|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Patrząc na terminarz to spadek parchatych to nie jest jakieś sci-fi.
Akurat mijanka z nimi zastąpi mi derby na kilka lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W ostatniej kolejce Widzew- Piast. Prawdopodobnym bardzo, że ten mecz zadecyduje i jedna z tych drużyn spadnie.
Niestety ale Korona parchatym krzywdy nie zrobi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
Widzew powinien zdobyć minimum 6 pkt. Parchy jak zremisują w Lubinie (porażka moze być katastrofalna w skutkach) musza szukać jeszcze minimum 3 pkt, w 3 ostatnich meczach....moze być ciężko, presja bedzie wiązać im nogi. Na dodatek Korona ostatni mecz będzie miała (prawdopodobnie) z typu "wóz albo przewóz ".....ale "niespodziewane"
3 pkt ickow w Lubinie juz wyjaśni sprawę.![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tabela jest tak spłaszczona od 8 miejsca w dół że praktycznie każde rozwiazanie jest możliwe. Dodatkowo każdy moze wygrać z każdym.
Wykluczyć mozna jedynie spadek elki, bo na to sedziowie nie pozwolą. 40 pkt na 99% nie wystarczy do utrzymania, chyba że Widzew zamierza do konca sezonu grać taka pyte i wyleci z hukiem. Mimo wszystko sa w stanie ugrać 7 pkt w ostatnich 3 meczach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie się wydaje, ze trzecia od końca zdobedzie 42 pkt. Oby Widzew zdobył 7, ma niestety gorszy wynik w dwumeczu z parchatymi
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Mierzi mnie Legia, nie lubię Widzewa, uwżam, że miejsce takich klubów jak Termalica jest w drugiej/trzeciej lidze. Ale elementarne poczucie przyzwoitości każe mi trzymać kciuki przede wszystkim za spadek corumpovii, klubu, który ordynarnie kupował awanse i nigdy nie został za to adekwatnie ukarany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Bruk-Bet już spadł.
Więc zostały 2 miejsce. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pogoń utrzymana - i dobrze.
Mimo tej niekompetencji i przepalania pieniędzy licze ze jednak Widzew sie utrzyma. Potrzebują tam wstrząsu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Oby spadł ktoś z dwójki: Widzew lub sąsiadka.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzew w 1 lidze to ciekawa opcja, niemniej mimo wszystko Dobrzycki po prostu przebije kazus Śląska razy 3 i pieniędzmi załatwi ten awans.
Natomiast spadek sąsiadki? Przy ich dosyć niepewnej aktualnie sytuacji to mogłoby być co najmniej interesujące ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Gdyby chlop porzucil klub to bedzie bankructwo bo badzmy szczerzy, Cracovia sociosow sie nie doczeka ktorzy rozkreciliby jakies inwestycyjne zainteresowanie biznesmenow, ktorzy na kanwie spolecznego ruchu chcieliby sie przy nim wypromowac.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To mój wpis z 1 marca, gdy forum "zamartwiało" się sytuacją parowozow.........dwa moje typy juz niemal pewne, trzeci na dobrej drodze......
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety, moje spekulacje psuje wielka mada, za ktora tak strasznie płakał szaman z Liszek gdy Krolewski tych arabów od Wisły pogonił......... trzeci spadkowicz wyłonił się w meczu Widzew '- pustaki, aczkolwiek, rownie mozliwe, że w meczu parchy- kieleckie ladacznice.....
Ostatnio edytowane przez WildDog : 05.05.2026 o godz. 13:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
mozliwe ze dzis Wdzew nie tylko sie pograzyl do spadku co dal parchom i koronie utrzymanie,zagraja sobie na remis za tydzien i its after birds
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Mnie się wydaje, że to lechia będzie trzecia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nieee, żydki na pewno nie. Jeszcze nie w tym sezonie, moim zdaniem dziś co najmniej remis z motorem, a za tydzień taki wynik jaki będzie potrzebny do utrzymania z Koroną. Ale w kolejnym sezonie będą moim zdaniem faworytem do spadku, platek z przydupasami posprzedaje co się da i będzie upadek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pod warunkiem, że nie wygrają z Legią w niedzielę.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak włączyłem na pięć minut przed końcem TV z myślą, "no to derby w przyszłym sezonie pewne", a za miast tego patrzyłem jak to bierze w łeb. Sąsiadka może jeszcze nie wisi na krawędzi, ale za dobrych nastrojów to po dzisiejszym meczu nie mają.
![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
wystarczyze przegra z korona , dlatego jestem wsciekly na widzew , bo nie dosc ze po meczu mialby pewnosc utrzymania to zmusilby korone za tydzien na mecz o wszystko , a tak to obydwoje podziela sie punktami i obydwoje sie utrzymaja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Na dzisiaj to Piast i Cracovia są w czterech literach. Najlepsze, że wszystkie te ekipy dalej mają wszystko w swoich rękach. Lechia nawet jak dzisiaj przegra to w przypadku wygranej w Niecieczy na 100% się utrzymuje(ma korzystny bilans z Piastem, który gra z Widzewem), więc obojętnie jaki wynik padnie w Łodzi, to Lechia zostaje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ciekawe gdzie są ci wszyscy eksperci, którzy pluli na Jarka za to, że nie oddał Wisły Urferowi xD
Lechia gra za tydzień nie tylko o to, czy zostanie w Ekstraklasie, lecz także o to, czy znów będzie musiała zaczynać od B-klasy. Brak jednej transzy z Canal + to jest dla nich game over. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygląda na to, że TrUjmiasto bez e-klapy
![]() Zaś Legia uratowała tyłek Craxie. Powód: lechia
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.05.2026 o godz. 09:01.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Scyzoryki się podłożą pejsatym
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecze, które rozstrzygną o spadku:
Kod:
Termalica - Lechia Cracovia - Korona Raków - Arka Widzew - Piast - nie przegra meczu - przegra mecz ale Widzew nie wygra - przegra mecz ale Lechia nie wygra mała tabela Piast, Craxa, Lechia spuszcza Craxę. 2. Widzew się uratuje jeśli - wygra mecz - zremisuje ale Lechia nie wygra meczu - przegra ale Lechia i Arka nie wygrają swoich meczów mała tabela Widzew, Lechia, Arka chyba promuje Lechię 3. Lechia się uratuje jeśli - wygra mecz 4. Piast się uratuje jeśli - nie przegra / Widzew nie wygra - Craxa przegra - Lechia nie wygra Arka przegrała i spadła. Powód: lechia, arka
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.05.2026 o godz. 20:22.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|