|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zdzisek Kapka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
https://twitter.com/MiBiBialonski/st...67581311127552
Już bym bardziej uwierzył w to że sam chce odejść |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zadziwjającą troska pismaków o to aby Smuda pozostał w Wiśle. Pytanie dlaczego tak się martwią o niego ? bo chyba nie o Wisłę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No i się sprawdziło, moje na wierzchu niestety :F
Franek znów wybrał nie tych piłkarzy co trzeba do gry. Jak nie wróci do ofensywnego ustawienia w następnym meczu Wisły to będzie sam sobie winien ewentualnej porażki. Dobrze funkcjonującego mechanizmu się nie wymienia na nowy, tylko dlatego, że raz nie dał rady. Jedyne co bym z chęcią zobaczył niezatapialnego Dariusza na ławce, tyle tylko, że pewnie będzie zmuszony grać z boku obrony przez kartki Burego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
p.s masz nominację ![]()
![]() taki tam żarcik
Ostatnio edytowane przez palikot : 29.09.2014 o godz. 18:08.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Uważam ze Franek nie jest idealny ale na obecna chwile nie zastąpiony. Zwolnienie go będzie ogromnym błędem
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Najwieksza wada Smudy jest jego upór i wiara w zawodników którzy powinni sobie usiąść na lawce. Niestety grajki nie maja ambicji i nie potrafią zapierd**ac ale to jest wina krótkiej lawki. A jedynym prawdziwym bledem Smudy w tym sezonie bylo wystawienie w pełni rezerwowego składu z Lechem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Widać, że w Wiśle musi już być wszystko OK skoro Cupiał chce wrócić do taktyki zmiany trenerów jak rękawiczki. Dosłownie jak za najlepszy lat... Tylko coś sukcesy nie nadążają jak za dawnych lat.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
moim zdaniem to stutysięczna próba zrobienia kwasu w Wiśle przez łajzę z gw.
przez całe dwa tygodnie była cisza i to się zrobiło zbyt nudne. a zakładając, że to jednak prawda, S ma kontrakt do lata 2016. Znów Cupiał zrobiłby Wiśle i sobie finansową kulę u nogi:( |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smuda sam sobie winien. 2 kompromituąjce porażki w prestiżowych meczach a w sumie 3 w ciągu tygodnia dobitnie pokazuje w jakim stanie jest drużyna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie byłem nigdy zwolennikiem Smudy ale.... to bylby blad na ta chwile ogromny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Arguemtny w stylu zwolnić Smudę bo jest be, bez podania jego następcy są conajmniej niepoważne. Póki co w tej kadrze 15-osobowej może i przegraliśmy 2 prestiżowe pojedynki (niektóre przy pomocy sędziego), ale mamy tylko 2 pkt straty do lidera i realne szanse na podium jesieni. Wiadomo było że taka forma jak w meczach początkowych nie będzie trwała wiecznie. Trzeba przeczekać gorszy okres i zobaczyć co sie wydarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
stary dziad , jako osoba wiekowa , dostrzega już że ten świat nie jest czarno-biały . A Wy, droga młodzieży , dalej patrzycie zero-jedynkowo. Ja rozumiem że niedzielna porażka boli ( a tych okolicznościach boli podwójnie) . Ale nie jest to koniec świata!!! Wisła jest klubem z ponad 100-letnią tradycją ! A więc kiełbasy do góry , odbijemy to sobie i będzie smakowało ! Co do Franka S. to oceny , albo super be , albo super cacy . Otóż Franek S. jak każdy człowiek robi błędy . I wydaje się że skład na Lecha był błędem , i taktyka na derby też niewłaściwa (zachowawczość no i jakieś przestraszenie u zawodników) Ale jeśli spojrzymy na całość jego pracy w tej kadencji to uważam że jest jednoznacznie pozytywna. Oczywiście to wcale nie znaczy że ma zgodę na nieograniczoną ilość błędów . To na pewno nie ,ale przynajmniej do grudnia trza Frakowi dać spokój. A zespół mocno wesprzeć w meczu z Jagą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dajcie spokój Smudzie wszyscy pseudeksperci.Najwiecej do powiedzenia widze maja nastolatkowie ,którzy swoje szlify trenerskie zrobili na Fifa Menager lub na innym symulatorze...
Porazka z Legia była zasłuzona,ale nie w takim wymiarze.Te dwa gole były wynikiem braku koncentracji naszych kopaczy,a nie taktyki Smudy. Poznań sobie ewidentnie odpuscilismy,co potwierdził Smuda ,żartujac ,ze jaby Sarki wykorzystła ta sytuacje...... Jak do tej pory za ewidentna porazke traktuje derby,gdyz po to podstawowi zawodnicy nie pojechali do Poznania,zeby byc spokojnym o ten własnie mecz.Przegrana z Legią miała osłodzic wygra w derbach.Trafilismy na słabego przeciwnika jak nigdy z podstawowym naszym składem,oprócz koniecznosci wygrania,był dodatkowy argument odzyskania fotelu lidera.Tu dał Franc dupy,ale i nasi zawodnicy nie grali jakos agresywnie i jak zwykle koncówka meczu,a Oni juz myslami byli już w szatni. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dobrze to ja skromnie w takim razie mialbym prosbe do wszystkich fanatykow Smudy. Jaki wynik na koniec sezonu bedzie was satysfakcjonowal? Bo skoro satysfakcjonuje was porazka w derbachi , olanie PP to jaki wynik satysfakcjonuje was na koniec sezonu? Unikniecie spadku? Bo jak tak to lepiej zatrudnic kogos z piec razy tanszego - tez przegra derby, tez po.......i PP i z takim skladem (nie badzmy smieszni) uniknie spadku, ba zaryzykowalbym nawet, ze bezproblemowo dalby rade zlapac sie do pierwszej osemki na koniec rundy patrzac na poziom sportowy rywali. Krotko mowiac: jakie macie wymagania wzgledem Smudy
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 30.09.2014 o godz. 08:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
I do takiego celu potrzebny nam Smuda za 60k miesiecznie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Lepszy Smuda za 60k miesięcznie, niż kolejny Maasant za 600k miesięcznie, lub kolejny Kulawik za 20k miesięcznie.
Ponad to Smuda daje nam nadzieję na wynik zdecydowanie ponad minimum, co przy innych trenerach byłoby bardzo wątpliwe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Zeszły tydzień był ch*jowy. Bez dwóch zdań. Ponieśliśmy największe porażki w tej rundzie i już nic nie jest w stanie ich zatrzeć, nawet wygrana wszystkich meczów do końca rundy bez straty gola.
Ale chcieć już zwolnić Franka? 1,5 tygodnia temu byliśmy liderem, każdy happy a tutaj dwie porażki (wiem wiem, najważniejsze) i już głosy dot. zwolnienia. W takim trybie nigdy nie będziemy mieć drużyny, dajmy mu czas, niech pokaże na co go stać jak już w tym klubie powoli robi się normalnie, czyli klub wychodzi na prostą. Póki co mamy raptem 2 punkty straty do lidera grając piłkarzami którzy przyszli za darmo lub z sentymentu do Wisły bądź ze względu na Smudę. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
Ja tam za zwolnieniem Smudy tez nie jestem. Ja poprostu od poczatku mam go za slabego trenera, nie bylem za jego zatrudnieniem tak i teraz nie podoba mi sie jego praca. Czy slusznie to sie na koniec sezonu okaze. Tak jak jeszcze w tamtym te 5te miejsce uwazam za wynik w miare na jaki nas bylo stac, tak w tym jak nie da rady ugrac pierwszej trojki to dalsze jego trzymanie nie bedzie mialo dla mnie sensu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wywalą Franka, przyjdzie inny magik popracuje sezon zaliczy wtopę w derbach i go pożegnają, przyjdzie później np. Moskal popracuje będzie fajnie ale zespół zaliczy kryzys i dostanie po dupie 4 razy pod rząd - oczywiście wywalamy, przyjdzie kolejny magik...
I tak do usranej śmierci... ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nie ma absolutnie żadnego powodu do zwalniania Smudy. Mógłby przegrać nawet 5 meczów z rzędu. Gra drużyny na początku sezonu pokazała, że jest on właściwym człowiekiem na właściwym miejscu. Jeśli ktoś oczekuje, że z byle jakim składem w połowie z recyclingu, będziemy wygrywać mecz za meczem, to po prostu zwyczajnie zwariował. I cały pomysł zwalniania Smudy jest niczym innym jak właśnie szaleństwem. Aż ciężko mi uwierzyć, że w ogóle pojawił się taki temat. Mam nadzieję, że to wymysł mediów.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Popieram. Niech właściciel zajmie się ustabilizowaniem sytuacji finansowej a nie rotacja personelu. Co za lobby chce jego głowy? Niepojęte.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Byle jakim skladem? jaki inny zespol poza Legia dysponuje lepszą podstawową jedenastką od Wisly?
Cupial nienawidzi przegrywac z Legia, Smuda potem olal PP, sily rzucil na Cracovie i dal dupy po calosci. Nikogo nie interesuje ze on wygral z jakimis partaczami bo przejebal najwazniejsze mecze. Minely dwa dni od meczu z Cracovia a we mnie siedzi dalej taka zlosc.. ze ja pi.erdol..e ku..rwa mac.. i wiem co czuje Cupial, a tym bardziej Czerwinski z Miettą. Wyjebac go pewnie nie wyjebia (no chyba ze przejebia i z Jagiellonią to bedzie juz za duzo..), najwazniejsze, ze cos w koncu ruszylo w tym kierunku, zeby nie czul sie taki pewny siebie, fifarafa... wygadywal dyrdymaly na konferencjach prasowych, usmieszki, jajca,.. stop, Smude tez moga zwolnic, ot tak. I niech wie ze nie jest nietykalny. Koniec z tym dobrobytem bo niektorym sie w dupach od niego poprzewracalo..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.09.2014 o godz. 09:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Wywalony Smuda -> Stilic nie przedłuży kontraktu -> Kapka zabiera się za ściąganie studentów, Bunozy itp....
Każdy kto interesuje się piłką dłużej niż jeden sezon i nie przeskakuje na kibicowanie tym kto akurat wygrywa LM wie, że kryzys to normalna rzecz. Nam trafił się na ten feralny tydzień, choć pewnie gdyby piłka odbiła się pare cm dalej rozmowy o zwolnieniu by nie było tylko wielki żal, że tylko remis z słabą Cracovią. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|