|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Pod warunkiem, że to on by płacił, aby móc grać u nas. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
zastanawiacie sie czasem co piszecie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
To ja już wolę, aby w ataku grał Kamiński.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Różnice między Pawłem Brożkiem a Jańczykiem?
Pierwszy przed odejściem strzelił dla Wisły 81 goli w samej tylko ekstraklasie, zdobył dwukrotnie koronę króla strzelców, strzelił 8 bramek w Reprezentacji... Długo by wymieniać - w skrócie, Paweł Brożek z Wisły odchodził jako gwiazda. Jańczyk z Legii odchodził jako NIKT. Jedna z setek przereklamowanych młodych gwiazdek, których co sezon media kreują co najmniej kilka. Jeden wrócił jako aktywny sportowiec w lepszej kondycji fizycznej niż wyjechał, drugi chlał i tył. Tak więc nie rób sobie jaj, proszę, robiąc takie porównania, bo obrażasz nimi Pawła, a na to nie zasługuje. Było nie było - to aktualnie najlepszy napastnik ekstraklasy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jesli juz mamy ryzykowac na pozycji napastnika to zaryzykujmy Kaminskim, w pelni sie z tym zgadzam.
Janczyk to typowy przyklad polskiego kreowania na wielki talent. Takich Janczykow w postaci Borysiukow czy innych Żyr i Furmanów media, prezesi i menadzerowie kreują nam czesto... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Poprawiasz humor, a chyba nie o to Ci chodzi ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nic. Rozumiem że jesteś podekscytowany waszą przezajebistością, ale ochłoń troszkę i spójrz realnie na sytuację. Na dwadzieścia gwiazdek odpala jedna. A Jańczyk nie dość, że nic nie pokazał, to jeszcze się stoczył. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Masz racje do Furmanów i Żyr mogłem dodać i Łukasika (pisało się o nim najwięcej wteduy jak powiedzial ze nie trenuje stalych fragmentow bo mu sie nie chce albo nie ma z kim - cos w tym stylu). Zreszta wszyscy tutaj wymienieni przez Ciebie to kandydaciu na pilkarzy z Wolskim wlacznie. Wiem ze masz mniemanie o supertalentach z Legii, jednak na razie te supertalenty wogole nie stanowia o jej sile... Popatrz na Holandie. Tam to maja zdolna mlodziez ktora stanowi o sile tamtejszych klubow. U nas szkoli sie kandydatow na pilkarzy albo kandydatow na kandydatow na pilkarzy. Z braku sukcesow kreuje sie takich Borysiokow, Furmanów czy Żyry na ponadprzecietne talenty... A pozniej jada w swiat i graja w 4 ligowych rezerwach w Niemczech... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy ja piszę że są dobrzy? Grunt by kasę przynosili, a większość przynosi. Spinasz się jak nastolatka i rzucasz jakieś teksty o ochłonięciu, tymczasem sam imputujesz mi, że coś twierdzę mimo że nie twierdzę. Shaggy - kolejny. Gdzie mam to mniemanie Mistrzu? Nigdy nie napisałem, że to dobrzy piłkarze, bo zwyczajnie nimi pogardzam. Rzecz w tym, że Cię tak boli tak Legia, że tworzysz kolejne posty o Legii, Leśnodorskim, produktach naszej akademii, tak jakby młodzież Lecha z Kamińskim na czele czy Wisły ze Stolarskim była lepsza. Jedna wielka chała, tylko że nam przynosi przynajmniej hajs ![]() A ten Stolarski to ponoć ma być nasz. Zagrał choć jeden dobry mecz? ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko z taka roznica ze w niektorych rejonach polski ta chale kreuje sie na ponadprzecietne talenty ze szkada dla samych pilkarzykow. A to ze tworze posty np o Lesnodorskim i Legii coz... Z racji obecnego zamieszkania na codzien mam do czynienia z zaczadzonymi legijnymi umyslami ktore sikaja na widok pana w koralikach i na mysl o tym jak to w 2016 roku legoa wygra z nim LM, dlatego na kazdym kroku robie z tego beke ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Myślę, że są inne przyczyny dla których o nich ustawicznie piszesz. 3. Bezpłatna rada - przestań, bo nie z nich robisz bekę. Wykorzystasz jak chcesz ![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Ogarniacie to rzekome zainteresowanie Furmanem? W moich oczach to on przy naszym swojskich Chrapku wygląda jak dziad. A tu się okazuje, że w polskiej medialnej rzeczywistości jest wielkim talentem i pół Europy go chce. Czy tylko ja tak mam?
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co wiem to kibice Legii również tego nie ogarniają
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A to że udało się wam opchnąć kilku średniaków za nieprzyzwoite pieniądze - gratulacje. My kiedyś pchnęliśmy do Rosji Gorawskiego (chociaż on w porównaniu do waszych młodych to był przekozak, strzelił nawet bramkę Realowi i miał statystyki dla Waszych nieosiągalne). I co? Nic. Pogratulować tylko obrotności. Gwoli uczciwości - ja nie ogarniam też gorączki towarzyszącej Stolarskiemu. Dobrze się zapowiada, jest młody, ale Juventus? Dla kogoś, kto przegrywa rywalizację o miejsce w składzie z Burligą? Serio?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2014 o godz. 23:22.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
![]() Umieściłem ich tylko dlatego, że Shaggy wyraźnie ma pewien odchył na podgryzanie wszystkiego związanego z Legią przy byle okazji w związku z czym zasugerowałem by rozszerzył swoją listę przereklamowanych talentów na wszystkich piłkarzy Legii z oczywistym pominięciem wszystkich innych klubów, wszak tylko Legia jest be. Reszta cacy! Równie dobrze mogę tam wstawić Romka K. albo Dziekana.
![]() I daj spokój z tym Gorawskim, akurat grał w lidze, gdy miałem największą "szajbę" na ekstraklasę i naprawdę dupy nie urywał. Piotr Piechniak. Zasłynął po latach, dzięki byłej niedoszłej i tyle. Zgodzę się więc, że był (jest?) niebanalny. A i chyba uczestniczył w wiekopomnym projekcie Górnik Zabrze w II lidze.
A poważnie - Furman poleciał do Tuluzy, kasa wpadnie, żyć nie umierać. Shaggy możesz dopisać kolejnego, który był chujowy i dał nam na waciki. W ogóle dzień in/out, bo podpisaliśmy jakiegoś no name Portugala. Jak mówią głupsi We will see what time will tell.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 13.01.2014 o godz. 23:51.
![]()
Habemus Dubletum
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Szkoda że my olaliśmy sprowadzanie młodych Polaków do oszlifowania i odsprzedaży - przynajmniej nasza kasa nie świeciłaby taką pustką. No ale lepiej testować "studentów" z Rumunii niż z III i II ligi młodych piłkarzy. (A tak w ogóle skąd ta zawiść do Legii o zarabianie na młodych piłkarzach? Ktoś nam broni szukać młodych Polaków w niższych ligach? Pomijam fobie i niechęć Cupiała do zatrudniania Polaków, ale i my możemy też zarabiać na młodych polskich piłkarzach. Nikt nam nie kazał ściągać samych 30 letnich Jaliensów czy Lameyów albo Bunoz czy Jovanoviców których nikt nie chce. A teraz płacz i zazdrość ze inni mogą a my nie...) BTW Gorawski odszedł ale za skromne 1 mln USD, grosze na tle Furmana.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 13.01.2014 o godz. 23:47.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
śmiejcie się dalej a Legia dostała za niego 2.7 miliona euro, jakby dali nam tyle za Chrapka to Bednarz by go chyba na rękach zaniosł..
poza tym sie w ogóle nie osłabili bo Jodlowiec gra dużo lepiej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja jestem ciekawy jak się skończą zmiany we władzach Lechii Gdańsk. Ogłosić mają chyba z końcem stycznia - trochę późno z uwagi na to, że runda wiosenna wtedy za pasem a wygląda na to, że trochę to paraliżuje ewentualne wzmocnienia ( http://www.dziennikbaltycki.pl/artyk....html?cookie=1 ). Domyslów, kto miałby przejąć Lechię po Kucharze jest sporo - mnie uderzyła następująca plotka:
Cytat:
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
wolfy napisał(a):
Ogryzek napisał(a):
Może przesadziłem z tym "dziadem" ale razi mnie to jak mocno niedoceniany jest Chrapek podczas gdy z Furmana, Łukasika czy o zgrozo Mączyńskiego robi się gwiazdy ligi i powołuje się ich do reprezentacji. ![]()
|
||
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Zawodnik jest wart tyle, ile klub chce za niego dać. Nie podpisał jeszcze kontraktu, więc w praktyce nie ma tematu.
Polskie kluby tak właśnie muszą jeszcze przez wiele lat egzystować. Wychować/kupić tanie, wypromować i w miarę szybko sprzedać. Kto zostaje w tej lidze po 27 roku życia ten po prostu jest za słaby na cokolwiek lepszego. Gówno większość obchodzi czy on sobie poradzi czy nie, liczy się tu i teraz czyli konkretny zastrzyk finansowy. Jedni szkolą, inni nie... każdy ma swoją politykę rozwoju klubu. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
A pamiętacie Bereszyńskiego jak podebrali Lechowi? Afera była, tylko o co? Koleś w Lechu (napastnik) chyba 1 bramkę strzelił, a w Legii co prawda jako obrońca ale boczny i ofensywny, podobno najlepszy w Polsce to chyba nawet asysty przez rok nie miał.
Takie to mamy młode gwiazdy. Mam wrażenie że Panu Prezesowi z wisiorkiem na dywanie chodzi głównie o medialny rozgłos. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zabolało... Borek udaje że w ich światku takie coś o czym wspomniał mu WiemWiecejNizTy nie istnieje
![]() |
|
|