|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Zastanawiam się z partnerką nad wyjazdem do Norwegii do pracy.
Na parę miesięcy. Ponoć na malowanie domków, czy pracę w jakiejś sortowni / na plantacji jest duże zapotrzebowanie. Oczywiście wiemy, że życie w Norwegii czy innych krajach Skandynawii jest horrendalnie drogie i jak jechać, to tylko z własnymi konserwami i zapasami żarcia. Macie może jakieś doświadczenie z pracy ww. krajach? Jakieś rady, wskazówki? Kogo tam w ogóle potrzebują? No i kolejna sprawa, mnóstwo jest firm / pośredników którzy oferują, czy wręcz gwarantują że znajdą Ci pracę w kraju który Cię interesuje. Nie jesteśmy pazerni, możemy zapłacić im i przez taką firmę znaleźć zatrudnienie ale.... no nie mamy zaufania. Mnóstwo takich firm powstało po naszym wejściu do UE, czy otwarciu zachodnich rynków pracy na Polaków i....wielu rodaków się przejechało. Skasowali kasę i wyslałi naszych do jakiś obozów pracy jak w Italii. Dziękuję za wszelkie informację czy może propozycję ![]() Może być priv. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=UMr_ZdxOBF0#t=66m37s
Pytanie brzmi jak nazywa sie ten kawalek ktory babka oglada w TV w podanym fragmencie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=xGZauARZOVk w ramach rewanżu rzuć okiem na mojego posta wyżej ![]() Może któryś z Twoich znajomych był, mógłbyś zasięgnąć języka? Podziękował |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jakiś w Krakowie sklep (najlepiej ze stroną interentową) gdzie kupię tanio bluzy, np. w okolicach 50 zł. (oczywiście może być taniej ;D ) Nie musi być żadnej marki, bo tego już mam dość, bo się tylko przepłaca. Chodzi mi też o normalne bluzy, żadne Japan Style, obcisłe itp.
Chodzi oczywiście o rzeczy nowe.
Ostatnio edytowane przez R33 : 27.03.2013 o godz. 15:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
bral ktos cos z yesssport na wysylke?. ja wzialem dwie koszulki Wisla krakbet z wysylka i mam z nimi problem nie wyslali nie odpowiadaja na maile a tel do nich jest w jedna strone hahahah tylko oni moga dzwonic. zglosilem sprawe do paypal (przez nich placilem) i oni maja juz sie tym zajac. mial ktos z nimi klopoty?
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
panowie, jakaś strona internetowa która pokaże / poinformuje mnie o bieżących wypadkach na polskich drogach? tj. muszę sprawdzić czy teraz w okolicach miejcowości X nie było wypadku, jakiś robót drogowych czy objazdu. PILNE. Dziękuję
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
ma ktoś może do sprzedania felgę stalową 15cali 4x100 ?
albo gdzie można dostać dobre felgi i opony UŻYWANE ofkors! pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Korzystałem z ich usług już parokrotnie, średnio 3 razy do roku. Nigdy nie było z nimi problemu, przesyłka na drugi dzień. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
pilna sprawa!!
jak na FB zablokować "miejsca" żeby nie pokazywało na mapie innym gdzie się teraz znajduje... żeby przy wysyłaniu wiadomości czy zamieszczania posta nie było... "dodane z miejsca..." szukam od pół godz. i znaleźć nie mogę... |
|
|
|
Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Przy przycisku Wyślij powinna być mała niebieska strzałka. Jeśli się świeci na niebiesko to wysyłasz wiadomość z informacjami nt miejsca, jeśli ją klikniesz to się wyłączy, będzie na szaro, wiadomość poleci bez informacji o miejscu.
![]()
TSW
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Co się stanie jak wsiąde do pociągu bez biletu?
Chodzi mi o to, czy oprócz kwita będę musiał wysiąść z pociągu, czy dostane kredytowy i dojade do miejsca docelowego? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
plus infolinia: 19111 ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Jak wsiadasz ze stacji na której jest kasa i można było przed podróżą kupić bilet to wtedy płaci się jakąś opłatę manipulacyjną - w zależności o rodzaju pociągu i trasy od kilku do kilkunastu złotych. Ale wtedy najlepiej się tłumaczyć, że wsiadłeś tam i tam i nie było w tym miejscu kasy. ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie bede mial przy sobie ani zlotowki. co wtedy?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
mówisz ze chcesz bilet kredytowy i jedziesz do miejsca docelowego
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Skąd ludzie biorą te vouchery do Cinema City ?!
Ale nie mówię o tych standardowych papierowych od pracodawcy. Teraz i w poprzednim miesiącu na Allegro jest wysyp voucherów z krótką datą ważności. Dużo ludzi to sprzedaje i bardzo tanio. Skąd to biorą? Jakiś konkurs czy coś? ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Siemanko, mam zajebiście głupie pytanie.. a więc mam przeglądare internetową google chrome.. problem polega na tym że dawniej jak coś napisałem na pasku ades www wpisałem cokolwiek i mi wychodziły wynniki wyszukiwania w google więc grała gotara a teraz jak coś wpisze i dam enter wychodzą mi wyniki na jakjś stronie search-results.com ... Jak kur*a moge to zmienić bo już to w....*a. Z góry dzięki za fatyge
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie korzystam z chroma, ale na mozilli miałem podobnie. Mianowicie musisz wejść w chromie na NARZĘDZIA -> USTAWIENIA INTERNETOWE -> ( i tutaj powinieneś mieć parę kart ustawień, przynajmniej w mozilli tak jest ) -> i tutaj wybierasz STRONĘ KTÓRA MA CI WYSZUKIWAĆ INFO. google, search-results i inne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ewentualnie sprawdz dodatki jakie masz zaintalowane i posprawdzaj na necie co to jest. Ja często przez przypadek ściągne jakieś gówno co też mi automatycznie zmienia wyszukiwarke, główna strone itd i potem to trzeba szybko wyrzucać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Siema, dość ważne pytanie
![]() Potrzebuje link do filmiku sprzed miesiąca-dwóch jak w Rosji wjeżdża facet tyłem na "pseudo-lawetę" po drewnianych belkach, i nagle przed wjazdem do ciężarówki belki się pod samochodem łamią Założyłem się z kumplem, a nie moge znaleźć. Było to hitem na wykopie i joemonsterze, ale nie moge znalezc...![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Po raz kolejny przymierzam sie do kupna książek do nauki hiszpańskiego.. Obczajałem w Empiku i wypatrzyłem coś co może mi sie przydać do 100zł. Pamiętam że jedna książka Beaty Pawlikowskiej, zero gramatki tylko same słowka zwroty w sumie chyba tak bedzie sie dobrze uczyło( koszt okołp 30zł ). No i druga część mojego zakupu to taka książka z 3 płytkami z tego co pamiętam( koszt około 60zł ).. Jeszcze jutro bede zastanawiał sie nad tym zakupem i szukał czegoś innego. Co robić ? Mieliście styczność w nauce języków obcych z książkami p. Pawlikokowskiej ? Poradzicie coś..
Z góry dzięki Ps. Dzisiejszy mecz - totalna porażka Powód: koszty..
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 01.04.2013 o godz. 20:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mam pytanie do kogoś kto np. pracuje na orliku etc
czy jak je budowano to nie było tak (blisko boisko, orlik 2012) ze rezerwuje sie orlika z wyprzedzeniem tygodniowym, nie większym.czy to bylo jakoś regulowane czy nie ma zadnych przepisów dot. rezerwowania terminów etc? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przyszło mi pismo od zusu żebym im wysłał swoje konto na które mi wypłacą chorobowe, da się zrobić to online czy tylko przez tych złodziejów z poczty?
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czy na Legie będzie otwary sektor G3?
Z góry dzięki ![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Skoro sektor G3 jest buforem to nie będzie otwarty. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Na Amiko-Lecha był otwarty. W zeszłym sezonie też był, wiec argument "bufor" nie istnieje.
Pytam. Bo mieli otwierać na mecze TOP a zamknęli ze względu na oszczędności na mecze mniej elektryzujące ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Wchodząc na stronę z internetową sprzedażą biletów sektor G3 nadal jest wyłączony ze sprzedaży. Ja zawsze byłem przekonany, że wyłącznie sektora G3 jest związane właśnie z buforowym sektorem. Otwarcie o na mecz z Lechem było podyktowane tym, że goście nie przyjechali na R22? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Każdy Orlik ma swoje zasady, nie jest to odgórnie ustalone.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|