The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2010, 09:07
Jak się chcesz brać za poważny skauting to 3-4 skautów
to jest ilośc odpowiednia w MAŁOPOLSCE
z czego w tej roli oczywiście mogą być trenerzy drużyn młodzieżowych
a poza tym po raz 500 odkrywasz Ameryke
niby można tylko po co
iles set razy było wypisane na forum jak to powinno wyglądać
i co z tego wynikneło...
gów...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.06.2010, 09:18
"Artur Sobiech i Maciej Sadlok mogą wkrótce zmienić barwy. Obu w pakiecie za 1,5 mln euro zamierza bowiem kupić Lech Poznań."

Przynajmniej odpadnie nam kandydat do walki o vice-mistrza
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 01.06.2010, 09:22
@Ayala
Wczoraj niektórzy z nas ( w tym i ja ) mieliśmy ubaw bo jakiś typ opublikował rzekomą listę transferową i zdecydowana większość dała się nabrać. Koń jest taki jak każdy widzi - to jest żart a niektóre media to podchwyciły.
Lepiej nie piszmy o tym, bo możemy dostać permbana.

Mam nadzieje, że w przeciągu najbliższych dwóch tygodni coś ruszy się w naszym klubie. Bo każdy dzień bez pionu marketingowego i prezesa to dzień stracony.
Odpowiedz cytując
keep ya head up
Banita

Od: 06.2010

Stary 01.06.2010, 09:23
Jak się chcesz brać za poważny skauting to 3-4 skautów

narazie jest jeden, Kapka ;/ , więc 3-4 to już sukces

Najprostsze metody sa najlepsze. Nie trzeba ogromnego nakladu finansowego w to a tyle mozna zyskac;/
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Stary 01.06.2010, 10:47
Widać że gość wyżej ma poglądy bliskie socjalistom z naszego rządu xD ale to nie jest temat polityczny więc nie będziemy o tym tu dyskutować...
Ja uważam, że pomimo tego iż rząd zabrał nam BAH, jest nie do pomyślenia że nie mamy sponsora, ale jak takie rzeczy sie w klubie dzieją to nie dziwne. spodziewam się że po prostu potencjalni sponsorzy nie wiedzą z kim rozmawiać o sponsoringu.
Sorry za ot
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.06.2010, 10:47
grosz napisał(a):Wyświetl post
Zrozum że hazard łatwo uzależnia. Dużo młodych ludzi przegrywało ostatnią kasę, chcąc się odbić przegrywali jeszcze więcej, a czasem życie. Chcesz wspierać piłkę kosztem, zdrowia a nawet życia ludzi?
Nietędy droga.
Piszesz odnośnie ustawy, a czy to jest normalnie że np. osiedlowy Sklep pani Zosi w której stał automat miesięcznie wykazywał 60.000zł obrotu. To pralnia brudnych pieniędzy, a dzięki automatą była ich legalizacja.

Odnośnie reklam to nie trzeba daleko szukać Lech potrafił znaleźc innego sponsora, u nas niema marketingu i dopóki firma sama sie nie zgłosi to nikogo nie będzie. Nie tak to powinno działać. Wisła Powinna być marką!

Pozatym lista która wypłyneła jest obrazem bałąganu jaki panuje w klubie. Nie wiadomo czy jest prawdziwa ale tego nikt nie jest w stanie zweryfikować.
I uważasz, że przez to, że Mariusz Jop nie będzie miał na koszulce napisane BAH uratujemy tysiące ludzi? Litości...
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 01.06.2010, 10:50
Zrozum że hazard łatwo uzależnia. Dużo młodych ludzi przegrywało ostatnią kasę, chcąc się odbić przegrywali jeszcze więcej, a czasem życie. Chcesz wspierać piłkę kosztem, zdrowia a nawet życia ludzi?
Nietędy droga.
Piszesz odnośnie ustawy, a czy to jest normalnie że np. osiedlowy Sklep pani Zosi w której stał automat miesięcznie wykazywał 60.000zł obrotu. To pralnia brudnych pieniędzy, a dzięki automatą była ich legalizacja.
Ustawa ta jest niezgodna z dyrektywami europejskimi od samego początku do samego końca. Kwestia czasu jak Polska zostanie zmuszona do zmiany tej ustawy, a w konsekwencji zostanie obarczona gigantycznymi odszkodowaniami m.in. na rzecz Wisły.

Podobna sytuacja zaistniała w Grecji i tak właśnie potoczyło się to dalej.

sorry za ot

pozdrawiam
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
Yourdream1906
Member

Od: 10.2007

Stary 01.06.2010, 11:18
W Wisle nie ma poprostu Ludzi którzy szukaja piłkarzy:(:( Teraz niestety nadeszła Era innych klubów.. popatrzmy na Barcelona Arsenal tam wychowankowie graja piłe stawiaja na młodych poprostu.... A Wisła bierze Clebera Jopa Hristowa co wogole sie odnalezc nie umie itp... ludzie Opamietajcie Sie.. Młodzi Ludzie tworzy przyszłosc młodzi Gracze tworza Sukcesy a Starsi je uzupełniaja!!!
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.06.2010, 11:28
To sobie sprawdź średnią wieku piłkarzy Interu i zobaczysz co znaczy doświadczenie. Według mnie optymalną mieszanką, która prowadzi do sukcesu jest 2-3 młodych + 8, 9 starych wyjadaczy w pierwszej 11.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.06.2010, 12:10
Nietędy droga.

Odnośnie reklam to nie trzeba daleko szukać Lech potrafił znaleźc innego sponsora, u nas niema marketingu i dopóki firma sama sie nie zgłosi to nikogo nie będzie. Nie tak to powinno działać. Wisła Powinna być marką!

Pozatym lista która wypłyneła jest obrazem bałąganu jaki panuje w klubie. Nie wiadomo czy jest prawdziwa ale tego nikt nie jest w stanie zweryfikować.

A ja uważam człowieka za coś więcej niż bydło, któremu montuje się elektroniczne obroże i trzyma na łańcuchu i sądzę, że jeżeli ktoś ma ochotę przegrać swoje życie w booku, to ma do tego prawo. Jeśli uzależnię się od mleka, to też mi go zabronisz? Bo rozumiem, że alkohol już dawno odpadł i razem z braćmi z czerwonej bojówki pijecie tylko kakao.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 01.06.2010, 14:29
Zbędna dyskusja o uzależnieniu. Pomimo głupiej ustawy, nie jest to problem Wisły. Do meritum.

Kirm na mistrzostwach. To bardzo dobra wiadomość dla klubu. Liczę tu na jego błysk formy i dobrą sprzedaż, a wbrew pozorom jest to możliwe bo jak pokazywały jeszcze mecze w czasie eliminacji do MŚ, Kirm w klubie, a w reprezentacji to dwie różne osoby. Tylko, że humorzasty szef wszystkich szefów i tak pewnie przytuli pieniądz z jego ewentualnej sprzedaży. Niestety.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.06.2010, 14:32
Przepraszam, ale na fali groteski, którą serwują nam nasi działacze, tego nie da się nie skomentować:

element napisał(a):Wyświetl post
Za BAH podziękuj rządowi. To oni doprowadzili do gorszej sytuacji finansowej w niektórych Polskich klubach w tym całej 1 ligi.
Nic tu Wisła nie miała do gadania.
To nie rząd odpowiada za brak marketingu w Wiśle i całkowitą nieskuteczność w poszukiwaniu nowego sponsora. Kolega tylko słusznie zauważył, że odpowiednio zorganizowany i zarządzany może to zrobić powołując się na przykład Lecha. Nie tłumacz więc działaczy Wisły za burdel w klubie i całkowitą bezradność, bo to niepoważne. Odpowiadasz mu nie na temat.

Cytat:
Kupiła. Bo tam był jeden zawodnik zdolny do gry - Mucha.
A co to ma do rzeczy? Tam są potrzebne wzmocnienia i tu. Tam mimo jeszcze gorszej sytuacji finansowej (nie będą mieć w ogóle dochodów z pucharów) potrafią się za nie zabrać, u nas od miesięcy nawet nie ma prezesa, a Cupiał brnie w tradycyjne błedy. Ilość wartościowych piłkarzy w Legii ma tłumaczyć skandalicznie słabą politykę kadrową w Wiśle? Zastanów się odrobinę o czym Ty w ogóle piszesz.

Cytat:
I do tego frytki.
Sprawny marketing w kwestii stadionu przy Łazienkowskiej i prezentacji nowych zawodników ma być jakimś zarzutem czy powodem do kpin? Jeśli tak, to nasza sytuacja nie nadaje się nawet do kabaretu.

Cytat:
Szkoda że na pustym. Prezentacja niczym jak na Santiago Bernabeu.
I co z tego? To ma być jakiś zarzut, czy powód do udawania, że u nas z polityką kadrową i prezentacjami jest lepiej i normalniej?

Cytat:
A chciałbyś takiej prezentacji? już więcej osób było w naszym okrąglaku.
Tak, chyba prawie każdy kibic Wisły chciałby ujrzeć w klubie profesjonalnie przygotowaną prezentację zakupionych właśnie niezbędnych zawodników, dobrze rokujących na przyszłość, zorganizowaną przez sprawny, a nie rozwalony dział marketingu, z udziałem wreszcie zatrudnionego prezesa, jasno nakreślonymi inwestycyjnymi planami na nadchodzący czas. Więc nie wysilaj się już.

Cytat:
Kim się klub interesuje nie wiemy. Choćby ta lista zamieszczała kilka prawdziwych nazwisk to nie znamy całości, a przede wszystkim nazwisk, które siedzą w ich głowach.
Obecna "skuteczność" działań Wisły na rynku transferowym, wyrażona dobitnie ośmieszającymi testami ponad 20-stu bramkarzy jest wszystkim doskonale znana. I dlatego ludzie tak się martwią, bo to doskonale pokazuje, co "siedzi w głowach" osób za nią odpowiedzialnych.

Cytat:
Jak było na prawdę z Onyszko nigdy się nie dowiemy. Spekulacje medialne o dupę rozbić.
Mówił o tym sam piłkarz, znamy efekt sprawy. Niczego więcej do wyciągnięcia konkretnych wniosków nie trzeba.

Cytat:
Niech Pan Majchrowski wpierw wysprząta swoje biurko z małej flagi Cracovii to zaczniemy go traktować poważniej. I zaprzestanie z piciem lampki szampana bo po niej wypluwa z pyska słowa, których wypluć jako prezydent KRAKOWA nie powinien.
Brak uregulowania sytuacji ze stadionem jest faktem, wobec którego Twoja wypowiedź jest nie na temat.

Cytat:
I byłyby takie problemy przy transferze jakie ma teraz balon. Z perspektywy czasu chyba lepiej się stało.
Ten fragment jest najlepszy, Do tej pory się śmieję, gdy go czytam. Właśnie "z perspektywy czasu" najlepiej widać, jaki doskonały interes zrobił Lech na kupnie Lewandowskiego, a jakim frajerski błąd Wisła nie podejmując walki o tego zawodnika. Podobnie zresztą jak Legia. Gdyby Lewandowski trafił do nas, to my mielibyćmy kolejne mistrzostwo, a i Lewadia by się pewnie nie przytrafiła, bo w ataku grałby ktoś znacznie lepszy od Ćwielonga. Wreszcie, to my mielibyśmy "problem" czy zarobimy na jego sprzedaży 4,5 mln Euro, czy mniej po odliczeniu różnych prowizji. Bo to rzeczywiście jest problem jak cholera Jeśli w klubie myślą jak Ty, to już wiemy dlaczego wszystko tak fatalnie wygląda. Udowodniłeś jak pięknie niektórzy mogą fałszować rzeczywistość swoimi poglądami.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.06.2010 o godz. 14:36.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.06.2010, 14:50
Też muszę przyznać,że jak czytałem post elementa,to się zastanawiałem czy to rzeczywiście On pisał.

A jeśli chodzi o transfery,to w tym okienku nie nadrobimy tego co konsekwentnie traciliśmy przez te ostatnie lata. Teraz wg mnie najważniejsze jest postawienie marketingu na nogi,co zaowocuje frekwencją na stadionie. Choć nie ma się co oszukiwać, przynajmniej 2 transfery są nam potrzebne jak tlen,żeby nie odpaść w II rundzie el. LE .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 01.06.2010, 14:53
Markus napisał(a):Wyświetl post

To nie rząd odpowiada za brak marketingu w Wiśle i całkowitą nieskuteczność w poszukiwaniu nowego sponsora.
Ja nie o tym. Spytał co z BAH więc odpowiedziałem że podziękowania należy słać do rządu.

Cytat:
Tam są potrzebne wzmocnienia i tu.
Każdy z nas to wie, a czy będą i u nas nie wiesz. Więc po co zawczasu wylewać pomyje na klub?

Cytat:

Sprawny marketing w kwestii stadionu przy Łazienkowskiej i prezentacji nowych zawodników ma być jakimś zarzutem czy powodem do kpin? Jeśli tak, to nasza sytuacja nie nadaje się nawet do kabaretu.
Kpin. Tylko dlatego bo porównał prezentację do tych na Hiszpańskich stadionach.
Nie odniosłem się do samej prezentacji na stadionie.

Cytat:
I co z tego? To ma być jakiś zarzut, czy powód do udawania, że u nas z polityką kadrową i prezentacjami jest lepiej i normalniej?
Jak wyżej.

Cytat:
Obecna "skuteczność" działań Wisły na rynku transferowym, wyrażona dobitnie ośmieszającymi testami ponad 20-stu bramkarzy jest wszystkim doskonale znana.
W kwestii bramkarza zgoda.

Cytat:
Gdyby Lewandowski trafił do nas, to my mielibyćmy kolejne mistrzostwo, a i Lewadia by się pewnie nie przytrafiła, bo w ataku grałby ktoś znacznie lepszy od Ćwielonga.
Skoro tak to czemu nie zdobyli Mistrzostwa sezon wstecz?
Gdybać to sobie można. A co by było tak na prawdę nikt nie wie.
Przecież wystarczyłoby żeby sędziowie w 29 kolejce nie popełnili błędów, a Jop nie strzelił samobója i nie wspomniałbyś o Lewandowskim jako recepcie na sukces.
Wpierw Skorża bez jaj i to on wszystkiemu winien. Teraz jednak Lewandowski receptą na sukces. Kolejny Kasperczak - zapewne kwestia czasu.

Cytat:
Wreszcie, to my mielibyśmy "problem" czy zarobimy na jego sprzedaży 4,5 mln Euro, czy mniej po odliczeniu różnych prowizji.
Ty z pewnością. Bo ja w żadne 4, 6 czy 12 mln euro nie wierzę.

Mógłbym jak Ty i większość pisać dzień w dzień "chcę transferów, prezesa, najlepszy marketing w tej części europy, 5 boisk treningowych, profesjonalny sztab szkoleniowy / medyczny najlepiej z dużym doświadczeniem z zagranicy, a przede wszystkim tego żeby Cupiał wyłożył na to wszystko z 15 mln euro. Co on tak żyłuje, przecież niby taki zakochany w klubie. Zero profesjonalizmu, kompletne zero." i wtedy byłbym cool, super, trendy i chciałbym jak najlepiej dla klubu.
Ale ja chcę jak najgorzej - spadku z ligi, braku awansu do europejskich pucharów, wyprzedaży najlepszych piłkarzy, braku marketingu, pustego stadionu i najlepiej rozwiązania klubu.
Ostatnio edytowane przez element : 01.06.2010 o godz. 15:34.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.06.2010, 15:06
blanco napisał(a):Wyświetl post
Też muszę przyznać,że jak czytałem post elementa,to się zastanawiałem czy to rzeczywiście On pisał.

A jeśli chodzi o transfery,to w tym okienku nie nadrobimy tego co konsekwentnie traciliśmy przez te ostatnie lata. Teraz wg mnie najważniejsze jest postawienie marketingu na nogi,co zaowocuje frekwencją na stadionie. Choć nie ma się co oszukiwać, przynajmniej 2 transfery są nam potrzebne jak tlen,żeby nie odpaść w II rundzie el. LE .

Jak chcesz rozwijać marketing (ten sportowy) bez fundamentu jakim jest silna drużyna klubowa - grająca dobrze zarówno w lidze jak i europejskich pucharach - marketing to wykładnik kilku czynników jakimi są m.in. sprawne zarządzanie klubem, inwestycje w infrastrukturę etc...

Co w tym momencie może zrobić pion zajmujący się promocją na stadionie zamontować więcej toalet, punktów gastronomicznych itd...

Jak miałby znaleźć sponsora, kiedy potencjalny kandydat widzi jaki u nas panuje burdel, a właściciel ani myśli o inwestycjach...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 01.06.2010, 15:20
Cytat:
Ja nie o tym. Spytał co z BAH więc odpowiedziałem że podziękowania należy słać do rządu.
Niepotrzebnie wybielasz działaczy Wisły, tłumacząc bezradność i nieumiejętność odnalezienia się klubu w nowej sytuacji. Ich obowiązkiem było zareagować w sposób przynajmniej podobny do tego w Poznaniu. W jakikolwiek sposób. Zawieszenie działalności marketingowej nigdzie nie ma prawa się zdarzyć. Cupiał i RN z marketingiem nie zrobili jednak nic. Krytyka tego „nic” jest zasadna.

Cytat:
Każdy z nas to wie, a czy będą i u nas nie wiesz. Więc po co zawczasu wylewać pomyje na klub?
Czy praktyka ostatnich lat upoważnia do stwierdzenia, że nastąpią jakieś poważne wzmocnienia? Czy stan struktur klubu i jego aktualne dokonania kadrowe pozwalają na stwierdzenie, że nie wiemy, czy pozyskamy wartościowych zawodników na potrzebne pozycje?

Każdy z nas zna na to odpowiedź. Bez zmian w polityce klubu wiadomo jak wszystko się skończy. Dlatego ostra krytyka braku zmian jest zasadna. Chciałbym wierzyć, że kiedyś w końcu nastąpią, a wtedy rzeczywiście będziemy mogli oczekiwać innych efektów.

Cytat:
W kwestii bramkarza zgoda.
Tak? Czy naprawdę możemy stwierdzić, że mamy większą efektywność we wzmacnianiu pozostałych pozycji? Że nasza polityka kadrowa jest skuteczna, właściwa, rokująca na przyszłość? Też obaj znamy na to doskonale odpowiedź i to bez odwoływania się do przykładów Hristowa, Beto, czy Jopa.

Cytat:
Skoro tak to czemu nie zdobyli Mistrzostwa sezon wstecz?
Gdybać to sobie można. A co by było tak na prawdę nikt nie wie.
Ależ wiadomo, właśnie z perspektywy czasu o której sam wspomniałeś. To nie gdybanie, czy fantastyka, że „straciliśmy” bardzo wartościowego i cennego zawodnika, o wiele lepszego od Ćwielonga, który swoją obecnością na boisku znacząco i pozytywnie wpływa na wyniki własnej drużyny w długofalowej perspektywie.

Cytat:
Ty z pewnością. Bo ja w żadne 4, 6 czy 12 mln euro nie wierzę.
Czyli mam rozumieć, że poddajesz w wątpliwość dużą opłacalność finansową tego transferu, bez względu na ostateczną kwotę, którą pozyska za zagraniczną sprzedaż gracza Lech? Naprawdę, akurat po Tobie zupełnie się tego nie spodziewałem. Podobnie jak umniejszania jego sportowej opłacalności.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.06.2010 o godz. 15:34.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 01.06.2010, 16:00
Markus napisał(a):Wyświetl post
Niepotrzebnie wybielasz działaczy Wisły, tłumacząc bezradność i nieumiejętność odnalezienia się klubu w nowej sytuacji. Ich obowiązkiem było zareagować w sposób przynajmniej podobny do tego w Poznaniu. W jakikolwiek sposób. Zawieszenie działalności marketingowej nigdzie nie ma prawa się zdarzyć. Cupiał i RN z marketingiem nie zrobili jednak nic. Krytyka tego „nic” jest zasadna.
Niczego nie wybielam bo mnie też boli że nie znaleźli sponsora.
Odniosłem się tylko i wyłącznie do BAH. Bo o niego ten ktoś pytał. I w przypadku BAH nie ma mowy o jakimś braku profesjonalizmu ze strony Wisły bo w tej kwestii nic nie mogła zrobić.

Cytat:
Czy praktyka ostatnich lat upoważnia do stwierdzenia, że nastąpią jakieś poważne wzmocnienia? Czy stan struktur klubu i jego aktualne dokonania kadrowe pozwalają na stwierdzenie, że nie wiemy, czy pozyskamy wartościowych zawodników na potrzebne pozycje?
Zależy kto jak rozumie poważne wzmocnienie. Oczywiście względem Wisły i jej możliwości.

Cytat:
Tak? Czy naprawdę możemy stwierdzić, że mamy większą efektywność we wzmacnianiu pozostałych pozycji? Że nasza polityka kadrowa jest skuteczna, właściwa, rokująca na przyszłość? Też obaj znamy na to doskonale odpowiedź i to bez odwoływania się do przykładów Hristowa, Beto, czy Jopa.
A teraz wypisz niefarty Legii czy balonu. Będzie ich więcej niż 3. Dużo więcej. A to przykład tylko z Polski. Przecież w każdym klubie na świecie zdarzają się niewypały i to dużo kosztowniejsze dlatego nie ma się czymś ekscytować.
Nie ma ludzi nieomylnych. Gdy przychodził Hristov większość forumowiczów kwiczało z zachwytu. Z Beto bodaj było w niektórych przypadkach podobnie. Sami sobie nie mamy nic do zarzucenia ale w kierunku klubu już tak.
Typowe żeby wymienić same minusy nie uwzględniając plusów.
Cytat:
Ależ wiadomo, właśnie z perspektywy czasu o której sam wspomniałeś. To nie gdybanie, czy fantastyka, że „straciliśmy” bardzo wartościowego i cennego zawodnika, o wiele lepszego od Ćwielonga, który swoją obecnością na boisku znacząco i pozytywnie wpływa na wyniki własnej drużyny w długofalowej perspektywie.
Jeszcze niejednego Lewandowskiego stracimy. I jeszcze niejeden będzie lepszy od Ćwielonga. Tzn już są i nie trzeba robić porównań do Lewandowskiego bo wystarczy zjechać o ligę niżej. A nawet dwie.
Głupio tylko pisać jakoby Lewandowski zmienił wszystko grając u nas. Oczywiście że w pewnym sensie tak, ale bez przesady żeby pisać że musi być Lewandowski żeby było Mistrzostwo. Bez niego Wisła z palcem w tyłku może je zdobyć. I skoro pomógłby nam wyeliminować Lewatywę mógł wpierw to zrobić stając oko w oko ze Stalową Wolą - i widzisz - takie porównania i gdybania nie mają sensu.

Cytat:
Czyli mam rozumieć, że poddajesz w wątpliwość dużą opłacalność finansową tego transferu, bez względu na ostateczną kwotę, którą pozyska za zagraniczną sprzedaż gracza Lech?
Bo zaczyna mnie to z deka śmieszyć. Najpierw gdzieś za 12 mln euro ale Rutkowski się nie zgodził. Teraz jakieś prowizje dla niego i jego menadżera. Borussia się waha mimo że już mieszkanie i prywatne auto w Niemczech na Lewandowskiego czeka i nagle Roma z Fenerbahce wyskakuje dla których jakoby ów prowizje nie stanowiły żadnego problemu. I na tym koniec bo dalej coś nie pasuje. Dla mnie to gra pod publiczkę chcąc znaleźć za niego nie lepszą, a realną ofertę. Powątpiewam żeby z Borussią był jakiś zaawansowany temat, poza jakimiś skomleniami trzy po trzy.
Jestem dziwnie spokojny że zostanie w Poznaniu. Odejść może ale nie za taką kapustę. Chyba że gdzieś do Rosji. Jeśli stanie się inaczej i będzie wiarygodne info co do kwoty to będę zaskoczony.
Ostatnio edytowane przez element : 01.06.2010 o godz. 16:19.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 01.06.2010, 17:27
Element,

Stan struktur i polityki klubu jest w tej chwili dramatyczny i nie jest to przesadne określenie.

Bo nie mamy NADAL marketingu, wzmocnień, prezesa, scoutingu (Zdzisiu to nie scouting), zarządu, kompletnego pionu sportowego, sztabu medycznego, długofalowej strategii działania, uregulowanych kwestii stadionowych, strategicznego sponsora, zawodnicy wybierają inne kluby itd. itp. Mamy mnóstwo pilnych spraw do załatwienia.

To musi się zmienić, Wisła musi się obudzić, a nie prowokować nowe kompromitacje w pucharach i lidze poprzez wynajdowanie sobie różnych usprawiedliwień i alibi dla powyższego stanu. Nie rząd, Majchrowski (choć też mają swoje grzechy), Legia, KGB, czy Mossad jest winny bezradności i postępującej słabości klubu na wszystkich płaszczyznach. Udawanie że polityka kadrowa, błąd przy Lewandowskim czy np: Kosowskim to sprawa bez znaczenia nie zmieniająca radykalnie sytuacji na niekorzyść również.

Odpowiedzialne i profesjonalne zarządzanie klubem na pewno nie polega na tym, co teraz i od dawna dzieje się w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.06.2010 o godz. 18:10.
(...)
"
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.06.2010, 18:04
Naprawdę sytuacje w klubie mamy dramatyczną ja nie rozumiem czy to się wiąże z jakimiś trudnymi decyzjami czy po prostu dyletanctwem ? Przecież mając kandydatów na posady nie może być trudno dopiąć tego i zacząć normalnie funkcjonować!
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.06.2010, 18:06
Ale te struktury można stworzyć w ciągu jednego dnia, tylko trzeba zaproponować właściwe warunki odpowiednim ludziom. Mówię tu o warunkach finansowych, a także o stabilizacji zatrudnienia. Jeśli w klubie będzie świadomość, że dyrektor sportowy poleci po jednym nieudanym transferze, to taki pracownik będzie bał się podjąć jakiejkolwiek decyzji.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 01.06.2010 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 01.06.2010, 18:38
A ja miałem nadzieje, że dzisiaj przeczytam chociaż informacje o nowy prezesie i celach transferowych, cokolwiek co dawało by mi jakąkolwiek nadzieje na najbliższy czas. Ale chyba już wiem, że nie warto się łudzić.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.06.2010, 18:43
A u nas nadal bezkrólewie, nie ma prezesa, nie ma nowych zawodników,
nie wiadomo kiedy cos sie zmieni...
a juz za 13 dni nasi pilkarze wznawiaja treningi ;|

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.06.2010, 19:04
Wisła ma znajomości, które są nawiązane już od kilku lat i dużo menadżerów może chociażby w ostatniej chwili skusić Bogusia na jakiś ciekawy transfer. Najgorsze jest to, że nie wiemy na czym stoimy ;/ Czy mamy chociaż szansę na marzenia ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.06.2010, 19:28
Navas to może być kolejna podpucha w stylu "Szukamy, działamy" dla zamydlenia oczu, jakich było już wiele. Nie obiecywałbym sobie dużo, w końcu za tego zawodnika trzeba zapłacić. A takich unikamy jak ognia.
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 01.06.2010, 19:30
ja mam nadzieje ze jak beda grali w bratyslawie(repra kostaryki) to tam pojedzie jarosz i zacznie rozmawiac z nim, bo nawet jak o nim nie mysleli to moga sie zainteresowac skoro jest taki szum
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.06.2010, 20:22
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
A u nas nadal bezkrólewie, nie ma prezesa, nie ma nowych zawodników,
nie wiadomo kiedy cos sie zmieni...
a juz za 13 dni nasi pilkarze wznawiaja treningi ;|
Jacy piłkarze? Ciekawe, czy jedenastkę sklecimy z tych odpadów.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.06.2010, 20:37
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Jacy piłkarze? Ciekawe, czy jedenastkę sklecimy z tych odpadów.
Bez przesady bedzie dobrze.Prezes już działa tylko nie oficjalnie
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.06.2010, 20:54
ja myślę że będziemy grać dokładnie takim samym składem osobiście nie wierzę w jakiekolwiek zmiany, wg mnie najbardziej prawdopobne jest zakontraktowanie 1 piłkarza jakiegoś bramkarza dla pseudo rywalizacji, a inne i to też takie na chama po ewentualnych stratach transferowych Głowy czy też Marcelo
Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Od: 04.2010

Stary 01.06.2010, 21:08
Oglądałem trochę meczu Szwajcaria - Kostaryka (0:1) i ten Navas nie miał za bardzo szansy się wykazać. Zagrał przyzwoicie, a w końcówce obronił świetnie strzał. Resztę co miał wybronił pewnie. Myślę, że byłby to 1 bramkarz w ewentualnej rywalizacji z Pawełkiem. Refleks ma niezły. Ogólnie oceniam go na +.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.06.2010, 21:12
FevPL napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem trochę meczu Szwajcaria - Kostaryka (0:1) i ten Navas nie miał za bardzo szansy się wykazać. Zagrał przyzwoicie, a w końcówce obronił świetnie strzał. Resztę co miał wybronił pewnie. Myślę, że byłby to 1 bramkarz w ewentualnej rywalizacji z Pawełkiem. Refleks ma niezły. Ogólnie oceniam go na +.
Toś gów*** widzioł ;p widziołeś interwencje w 90 minucie ;d klasa światowa
Ale jak to mówią bramkarza poznaję się nie po obronach w środek, w bramkarza tylko po puszczonych golach Szkoda że nie puścił ;d
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów