The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SopranoPL
Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2008, 22:33
Chyba, że Uefa pozmienia pojedyncze kluby z tego względu, że w jednym koszyku są rozstawione zespoły z tego samego kraju.
kamilm
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 28.08.2008, 22:35
Rozstawienie po grupach idzie "wężykiem" wg rankingu klubu:

Gr.1 Gr.2 Gr.3 Gr.4 Gr.5 Gr.6 Gr.7 Gr.8
01 02 03 04 05 06 07 08
16 15 14 13 12 11 10 09
.................................................. ..........

65 66 67 68 69 70 71 72
80 79 78 77 76 75 74 73

także nie zawsze wyżej znaczy lepiej (patrz miejsca 65 i 72).
Oress
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.08.2008, 22:38
no co do CSKA to nie byłbym taki pewien
ale faktycznie jeżeli tak to ma wyglądac i nie trafimy na Sevillę a Lech na właśnie CSKA to są spore szanse na gre w fazie grupowej.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.08.2008, 22:43
Ciekaw jestem czy te rozkminki sa prawidlowe. Na razie bym sie nie podniecal bo gdzies widzialem taki wpis:
"Z moich wyliczeń wynika, że Wisła musi być zamieniona miejscem z Wlfsburgiem, czyli trafiamy na Milan, Rapid Bukareszt, Besiktas, Herthe, lub Partizan. Oprocz tego 1 klubu nie jest źle "

A z kolei wg tego wezyka wyszla wam grupa z Sevilla bo zaczeliscie jechac wezykiem od prawej do lewej wsrod nierozstawionych kontynuujac wczesniejszego wezyka, a nie wiem czy to dobrze. Jesli popelniliscie blad i przy nierozstawionych zaczynamy znowu jechac od lewej to wychodzi Tottenham, Ajax, Udinese, Lewski i FC Kopenhaga. A z kolei Lechowi wypada Valencia, FC Brugge, Sparta, Galatasaray i Portsmouth.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 28.08.2008 o godz. 22:46.
WISŁA PANY !!
kamilm
Junior Member

Stary 28.08.2008, 22:47
orzeu napisał(a):Wyświetl post
A z kolei wg tego wezyka wyszla wam grupa z Sevilla bo zaczeliscie jechac wezykiem od prawej do lewej wsrod nierozstawionych kontynuujac wczesniejszego wezyka, a nie wiem czy to dobrze. Jesli popelniliscie blad i przy nierozstawionych zaczynamy znowu jechac od lewej to wychodzi Tottenham, Ajax, Udinese, Lewski i FC Kopenhaga.
Soprano dobrze rozpisał całość, "wężyk" dla nierozstawionych zaczyna się od prawej
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...eeduc2008.html
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.08.2008, 22:51
GRUPA I
rozstawione: Milan AC, Beşiktaş JK, Spartak Moskwa, Hertha BSC Berlin, FK Partizan Belgrad
nierozstawione: AS Saint-Étienne, WISŁA KRAKÓW, Motherwell FC, Metalist Charków, Saint Patrick's Athletic

Niech zgadne ****a, czyzby Milan?
WISŁA PANY !!
Estovic
Senior Member

Stary 28.08.2008, 23:17
Co post to inne ustawienie. Lepiej poczekać na oficjalne typy zamiast walić gruchę przy 10 różnych wariantach. I tak przy naszym szczęściu wylosujemy Milan, Valencię albo inną Sewillę.

Choć po cichu liczę na Partizan. Słabi piłkarsko, a dobrzy kibicowsko.
Ostatnio edytowane przez Estovic : 28.08.2008 o godz. 23:28.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.08.2008, 23:18
OJ coś mi się wydaje że to się potwierdzi, bo jeśli każdy o tych samych huczy to coś w tym jest
będziemy mieć do wylosowania albo kogoś z tych
Cytat:
AC Milan, Beşiktaş Istanbul, Spartak Moscow, Hertha Berlin, Partizan Belgrade
ewentualnie tych
Cytat:
FC Sevilla, Rapid Bucureşti, Paris Saint-Germain, Sampdoria Genoa, Portsmouth FC
i to mnie nie jeszcze tak nie denerwuje, natomiast mega w****ia że taki Lech który ma dużo mniej punktów od Wisły może wylosować takie ogóry
jeszcze jak temu Lechowi się uda do PU to już wogóle zwariuje
Czemu my tyle lat pracowaliśmy , ciągle trafialiśmy na trudnych przeciwników i znów to samo, żeby po raz kolejny trafić na futbolową potęgę i po raz kolejny nici ze wszystkiego, a taki Lech pierwszy raz od dłuższego czasu w PU i od razu może trafić na takich łatwych rywali..
miałem nadzieje że może w tym roku wkońcu się do nas szczęscie uśmiechnie, ale znów to samo..boli mnie to bardzo, to jest NIESPRAWIEDLIWE !
1 pytanie, czemu my mamy takie kurewskie szczęscie? czemu :(
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.08.2008 o godz. 23:22.
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.08.2008, 23:33
Na wislaportal chyba cos pomylili.
Sam zrobiłem symulację wg. wytycznych co podaliście i nasza grupa wyszła mi tak:

Sevilla
Rapid Bucaresti
Paris Saint-Germain
Sampdoria
AS Nancy Lorraine
---------------------------
AS Saint-Étienne
Wisla Kraków
Kayserispor( lub Banik, ten sam współczynnik)
FC Salzburg
FBK Kaunas

a grupa z Milanem wyszła mi tak:

AC Milan
Besiktas
Spartak Moscow
Hertha BSC
Partizan Belgrade
----------------------------
FC Zürich
VfL Wolfsburg
Motherwell
Metalist Kharkiv
St, Patrick's Athletic

a wislaportal podaje tak:

GRUPA I
rozstawione: AC Milan, Beşiktaş Istanbul, Spartak Moscow, Hertha Berlin, Partizan Belgrade
nierozstawione: Saint-Étienne, WISŁA KRAKÓW, FC Motherwell, Metalist Kharkiv, Saint Patrick's Athletic

GRUPA II
rozstawione: FC Sevilla, Rapid Bucureşti, Paris Saint-Germain, Sampdoria Genoa, Portsmouth FC
nierozstawione: FC Zürich, VfL Wolfsburg, Baník Ostrawa, Red Bull Salzburg, FBK Kaunas

Tak jakby zamienili nas i AS Saint-Étienne z FC Zürich i VfL Wolfsburg, nie wiedzieć czemu, bo reszta się zgadza z tym co mi wyszło.
Wisła Kraków
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.08.2008, 23:50
Sensej wyluzuj. Tam gadamy o meczach a tu o współczynnikach i losowaniu, które to opiera się na tych jeb.ch liczbach.

Na zagranicznych forach potwierdzają teorię z Milanem. http://kassiesa.com/uefaforum/view.p...0827142439.xml

AC Milan Ita 119.934
Besiktas Tur 40.469
Spartak Moscow Rus 40.437
Hertha BSC Ger 27.078
Partizan Belgrade Srb 25.527
v
AS Saint-�tienne Fra 17.380
Wisla Krak�w Pol 15.973
Motherwell Sco 11.013
Metalist Kharkiv Ukr 10.932
St. Patrick's Athletic Irl 2.420

A Lech ma tak:

CSKA Moscow Rus 59.437
Ajax Ned 51.610
Rosenborg BK Nor 35.400
Austria Wien Aut 31.840
Stade Rennais Fra 24.380
v
Borussia Dortmund Ger 21.078
Vitoria Setubal Por 15.176
Unirea Urziceni Rom 13.398
Lech Poznan Pol 6.973
Slaven Koprivnica Cro 3.836
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 28.08.2008 o godz. 23:55.
Thomé
Member

Od: 05.2008

Stary 28.08.2008, 23:58
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Na wislaportal chyba cos pomylili.
Sam zrobiłem symulację wg. wytycznych co podaliście i nasza grupa wyszła mi tak:

AC Milan
Besiktas
Spartak Moscow
Hertha BSC
Partizan Belgrade
----------------------------
FC Zürich
VfL Wolfsburg
Motherwell
Metalist Kharkiv
St, Patrick's Athletic

a wislaportal podaje tak:

GRUPA I
rozstawione: AC Milan, Beşiktaş Istanbul, Spartak Moscow, Hertha Berlin, Partizan Belgrade
nierozstawione: Saint-Étienne, WISŁA KRAKÓW, FC Motherwell, Metalist Kharkiv, Saint Patrick's Athleticz
GRUPA II
rozstawione: FC Sevilla, Rapid Bucureşti, Paris Saint-Germain, Sampdoria Genoa, Portsmouth FC
nierozstawione: FC Zürich, VfL Wolfsburg, Baník Ostrawa, Red Bull Salzburg, FBK Kaunas

Tak jakby zamienili nas i AS Saint-Étienne z FC Zürich i VfL Wolfsburg, nie wiedzieć czemu, bo reszta się zgadza z tym co mi wyszło.
Nie masz racji, bo w jednej grupie najprawdopodobniej nie mogą być dwa kluby z jednego kraju, czyli Wolfsburg leci, a dochodzi st.etienne.
kamilm
Junior Member

Stary 29.08.2008, 09:00
UEFA podała!

Potencjalni rywale Wisły:
Tottenham Hotspur FC (ENG)
AFC Ajax (NED)
Udinese Calcio (ITA)
PFC Levski Sofia (BUL)
FC København (DEN)

a dla Lecha:
FC Schalke 04 (GER)
RC Deportivo La Coruña (ESP)
SC Heerenveen (NED)
FK Austria Wien (AUT)
Aston Villa FC (ENG)

Nie wiem skąd te czary mary ale nie jest źle!
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.08.2008, 12:22
Napoli Benfica - chyba najmocniejsza na razie para I rundy ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.08.2008, 13:09
W sumie zespoły z naszej okolicy w rankingu trafiły przejebanie
Apoel - Schalke
Koprivnica - CSKA Moskwa
Sampdoria - Kowno
Dinamo Zagrzeb - Sparta Praga
Man.City - Omonia
RC Santander - Honka Espoo
Ajax - Borac
Braga - Artmedia
Feyenoord - Kalmar
Zilina - Levski
Hapoel - St.Etienne
Nordsjealand - Olympiakos
St.Patrick - Hertha

Anorthosis w LM ma Panathinaikos, Werder i Inter więc zremisowanie 1-2 meczów będzie już wielkim sukcesem...

Jak teraz punktuje się za zwycięstwa Dalej po 1 pkt czy więcej?

Generalnie wszystkie powinny odpaść, może poza Hapoelem albo Artmedią...
Szkoda, że my również mieliśmy takie zajebiste szczęście i trafiliśmy Tottenham. Wierzyć trza w jakieś pojedyncze punkty, no i że jakimś cudem uda się awansować...
kamilm
Junior Member

Stary 29.08.2008, 13:30
Za zwycięstwo teraz mamy 2pkt a 0,666 do rankingu krajowego czyli de facto zwycięstwo daje 2,222 do rankingu klubowego.
Mamy chyba lepiej z Austrią, ale Tottenham jest w dołku, przegrał dwa ostatnie mecze
Ostatnio edytowane przez kamilm : 29.08.2008 o godz. 13:47.
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 29.08.2008, 18:20
kamilm napisał(a):Wyświetl post
Za zwycięstwo teraz mamy 2pkt a 0,666 do rankingu krajowego czyli de facto zwycięstwo daje 2,222 do rankingu klubowego.
Za zwycięstwo mamy 2 pkt więc 0,666 do rankingu krajowego i 2+0,666x0,33=2,2198 a po zaokrągleniu 2,220
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.08.2008, 19:43
zapewne w przygotowaniu: dla spragnionych:
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...crank2009.html
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...trank2009.html Wisła miejsce 154
Tylko Wisła!
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 29.08.2008, 19:53
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Panie Witku a gdzie się podziały wielebne dane statystyczne?
Nie przesadzajcie z Panem Witkiem bo się czuje jakbym przeszedł właśnie na emeryture.
Wielebne dane statystyczne będą się pojawiać na stronie www.wislakrakow.com
Moje dwie produkcje można znaleźć pod następującymi linkami.

http://www.wislakrakow.com/www/page.php?pageid=498
http://www.wislakrakow.com/www/page.php?pageid=507
Mam nadzieje, że dziś nad ranem spiszę moje przemyślenia po ostatniotygodniowych rozgrywkach.
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 30.08.2008, 11:36
Sa powody do radości bo juz w tym sezonie osiagnelismy wynik (2,333) wiekszy niz rok temu (1,666) przy dwoch ekipach nadal grajacych w pucharze. Teraz za wygranie meczu bedzie 200%, wiec granica 4,000 jest w zasiegu. W przypadku odpadniecia Wisly (pfu, pfu, pfu) problemem bedzie to ze nie podniesiemy naszego ranku klubowego. I za rok znow bedzie lament bo pewnie znow nie bedziemy nigdzie rozstawieni. Dlatego mecz z TT zasluguje na miano meczu o wszystko! Ewentualny awans do grup to ok 5-6 pkt a to pewnie pozwolilo by byc rozstawionym w III rundzie QLM za rok Mam jeszcze pytanie i prosze o wyjasnienie. Wisla ma 4 pkt w "swoim" ranku za grupowke UEFY w 05/06. Wiec jak to jest liczone? Bo przeciez oni wygrali i z Iraklisem 1 mecz, awansowali oraz tam jeszcze pykneli Basel. czyli 1 pkt za Irkalis i Basel a 2 pkt za sam awans? Troche tego nie moge rozczaic?
Powód: dodałem pytanie
Ostatnio edytowane przez AZS_Lublin : 30.08.2008 o godz. 11:57.
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 30.08.2008, 12:21
AZS_Lublin Od pierwszej rundy PUEFA za zwycięstwo otrzymuje się 2 pkty a za remis 1
2 pkt za iraklis i 2 pkt za Bazyleę = 4 pkt.
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 30.08.2008, 12:26
Aha dzieki... troche mnie zmylilo te 3 pkt Amicy. Ale już wiem remis + wygrana = 3pkt a przeciez w grupowce nic nie zdobyli.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.08.2008, 12:55
AZS_Lublin napisał(a):Wyświetl post
a to pewnie pozwolilo by byc rozstawionym w III rundzie QLM za rok
przy obecnym systemie to herezje

oczywistym jest że za rok zmienia się system kwalifikacji do LM ( z tego co zauważyłem , 90% kibiców piłkarskich nie ma o tym bladego pojęcia ) , i samo to daje nam bardzo duży handicap , nie będzie już żadnych Realów , Barcelonów , co najwyżej możemy natrafić w decydującej rundzie na drużyne pokroju Sparty Praga, Rosenborga Trondhaim , FC Basel , Austrie Wiedeń czy Crvene Zvezde i nawet rozstawienie w tej rundzie niczego wielkiego nie daje ( nareszcie zdrowy system na który kibice Wisły czekają od 10 lat ), bo i tak i tak będą się mierzyć drużyny do siebie zbliżone .

Dlatego w kontekście tego nie przeceniałbym znaczenia rankingu klubowego dla Polski , ponieważ stoimy tak nisko w hierarchii że to czy zdobedziemy w tym roku 2,333 pkt czy 3,666 punkta nie jest aż tak istotne ( ale wiadomo że ciułać punkty trzeba) . Ranking Krajowy w najbliższym czasie będzie premiował znacząco pierwszą 15 rankingu , reszta będzie startowała mniej więcej z tego samego pułapu , a żeby się dostać do wymarzonej 16-stki trzeba by zbierać rok w rok grubo ponad 5 pkt ( co w przypadku polskich klubów jest zdecydowanie nierealne ) . Jedyne o co toczy się gra w tej chwili to runda od której się zacznie rywalizacje w el.LM , ale i tutaj jest spory bonus dla wszystkich , bo każdy kto odpoadnie w 2 czy 3 rundzie kwalifikacji ma jeszcze przed sobą gre w puefa .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.08.2008 o godz. 22:03.
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.08.2008, 13:47
Jest jeszcze jeden atut gry z tymi rywalami, znacznie latwiej bedzie o rozstawienie, bo terazniektore kluby w III rundzie mialy ponad 100 wspolczyniku( np Barcelona). A zespoly z ktorymi przyjdzie nam rywalizowac nie maja takich wielkich wspolczynikow, Basyela ma 51. To i tak znacznie mniej, gdzies byl artykul ze do rozstawinie w III rundzie potrzeba bylo w ostatnich 5 latach srednio 32 punkty, tarez ta srednia spadnie a nasze szanse wzrosna, a wiec zdobywanie do rankingu klubowego punktow jest warte zachodu
Powód: Takie tam:)
Ostatnio edytowane przez zloto : 30.08.2008 o godz. 13:48.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.08.2008, 20:19
zloto napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze jeden atut gry z tymi rywalami, znacznie latwiej bedzie o rozstawienie, bo terazniektore kluby w III rundzie mialy ponad 100 wspolczyniku( np Barcelona). A zespoly z ktorymi przyjdzie nam rywalizowac nie maja takich wielkich wspolczynikow, Basyela ma 51. To i tak znacznie mniej, gdzies byl artykul ze do rozstawinie w III rundzie potrzeba bylo w ostatnich 5 latach srednio 32 punkty, tarez ta srednia spadnie a nasze szanse wzrosna, a wiec zdobywanie do rankingu klubowego punktow jest warte zachodu
tyle że w przyszlym sezonie drużyn rozstawionych w naszej grupie eliminacji ( drużyny z rankingu 17 - 51 bodajże) będzie tylko 5 lub 6 , szanse Wisły ( i każdej polskiej drużyny ) na rozstawienie w przyszłorocznych eliminacjach oceniam na jakieś 20 % , jak uzbierają troche punktów to może jej szanse wzrosną .
Przypominam że nasze federacja jest dopiero 27 w rankingu więc teoretycznie mistrzowie aż 10 federacji mogą ( ale nie muszą ) mieć większy współczynnik od Wisły . Jak będzie okaże się za rok , jeśli będziemy mieli tą radość świętować mistrzostwo .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.08.2008 o godz. 20:23.
zloto
Senior Member

Stary 30.08.2008, 20:42
Oj to przepraszam, moja radosci byla bledna, widac jestem w tych 90% niedoinformowanych

PS:O mistrzostwo jestem pewny.

PS2: Czy to pewne jest ze bedzie przedzial 17-51 punktow Nie to chyba moze byc roznie, kwestia kto bedzie reprezentowal dany kraj. I ztymi ''bedzie tylko 5 lub 6''. czyli ile Czy tego nie wiadomo
Powód: ..
Ostatnio edytowane przez zloto : 30.08.2008 o godz. 20:44.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.08.2008, 21:03
zloto napisał(a):Wyświetl post
Oj to przepraszam, moja radosci byla bledna, widac jestem w tych 90% niedoinformowanych

PS:O mistrzostwo jestem pewny.

PS2: Czy to pewne jest ze bedzie przedzial 17-51 punktow Nie to chyba moze byc roznie, kwestia kto bedzie reprezentowal dany kraj. I ztymi ''bedzie tylko 5 lub 6''. czyli ile Czy tego nie wiadomo
16-51 to nie punkty , tylko federacje w rankingu krajowym które będą brały udział w tej częśći eliminacji , pierwsze 16 federacj europejskich będzie miało oddzielną kwalifikacjię do LM . Polska jest w tym rankingu aktualnie 27 .

Niewiem czy 5 czy 6 drużyn będzie rozstawionych w decydującej części naszej kwalifikacji , wyleciało mi to z głowy . Na pewno jednak będzie to coś koło tego
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.08.2008 o godz. 22:04.
zloto
Senior Member

Stary 30.08.2008, 21:20
Oj to przepraszam ze palnelem ta glupote z tym 17-51 A ile zespolow bedzie mial np 17 federacja a ile 27 Tylko prosze nie odsylaj mnie do wczesniejszych stron bo czytalem
Piotrek 1985
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 30.08.2008, 22:39
nowe zasady rozgrywania europejskich pucharów:

http://www.90minut.pl/news.php?id=652946
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.08.2008, 22:48
Wkońcu, czyli ten kto teraz zdobęcie majstra jestem w 80% pewien że awansuje do LM.
Ale jeśli Brożek odejdzie zimą, a na transfery się nie zanosi to Lech będzie miał duuuużą radochę.
off.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.08.2008, 22:57
dobrze że to wkleiłeś Piotrek 1985 bo już niechciało mi si etego tłumaczyć a niemogłem tego znaleźć

SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Wkońcu, czyli ten kto teraz zdobęcie majstra jestem w 80% pewien że awansuje do LM.
Ale jeśli Brożek odejdzie zimą, a na transfery się nie zanosi to Lech będzie miał duuuużą radochę.
off.
80% szanse będą pół na pół , nie będziemy grali z ogórkami ale z mistrzem Grecji , Czech , Belgii , Szkocji czy Szwajcarii . Zapowiada się poprostu bardziej wyrównana walka , nie będziemy skazani na porażke przed pierwszym gwizdkiem jak to było przez ostatnie ponad 10 lat, gdzie albo nie mieliśmy szczęścia albo nie byliśmy gotowi do wygranej z mistrzem Belgii czy Grecji .

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów