The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2014, 15:41
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Pojawily się pogłoski ze pozycja Smudy zagrozona...
Źródło tych pogłosek?

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.09.2014, 15:43
Zdzisek Kapka
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 29.09.2014, 15:43
https://twitter.com/MiBiBialonski/st...67581311127552
Już bym bardziej uwierzył w to że sam chce odejść
.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.09.2014, 16:02
Zadziwjającą troska pismaków o to aby Smuda pozostał w Wiśle. Pytanie dlaczego tak się martwią o niego ? bo chyba nie o Wisłę.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.09.2014, 16:11
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Źródło tych pogłosek?
TT a teraz już na glownej interii...wszystko Białoński...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.09.2014, 17:52
No i się sprawdziło, moje na wierzchu niestety :F

Franek znów wybrał nie tych piłkarzy co trzeba do gry.

Jak nie wróci do ofensywnego ustawienia w następnym meczu Wisły to będzie sam sobie winien ewentualnej porażki. Dobrze funkcjonującego mechanizmu się nie wymienia na nowy, tylko dlatego, że raz nie dał rady.

Jedyne co bym z chęcią zobaczył niezatapialnego Dariusza na ławce, tyle tylko, że pewnie będzie zmuszony grać z boku obrony przez kartki Burego.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.09.2014, 18:04
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No i się sprawdziło, moje na wierzchu niestety :F

Franek znów wybrał nie tych piłkarzy co trzeba do gry.

Jak nie wróci do ofensywnego ustawienia w następnym meczu Wisły to będzie sam sobie winien ewentualnej porażki. Dobrze funkcjonującego mechanizmu się nie wymienia na nowy, tylko dlatego, że raz nie dał rady.

Jedyne co bym z chęcią zobaczył niezatapialnego Dariusza na ławce, tyle tylko, że pewnie będzie zmuszony grać z boku obrony przez kartki Burego.
Ja bym wolał niezatapialnego Bogusia na ławce... Dudka swoje role dobrze pełni w defensywie. Jeśli już wymiana na 2 defensywnego za 1 ofensywnego to nie za Gargułe, tylko za Boguskiego lub Jankowskiego. Garguła ze Stiliciem przód trzymają biorą ciężar na siebie... a Boguś to hasacz biegacz, piłki nie odbierze, wślizgu nie zrobi, piłki prostopadłej nie poda, szybkości nie ma a jak ma sam na sam to walnie obok bramki... W ogóle bezsensem była gra z nimi 2 defensywnymi. Trzeba było grać jak z Legią... swoją piłkę. Na nich wystarczy.

p.s masz nominację

syryls napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/MiBiBialonski/st...67581311127552
Już bym bardziej uwierzył w to że sam chce odejść
A może Fiutskus odblokował Bogusława, i ten teraz w....iony sypnie milionami zwolni wszystkich zatrudni nowych, i będzie budował nową Wisłę po raz ósmy?
taki tam żarcik
Ostatnio edytowane przez palikot : 29.09.2014 o godz. 18:08.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
graficiarz
Member

Od: 05.2004

Stary 29.09.2014, 18:06
Uważam ze Franek nie jest idealny ale na obecna chwile nie zastąpiony. Zwolnienie go będzie ogromnym błędem
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 29.09.2014, 18:27
graficiarz napisał(a):Wyświetl post
Uważam ze Franek nie jest idealny ale na obecna chwile nie zastąpiony. Zwolnienie go będzie ogromnym błędem
nie wiem czy nie zastąpiony ale zwolnienie go na pewno nie będzie krokiem do przodu...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.09.2014, 19:23
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy nie zastąpiony ale zwolnienie go na pewno nie będzie krokiem do przodu...
I kto za niego? Jakiś holender może? Albo Hajto? A może Taras który wyleci zaraz z Bydgoszczy?
Najwieksza wada Smudy jest jego upór i wiara w zawodników którzy powinni sobie usiąść na lawce. Niestety grajki nie maja ambicji i nie potrafią zapierd**ac ale to jest wina krótkiej lawki. A jedynym prawdziwym bledem Smudy w tym sezonie bylo wystawienie w pełni rezerwowego składu z Lechem.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.09.2014, 19:35
Widać, że w Wiśle musi już być wszystko OK skoro Cupiał chce wrócić do taktyki zmiany trenerów jak rękawiczki. Dosłownie jak za najlepszy lat... Tylko coś sukcesy nie nadążają jak za dawnych lat.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.09.2014, 19:44
moim zdaniem to stutysięczna próba zrobienia kwasu w Wiśle przez łajzę z gw.
przez całe dwa tygodnie była cisza i to się zrobiło zbyt nudne.
a zakładając, że to jednak prawda, S ma kontrakt do lata 2016. Znów Cupiał zrobiłby Wiśle i sobie finansową kulę u nogi:(
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.09.2014, 19:50
Smuda sam sobie winien. 2 kompromituąjce porażki w prestiżowych meczach a w sumie 3 w ciągu tygodnia dobitnie pokazuje w jakim stanie jest drużyna.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.09.2014, 20:35
Nie byłem nigdy zwolennikiem Smudy ale.... to bylby blad na ta chwile ogromny...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.09.2014, 20:48
Arguemtny w stylu zwolnić Smudę bo jest be, bez podania jego następcy są conajmniej niepoważne. Póki co w tej kadrze 15-osobowej może i przegraliśmy 2 prestiżowe pojedynki (niektóre przy pomocy sędziego), ale mamy tylko 2 pkt straty do lidera i realne szanse na podium jesieni. Wiadomo było że taka forma jak w meczach początkowych nie będzie trwała wiecznie. Trzeba przeczekać gorszy okres i zobaczyć co sie wydarzy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 30.09.2014, 07:16
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Arguemtny w stylu zwolnić Smudę bo jest be, bez podania jego następcy są conajmniej niepoważne.
Przeczytaj ze zrozumieniem co napisał wyżej Koalik, tam masz wszystko czarno na białym, dowiesz się dlaczego jest be.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 30.09.2014, 08:01
stary dziad , jako osoba wiekowa , dostrzega już że ten świat nie jest czarno-biały . A Wy, droga młodzieży , dalej patrzycie zero-jedynkowo. Ja rozumiem że niedzielna porażka boli ( a tych okolicznościach boli podwójnie) . Ale nie jest to koniec świata!!! Wisła jest klubem z ponad 100-letnią tradycją ! A więc kiełbasy do góry , odbijemy to sobie i będzie smakowało ! Co do Franka S. to oceny , albo super be , albo super cacy . Otóż Franek S. jak każdy człowiek robi błędy . I wydaje się że skład na Lecha był błędem , i taktyka na derby też niewłaściwa (zachowawczość no i jakieś przestraszenie u zawodników) Ale jeśli spojrzymy na całość jego pracy w tej kadencji to uważam że jest jednoznacznie pozytywna. Oczywiście to wcale nie znaczy że ma zgodę na nieograniczoną ilość błędów . To na pewno nie ,ale przynajmniej do grudnia trza Frakowi dać spokój. A zespół mocno wesprzeć w meczu z Jagą.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.09.2014, 08:23
Dajcie spokój Smudzie wszyscy pseudeksperci.Najwiecej do powiedzenia widze maja nastolatkowie ,którzy swoje szlify trenerskie zrobili na Fifa Menager lub na innym symulatorze...
Porazka z Legia była zasłuzona,ale nie w takim wymiarze.Te dwa gole były wynikiem braku koncentracji naszych kopaczy,a nie taktyki Smudy.
Poznań sobie ewidentnie odpuscilismy,co potwierdził Smuda ,żartujac ,ze jaby Sarki wykorzystła ta sytuacje......
Jak do tej pory za ewidentna porazke traktuje derby,gdyz po to podstawowi zawodnicy nie pojechali do Poznania,zeby byc spokojnym o ten własnie mecz.Przegrana z Legią miała osłodzic wygra w derbach.Trafilismy na słabego przeciwnika jak nigdy z podstawowym naszym składem,oprócz koniecznosci wygrania,był dodatkowy argument odzyskania fotelu lidera.Tu dał Franc dupy,ale i nasi zawodnicy nie grali jakos agresywnie i jak zwykle koncówka meczu,a Oni juz myslami byli już w szatni.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 30.09.2014, 08:36
Dobrze to ja skromnie w takim razie mialbym prosbe do wszystkich fanatykow Smudy. Jaki wynik na koniec sezonu bedzie was satysfakcjonowal? Bo skoro satysfakcjonuje was porazka w derbachi , olanie PP to jaki wynik satysfakcjonuje was na koniec sezonu? Unikniecie spadku? Bo jak tak to lepiej zatrudnic kogos z piec razy tanszego - tez przegra derby, tez po.......i PP i z takim skladem (nie badzmy smieszni) uniknie spadku, ba zaryzykowalbym nawet, ze bezproblemowo dalby rade zlapac sie do pierwszej osemki na koniec rundy patrzac na poziom sportowy rywali. Krotko mowiac: jakie macie wymagania wzgledem Smudy?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 30.09.2014 o godz. 08:37.
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.09.2014, 09:21
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze to ja skromnie w takim razie mialbym prosbe do wszystkich fanatykow Smudy. Jaki wynik na koniec sezonu bedzie was satysfakcjonowal? Bo skoro satysfakcjonuje was porazka w derbachi , olanie PP to jaki wynik satysfakcjonuje was na koniec sezonu? Unikniecie spadku? Bo jak tak to lepiej zatrudnic kogos z piec razy tanszego - tez przegra derby, tez po.......i PP i z takim skladem (nie badzmy smieszni) uniknie spadku, ba zaryzykowalbym nawet, ze bezproblemowo dalby rade zlapac sie do pierwszej osemki na koniec rundy patrzac na poziom sportowy rywali. Krotko mowiac: jakie macie wymagania wzgledem Smudy?
Pierwsza ósemka to na obecną chwilę plan minimum.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 30.09.2014, 09:25
I do takiego celu potrzebny nam Smuda za 60k miesiecznie?
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.09.2014, 09:28
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
I do takiego celu potrzebny nam Smuda za 60k miesiecznie?
Lepszy Smuda za 60k miesięcznie, niż kolejny Maasant za 600k miesięcznie, lub kolejny Kulawik za 20k miesięcznie.

Ponad to Smuda daje nam nadzieję na wynik zdecydowanie ponad minimum, co przy innych trenerach byłoby bardzo wątpliwe.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 30.09.2014, 09:29
Zeszły tydzień był ch*jowy. Bez dwóch zdań. Ponieśliśmy największe porażki w tej rundzie i już nic nie jest w stanie ich zatrzeć, nawet wygrana wszystkich meczów do końca rundy bez straty gola.
Ale chcieć już zwolnić Franka? 1,5 tygodnia temu byliśmy liderem, każdy happy a tutaj dwie porażki (wiem wiem, najważniejsze) i już głosy dot. zwolnienia. W takim trybie nigdy nie będziemy mieć drużyny, dajmy mu czas, niech pokaże na co go stać jak już w tym klubie powoli robi się normalnie, czyli klub wychodzi na prostą. Póki co mamy raptem 2 punkty straty do lidera grając piłkarzami którzy przyszli za darmo lub z sentymentu do Wisły bądź ze względu na Smudę.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
przemonik
Member

Od: 09.2010

Stary 30.09.2014, 09:35
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
I kto za niego? Jakiś holender może? Albo Hajto? A może Taras który wyleci zaraz z Bydgoszczy?
Najwieksza wada Smudy jest jego upór i wiara w zawodników którzy powinni sobie usiąść na lawce. Niestety grajki nie maja ambicji i nie potrafią zapierd**ac ale to jest wina krótkiej lawki. A jedynym prawdziwym bledem Smudy w tym sezonie bylo wystawienie w pełni rezerwowego składu z Lechem.
Zacznijmy od tego, że Taras trenuje Koronę w obecnym sezonie.W Bydgoszczy jest Rumak. A jak wygląda sytuacja z Michniewiczem, on jest jakimś zdeklarowanym fanem sąsiadki?
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 30.09.2014, 09:37
Gercu napisał(a):Wyświetl post
Lepszy Smuda za 60k miesięcznie, niż kolejny Maasant za 600k miesięcznie, lub kolejny Kulawik za 20k miesięcznie.

Ponad to Smuda daje nam nadzieję na wynik zdecydowanie ponad minimum, co przy innych trenerach byłoby bardzo wątpliwe.
Z Maaskantem zdobylismy mistrza i prawie gralismy w LM. Z Kulawikiem mielismy i tak 7 miejsce wiec wyzej niz plan minimum. Na jakiej podstawie bardzo powatpiewasz ze inni trenerzy nie daliby wyniku lepszego (czy zdecydowanie?) niz Twoj plan minimum czyli 8me miejsce.

Ja tam za zwolnieniem Smudy tez nie jestem. Ja poprostu od poczatku mam go za slabego trenera, nie bylem za jego zatrudnieniem tak i teraz nie podoba mi sie jego praca. Czy slusznie to sie na koniec sezonu okaze. Tak jak jeszcze w tamtym te 5te miejsce uwazam za wynik w miare na jaki nas bylo stac, tak w tym jak nie da rady ugrac pierwszej trojki to dalsze jego trzymanie nie bedzie mialo dla mnie sensu.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.09.2014, 09:38
Wywalą Franka, przyjdzie inny magik popracuje sezon zaliczy wtopę w derbach i go pożegnają, przyjdzie później np. Moskal popracuje będzie fajnie ale zespół zaliczy kryzys i dostanie po dupie 4 razy pod rząd - oczywiście wywalamy, przyjdzie kolejny magik...

I tak do usranej śmierci...

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 30.09.2014, 09:41
Nie ma absolutnie żadnego powodu do zwalniania Smudy. Mógłby przegrać nawet 5 meczów z rzędu. Gra drużyny na początku sezonu pokazała, że jest on właściwym człowiekiem na właściwym miejscu. Jeśli ktoś oczekuje, że z byle jakim składem w połowie z recyclingu, będziemy wygrywać mecz za meczem, to po prostu zwyczajnie zwariował. I cały pomysł zwalniania Smudy jest niczym innym jak właśnie szaleństwem. Aż ciężko mi uwierzyć, że w ogóle pojawił się taki temat. Mam nadzieję, że to wymysł mediów.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.09.2014, 09:50
Arked napisał(a):Wyświetl post
Nie ma absolutnie żadnego powodu do zwalniania Smudy.
Popieram. Niech właściciel zajmie się ustabilizowaniem sytuacji finansowej a nie rotacja personelu. Co za lobby chce jego głowy? Niepojęte.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.09.2014, 09:50
Byle jakim skladem? jaki inny zespol poza Legia dysponuje lepszą podstawową jedenastką od Wisly?

Cupial nienawidzi przegrywac z Legia, Smuda potem olal PP, sily rzucil na Cracovie i dal dupy po calosci. Nikogo nie interesuje ze on wygral z jakimis partaczami bo przejebal najwazniejsze mecze. Minely dwa dni od meczu z Cracovia a we mnie siedzi dalej taka zlosc.. ze ja pi.erdol..e ku..rwa mac.. i wiem co czuje Cupial, a tym bardziej Czerwinski z Miettą.

Wyjebac go pewnie nie wyjebia (no chyba ze przejebia i z Jagiellonią to bedzie juz za duzo..), najwazniejsze, ze cos w koncu ruszylo w tym kierunku, zeby nie czul sie taki pewny siebie, fifarafa... wygadywal dyrdymaly na konferencjach prasowych, usmieszki, jajca,.. stop, Smude tez moga zwolnic, ot tak. I niech wie ze nie jest nietykalny. Koniec z tym dobrobytem bo niektorym sie w dupach od niego poprzewracalo..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.09.2014 o godz. 09:57.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 30.09.2014, 10:05
Wywalony Smuda -> Stilic nie przedłuży kontraktu -> Kapka zabiera się za ściąganie studentów, Bunozy itp....

Każdy kto interesuje się piłką dłużej niż jeden sezon i nie przeskakuje na kibicowanie tym kto akurat wygrywa LM wie, że kryzys to normalna rzecz. Nam trafił się na ten feralny tydzień, choć pewnie gdyby piłka odbiła się pare cm dalej rozmowy o zwolnieniu by nie było tylko wielki żal, że tylko remis z słabą Cracovią.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów