|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Chyba, że Uefa pozmienia pojedyncze kluby z tego względu, że w jednym koszyku są rozstawione zespoły z tego samego kraju.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Rozstawienie po grupach idzie "wężykiem" wg rankingu klubu:
Gr.1 Gr.2 Gr.3 Gr.4 Gr.5 Gr.6 Gr.7 Gr.8 01 02 03 04 05 06 07 08 16 15 14 13 12 11 10 09 .................................................. .......... 65 66 67 68 69 70 71 72 80 79 78 77 76 75 74 73 także nie zawsze wyżej znaczy lepiej (patrz miejsca 65 i 72). |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
no co do CSKA to nie byłbym taki pewien
ale faktycznie jeżeli tak to ma wyglądac i nie trafimy na Sevillę a Lech na właśnie CSKA to są spore szanse na gre w fazie grupowej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ciekaw jestem czy te rozkminki sa prawidlowe. Na razie bym sie nie podniecal bo gdzies widzialem taki wpis:
"Z moich wyliczeń wynika, że Wisła musi być zamieniona miejscem z Wlfsburgiem, czyli trafiamy na Milan, Rapid Bukareszt, Besiktas, Herthe, lub Partizan. Oprocz tego 1 klubu nie jest źle "A z kolei wg tego wezyka wyszla wam grupa z Sevilla bo zaczeliscie jechac wezykiem od prawej do lewej wsrod nierozstawionych kontynuujac wczesniejszego wezyka, a nie wiem czy to dobrze. Jesli popelniliscie blad i przy nierozstawionych zaczynamy znowu jechac od lewej to wychodzi Tottenham, Ajax, Udinese, Lewski i FC Kopenhaga. A z kolei Lechowi wypada Valencia, FC Brugge, Sparta, Galatasaray i Portsmouth.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 28.08.2008 o godz. 22:46.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...eeduc2008.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
GRUPA I
rozstawione: Milan AC, Beşiktaş JK, Spartak Moskwa, Hertha BSC Berlin, FK Partizan Belgrad nierozstawione: AS Saint-Étienne, WISŁA KRAKÓW, Motherwell FC, Metalist Charków, Saint Patrick's Athletic Niech zgadne ****a, czyzby Milan? ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co post to inne ustawienie. Lepiej poczekać na oficjalne typy zamiast walić gruchę przy 10 różnych wariantach. I tak przy naszym szczęściu wylosujemy Milan, Valencię albo inną Sewillę.
Choć po cichu liczę na Partizan. Słabi piłkarsko, a dobrzy kibicowsko.
Ostatnio edytowane przez Estovic : 28.08.2008 o godz. 23:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
OJ coś mi się wydaje że to się potwierdzi, bo jeśli każdy o tych samych huczy to coś w tym jest
będziemy mieć do wylosowania albo kogoś z tych Cytat:
Cytat:
jeszcze jak temu Lechowi się uda do PU to już wogóle zwariuje Czemu my tyle lat pracowaliśmy , ciągle trafialiśmy na trudnych przeciwników i znów to samo, żeby po raz kolejny trafić na futbolową potęgę i po raz kolejny nici ze wszystkiego, a taki Lech pierwszy raz od dłuższego czasu w PU i od razu może trafić na takich łatwych rywali.. miałem nadzieje że może w tym roku wkońcu się do nas szczęscie uśmiechnie, ale znów to samo..boli mnie to bardzo, to jest NIESPRAWIEDLIWE ! 1 pytanie, czemu my mamy takie kurewskie szczęscie
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.08.2008 o godz. 23:22.
![]() ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Na wislaportal chyba cos pomylili.
Sam zrobiłem symulację wg. wytycznych co podaliście i nasza grupa wyszła mi tak: Sevilla Rapid Bucaresti Paris Saint-Germain Sampdoria AS Nancy Lorraine --------------------------- AS Saint-Étienne Wisla Kraków Kayserispor( lub Banik, ten sam współczynnik) FC Salzburg FBK Kaunas a grupa z Milanem wyszła mi tak: AC Milan Besiktas Spartak Moscow Hertha BSC Partizan Belgrade ---------------------------- FC Zürich VfL Wolfsburg Motherwell Metalist Kharkiv St, Patrick's Athletic a wislaportal podaje tak: GRUPA I rozstawione: AC Milan, Beşiktaş Istanbul, Spartak Moscow, Hertha Berlin, Partizan Belgrade nierozstawione: Saint-Étienne, WISŁA KRAKÓW, FC Motherwell, Metalist Kharkiv, Saint Patrick's Athletic GRUPA II rozstawione: FC Sevilla, Rapid Bucureşti, Paris Saint-Germain, Sampdoria Genoa, Portsmouth FC nierozstawione: FC Zürich, VfL Wolfsburg, Baník Ostrawa, Red Bull Salzburg, FBK Kaunas Tak jakby zamienili nas i AS Saint-Étienne z FC Zürich i VfL Wolfsburg, nie wiedzieć czemu, bo reszta się zgadza z tym co mi wyszło. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Sensej wyluzuj. Tam gadamy o meczach a tu o współczynnikach i losowaniu, które to opiera się na tych jeb.ch liczbach.
Na zagranicznych forach potwierdzają teorię z Milanem. http://kassiesa.com/uefaforum/view.p...0827142439.xml AC Milan Ita 119.934 Besiktas Tur 40.469 Spartak Moscow Rus 40.437 Hertha BSC Ger 27.078 Partizan Belgrade Srb 25.527 v AS Saint-�tienne Fra 17.380 Wisla Krak�w Pol 15.973 Motherwell Sco 11.013 Metalist Kharkiv Ukr 10.932 St. Patrick's Athletic Irl 2.420 A Lech ma tak: CSKA Moscow Rus 59.437 Ajax Ned 51.610 Rosenborg BK Nor 35.400 Austria Wien Aut 31.840 Stade Rennais Fra 24.380 v Borussia Dortmund Ger 21.078 Vitoria Setubal Por 15.176 Unirea Urziceni Rom 13.398 Lech Poznan Pol 6.973 Slaven Koprivnica Cro 3.836
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 28.08.2008 o godz. 23:55.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
UEFA podała!
Potencjalni rywale Wisły: Tottenham Hotspur FC (ENG) AFC Ajax (NED) Udinese Calcio (ITA) PFC Levski Sofia (BUL) FC København (DEN) a dla Lecha: FC Schalke 04 (GER) RC Deportivo La Coruña (ESP) SC Heerenveen (NED) FK Austria Wien (AUT) Aston Villa FC (ENG) Nie wiem skąd te czary mary ale nie jest źle! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Napoli Benfica - chyba najmocniejsza na razie para I rundy ;-)
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
W sumie zespoły z naszej okolicy w rankingu trafiły przejebanie
Apoel - Schalke Koprivnica - CSKA Moskwa Sampdoria - Kowno Dinamo Zagrzeb - Sparta Praga Man.City - Omonia RC Santander - Honka Espoo Ajax - Borac Braga - Artmedia Feyenoord - Kalmar Zilina - Levski Hapoel - St.Etienne Nordsjealand - Olympiakos St.Patrick - Hertha Anorthosis w LM ma Panathinaikos, Werder i Inter więc zremisowanie 1-2 meczów będzie już wielkim sukcesem... Jak teraz punktuje się za zwycięstwa Generalnie wszystkie powinny odpaść, może poza Hapoelem albo Artmedią... Szkoda, że my również mieliśmy takie zajebiste szczęście i trafiliśmy Tottenham. Wierzyć trza w jakieś pojedyncze punkty, no i że jakimś cudem uda się awansować... |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Za zwycięstwo teraz mamy 2pkt a 0,666 do rankingu krajowego czyli de facto zwycięstwo daje 2,222 do rankingu klubowego.
Mamy chyba lepiej z Austrią, ale Tottenham jest w dołku, przegrał dwa ostatnie mecze
Ostatnio edytowane przez kamilm : 29.08.2008 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Za zwycięstwo mamy 2 pkt więc 0,666 do rankingu krajowego i 2+0,666x0,33=2,2198 a po zaokrągleniu 2,220
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
zapewne w przygotowaniu: dla spragnionych:
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...crank2009.html http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...trank2009.html Wisła miejsce 154 ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie przesadzajcie z Panem Witkiem bo się czuje jakbym przeszedł właśnie na emeryture.
Wielebne dane statystyczne będą się pojawiać na stronie www.wislakrakow.com Moje dwie produkcje można znaleźć pod następującymi linkami. http://www.wislakrakow.com/www/page.php?pageid=498 http://www.wislakrakow.com/www/page.php?pageid=507 Mam nadzieje, że dziś nad ranem spiszę moje przemyślenia po ostatniotygodniowych rozgrywkach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sa powody do radości bo juz w tym sezonie osiagnelismy wynik (2,333) wiekszy niz rok temu (1,666) przy dwoch ekipach nadal grajacych w pucharze. Teraz za wygranie meczu bedzie 200%, wiec granica 4,000 jest w zasiegu. W przypadku odpadniecia Wisly (pfu, pfu, pfu) problemem bedzie to ze nie podniesiemy naszego ranku klubowego. I za rok znow bedzie lament bo pewnie znow nie bedziemy nigdzie rozstawieni. Dlatego mecz z TT zasluguje na miano meczu o wszystko! Ewentualny awans do grup to ok 5-6 pkt a to pewnie pozwolilo by byc rozstawionym w III rundzie QLM za rok
Mam jeszcze pytanie i prosze o wyjasnienie. Wisla ma 4 pkt w "swoim" ranku za grupowke UEFY w 05/06. Wiec jak to jest liczone? Bo przeciez oni wygrali i z Iraklisem 1 mecz, awansowali oraz tam jeszcze pykneli Basel. czyli 1 pkt za Irkalis i Basel a 2 pkt za sam awans? Troche tego nie moge rozczaic?Powód: dodałem pytanie
Ostatnio edytowane przez AZS_Lublin : 30.08.2008 o godz. 11:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
AZS_Lublin Od pierwszej rundy PUEFA za zwycięstwo otrzymuje się 2 pkty a za remis 1
![]() 2 pkt za iraklis i 2 pkt za Bazyleę = 4 pkt. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aha dzieki... troche mnie zmylilo te 3 pkt Amicy. Ale już wiem remis + wygrana = 3pkt a przeciez w grupowce nic nie zdobyli.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
przy obecnym systemie to herezje
oczywistym jest że za rok zmienia się system kwalifikacji do LM ( z tego co zauważyłem , 90% kibiców piłkarskich nie ma o tym bladego pojęcia ) , i samo to daje nam bardzo duży handicap , nie będzie już żadnych Realów , Barcelonów , co najwyżej możemy natrafić w decydującej rundzie na drużyne pokroju Sparty Praga, Rosenborga Trondhaim , FC Basel , Austrie Wiedeń czy Crvene Zvezde i nawet rozstawienie w tej rundzie niczego wielkiego nie daje ( nareszcie zdrowy system na który kibice Wisły czekają od 10 lat ), bo i tak i tak będą się mierzyć drużyny do siebie zbliżone . Dlatego w kontekście tego nie przeceniałbym znaczenia rankingu klubowego dla Polski , ponieważ stoimy tak nisko w hierarchii że to czy zdobedziemy w tym roku 2,333 pkt czy 3,666 punkta nie jest aż tak istotne ( ale wiadomo że ciułać punkty trzeba) . Ranking Krajowy w najbliższym czasie będzie premiował znacząco pierwszą 15 rankingu , reszta będzie startowała mniej więcej z tego samego pułapu , a żeby się dostać do wymarzonej 16-stki trzeba by zbierać rok w rok grubo ponad 5 pkt ( co w przypadku polskich klubów jest zdecydowanie nierealne ) . Jedyne o co toczy się gra w tej chwili to runda od której się zacznie rywalizacje w el.LM , ale i tutaj jest spory bonus dla wszystkich , bo każdy kto odpoadnie w 2 czy 3 rundzie kwalifikacji ma jeszcze przed sobą gre w puefa .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.08.2008 o godz. 22:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jest jeszcze jeden atut gry z tymi rywalami, znacznie latwiej bedzie o rozstawienie, bo terazniektore kluby w III rundzie mialy ponad 100 wspolczyniku( np Barcelona). A zespoly z ktorymi przyjdzie nam rywalizowac nie maja takich wielkich wspolczynikow, Basyela ma 51. To i tak znacznie mniej, gdzies byl artykul ze do rozstawinie w III rundzie potrzeba bylo w ostatnich 5 latach srednio 32 punkty, tarez ta srednia spadnie a nasze szanse wzrosna, a wiec zdobywanie do rankingu klubowego punktow jest warte zachodu
![]() Powód: Takie tam:)
Ostatnio edytowane przez zloto : 30.08.2008 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Przypominam że nasze federacja jest dopiero 27 w rankingu więc teoretycznie mistrzowie aż 10 federacji mogą ( ale nie muszą ) mieć większy współczynnik od Wisły . Jak będzie okaże się za rok , jeśli będziemy mieli tą radość świętować mistrzostwo .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.08.2008 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj to przepraszam, moja radosci byla bledna, widac jestem w tych 90% niedoinformowanych
PS:O mistrzostwo jestem pewny. PS2: Czy to pewne jest ze bedzie przedzial 17-51 punktow ![]() Powód: ..
Ostatnio edytowane przez zloto : 30.08.2008 o godz. 20:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Niewiem czy 5 czy 6 drużyn będzie rozstawionych w decydującej części naszej kwalifikacji , wyleciało mi to z głowy . Na pewno jednak będzie to coś koło tego ![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.08.2008 o godz. 22:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj to przepraszam ze palnelem ta glupote z tym 17-51
A ile zespolow bedzie mial np 17 federacja a ile 27 ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wkońcu, czyli ten kto teraz zdobęcie majstra jestem w 80% pewien że awansuje do LM.
Ale jeśli Brożek odejdzie zimą, a na transfery się nie zanosi to Lech będzie miał duuuużą radochę. off. ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
dobrze że to wkleiłeś Piotrek 1985 bo już niechciało mi si etego tłumaczyć a niemogłem tego znaleźć
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|