The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2013, 20:38
Najlepiej zadzwoń sobie do nich. Jak mają zajęcia zaoczne to śmiało się wybierz. Chyba najlepsza szkoła gastronomiczna w naszym rejonie.
Odpowiedz cytując
Dzordzu
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 08.01.2013, 20:43
No jedynie chyba to mi pozostaje ;P ew. mail . Powiadasz,ze najlepsza?
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.01.2013, 21:59
Wsiadając do pociągu na Płaszowie i wysiadając na Głównym zdarzą mi sprawdzić bilet? W ogóle sprawdzają, bo nie wiem czy jest sens kupować a chciałbym tak właśnie jechać z pewnego powodu.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.01.2013, 22:04
gris napisał(a):Wyświetl post
Wsiadając do pociągu na Płaszowie i wysiadając na Głównym zdarzą mi sprawdzić bilet? W ogóle sprawdzają, bo nie wiem czy jest sens kupować a chciałbym tak właśnie jechać z pewnego powodu.
Mi się nie zdarzyło nigdy, aby sprawdzali na tym odcinku(przynajmniej na dłuższych trasach).
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 08.01.2013, 22:18
gris napisał(a):Wyświetl post
ostatnie półtora roku jeżdżę dość regularnie mniej więcej dwa razy w miesiącu z Tarnowa do Krakowa więc przez ten odcinek przejeżdżam, i tylko raz mi się zdarzyło, że mi sprawdzili bilet na tym odcinku, konkretniej mówiąc jadąc od Płaszowa na główny, ale tylko dlatego, że było masakrycznie dużo ludzi i długo im zeszło sprawdzanie. Jadąc z głównego do Płaszowa ani razu.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 09.01.2013, 14:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
nero napisał(a):Wyświetl post
Pies na zdjęciu ma "czerwone" oczy.
Czy da się w jakiś łatwy sposób to zmienić? Na zasadzie PLIK - KLIKNIJ - POTWIERDŹ ?
Na komputerze mam IrfanView i Adobe Photoshop, ale mogę zainstalować jakiś inny program.
Z góry dziękuje.
irfanview ma opcje czerwonych oczu (image-red eye reduction)
albo masz tez nawet programy do retuszu zdjec online w ktorych mozesz pozbyc sie efektu czerwonych oczu
Dzięki, jednak nie do końca pomogło bo... pies ma niebieskie oczy od lampy błyskowej, a nie czerwone :(
Jakiś inny łatwy sposób na mój problem?!
Pozdrawiam
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.01.2013, 17:50
a próbowałeś w Photoshopie za pomoca narzędzia "Czerwone oczy" (red eye tool)? U mnie zawsze działa na czerwone oczy (choć potem są takiego "nijakiego" koloru, a mistrzem photoshopa nie jestem i nie wiem jak nadać im inny kolor czy blask )
Odpowiedz cytując
didzej132
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 09.01.2013, 20:50
Gdzie w Krakowie kupie tanio maratony ?
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.01.2013, 21:07
Najlepiej iść do sklepu przymierzyć konkretny numer i kupic na allegro.Ceny na allegro troche ponad 200, a w sklepie Adidasa ostatnio jak patrzyłem chyba 279.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.01.2013, 21:22
Gdzie najbezpieczniej i za free zaparkować w okolicach Jubilatu ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.01.2013, 09:19
nero napisał(a):Wyświetl post
Dzięki, jednak nie do końca pomogło bo... pies ma niebieskie oczy od lampy błyskowej, a nie czerwone :(
Jakiś inny łatwy sposób na mój problem?!
Pozdrawiam
nie wiem. ja takie cos zrobiłbym w photoshopie.
jesli za trudny to tylko online`owe programy, ewentualnie gimp.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.01.2013, 19:24
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Gdzie najbezpieczniej i za free zaparkować w okolicach Jubilatu ?
pomoże ktoś?
E:Można zaparkować między supermarketem żydów a teatrem Stu? Albo gdzieś w tamtych rejonach..
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 10.01.2013 o godz. 19:36.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2013, 19:41
pomoże ktoś?
E:Można zaparkować między supermarketem żydów a teatrem Stu? Albo gdzieś w tamtych rejonach..
Zawsze możesz zaparkować pod stadionem pejsów, a potem spacerek.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.01.2013, 20:20
Pisał ktoś kiedyś referat/ robił prezentację na temat ''formy terenowe spędzania wolnego czasu''?

Jak coś to PW.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2013, 23:01
Da rady jakoś L4 na tydzień załatwić?
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.01.2013, 23:45
R33 napisał(a):Wyświetl post
Da rady jakoś L4 na tydzień załatwić?
Doktor G. załatwi.
Tylko dużo bierze i trzeba się potem liczyć z nocnymi wizytami u miłych panów.

Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.01.2013, 11:29
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Doktor G. załatwi.
Tylko dużo bierze i trzeba się potem liczyć z nocnymi wizytami u miłych panów.

mówisz tak jakbyś go znał
znasz go?

czy tylko jestes otumaniony papką medialną?

moje pytanie :

Podpiąłem sobie kablem wieze z komputerem (wyjscie aux). I slysze ze głosnik prawy mi nie działa tzn. po wejsciu w ustawienia dzwieku w miejscu balansu jak daje na maksa lewo to gra lewy glosnik, daje na maksa prawo to nie gra nic? OCB?
wejscie w karcie dzwiekowej jest okej, bo sluchawki po podpięciu działaja wlasciwie. Wieza działą ok, bo na radiu wszystko gra jak trzeba. Po zmiane głosnikow tj lewego z prawym, sytuacja sie nie zmienia.
Balansownaie mam ustawione dobrze. Coś ktos miał podobnie badz wie jak poradzic?

Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.01.2013, 12:13
pomoże ktoś?
raczej rejon ul.Kościuszki, choć też bedzie ciężko o miejsce, ewentualnie przy Błoniach od "naszej" strony
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.01.2013, 12:33
Podpiąłem sobie kablem wieze z komputerem (wyjscie aux). I slysze ze głosnik prawy mi nie działa tzn. po wejsciu w ustawienia dzwieku w miejscu balansu jak daje na maksa lewo to gra lewy glosnik, daje na maksa prawo to nie gra nic? OCB?
wejscie w karcie dzwiekowej jest okej, bo sluchawki po podpięciu działaja wlasciwie. Wieza działą ok, bo na radiu wszystko gra jak trzeba. Po zmiane głosnikow tj lewego z prawym, sytuacja sie nie zmienia.
Balansownaie mam ustawione dobrze. Coś ktos miał podobnie badz wie jak poradzic?
Dwie rzeczy sa jeszcze o których nie pisałeś (co nie znaczy że nie sprawdzałeś).
1. Kabel, prosta sprawa, zamienić miejscami wtyczki chinch. Do komputera kabel jest podłączony za pomoca wtyczki mini jack? Jeżeli kabel jest nowy powinno być ok, można sprawdzić kalbel podłączając mini jacka do np. dowolnego radia i do wzmacniacza.
2. Jeden kanał wejścia AUX jest walniety. Sprawdzałeś na innych wejściach? Byle nie PHONO

Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.01.2013, 12:38
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Dwie rzeczy sa jeszcze o których nie pisałeś (co nie znaczy że nie sprawdzałeś).
1. Kabel, prosta sprawa, zamienić miejscami wtyczki chinch. Do komputera kabel jest podłączony za pomoca wtyczki mini jack? Jeżeli kabel jest nowy powinno być ok, można sprawdzić kalbel podłączając mini jacka do np. dowolnego radia i do wzmacniacza.
2. Jeden kanał wejścia AUX jest walniety. Sprawdzałeś na innych wejściach? Byle nie PHONO

Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
zamieniam miejscami wtyczki i działa głośnik fizyczny wiezy prawy i lewy, natomiast w kompie cały czas przy wejsciu na prawy kanał jest cisza.
Wczoraj nawet kupiłem nowe końcówki bo myślałem ze czincze mi padły. (opisze jak wyglada kabel - jack do wiezy i jack wychodzi. do jacka podpinam przejsciowke czyli yy wejscie/wyjscie i do tego podpinam czincze - zauważyłem ze jak lekko odepne jacka to łapie mi głośnika oba grają ale dalej na balansie prawym jest cisza)

ad 2. Inne wejścia ? co masz na mysli ?

Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 11.01.2013, 15:37
- zauważyłem ze jak lekko odepne jacka to łapie mi głośnika oba grają ale dalej na balansie prawym jest cisza)
Tego zdania nie rozumiem. Tzn. jak lekko wysuniesz jacka to działają czy nie działają 2 kanały?
Podłącz końcówkę jacka którą masz wsadzoną do katy graficznej kompa do jakiegoś innego urządzenia audio, np. radia matki, żony lub kochanki. Sprawdz czy działają oba kanały. Dzięki temu wykluczysz problem na lini: przewód - przejściówka - przewód.

ad 2. Inne wejścia ? co masz na mysli ?
Zależy jaką masz wieżę/wzmacniacz. Mogą być inne wejścia audio: CD, TAPE 1, TAPE 2... ale to wówczas jeżeli wzmacniacz nie jest zintegrowany z cd, radiem, kaseciakiem...

To teraz proponuję priv żeby nie zaśmiecać.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 11.01.2013 o godz. 15:59.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.01.2013, 15:42
jedyne wyjscie w wiezy jakie mam to na sluchawki. czincze podłączam z tyłu wiezy do czerwonego i białego wejscia/wyjscia czy jak to sie tam zwie.

Jak wszystko jest podpiete maksymalnie to jeden głośnik tylko gra. jesli zaczne sie bawic tj. wyciągac powoli dżeka z przełacznika wejscia/wyjscia to nagle mi złapie i grają oba (ale dalej w balansie po przejsciu na prawa strone - mam cisze)

Odpowiedz cytując
cayenne
Member

Od: 12.2012

Stary 12.01.2013, 13:13
Poproszę jakiś działający program
który przekonwertuje mi dokument pdf na .doc?

albo chociaż pozwoli skopiować cały tekst z pdf?

ja wiem, że tego jest cała masa na google ale...

albo to są jakieś wersje demo i nic nie można zrobić

albo kopiuje mi z tymi krzaczkami (brak PL znaków )
Olsza I najpiękniejsza - Wisełka!
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 13.01.2013, 18:02
czy w t-mobile we wszystkich tel. które sprzedają nie ma simlocka zamierzam kupić samsunga z allegro od jakiejś starszej kobity która "nie wie co to simlock i jak włożyć kartę innego operatora do telefonu". ja mam play... kupować czy nie ew. ile kosztuje zdjęcie simlocka z galaxy ace 5830? proszę o szybką odp. bo ogłoszenie jest świeże i jeszcze mnie ktos ubiegnie w klikaniu Kup Teraz!! pozdro
Odpowiedz cytując
cayenne
Member

Stary 13.01.2013, 20:05
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
czy w t-mobile we wszystkich tel. które sprzedają nie ma simlocka zamierzam kupić samsunga z allegro od jakiejś starszej kobity która "nie wie co to simlock i jak włożyć kartę innego operatora do telefonu". ja mam play... kupować czy nie ew. ile kosztuje zdjęcie simlocka z galaxy ace 5830? proszę o szybką odp. bo ogłoszenie jest świeże i jeszcze mnie ktos ubiegnie w klikaniu Kup Teraz!! pozdro

zadzwoń do nich najlepiej i nie czekaj aż odpiszą Ci na mejla ( średnio 72 h czekania ).
(22)413 69 96 (opłata za połączenie z konsultantem zgodna z posiadaną taryfą).

i zapytaj czy montowali Państwo blokady simlock w telefonach galaxy ace 5830.

Bo tutaj ktoś Ci odpiszę że " nie, t-mobile nie sprzedaje telefonów z simem, kupuj śmiało ".
A może się okazać, że akurat na ten model, w tamtym czasie dawali blokady.

Także dzwoń na ten ww nr stacjonarny.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.01.2013, 20:53
Jest taki kozak co posiada zdjęcie rezydencji Bogusława Cupiała?
Odpowiedz cytując
cayenne
Member

Stary 13.01.2013, 21:02
maps google i zdjęcie satelitarne ?

====

przy okazji poszukuje tytułu tych dwóch piosenek

1) http://www.joemonster.org/filmy/49987/Czarujacy_taniec

2) http://www.youtube.com/watch?v=fT2fxh1vW0Y

niechże ktoś łaskawy co ma w telefonie aplikację do odnajdywania piosenek zasłyszanych po paru sekundach mi to sprawdzi.

o ile macie wi-fi włącozne, bo szkoda hajsu
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.01.2013, 21:09
zwykle zdjecie domu, jak kazdego bogatego, znanego i medialnego czlowieka wystarczy ktore mozna znalezc po 2 sekundach na google

Ale domu Cupiala za ch.. nie mozna znalezc ale moze jest jakis kozak... ciekawosc jak on wyglada..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.01.2013 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
peele
Member

Od: 05.2012

Stary 13.01.2013, 21:28
cayenne napisał(a):Wyświetl post
maps google i zdjęcie satelitarne ?

====

przy okazji poszukuje tytułu tych dwóch piosenek

1) http://www.joemonster.org/filmy/49987/Czarujacy_taniec

2) http://www.youtube.com/watch?v=fT2fxh1vW0Y

niechże ktoś łaskawy co ma w telefonie aplikację do odnajdywania piosenek zasłyszanych po paru sekundach mi to sprawdzi.

o ile macie wi-fi włącozne, bo szkoda hajsu
1st Parov Stelar - Booty Swing

2nd Koop - Koop Island Blues
TSW
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.01.2013, 17:07
Pamiętam, że była taka instrukcja jak zrobic buggy z silnikiem i częściami od malucha. tam było wszystko opisane, nawet ile czego potrzeba. wie ktoś gdzie to jest?
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów