The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2012, 21:56
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
W Centrum Tanich podręczników na pewno można było sprzedawać w czerwcu, teraz jak się zaczął lipiec to nie wiem.
dzięki za pomoc z tym że nie chodzi mi o podręczniki tylko normalne książki
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.07.2012, 22:37
jak juz bylo, to sorry: co to za piosenka, ktora spiewali kibice Hiszpani na koniec meczu? Znana na stadionach , samo takie "lalalala" ? Pomoze ktoś?

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2012, 23:07
Zola napisał(a):Wyświetl post
jak juz bylo, to sorry: co to za piosenka, ktora spiewali kibice Hiszpani na koniec meczu? Znana na stadionach , samo takie "lalalala" ? Pomoze ktoś?
http://www.youtube.com/watch?v=MoPZl7gGGD4
O tę Ci chodziło ?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2012, 20:41
Poleci ktoś jakąś książe do nauki hiszpańskiego... Sam chce troche ogarnąc ten język. Jakies podstawowe zwroty, slówka, coś takiego. Może jakies konkretne rozmówki? Jutro zamierzam coś kupić ale nie mam pojęcia co wziąć...
Mam telefon w Plusie i pakiet 250smsów za 10zl. Jeśli kumpel leci do Anglii do przy wysylaniu do niego smsów będzie pobierało mi smsy z tego pakietu ? Pamiętam że wysyłałem smsy do Belgii albo Holandii to "brało" mi smsy z tego pakietu właśnie.
Powód: 2 pytanie
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 02.07.2012 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.07.2012, 21:18
czy są w pociągach TLK gniazdka linia krk -> wawa... szukałem na necie, na forach... jest tam napisane że są ale baaardzo rzadko... stare posty itp. Orientuje się ktoś jak to się zmieniło po wielkiej modernizacji transportu kolejowego ze względu na Euro
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.07.2012, 21:36
TLK Zwariowałeś TLK to najgorszy możliwy standard, najgorsze wagony, gdzie ciężko o jakie takie siedzenie (przeważnie siedzisz na ziemi bo wagony są zajebane jak Łobo schodzący z boiska), nie mówiąc już o gniazdkach.

Z gniazdkiem ostatnio spotkałem się na trasie Gdańsk - Warszawa w ekspresie w I klasie. Problem był jeden.. Nie było w nich prądu
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.07.2012, 00:13
fialo napisał(a):Wyświetl post
TLK Zwariowałeś TLK to najgorszy możliwy standard, najgorsze wagony, gdzie ciężko o jakie takie siedzenie (przeważnie siedzisz na ziemi bo wagony są zajebane jak Łobo schodzący z boiska), nie mówiąc już o gniazdkach.

Z gniazdkiem ostatnio spotkałem się na trasie Gdańsk - Warszawa w ekspresie w I klasie. Problem był jeden.. Nie było w nich prądu
a tu Ciebie i innych zaskoczę |!

Wbrew oficjalnej nazwie TLK ( Tanie Linie Kolejowe ) standard nie jest wcale taki jak piszesZ !

Owszem, są pociągi gdzie wszystkie składy mają 4 osobowe, twarde, plastikowe siedziska.

Ale zdarzają się też tabory nowoczesne, prosto od inter city ! i to w drugiej klasie.

Kwestia jak Ci się trafi. Nie ma reguły czy pociąg który wybierzesz będzie miał wi fi i nowe wagony, czy będzie to najgorszy szrot jaki wymienił wyżej kolega fialo.

A jeździłem koleją przez ostatnie 4 lata, więc wydaje mi się że jakiś ogląd mam na tę sprawę.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Krakus!
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.07.2012, 09:33
Jest gdzieś w Krakowie punkt gdzie moge kupić kłodke i na miejscu wygrawerować napis ?
WISŁA AZORY !
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 03.07.2012, 10:29
Krakus! napisał(a):Wyświetl post
Jest gdzieś w Krakowie punkt gdzie moge kupić kłodke i na miejscu wygrawerować napis ?
W Makro w Bronowicach możesz... .
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 03.07.2012, 13:01
Pytanie odnośnie słuchawek, nie sugerujcie się ceną, tylko doradźcie proszę które są najlepsze.

1.
* impedancja 16ohm
* THD <0,1% (1mW/500Hz)

http://www.urbancity.pl/sklep/produk...e-w-mic-3.html

2.
-głośnik 10mm
-impedancja: 16Ω
-pasmo przenoszenia: 20Hz - 20kHz
-czułość (SPL): 92 dB (+/-3dB)@1kHz
-złącze 1/8" TRS

http://www.urbancity.pl/sklep/produk...sumo-hype.html

3.
* głośnik 11mm
* impedancja: 16ohms

http://www.urbancity.pl/sklep/produk...d-celtics.html

4.
* głośnik 11mm
* płaski kabel TPE
* THD <0,1% (1mW/500Hz)

http://www.urbancity.pl/sklep/produk...lue-black.html

5.

http://www.sennheiser.com.pl/index.p...roduct_id=3762

Darujcie sobie komentarze, że to kolorowe słuchawki dla gimbusów itd.
One mają być na prezent, więc nie chce żadnej kaszanki co trzeszczy jak da się głośniej dźwięk.

Dziękuję za odpowiedź
Powód: S
Ostatnio edytowane przez labtec : 03.07.2012 o godz. 16:13.
Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Stary 03.07.2012, 14:23
labtec napisał(a):Wyświetl post
Pytanie odnośnie słuchawek, nie sugerujcie się ceną, tylko doradźcie proszę które są najlepsze.

1.
* impedancja 16ohm
* THD <0,1% (1mW/500Hz)
http://www.urbancity.pl/sklep/produk...e-w-mic-3.html

2.
-głośnik 10mm
-impedancja: 16Ω
-pasmo przenoszenia: 20Hz - 20kHz
-czułość (SPL): 92 dB (+/-3dB)@1kHz
-złącze 1/8" TRS
http://www.urbancity.pl/sklep/produk...sumo-hype.html

3.
* głośnik 11mm
http://www.urbancity.pl/sklep/produk...d-celtics.html

4.
* głośnik 11mm
* płaski kabel TPE
* THD <0,1% (1mW/500Hz)
http://www.urbancity.pl/sklep/produk...lue-black.html

Darujcie sobie komentarze, że to kolorowe słuchawki dla gimbusów itd.
One mają być na prezent, więc nie chce żadnej kaszanki co trzeszczy jak da się głośniej dźwięk.

Dziękuję za odpowiedź
Nie wiem czy z tych co wymieniłeś sa najlepsze, ale z pełną odpowiedzialnością moge Ci polecić nr 2... Dźwięk jak za te pieniądze nieziemski
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 03.07.2012, 16:14
Faitmen napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy z tych co wymieniłeś sa najlepsze, ale z pełną odpowiedzialnością moge Ci polecić nr 2... Dźwięk jak za te pieniądze nieziemski

na pewno ?
bo komentarz z bananem na twarzy na końcu, można w różnoraki sposób interpretować ?

Z edytowałem swojego posta, bo jeszcze znalazłem słuchawki Sennheiser`a ,ale one chyba ostatecznością by były.
Na prezent mają być, dla dzieciaka, więc też te kolory się liczą...

Czyli co brać z tych 4 linków wyżej ?
Numer 2 na pewno
Odpowiedz cytując
Kamcio019
Member

Od: 12.2011

Stary 03.07.2012, 16:35. Bilety
Kiedy około bedą sprzedawane bilety i karnety?
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.07.2012, 16:37
Sennheiser miażdży wszelkie Sony, Phillipsy i inne.

Jeżeli chodzi Ci o jakość dźwięku i solidne wykonanie, to zapamiętaj- zawsze TYLKO Sennheiser.

Firma kompletna.
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 04.07.2012, 09:25
A propos słuchawek. Ja mam taki problem, że mi się psują średnio co 3-4 miesiące. To znaczy, że np. jedna przestaje działać. Ale jak pokręcę kabelkiem to na chwilę jest dźwięk. O co tu chodzi ? Poradzcie mi coś Panowie.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Stary 04.07.2012, 09:34
Mówię, z czystym sumieniem, juz bez banana na końcu, mogę Ci polecić dwójeczkę, aczkolwiek po dodaniu przez Ciebie Sennheiserów poważnie zastanowiłbym się i nad nimi... Tylko że podobno mają być kolorowe (tu byłby banan, ale nie chcę Cię w błąd wprowadzać)
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.07.2012, 10:03
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
A propos słuchawek. Ja mam taki problem, że mi się psują średnio co 3-4 miesiące. To znaczy, że np. jedna przestaje działać. Ale jak pokręcę kabelkiem to na chwilę jest dźwięk. O co tu chodzi ? Poradzcie mi coś Panowie.
Pewnie psują Ci się przy Jacku. najłatwiej rozwiązać idąc z tym na reklamację bo na 80% odlutował się kabelek w środku i oni to naprawią. Z własnego doświadczenia radzę na samym początku składania napisać uwage w reklamacji że nie przyjmiesz z powrotem słuchawek jeżeli będą widoczne ślady w naprawianiu. Mi np. dziady zalutowały całe wejscie tak że tą gumę okrywającą musieli skrócić bo sie nie mieściła ale słuchawki działały. Przez miesiac i znowu to samo. Oddałem a oni powtórka. Kończył sie okres gwarancyjny to już mnie .... strzelał i kupiłem nowe.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 04.07.2012, 11:20
Kamyk napisał(a):Wyświetl post

W taki sam sposób odmówiły mi posłuszeństwa słuchawki Philipsa za ' lepszy pieniądz '.
Złożyłem więc reklamację ( trzymajcie jednak te pudełka i paragony te 2 lata ) i w odpowiedz dostałem wiadomość że....

słuchawki jak i sam kabelek jest bardzo delikatny i wystarczy delikatne pociągnięcie za słuchawki ( tak jakbyś chciał je wyczepić od telefonu ), żeby styki / jakieś druciki w środku się poluzowały.

Złożyłem odwołanie od tej decyzji, bo przecież nikt normalny nie ciągnie słuchawek na siłę, tylko wyjmuje za mini jack`a- nigdy za kabel !

Odwołania mi nie uznali.
A to bodaj trzecie słuchawki które w ten sposób kończą ;-/

Prawda jest taka, że firmy ( niezależnie od branży ) zarabiają na częściach, na serwisach i naprawach.
A nie na samym towarze.

@Faitmen- dzięki wielkie za pomoc !
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 04.07.2012, 11:31
wiecie, czy można może gdzieś w Krakowie kupić tanio garnitur? interesowałaby mnie cena do 300zł..
jakby ktoś znał takie miejsce, to niech da znać.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 04.07.2012, 11:39
Np na Tandecie, polecam sklep Konik
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.07.2012, 12:24
labtec napisał(a):Wyświetl post
W taki sam sposób odmówiły mi posłuszeństwa słuchawki Philipsa za ' lepszy pieniądz '.
Złożyłem więc reklamację ( trzymajcie jednak te pudełka i paragony te 2 lata ) i w odpowiedz dostałem wiadomość że....

słuchawki jak i sam kabelek jest bardzo delikatny i wystarczy delikatne pociągnięcie za słuchawki ( tak jakbyś chciał je wyczepić od telefonu ), żeby styki / jakieś druciki w środku się poluzowały.
Ja w takich przypadkach rozcinam gumę przy mini jack'u lutownica w dłoń i szukam feralnego drucika. Kwestia tylko estetycznie to później posklejać. Żadna gwarancja nie da ci więcej satysfakcji niż samemu naprawione słuchawki
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.07.2012, 12:28
Witam, prosze o kontakt osobę która pracuje w zakładach Philipa Morrisa w Krakowie. Pilna sprawa na pw.
Odpowiedz cytując
gerardinho91
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.07.2012, 16:35
Dziękuje za odpowiedzi , I mam jeszcze jedno pytanko.Spotlaliście się z takim czymś jak aktualizacja nr tel na WebGadu pod groźbą zdezaktualizowania konta?Dzisiaj sobie wchodze , i wyskakuje mi na początek okienko żebym smsem potwierdzil czy nr jest aktualny.Zakladając nawet że mi je zamrożą będzie to dotyczylo calego nr czy tylko tego mobilnego gg , bo oczywiscie nic im nie mam zamiaru potwierdzac szczegolnie ze juz dawno tego nr nie mam.
Za złotówke jesteś k... to za wolność byś mnie sprzedał...

Jebać przerzutów !!
Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Stary 04.07.2012, 19:55
@labtec - koko koko zawsze spoko

A z mojej strony pytanko: Wie ktoś gdzie znajdę jakiś dobry, szybki i tani serwis odtwarzaczy MP4 Konkretnie chodzi mi o Pentagram Eon Cineo... Tylko na miejscu w Krakowie, bez żadnego wysyłania
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.07.2012, 21:26
Podbije mi diagnosta badanie jak mam rozbity kierunkowskaz przedni? Czy zależy od nastroju? Dodam, że lampa działa tylko szybka rozbita.
Ostatnio edytowane przez David. : 04.07.2012 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.07.2012, 22:37
Da sie gdzie obejrzec finaly Ligi Swiatowej na Cyfrze

bo fagasy z Polsatu nawet juz Polakow nie pokazuja.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 05.07.2012, 10:08
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
bo fagasy z Polsatu nawet juz Polakow nie pokazuja.
Przecież o 16:30 na Polsacie Sport jest transmisja ale tego kanału nie ma na Cyfrze.
Jedynie pozostaje Ci www.meczyki.pl
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.07.2012, 10:38
Mam pytanie. Ktoś był w Chorwacji? Gdzie najlepiej jechać? Czekam na jakieś propozycję. Najlepiej z tanim noclegiem od razu. Zależy mi na sprawdzonym miejscu.

Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 05.07.2012, 10:42
David. napisał(a):Wyświetl post
Podbije mi diagnosta badanie jak mam rozbity kierunkowskaz przedni? Czy zależy od nastroju? Dodam, że lampa działa tylko szybka rozbita.
zależy od diagnosty i jego humoru, warunkiem jest z tego co wiem żeby żarówka działała, lampa nie musi być cała, ale jak mówię, znam kilku diagnostów w Tarnowie i jeden by bez problemu przybił, a inny będzie robić problemy

przemo napisał(a):Wyświetl post
zależy od diagnosty i jego humoru, warunkiem jest z tego co wiem żeby żarówka działała, lampa nie musi być cała, ale jak mówię, znam kilku diagnostów w Tarnowie i jeden by bez problemu przybił, a inny będzie robić problemy
wiadomo Tranów dobre miasto
Powód: bo tak :)
Ostatnio edytowane przez przemo : 05.07.2012 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.07.2012, 11:15
przemo napisał(a):Wyświetl post
Podbili , w Tarnowie właśnie. Ale żeby nie było, że specjalnie tam jechałem.
Ostatnio edytowane przez David. : 05.07.2012 o godz. 11:17.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów