicę między Śląskiem z przed roku, a Śląskiem obecnym. Nie mówie o wynikach, ale o grze. A wyniki przyjdą.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 13.09.2010, 09:15
Cytat:
człowieku za nami dopiero 5 kolejek! Grali z Legią, Lechem i byli dla nich conajmniej równorzędnym rywalem. Jakbyś dokładnie obserwował ligę to byś zauważył różnicę między Śląskiem z przed roku, a Śląskiem obecnym. Nie mówie o wynikach, ale o grze. A wyniki przyjdą.
Niby tak... to samo zresztą z Cracovią - wydawałoby się, że ich miejsce w tabeli nie oddaje poziomu gry, a przynajmniej tego, że jest progres w stosunku do poprzedniego sezonu. Tylko, że największe osiągnięcie Śląska w tym sezonie, to 0:0 z Jagiellonią. Zwycięstwo z Cracovią w obliczu ich wyników trudno uważać za wielki sukces, a porażka ze słabą Legią, taką sobie Lechią, czy średnim Lechem w sumie też pokazuje, że coś tam jest nie tak. No ale zobaczymy co będzie dalej. Następne mecze gracie z Widzewem i Koroną, czyli z zespołami, z które tak samo jak Wy mają karty na zamachnięcie się na puchary (no, Widzew mniej, wiadomo). To przede wszystkim z takimi drużynami powinniście się porównywać chyba - Korona, Bełchatów, Lechia - czyli zeszłoroczny środek tabeli, który ma ambicje na więcej i potencjał, by to osiągnąć.
Legionista
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.09.2010, 09:16
Cytat:
Wiem, wiem. Pamiętam też o arcyciekawych remisach po 0:0 u siebie z takimi tuzami jak Cracovia, Polonia Bytom i Zagłębie Lubin. Nie mogę też nie wspomnieć o pasjonującym pojedynku ze Śląskiem Wrocław o to która drużyna wygra pierwszy mecz na wyjeździe. Piłkarzom z Białegostoku ta sztuka udała się trochę wcześniej, bo wystarczyło poczekać do 6 marca a Wrocławianie musieli czekać aż do maja.
:lol2: Człowieku, spojrz z kim w poprzednim sezonie wtapial Lech - mistrz Polski. Pozniej spojrz z kim wtapiala Wisla dwa lata temu - mistrz Polski.

O meczu ze Slaskiem juz mowilem, bardzo daleka podroz z Grecji, wiec o co chodzi? Pozatym, wezmy pod uwage to, ze Jaga w zeszlym sezonie grala z bagazem -10 punktow. Wtedy zupelnie inaczej do tego wszystkiego sie podchodzi. Kilka ostatnich meczow kompletnie odpuscili (z Polonia na Konwiktorskiej), bo juz o nic nie grali.

Nic konstruktywnego przeciw Jadze nie przeczytalem. Dla mnie będą walczyć o mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.09.2010, 09:17
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Co zaś do Legii to wygląda na to że atmosfera w zespole się sypie, jeśli Skorża tego nie ogarnie to myślę że wytrzyma maksymalnie do grudnia.
patrząc na to jak motywował czy scalał drużynę w Wiśle, kiepsko widzę los Legii
moim zdaniem poprowadzi L jeszcze w przyszłej rundzie...

Lech tak jak w zeszłych sezonach, słaby początek ale później się rozkręcają

Polonia na razie udowodniła, że o mistrzostwo musi walczyć i nikomu nie odjeżdża
miał nie grać Andreu (rada 12) a grał... to jak to jest?

na minus Zagłębie, nie sądziłem że Micanski tak wiele tam znaczył
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 13.09.2010 o godz. 09:41.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 13.09.2010, 09:25
Cytat:
moim zdaniem poprowadzi L jeszcze w przyszłym sezonie...
Jak ten sezon będzie tak dramatycznie słaby, jak do tej pory i Legia w najlepszym wypadku będzie walczyła o sensowne miejsce w środku tabeli, to ITI jednak da sobie spokój ze Skorżą, dopisując go do i tak już długiej listy nieudanych transferów. I pewnie następny trener będzie już spoza naszego podwórka, a znając obecne ciągoty - pewnie z Francji . Biznesowo by się nie opłacało trzymać Skorży, a akurat w biznesowych decyzjach ITI jest dobre.

EDIT: A tak swoją drogą - czy ktokolwiek przed początkiem sezonu spodziewał się takiego układu tabeli, jaki jest teraz?
Ostatnio edytowane przez Sartre : 13.09.2010 o godz. 09:30.
Legionista
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 13.09.2010, 09:30
Mimika Skorży na meczach Legii mówi nam wszystko - bezradność.
W dodatku w wywiadach przed i pomeczowych mówi jakieś niedorzeczne głupoty (choćby jak to, że drużyna która chcę zdobyć mistrza musi co najwyżej 5 razy przegrać).
Według mnie poleci już po zakończeniu rundy jesiennej.
Jeśli chodzi o Wisłę, to teraz już Maaskant będzie miał z górki, wracamy na Reymonta. Jak ważny jest to czynnik świadczy końcówka poprzedniego sezonu.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.09.2010, 09:40
Sartre:
moja pomyłka
miałem na myśli przyszłą rundę
Ps. ciężki dzień wczoraj miałem ;-)

Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o Wisłę, to teraz już Maaskant będzie miał z górki, wracamy na Reymonta. Jak ważny jest to czynnik świadczy końcówka poprzedniego sezonu.
żadne z górki
teraz będzie solidnie grająca Korona, potem Bełchatów
bez Pi.Brożka, bez Pawełka (choć kto wie jak to należy traktować )

z górki już w tym roku nigdy nie będzie

a wracając do ekstraklasy:
6. kolejka
Arka Gdynia - Jagiellonia Białystok 19 września, 17:00
Górnik Zabrze - GKS Bełchatów 18 września, 14:45
Lechia Gdańsk - Cracovia 17 września, 20:00
Polonia Bytom - Ruch Chorzów 18 września, 19:15
Widzew Łódź - Śląsk Wrocław 18 września, 17:00
Wisła Kraków - Korona Kielce 17 września, 20:00
Zagłębie Lubin - Legia Warszawa 18 września, 18:15

oj będą przetasowania

Lech - Polonia 10 listopad
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 13.09.2010 o godz. 09:47.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.09.2010, 09:45
Przegrywamy bo piłkarzy nie mamy,że tak powiem ekskluzywnych.Lekko się staczamy. Niemniej wracamy do siebie i tu widzę pozytyw. Jagiellonii nie brałbym serio przy rozpatrywaniu kandydatów do MP. Niech zagrają solidnie całą rundę,utrzymają skład,wzmocnią się to wtedy zobaczymy. Odnośnie Legii,nie pomyliłem się. Skorża jest tragicznym trenerem, bez zawodnika,który będzie miał sezon konia facet nic nie zdziała. Walter to człowiek kulturalnyi pewnie przykrości Skorży robić nie będzie i wywali go po rundzie. Wtedy Legia będzie w solidnym środku tabeli. Przyjdzie jakiś średni trenerzyna poukłada to i Legia skończy w czubie tabel mimo wszystko. Natomiast taka Polonia to dla mnie żaden zespół i żaden kandydat do MP,kandydat do czegokolwiek. Bakero już został wywalony, nie będzie dla mnie zaskoczeniem jak Pawełek ściągnie za jakiś czas na ławę Maciusia.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 13.09.2010, 09:49
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
Sartre:
moja pomyłka
miałem na myśli przyszłą rundę
Ps. ciężki dzień wczoraj miałem ;-)

żadne z górki
teraz będzie solidnie grająca Korona, potem Bełchatów
bez Pi.Brożka, bez Pawełka (choć kto wie jak to należy traktować )

z górki już w tym roku nigdy nie będzie
Oczywiście, Korona i Bełchatów mają dwóch młodych i utalentowanych szkoleniowców. Oba zespoły grają solidną piłkę, pressing non stop.
Nie wyobrażam sobie innego scenariuszu jak zwycięstwo. Mimo wszystko.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.09.2010, 09:49
Pomimo, ze leżącego (Legia) się nie kopie, to jestem ciekaw, czy zachowaniem gwiazdorka Vrdoljaka zajmie się Wydział Dyscypliny za to co wczoraj pokazano w canal+extra z meczu z Ruchem. Celowe nadepnięcie ręki leżącego Olszara. Jak sobie przypomnę to nie tak dawno Wydział Dyscypliny bardzo się spieszył przed meczem z Legią aby zawiesić na 2 mecze Boguskiego. Zobaczymy czy konsekwencji im nie zabraknie.

A widok miny Wojciechowskiego i tow. Olina przy 1:3 bezcenny.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 13.09.2010 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów