The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2014, 07:42
Janczyk to taki drugi Igor Sypniewski,obaj mieli ciąg na bramke ale i do czego innego też.Wątpie że sie odbuduje po 3 latach tankowania
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.01.2014 o godz. 07:47.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.01.2014, 08:47
Dawniej tankowanie było jedyną rozrywką a złote chłopaki grały jak z nut. Jeśli Janczyk chciałby zostać motorniczym lub kierowcą Gimbusa to raczej ciężko ale piłkarzem? Nie widze przeciwwskazań.

Grosika też wszyscy skreślali a on pokazał że można pogodzić grę tu i tam . Mecz to mecz, jednak w przerwie jak zakręci na Iphonie kilka razy owocami lub szybciutko postawi na czerwone to nikomu się krzywda nie dzieje.

Maradona zakonczył karierę, wybierając drugą miłość. Zaszczuli go testami ci sami ludzie którzy widząc jego rękę lub slalom miedzy 9 tyczkami nazywali go Bogiem. A to był ten sam skromny Diego, tylko po 2 torbach wyjebanego sniegu.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 11.01.2014 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.01.2014, 09:57
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Dawniej tankowanie było jedyną rozrywką a złote chłopaki grały jak z nut. Jeśli Janczyk chciałby zostać motorniczym lub kierowcą Gimbusa to raczej ciężko ale piłkarzem? Nie widze przeciwwskazań.

Grosika też wszyscy skreślali a on pokazał że można pogodzić grę tu i tam . Mecz to mecz, jednak w przerwie jak zakręci na Iphonie kilka razy owocami lub szybciutko postawi na czerwone to nikomu się krzywda nie dzieje.
super. tylko jest roznica miedzy tankowaniem i graniem a tankowaniem i nie graniem w piłke przez 3 lata, jarzysz?

Grosik miał scigane ale nigdy nie miał przerwy, cały czas w tę pilke jednak kopał i tutaj jest różnica

jak dlamnie to jak janczyk się załapie do kolejarza stróżę albo bruk betu to i tak bedzie dla niego bardzo dobrze
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.01.2014, 11:19
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
tak sie sklada kolego ze w polskiej slabej lidze taki Janczyk moze odpalic- z Brozka tez sie kazdy smial ze grzal lawe w Turcji, Szkocji , Hiszpani - a koles z marszu dal 11 bramek - wiec troche pokory- oczywiscie moze to byc taki powrot jak np Jelenia - ale za rozsadna gaze ? na pol roku jest kiilka artykuolw o nim i wszedzie pisze ze zagra w Extraklasie - i blisko rodzinnych stron - wiec raczej centralna i polnocna polska odpada - chyba ze posilkujesz sie jednym artykulem to ok- wkoncu kazdy jest teraz szeryfem za biurka i hejterem - czasem mozna rzucic temat na rozladowanie troche pro legijnej rozmowy - ale widze jednak ze koles silno zacisnal du.ps.ko

Pod warunkiem, że to on by płacił, aby móc grać u nas.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.01.2014, 13:15
zastanawiacie sie czasem co piszecie ? nie mozecie pomyslec napisalem zeby sprobowac kolesia na pol roku - za rozsadna cebne- coz to szkodzi ? zwlaszcza ze mamy w kadrze tylko jednego napastnika !!! i pseudo napadziora Boguskiego nie wiem gdzie wyczytaliscie z tym jego tankowaniem i 3 lidze irlandzkiej - bo ja tego nie znalazlem - ale niewazne- chodzilo mi o to ze -przy tej nedzy jaka mamy z napastnikami warto chlopaka na tych pare meczow sprawdzic - z Brozka tez sie wszyscy smiali przez 2-3 lata a tu klops- okazalo sie ze na jedna z najslabszych lig w europie daje rade - rownie dobrze moze byc z Janczykiem - a jak nie odpali to w czerwcu wypad- oczywiscie pisze tylko teoretycznie bo niewiadomo czy Smuda by go chcial - czy on by chcial do Wisly itp. itd - to tylko rozwazania - ale przy kadrze 15 osobowej + juniorzy to nie ma na co wybrzydzac ....szczegolnie ze teraz jest czas na to - bo nie wiem czemu mam wrazenie ze jak wejdziemy do 8 - to pozniej skonczy sie to tak jak Puchar Polski - ale obym sie myslil , a wracajac do Janczyka- to ani kolesia nie lubie, ani nic- ale NA BEZRYBIU I RAK RYBA - wiec nie sadze zeby koles byl gorszy niz Boguski, Kaminski ...ale dla niektorych podrzucenie watku do dyskusji to od razu orgazmy i spinania ...jak zwykle zreszta , wiec pozdrawiam klawiaturowych Football Menagerow i pieniaczy
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.01.2014, 16:25
To ja już wolę, aby w ataku grał Kamiński.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.01.2014, 19:16
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
(...)
Różnice między Pawłem Brożkiem a Jańczykiem?
Pierwszy przed odejściem strzelił dla Wisły 81 goli w samej tylko ekstraklasie, zdobył dwukrotnie koronę króla strzelców, strzelił 8 bramek w Reprezentacji... Długo by wymieniać - w skrócie, Paweł Brożek z Wisły odchodził jako gwiazda. Jańczyk z Legii odchodził jako NIKT. Jedna z setek przereklamowanych młodych gwiazdek, których co sezon media kreują co najmniej kilka.

Jeden wrócił jako aktywny sportowiec w lepszej kondycji fizycznej niż wyjechał, drugi chlał i tył.

Tak więc nie rób sobie jaj, proszę, robiąc takie porównania, bo obrażasz nimi Pawła, a na to nie zasługuje. Było nie było - to aktualnie najlepszy napastnik ekstraklasy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.01.2014, 19:39
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
To ja już wolę, aby w ataku grał Kamiński.
Jesli juz mamy ryzykowac na pozycji napastnika to zaryzykujmy Kaminskim, w pelni sie z tym zgadzam.
Janczyk to typowy przyklad polskiego kreowania na wielki talent.
Takich Janczykow w postaci Borysiukow czy innych Żyr i Furmanów media, prezesi i menadzerowie kreują nam czesto...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.01.2014, 23:33
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Jesli juz mamy ryzykowac na pozycji napastnika to zaryzykujmy Kaminskim, w pelni sie z tym zgadzam.
Janczyk to typowy przyklad polskiego kreowania na wielki talent.
Takich Janczykow w postaci Borysiukow czy innych Żyr i Furmanów media, prezesi i menadzerowie kreują nam czesto...
Zdecydowanie zabrakło tu jeszcze Wojtka Kowalczyka, Wolskiego, Kopczyńskiego, Jagiełły, Łukasika, Mikity i wszystkich innych piłkarzy U-21 którzy kiedykolwiek zagrali w Legii Warszawa.

Poprawiasz humor, a chyba nie o to Ci chodzi
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.01.2014, 19:05
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie zabrakło tu jeszcze Wojtka Kowalczyka, Wolskiego, Kopczyńskiego, Jagiełły, Łukasika, Mikity i wszystkich innych piłkarzy U-21 którzy kiedykolwiek zagrali w Legii Warszawa.

Kowalczyk to był świetny piłkarz, reszta na razie nic nie pokazała. Gwiazdami młodzieżówek byli m.in. bracia Burkhardt czy nasz wiecznie rezerwowy stoper - Kowalczyk. I co?
Nic.

Rozumiem że jesteś podekscytowany waszą przezajebistością, ale ochłoń troszkę i spójrz realnie na sytuację.
Na dwadzieścia gwiazdek odpala jedna. A Jańczyk nie dość, że nic nie pokazał, to jeszcze się stoczył.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 12.01.2014, 20:14

Kowalczyk fajny pilkarz z charakterem, choc nie wykorzystal nawet w 50% tego czego mogl dokonac zarowno w karierze klubowej jak i reprezentacyjnej, szkoda ze sie juz tacy nie rodza w Polsce.

Masz racje do Furmanów i Żyr mogłem dodać i Łukasika (pisało się o nim najwięcej wteduy jak powiedzial ze nie trenuje stalych fragmentow bo mu sie nie chce albo nie ma z kim - cos w tym stylu).

Zreszta wszyscy tutaj wymienieni przez Ciebie to kandydaciu na pilkarzy z Wolskim wlacznie.

Wiem ze masz mniemanie o supertalentach z Legii, jednak na razie te supertalenty wogole nie stanowia o jej sile... Popatrz na Holandie. Tam to maja zdolna mlodziez ktora stanowi o sile tamtejszych klubow.
U nas szkoli sie kandydatow na pilkarzy albo kandydatow na kandydatow na pilkarzy.
Z braku sukcesow kreuje sie takich Borysiokow, Furmanów czy Żyry na ponadprzecietne talenty... A pozniej jada w swiat i graja w 4 ligowych rezerwach w Niemczech...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 12.01.2014, 20:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kowalczyk to był świetny piłkarz, reszta na razie nic nie pokazała. Gwiazdami młodzieżówek byli m.in. bracia Burkhardt czy nasz wiecznie rezerwowy stoper - Kowalczyk. I co?
Nic.

Rozumiem że jesteś podekscytowany waszą przezajebistością, ale ochłoń troszkę i spójrz realnie na sytuację.
Na dwadzieścia gwiazdek odpala jedna. A Jańczyk nie dość, że nic nie pokazał, to jeszcze się stoczył.

Czy ja piszę że są dobrzy? Grunt by kasę przynosili, a większość przynosi.

Spinasz się jak nastolatka i rzucasz jakieś teksty o ochłonięciu, tymczasem sam imputujesz mi, że coś twierdzę mimo że nie twierdzę.

Shaggy - kolejny. Gdzie mam to mniemanie Mistrzu? Nigdy nie napisałem, że to dobrzy piłkarze, bo zwyczajnie nimi pogardzam. Rzecz w tym, że Cię tak boli tak Legia, że tworzysz kolejne posty o Legii, Leśnodorskim, produktach naszej akademii, tak jakby młodzież Lecha z Kamińskim na czele czy Wisły ze Stolarskim była lepsza. Jedna wielka chała, tylko że nam przynosi przynajmniej hajs

A ten Stolarski to ponoć ma być nasz. Zagrał choć jeden dobry mecz?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 12.01.2014, 20:55
Nigdy nie napisałem, że to dobrzy piłkarze, bo zwyczajnie nimi pogardzam. Rzecz w tym, że Cię tak boli tak Legia, że tworzysz kolejne posty o Legii, Leśnodorskim, produktach naszej akademii, tak jakby młodzież Lecha z Kamińskim na czele czy Wisły ze Stolarskim była lepsza. Jedna wielka chała, tylko że nam przynosi przynajmniej hajs
W jednym sie zgadzamy jedna wielka chała.
Tylko z taka roznica ze w niektorych rejonach polski ta chale kreuje sie na ponadprzecietne talenty ze szkada dla samych pilkarzykow.
A to ze tworze posty np o Lesnodorskim i Legii coz... Z racji obecnego zamieszkania na codzien mam do czynienia z zaczadzonymi legijnymi umyslami ktore sikaja na widok pana w koralikach i na mysl o tym jak to w 2016 roku legoa wygra z nim LM, dlatego na kazdym kroku robie z tego beke
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 12.01.2014, 21:03
W jednym sie zgadzamy jedna wielka chała.
Tylko z taka roznica ze w niektorych rejonach polski ta chale kreuje sie na ponadprzecietne talenty ze szkada dla samych pilkarzykow.
A to ze tworze posty np o Lesnodorskim i Legii coz... Z racji obecnego zamieszkania na codzien mam do czynienia z zaczadzonymi legijnymi umyslami ktore sikaja na widok pana w koralikach i na mysl o tym jak to w 2016 roku legoa wygra z nim LM, dlatego na kazdym kroku robie z tego beke
1. I bardzo dobrze, że się kreuje, bo dzięki temu Legia robi na tym dobrą kasę.

2. Myślę, że są inne przyczyny dla których o nich ustawicznie piszesz.

3. Bezpłatna rada - przestań, bo nie z nich robisz bekę. Wykorzystasz jak chcesz
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.01.2014, 19:07
Ogarniacie to rzekome zainteresowanie Furmanem? W moich oczach to on przy naszym swojskich Chrapku wygląda jak dziad. A tu się okazuje, że w polskiej medialnej rzeczywistości jest wielkim talentem i pół Europy go chce. Czy tylko ja tak mam?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 13.01.2014, 19:26
Arked napisał(a):Wyświetl post
Ogarniacie to rzekome zainteresowanie Furmanem? W moich oczach to on przy naszym swojskich Chrapku wygląda jak dziad. A tu się okazuje, że w polskiej medialnej rzeczywistości jest wielkim talentem i pół Europy go chce. Czy tylko ja tak mam?
Ogarniaja to tylko kibce Legii z 0 22 na czele i dziennikarze z PS ktorzy wlasnie wciskaja tego przecietnego grajka do Arsenalu
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 13.01.2014, 19:34
Z tego co wiem to kibice Legii również tego nie ogarniają
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.01.2014, 23:20
Spinasz się jak nastolatka i rzucasz jakieś teksty o ochłonięciu, tymczasem sam imputujesz mi, że coś twierdzę mimo że nie twierdzę.
Sorry Mistrzu, ale jak władasz do jednego worka Wojtka Kowalczyka, który jak na warunki krajowe był świetnym piłkarzem i Wolskiego czy Mikitę, to później pretensje możesz mieć sam do siebie. Dla mnie umieszczanie ich w jednym miejscu świadczy co najwyżej o gorączce. To tak samo, jakby obok stawiać Wasilewskiego i Stolarskiego. Jeden to wielokrotny reprezentant kraju który grał przez lata na przyzwoitym poziomie (również w Lidze Mistrzów), drugi jak na razie przegrywa rywalizację z Burligą. Może kiedyś będzie wybitnym piłkarzem, ale jak na razie za dużo szumu w stosunku do tego co pokazał.

A to że udało się wam opchnąć kilku średniaków za nieprzyzwoite pieniądze - gratulacje. My kiedyś pchnęliśmy do Rosji Gorawskiego (chociaż on w porównaniu do waszych młodych to był przekozak, strzelił nawet bramkę Realowi i miał statystyki dla Waszych nieosiągalne). I co? Nic. Pogratulować tylko obrotności.

Gwoli uczciwości - ja nie ogarniam też gorączki towarzyszącej Stolarskiemu. Dobrze się zapowiada, jest młody, ale Juventus? Dla kogoś, kto przegrywa rywalizację o miejsce w składzie z Burligą? Serio?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2014 o godz. 23:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.01.2014, 23:37
Sorry Mistrzu, ale jak władasz do jednego worka Wojtka Kowalczyka, który jak na warunki krajowe był świetnym piłkarzem i Wolskiego czy Mikitę, to później pretensje możesz mieć sam do siebie.
Wicemistrzu - ale ja nie mam powodów by mieć pretensje do siebie, bo nie błądzę i nie wciskam głupot innym

Umieściłem ich tylko dlatego, że Shaggy wyraźnie ma pewien odchył na podgryzanie wszystkiego związanego z Legią przy byle okazji w związku z czym zasugerowałem by rozszerzył swoją listę przereklamowanych talentów na wszystkich piłkarzy Legii z oczywistym pominięciem wszystkich innych klubów, wszak tylko Legia jest be. Reszta cacy! Równie dobrze mogę tam wstawić Romka K. albo Dziekana.

A to że udało się wam opchnąć kilku średniaków za nieprzyzwoite pieniądze - gratulacje. Nic. Pogratulować tylko obrotności.
O to w tym chodzi

I daj spokój z tym Gorawskim, akurat grał w lidze, gdy miałem największą "szajbę" na ekstraklasę i naprawdę dupy nie urywał. Piotr Piechniak. Zasłynął po latach, dzięki byłej niedoszłej i tyle. Zgodzę się więc, że był (jest?) niebanalny. A i chyba uczestniczył w wiekopomnym projekcie Górnik Zabrze w II lidze.

Ogarniaja to tylko kibce Legii z 0 22 na czele i dziennikarze z PS ktorzy wlasnie wciskaja tego przecietnego grajka do Arsenalu
Byle Stolarski może do Juve, to nasz do Arse nie? Nie rób jaj!

A poważnie - Furman poleciał do Tuluzy, kasa wpadnie, żyć nie umierać. Shaggy możesz dopisać kolejnego, który był chujowy i dał nam na waciki.

W ogóle dzień in/out, bo podpisaliśmy jakiegoś no name Portugala. Jak mówią głupsi We will see what time will tell.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 13.01.2014 o godz. 23:51.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.01.2014, 23:39
Jak dziad? Zawsze byłem zwolennikiem talentu Chrapka (chociaż wielu na forum uważało go za niewypał w poprzednim sezonie) ale nie przesadzaj. Chrapek poprawił szybkość, kondycje, ale na tle Furmana wyraźnie przegrywa swoją fizycznością. Michał ma osiągi na poziomie ponad 30 letniego Garguły. Musi zrobić jeszcze krok do przodu w swoim przygotowaniu fizycznym a przy swojej technice i zmyśle do gry kombinacyjnej może być świetnym pomocnikiem za którego cena może poszybować. Na razie Michał ładnie widzi kolegów, ładnie klepie piłkę, ale szybkościowo i kondycyjnie wyraźnie odstaje od Furmana. A w Tuluzie Furman będzie pewnie głównie pracował w środku pola na innych. Nie idzie tam jako gwiazda.

Szkoda że my olaliśmy sprowadzanie młodych Polaków do oszlifowania i odsprzedaży - przynajmniej nasza kasa nie świeciłaby taką pustką. No ale lepiej testować "studentów" z Rumunii niż z III i II ligi młodych piłkarzy.

(A tak w ogóle skąd ta zawiść do Legii o zarabianie na młodych piłkarzach? Ktoś nam broni szukać młodych Polaków w niższych ligach? Pomijam fobie i niechęć Cupiała do zatrudniania Polaków, ale i my możemy też zarabiać na młodych polskich piłkarzach. Nikt nam nie kazał ściągać samych 30 letnich Jaliensów czy Lameyów albo Bunoz czy Jovanoviców których nikt nie chce. A teraz płacz i zazdrość ze inni mogą a my nie...)

BTW
Gorawski odszedł ale za skromne 1 mln USD, grosze na tle Furmana.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 13.01.2014 o godz. 23:47.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.01.2014, 23:44
śmiejcie się dalej a Legia dostała za niego 2.7 miliona euro, jakby dali nam tyle za Chrapka to Bednarz by go chyba na rękach zaniosł..
poza tym sie w ogóle nie osłabili bo Jodlowiec gra dużo lepiej
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.01.2014, 00:10
Ja jestem ciekawy jak się skończą zmiany we władzach Lechii Gdańsk. Ogłosić mają chyba z końcem stycznia - trochę późno z uwagi na to, że runda wiosenna wtedy za pasem a wygląda na to, że trochę to paraliżuje ewentualne wzmocnienia ( http://www.dziennikbaltycki.pl/artyk....html?cookie=1 ). Domyslów, kto miałby przejąć Lechię po Kucharze jest sporo - mnie uderzyła następująca plotka:

Cytat:
Nowym właścicielem Wrocławskiego Centrum Finansowego, które kontroluje SA Lechia Gdańsk, będzie portugalsko – szwajcarska grupa kapitałowa, wspierana przez menedżera piłkarskiego Adama Mandziarę i niemieckiego biznesmena i doradcę finansowego Franza-Josefa Wernze. Wiadomo jednak, że ich zaangażowanie finansowe ma być niewielkie
źródło: http://www.radiogdansk.pl/index.php/...-styczniu.html
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 14.01.2014, 14:51
wolfy napisał(a):
Gwoli uczciwości - ja nie ogarniam też gorączki towarzyszącej Stolarskiemu. Dobrze się zapowiada, jest młody, ale Juventus? Dla kogoś, kto przegrywa rywalizację o miejsce w składzie z Burligą? Serio?
Ja też nie. Stolarski nie zagrał nawet jednego dobrego meczu w swojej karierze. Kreowanie w Polsce młodych talentów z niczego nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.

Ogryzek napisał(a):
Jak dziad? Zawsze byłem zwolennikiem talentu Chrapka (chociaż wielu na forum uważało go za niewypał w poprzednim sezonie) ale nie przesadzaj. Chrapek poprawił szybkość, kondycje, ale na tle Furmana wyraźnie przegrywa swoją fizycznością. Michał ma osiągi na poziomie ponad 30 letniego Garguły. Musi zrobić jeszcze krok do przodu w swoim przygotowaniu fizycznym a przy swojej technice i zmyśle do gry kombinacyjnej może być świetnym pomocnikiem za którego cena może poszybować. Na razie Michał ładnie widzi kolegów, ładnie klepie piłkę, ale szybkościowo i kondycyjnie wyraźnie odstaje od Furmana. A w Tuluzie Furman będzie pewnie głównie pracował w środku pola na innych. Nie idzie tam jako gwiazda.
Właśnie o umiejętność gry do przodu i wizję gry mi chodzi. To jest kwestia talentu i ciężko tego nauczyć się na treningach, w przeciwieństwie do przygotowania fizycznego. Furman fizycznie też jakoś specjalnie nie wygląda. Powiedziałbym nawet, że jak na kogoś kto ma pracować w środku pola to wygląda na zwykłego przecinka.

Może przesadziłem z tym "dziadem" ale razi mnie to jak mocno niedoceniany jest Chrapek podczas gdy z Furmana, Łukasika czy o zgrozo Mączyńskiego robi się gwiazdy ligi i powołuje się ich do reprezentacji.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 14.01.2014, 14:57
Zawodnik jest wart tyle, ile klub chce za niego dać. Nie podpisał jeszcze kontraktu, więc w praktyce nie ma tematu.
Polskie kluby tak właśnie muszą jeszcze przez wiele lat egzystować. Wychować/kupić tanie, wypromować i w miarę szybko sprzedać. Kto zostaje w tej lidze po 27 roku życia ten po prostu jest za słaby na cokolwiek lepszego.
Gówno większość obchodzi czy on sobie poradzi czy nie, liczy się tu i teraz czyli konkretny zastrzyk finansowy.
Jedni szkolą, inni nie... każdy ma swoją politykę rozwoju klubu.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 14.01.2014, 19:18
A pamiętacie Bereszyńskiego jak podebrali Lechowi? Afera była, tylko o co? Koleś w Lechu (napastnik) chyba 1 bramkę strzelił, a w Legii co prawda jako obrońca ale boczny i ofensywny, podobno najlepszy w Polsce to chyba nawet asysty przez rok nie miał.
Takie to mamy młode gwiazdy. Mam wrażenie że Panu Prezesowi z wisiorkiem na dywanie chodzi głównie o medialny rozgłos.
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 25.09.2014, 19:34
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 25.09.2014, 20:49
Zabolało... Borek udaje że w ich światku takie coś o czym wspomniał mu WiemWiecejNizTy nie istnieje
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów