The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2013, 15:35
Mam pytanie odnoście golenia

Jak zwykła maszynka podrażnia mi skórę, to jest szansa, że elektryczna będzie dla mnie lepsza?

Jeśli tak to na co zwrócić uwagę przy zakupie elektrycznej maszynki do golenia?

i jeszcze jedno...jak mam takie płaskie pierzyki, które nie przeszkadzają mi w używaniu zwykłej maszynki to chyba nie powinno być problemów z elektryczną?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.03.2013, 18:40
Proud napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie odnoście golenia

Jak zwykła maszynka podrażnia mi skórę, to jest szansa, że elektryczna będzie dla mnie lepsza?

Jeśli tak to na co zwrócić uwagę przy zakupie elektrycznej maszynki do golenia?

i jeszcze jedno...jak mam takie płaskie pierzyki, które nie przeszkadzają mi w używaniu zwykłej maszynki to chyba nie powinno być problemów z elektryczną?
Ja właśnie ze względu na podrażnienia przesiadłem się na maszynkę elektryczną. Masz do wyboru dwa rodzaje: pierwsza - taką jaką oferuje np. Philips - charakterystyczne kółeczka na głowicy, druga - siateczka jak ma np. Braun. Sprawdziłem oba patenty i bardziej odpowiada mi Braun. Jeżeli zastanawiasz się nad zakupem to pomyśl o zakupie maszynki od ok. 400 zł - np. Braun Series 5 - im droższa tym będzie dokładniej golić. Nawet nie patrz na maszynki typu Braun Series 1. Koniecznie z podwójnym ostrzem i ruchomą głowicą. Licz się z wymianą folii i noża co 1-1,5 roku w zależności od gęstości zarostu, wydatek około 120 zł. Ale odpada koszt zakupu nożyków i pianki do golenia. Niestety, na podrażnienia trzeba znaleźć sposób. Kolega musi golić się co drugi dzień (używa Philipsa) ze względu właśnie na podrażnienia. Ja na początku też miałem problemy bo używałem płynu po goleniu. Zacząłem używać zwykłej ciepłej wody z mydłem i mam spokój. Pamiętaj też że elektryczną maszynką nigdy nie ogolisz się tak dokładnie jak nożykiem. Trzeba też trochę więcej czasu spędzić przed lustrem aby efekt golenia był zadowalający. Inna zaleta - elektryczną ogolisz się zawsze i wszędzie.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.03.2013, 19:59
Zastanawiam się z partnerką nad wyjazdem do Norwegii do pracy.
Na parę miesięcy.
Ponoć na malowanie domków, czy pracę w jakiejś sortowni / na plantacji jest duże zapotrzebowanie.
Oczywiście wiemy, że życie w Norwegii czy innych krajach Skandynawii jest horrendalnie drogie i jak jechać, to tylko z własnymi konserwami i zapasami żarcia.

Macie może jakieś doświadczenie z pracy ww. krajach?
Jakieś rady, wskazówki?
Kogo tam w ogóle potrzebują?

No i kolejna sprawa, mnóstwo jest firm / pośredników którzy oferują, czy wręcz gwarantują że znajdą Ci pracę w kraju który Cię interesuje.
Nie jesteśmy pazerni, możemy zapłacić im i przez taką firmę znaleźć zatrudnienie ale....
no nie mamy zaufania.

Mnóstwo takich firm powstało po naszym wejściu do UE, czy otwarciu zachodnich rynków pracy na Polaków i....wielu rodaków się przejechało.
Skasowali kasę i wyslałi naszych do jakiś obozów pracy jak w Italii.

Dziękuję za wszelkie informację czy może propozycję
Może być priv.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.03.2013, 20:43
http://www.youtube.com/watch?v=UMr_ZdxOBF0#t=66m37s

Pytanie brzmi jak nazywa sie ten kawalek ktory babka oglada w TV w podanym fragmencie?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 26.03.2013, 21:13
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
wis.la/pa4rl

Pytanie brzmi jak nazywa sie ten kawalek ktory babka oglada w TV w podanym fragmencie?

http://www.youtube.com/watch?v=xGZauARZOVk

w ramach rewanżu rzuć okiem na mojego posta wyżej
Może któryś z Twoich znajomych był, mógłbyś zasięgnąć języka?

Podziękował
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.03.2013, 15:40
Jakiś w Krakowie sklep (najlepiej ze stroną interentową) gdzie kupię tanio bluzy, np. w okolicach 50 zł. (oczywiście może być taniej ;D ) Nie musi być żadnej marki, bo tego już mam dość, bo się tylko przepłaca. Chodzi mi też o normalne bluzy, żadne Japan Style, obcisłe itp. Chodzi oczywiście o rzeczy nowe.
Ostatnio edytowane przez R33 : 27.03.2013 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.03.2013, 17:02
bral ktos cos z yesssport na wysylke?. ja wzialem dwie koszulki Wisla krakbet z wysylka i mam z nimi problem nie wyslali nie odpowiadaja na maile a tel do nich jest w jedna strone hahahah tylko oni moga dzwonic. zglosilem sprawe do paypal (przez nich placilem) i oni maja juz sie tym zajac. mial ktos z nimi klopoty?
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 28.03.2013, 16:52
panowie, jakaś strona internetowa która pokaże / poinformuje mnie o bieżących wypadkach na polskich drogach? tj. muszę sprawdzić czy teraz w okolicach miejcowości X nie było wypadku, jakiś robót drogowych czy objazdu. PILNE. Dziękuję
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.03.2013, 06:54
ma ktoś może do sprzedania felgę stalową 15cali 4x100 ?
albo gdzie można dostać dobre felgi i opony UŻYWANE ofkors!
pozdro
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.03.2013, 09:19
piotrek chicago napisał(a):Wyświetl post
bral ktos cos z yesssport na wysylke?. ja wzialem dwie koszulki Wisla krakbet z wysylka i mam z nimi problem nie wyslali nie odpowiadaja na maile a tel do nich jest w jedna strone hahahah tylko oni moga dzwonic. zglosilem sprawe do paypal (przez nich placilem) i oni maja juz sie tym zajac. mial ktos z nimi klopoty?
yessport to sklep, w którym regularnie kupuję buty. Choć mają sklep stacjonarny w Krakowie, oferty z Allegro z przesyłką kurierską wychodzą taniej, niż osobista wizyta w ich sklepie.

Korzystałem z ich usług już parokrotnie, średnio 3 razy do roku. Nigdy nie było z nimi problemu, przesyłka na drugi dzień.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.03.2013, 15:34
pilna sprawa!!

jak na FB zablokować "miejsca" żeby nie pokazywało na mapie innym gdzie się teraz znajduje... żeby przy wysyłaniu wiadomości czy zamieszczania posta nie było... "dodane z miejsca..."

szukam od pół godz. i znaleźć nie mogę...
Odpowiedz cytując
peele
Member

Od: 05.2012

Stary 30.03.2013, 08:52
Przy przycisku Wyślij powinna być mała niebieska strzałka. Jeśli się świeci na niebiesko to wysyłasz wiadomość z informacjami nt miejsca, jeśli ją klikniesz to się wyłączy, będzie na szaro, wiadomość poleci bez informacji o miejscu.
TSW
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 30.03.2013, 14:21
Co się stanie jak wsiąde do pociągu bez biletu?

Chodzi mi o to, czy oprócz kwita będę musiał wysiąść z pociągu, czy dostane kredytowy i dojade do miejsca docelowego?
Ddf
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2013, 14:44
labtec napisał(a):Wyświetl post
panowie, jakaś strona internetowa która pokaże / poinformuje mnie o bieżących wypadkach na polskich drogach? tj. muszę sprawdzić czy teraz w okolicach miejcowości X nie było wypadku, jakiś robót drogowych czy objazdu. PILNE. Dziękuję
na drogach krajowych masz tutaj: http://www.gddkia.gov.pl/pl/21/mapa-warunkow-drogowych

plus infolinia: 19111
Ddf
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.03.2013, 15:51
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Co się stanie jak wsiąde do pociągu bez biletu?

Chodzi mi o to, czy oprócz kwita będę musiał wysiąść z pociągu, czy dostane kredytowy i dojade do miejsca docelowego?
zależy z jakiej stacji - jak wsiądziesz na stacji na której nie ma kas, to po prostu zapłacisz za bilet u konduktora, bez żadnych dodatkowych opłat (pamiętaj tylko żeby od razu do niego pójść, bo czasami zdarzają się mendy, które stwierdzą, że jak od razu nie podszedłeś to chcą karę ładować czyli jakieś 150 zł plus bilet).
Jak wsiadasz ze stacji na której jest kasa i można było przed podróżą kupić bilet to wtedy płaci się jakąś opłatę manipulacyjną - w zależności o rodzaju pociągu i trasy od kilku do kilkunastu złotych. Ale wtedy najlepiej się tłumaczyć, że wsiadłeś tam i tam i nie było w tym miejscu kasy.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2013, 01:50
nie bede mial przy sobie ani zlotowki. co wtedy?
Ddf
Odpowiedz cytując
kuczmen
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.03.2013, 08:52
mówisz ze chcesz bilet kredytowy i jedziesz do miejsca docelowego
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 31.03.2013, 15:06
Skąd ludzie biorą te vouchery do Cinema City ?!
Ale nie mówię o tych standardowych papierowych od pracodawcy.
Teraz i w poprzednim miesiącu na Allegro jest wysyp voucherów z krótką datą ważności.
Dużo ludzi to sprzedaje i bardzo tanio. Skąd to biorą? Jakiś konkurs czy coś?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.04.2013, 05:25
Siemanko, mam zajebiście głupie pytanie.. a więc mam przeglądare internetową google chrome.. problem polega na tym że dawniej jak coś napisałem na pasku ades www wpisałem cokolwiek i mi wychodziły wynniki wyszukiwania w google więc grała gotara a teraz jak coś wpisze i dam enter wychodzą mi wyniki na jakjś stronie search-results.com ... Jak kur*a moge to zmienić bo już to w....*a. Z góry dzięki za fatyge
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 01.04.2013, 07:21
marian3a napisał(a):Wyświetl post
Siemanko, mam zajebiście głupie pytanie.. a więc mam przeglądare internetową google chrome.. problem polega na tym że dawniej jak coś napisałem na pasku ades www wpisałem cokolwiek i mi wychodziły wynniki wyszukiwania w google więc grała gotara a teraz jak coś wpisze i dam enter wychodzą mi wyniki na jakjś stronie search-results.com ... Jak kur*a moge to zmienić bo już to w....*a. Z góry dzięki za fatyge

nie korzystam z chroma, ale na mozilli miałem podobnie.
Mianowicie musisz wejść w chromie na NARZĘDZIA -> USTAWIENIA INTERNETOWE -> ( i tutaj powinieneś mieć parę kart ustawień, przynajmniej w mozilli tak jest ) -> i tutaj wybierasz STRONĘ KTÓRA MA CI WYSZUKIWAĆ INFO. google, search-results i inne.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.04.2013, 11:21
ewentualnie sprawdz dodatki jakie masz zaintalowane i posprawdzaj na necie co to jest. Ja często przez przypadek ściągne jakieś gówno co też mi automatycznie zmienia wyszukiwarke, główna strone itd i potem to trzeba szybko wyrzucać.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.04.2013, 12:16
Siema, dość ważne pytanie

Potrzebuje link do filmiku sprzed miesiąca-dwóch jak w Rosji wjeżdża facet tyłem na "pseudo-lawetę" po drewnianych belkach, i nagle przed wjazdem do ciężarówki belki się pod samochodem łamią Założyłem się z kumplem, a nie moge znaleźć. Było to hitem na wykopie i joemonsterze, ale nie moge znalezc...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.04.2013, 20:38
Po raz kolejny przymierzam sie do kupna książek do nauki hiszpańskiego.. Obczajałem w Empiku i wypatrzyłem coś co może mi sie przydać do 100zł. Pamiętam że jedna książka Beaty Pawlikowskiej, zero gramatki tylko same słowka zwroty w sumie chyba tak bedzie sie dobrze uczyło( koszt okołp 30zł ). No i druga część mojego zakupu to taka książka z 3 płytkami z tego co pamiętam( koszt około 60zł ).. Jeszcze jutro bede zastanawiał sie nad tym zakupem i szukał czegoś innego. Co robić ? Mieliście styczność w nauce języków obcych z książkami p. Pawlikokowskiej ? Poradzicie coś..
Z góry dzięki
Ps. Dzisiejszy mecz - totalna porażka
Powód: koszty..
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 01.04.2013 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.04.2013, 07:45
mam pytanie do kogoś kto np. pracuje na orliku etc

czy jak je budowano to nie było tak (blisko boisko, orlik 2012) ze rezerwuje sie orlika z wyprzedzeniem tygodniowym, nie większym.czy to bylo jakoś regulowane czy nie ma zadnych przepisów dot. rezerwowania terminów etc?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.04.2013, 17:34
Przyszło mi pismo od zusu żebym im wysłał swoje konto na które mi wypłacą chorobowe, da się zrobić to online czy tylko przez tych złodziejów z poczty?
I
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.04.2013, 21:03
Czy na Legie będzie otwary sektor G3?
Z góry dzięki
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.04.2013, 21:07
palikot napisał(a):Wyświetl post
Czy na Legie będzie otwary sektor G3?
Z góry dzięki

Skoro sektor G3 jest buforem to nie będzie otwarty.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.04.2013, 21:13
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Skoro sektor G3 jest buforem to nie będzie otwarty.
Na Amiko-Lecha był otwarty. W zeszłym sezonie też był, wiec argument "bufor" nie istnieje.
Pytam. Bo mieli otwierać na mecze TOP a zamknęli ze względu na oszczędności na mecze mniej elektryzujące
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.04.2013, 21:28
palikot napisał(a):Wyświetl post
Na Amiko-Lecha był otwarty. W zeszłym sezonie też był, wiec argument "bufor" nie istnieje.
Pytam. Bo mieli otwierać na mecze TOP a zamknęli ze względu na oszczędności na mecze mniej elektryzujące

Wchodząc na stronę z internetową sprzedażą biletów sektor G3 nadal jest wyłączony ze sprzedaży.

Ja zawsze byłem przekonany, że wyłącznie sektora G3 jest związane właśnie z buforowym sektorem.
Otwarcie o na mecz z Lechem było podyktowane tym, że goście nie przyjechali na R22?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.04.2013, 21:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie do kogoś kto np. pracuje na orliku etc

czy jak je budowano to nie było tak (blisko boisko, orlik 2012) ze rezerwuje sie orlika z wyprzedzeniem tygodniowym, nie większym.czy to bylo jakoś regulowane czy nie ma zadnych przepisów dot. rezerwowania terminów etc?
Każdy Orlik ma swoje zasady, nie jest to odgórnie ustalone.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów