The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2011, 09:23
koniak napisał(a):Wyświetl post
Co w tym oczywistego ? To raczej my jesteśmy w lepszej sytuacji, bo rewanż gramy u siebie a mimo to kurs niższy na Litex

Nie chodzi o to kto jest w lepszej sytuacji w tym momencie Przeciez to oczywiste ze po 1 meczu kurs sie zmieni. A skoro sie zmieni, to w tym momencie wlasnie to ze Litex gra u siebie jest kluczowe do wystawienia tego kursu.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Pancratius
Member

Od: 07.2010

Stary 24.07.2011, 09:40
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi o to kto jest w lepszej sytuacji w tym momencie Przeciez to oczywiste ze po 1 meczu kurs sie zmieni. A skoro sie zmieni, to w tym momencie wlasnie to ze Litex gra u siebie jest kluczowe do wystawienia tego kursu.
No tak ale kurs na awans jednej z drużyn mówi nam od początku kto ma większe szansę już na starcie.W sumie z tych wszystkich kursów to wierzyłbym tobet mają dobrze rozpracowaną polską piłkę.Potwierdza to możliwość postawienia zakładu na 3 ligę.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.07.2011, 10:24
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Kurs tyczy się dwumeczu, więc to że pierwszy mecz jest w Bułgarii nie ma wielkiego znaczenia. Możliwe jest, że byłby jeszcze niższy na Litex a wyższy na nas, gdyby pierwszy mecz był w Krakowie w myśl zasady, że rewanż lepiej grać u siebie o czym wspomniałem.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.07.2011, 10:36
Rozumiem, że trzeba być optymistą w kwestii awansu Wisły dalej w pucharach - z tym, że obiektywnych przesłanek pozbawionych emocji wskazujących na to, że będzie inaczej niż było w latach ubiegłych zbyt wielu nie ma - gramy taką piłkę co do, której ciężko odnosić się pozytywnie w sferze stylu, organizacji gry, wyszkoleniu technicznym poszczególnych graczy - który to już raz pompujemy balon by zaraz przeżywać zawód. Zobaczcie jaka rotacja w kadrze w ciągu roku u nas nastąpiła czego nie można powiedzieć o mistrzu Bułgarii - są lepiej zgrani, lepiej operują piłką, są lepiej zaawansowani technicznie - szczerze to ja pozytywów po naszej stronie wielu sportowych nie widzę a wiem jedno - Wisła jest wstanie przegrać z każdym i ma słabą defensywę.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 24.07.2011, 11:30
Z kursu wynika że taktyka na Litex to szczęście ,szczęście i jeszcze raz szczęscie .
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.07.2011, 11:34
Kto by tam patrzył na kursy - przed Copa America jako zwyciezce typowano Brazylie a w Finale jej nie ma. Boisko wszystko zweryfikuje a nie kursy bukmacherskie
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.07.2011, 11:49
Trener zapowiadał parę zmian w pierwszej jedenastce... więc możliwe że za Małeckiego > Kirm, Genkova > Biton i za Paljicia > Diaz.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.07.2011, 12:02
I to wydają się być całkiem sensowne rozszady, chociaż Genkova bym zostawił bo pokazał parę razy że wiele potrafi, ewentualnie można go wpuścić w drugiej połowie.

Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.07.2011, 12:38
W ostatnich sezonach Litex u siebie przeważnie remisował w dwu meczach w których odpadał a na wyjeździe dostawał.
Ale przecież widać było że w rewanżu ze Skonto nasi grali gdzieś tak na 60% w pierwszej połowie w drugiej przycisneli strzelili bramki i odpuscili więc spokojnie dopiero zobaczymy w Łoweczu jak będą grali na 100% w tej formie w jakiej są na dzień dziesiejszy.

Ja bym się nie zdziwił że zamiast Palijica na lewej grał Lamey a na prawej stornie Jovanović a zamiast Wilka grał by Jirsak.
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

Stary 24.07.2011, 12:42
http://www.sport.pl/sport/1,65025,99...leckiego_.html

Trochę kiszka
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 24.07.2011, 12:45
I właśnie od tego jest szeroka kadra mamy Kirma,Nunez może grać na skrzydle Melikson spokojnie damy radę.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.07.2011, 12:49
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
W ostatnich sezonach Litex u siebie przeważnie remisował w dwu meczach w których odpadał a na wyjeździe dostawał.
Ale przecież widać było że w rewanżu ze Skonto nasi grali gdzieś tak na 60% w pierwszej połowie w drugiej przycisneli strzelili bramki i odpuscili więc spokojnie dopiero zobaczymy w Łoweczu jak będą grali na 100% w tej formie w jakiej są na dzień dziesiejszy.

Ja bym się nie zdziwił że zamiast Palijica na lewej grał Lamey a na prawej stornie Jovanović a zamiast Wilka grał by Jirsak.
Nie nasi przycisneli, tylko stracili bramkę, więc się Ryga odkryła.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2011, 12:59
Zotek napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport/1,65025,99...leckiego_.html

Trochę kiszka
Opcji trener ma wiele:

1. Nunez na miejsce Meliksona, Melikson na miejsce Małego
2. Melikson zostaje na swojej pozycji, Nunez zagra na pozycji Malego
3. Melikson na pozycje Małego, Garguła na miejsce Meliksona
4. Iliev pozostanie na swojej pozycji

Czemu nie wymienilem tutaj Kirma? Bo jest po kontuzji, nie trenował z druzyna wiec raczej od 1 minuty nie zagra.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.07.2011, 13:01
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Trener zapowiadał parę zmian w pierwszej jedenastce... więc możliwe że za Małeckiego > Kirm, Genkova > Biton i za Paljicia > Diaz.

jak dla mnie jest niemal pewne, że Kirm nie będzie grał od początku, bo chyba nie jest jeszcze w najlepszej dyspozycji, podobnie Genkov na pewno od początku, bo jest jednym z filarów drużyny.. Zmiana Diaza na Paljicia możliwa, według mnie jeszcze zagra Nunez zamiast Wilka i to właśnie będzie ta korekta taktyczna.

edit. chyba, że kontuzja Małeckiego rzeczywiście jest na tyle poważna to wtedy możemy sie spodziewać, że Melikson przeniesie sie na skrzydło, a w środku zagramy Sobolewski,Wilk, Garguła lub Sobolewski, Nunez, Garguła.
Ostatnio edytowane przez Zienczuk8 : 24.07.2011 o godz. 13:04.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.07.2011, 13:04
A Nunez to kto to?Uwazasz, że ten gracz jest gotowy na najwazniejszy od 2 lat mecz Wisly?
Osobiscie już wolałbym Kirma, bo wiadomo co można się po nim spodziewać.Nunez niech się ogrywa w lidze

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 24.07.2011, 13:06
Maaskant w wywiadzie dla PS powiedział że Kirm jest w dobrej formie ale nie wie czy zagra w 1 składzie.
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.07.2011, 13:06
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie jest niemal pewne, że Kirm nie będzie grał od początku, bo chyba nie jest jeszcze w najlepszej dyspozycji, podobnie Genkov na pewno od początku, bo jest jednym z filarów drużyny.. Zmiana Diaza na Paljicia możliwa, według mnie jeszcze zagra Nunez zamiast Wilka i to właśnie będzie ta korekta taktyczna.
Według mnie jest możliwe że Kirm zagra po kontuzji od pierwszej minuty, a później został by zmieniony na początku drugiej połowy. A jak nie to wydaje mi się że Melikson może zagrać za Małego a na Maora miejsce wejdzie Garguła

Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 24.07.2011, 13:10
Zresztą wszystko to nie będzie miało sensu jak osiągniemy dobry rezultat na wyjeździe
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.07.2011, 13:13
Największą niespodzianką by było , gdyby za Małego na skrzydle zagrał Biton ;p

Melikson na skrzydle to też nie jest zły pomysł . Wtedy w środku zagra Jirsak lub Garguła , ale raczej ten drugi był typowany przez Maaskanta na pozycje Maora.

Kirm raczej nie zagra od początku , chociaz kto tam wie .

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło . Małecki nie jest graczej niezastąpionym , szczególnie w tej formie w której jest obecnie . Na Widzew powinien już się bic z obrońcami .
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2011, 13:20
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A Nunez to kto to?Uwazasz, że ten gracz jest gotowy na najwazniejszy od 2 lat mecz Wisly?
Osobiscie już wolałbym Kirma, bo wiadomo co można się po nim spodziewać.Nunez niech się ogrywa w lidze
A to juz najlepiej wie trener, nie My
Odpowiedz cytując
Milan!!!
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 24.07.2011, 13:24
Jak dla mnie to wypowiedź Roberta raczej ma na celu wprowadzenie lekkiego zamieszania w obozie Bułgarów, moim zdaniem max jedna zmiana w składzie w porównaniu do Skonto
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 24.07.2011, 13:26
Co powiecie o ustawieniu Pareiko - Lamey Jaliens Chavez Paljić (Diaz) - Sobolewski Wilk Jirsak (Garguła, Nunez) - Melikson, Iliew, Genkow? Chodzi mi oczywiście o przesunięcie Meliksona na skrzydło i zastąpienie go środkowym pomocnikiem o mniej ofensywnej charakterystyce (najważniejsze zadanie: regulować tempo gry, nie tracić). Nie chodzi mi o to, żeby posłuchać poprzedniego trenera Meliksona i odtąd zawsze ustawiać go na skrzydle, tylko o próbę realizacji w spotkaniu z Liteksem dwóch celów pozornie sprzecznych: ustawienia jeszcze bardziej defensywnego niż w meczach ze Skonto i zarazem zwiększenia siły ognia.
Odpowiedz cytując
Milan!!!
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 24.07.2011, 13:31
myślisz, że tak wazny mecz jak z Litexem to dobry czas na eksperymenty?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2011, 13:52
czemu sie czepiacie Małego ? Może nie jest w formie,brakuje mu dynamiki ale bramke sam wypracował i strzelił ze Skonto.Wątpie czy by Kirm był w stanie taką akcje przeprowadzic
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.07.2011, 14:08
żadnego oficjalnego info nie ma, a Wy już 1500 ustawień
a tak poza tym, to wiadomo, że trener wpuści Kirma, więc te Wasze dywagacje można już ukrócić ;-) (jeśli to z Małym to prawda)
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.07.2011, 14:48
hmm jest pół-oficjalne tutaj: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2011, 14:53
Brak Maleckiego to duże osłabienie dla Wisły. Patryk mimo swoich wad to zawsze zawodnik nieobliczalny, zdolny do indywidualnych szarż, gubienia krycia, potrafiący wypracować sobie i kolegom okazje bramkowe.

Kirm nie jest równie dobry w starciach 1 na 1, jest słabszy fizycznie, wolniejszy, łatwiejszy do zablokowania przez umiejącego bronić przeciwnika.

Jeśli Małecki nie leci, to zła wiadomość, będziemy słabsi w ofensywie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.07.2011, 14:54
to po Małym...
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.07.2011, 14:58
Jak dla mnie to nawet dobrze, ze Malecki nie zagra. Nie ta forma.
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.07.2011, 15:07
Markus napisał(a):Wyświetl post
Brak Maleckiego to duże osłabienie dla Wisły. Patryk mimo swoich wad to zawsze zawodnik nieobliczalny, zdolny do indywidualnych szarż, gubienia krycia, potrafiący wypracować sobie i kolegom okazje bramkowe.

Kirm nie jest równie dobry w starciach 1 na 1, jest słabszy fizycznie, wolniejszy, łatwiejszy do zablokowania przez umiejącego bronić przeciwnika.

Jeśli Małecki nie leci, to zła wiadomość, będziemy słabsi w ofensywie.
Też tak myślę.Byle wykurował się na rewanż i byle było jeszcze w rewanżu o co grac bo szczerze to jestem pełen obaw co do meczu w Bułgarii i to nie że Bułgarzy są jakoś wielce mocni, tylko jakoś na dziś brak mi wiary w naszą drużynę
Ale mam też nadzieje że we wtorek wieczorem wiara wróci
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów