|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jeśli Głowa ma odejść to rzeczywiście za godziwą cenę. I ta kasa powinna być wykorzystana na Sadloka i Sobiecha i jakiegoś zagranicznego, ot choćby Navasa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ajem,id,t.html
No to zobaczymy jak to będzie Jak dla mnie powinniśmy zrobić transakcję z Ruchem za 1,4 mln euro Sobiech i Sadlok + Mączyński lub Kowalski, którzy i tak nie są na tyle dobrzy żeby grać na tak wysokim poziomie. Mączyński nie jest w sumie zły ale nie widzę w nim już potencjału, jeżeli miałby 20 lat to rozumiem powinien zostać ale ma ponad 23 lata a to jest dużo. Tak samo jak w przypadku Ćwielonga Wisła to dla niego za wysokie progi, a o Kowalskim to nie wspomne ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To jutro sie przekonamy kto ma racje bo mamy 2 newsy i w jednym pisze ,.ze Basałaj od jutra w drugim że za tydzien
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
A ja staram się nie podpalać jeśli chodzi o potencjalne transfery do Wisełki. Zawsze na forum jest niecierpliwe oczekiwanie, informowanie o najdrobniejszych ruchach, co potem wobec braku polityki transferowej w klubie skutkuje tylko narastającą frustracją. Dla mnie największą, najbardziej oczekiwaną zmianą będą reformy we władzach i strukturze klubu. Może w przyszlości przerodzi się to w odpowiednie szkolenie i skauting.
Z drugiej strony również przeglądam to forum i od paru okienek liczę, że pozytywnie się zaskoczę, jeśli chodzi o transfery. Martwi to, że ludzie którzy "chowali się' na sukcesach Wisły wolą teraz grać w Wielkopolsce. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy jedno wyklucza drugie, bo nawet w tym tekście w Krakowskiej nie jest napisane, że obejmie stołek prezesa, tylko że POWINIEN objąć i że na razie nikt oficjalnie tego nie potwierdza, więc trzeba uzbroić się w cierpliwość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
tzn, czy ktoś działa itd. Mnie zastanawiaja te informację, że Kapka w podróżach mecze ogląda tylko ciekawe jakie mecze bo wszystkie poważne ligi mają przerwe bądź skończyły sezon |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Siema! Jestem nowy(dla was) ale uważnie obserwuje wszelkiego rodzaju informacje transferowe
![]() 1.Wg. mnie z Gk z Kostaryki jest cośna rzeczy ponieważ wiele niezależnych źródeł podało tą informacje w podobnym czasie, więc każdy z nich sam dotarł do tej onformacji 2.Mam nadzieje ze Głowa nie odejdzie bo to zburzy cały blok defensywny, chyba żeby kupili tam Sadloka ale Ruch chce ich upchnac w zestawie a wydaje mi sie ze Sobiech nie nadaje sie do Wisły 3. Ten Cissohko to zastanawiam się po co nam lewy obronca? chyba ze jest przymierzany w roli zapchaj dziury ? 4. Na wesolo : http://ligapolska.eu/index.php?plik=wstawki/news_caly&numer=131025&kat=&nazwa=Tajna+lista+tran sfer%F3w+Wis%B3yed: Chcialbym zamiast Sobiecha tego Boskovica,wydaje mi sie bardziej odpowiedni do 1 jedenastki Wisły(doświadczony itp) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kogo kupi w letnim okienku transferowym Wisła Kraków? Oto nazwiska zawodników, którymi interesuje się "Biała Gwiazda". Do internetu wyciekła tajna lista transferowa klubu spod Wawelu. Jest na niej m.in. piłkarz słynnej Barcelony.
Na liście znajdują się tylko nazwiska zagranicznych piłkarzy. Największą uwagę zwraca gracz Barcelony, Jonathan Soriano Casas. 25-letni napastnik jest w kadrze pierwszego zespołu. Jednak w tym sezonie zagrał tylko w jednym meczu pucharowym katalońskiego klubu. Na co dzień gra w rezerwach. Oprócz niego na liście są: Jonathan Bru (Francuz) z portugalskiej Academiki Coimbra, Ousmane Cissokho (Francuz) - obrońca Auxerre, Ivan Bosković (napastnik z Czarnogóry), Chorwat Ante Aracić (obrońca z Hajduka Split), Nigeryjczyk Hector Tubonemi, Bułgar Rumen Kowaczew, Brazylijczyk Jose Diogo Pires i Duńczyk Mads Torry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Otóz to .Kupowanie pilkarzy typu Ba czy Hristov czyli pilkarzy z "problemami" to zadna polityka i to do niczego nas nie zaprowadzi. Wolałbym 2-3 konkretne wzmocnienia ,niz 6 drugich Beto. CO do aktualneij sytuacji w klubie to zgodze sie z Markusem ,ze to jedna wielka groteska,i wydaje sie nie miec końca.,i najwaznijsze ze towarzysz Kapka jest na pokładzie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A niby Ba był słaby?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
To nie maci0s podał listę.
Ktoś wie może jak ta sytuacja z Navasem? Jest w klubie? Jak tak to widział ktoś trening z nim czy cokolwiek? Dobrze byłoby mieć bramkarza z głowy już. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Z tego co pisano wczoraj, Kostaryka gra dzisiaj (wtorek) mecz towarzyski, wiec watpie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to że teraz kosztem jakiegoś frajera portalik futbolnews będzie miał darmową reklamę.
Choć wątpię w wiarygodność tej listy z racji dziwnej wzmianki o prezydencie, który w naszym klubie nie urzęduje to na przekór chyba można dociec choć w przybliżeniu kim jest niejaki rey22, który ów listę wkleił. Bo jeśli okaże się to prawdą to należy takich ludzi wy*******ić z klubu na zbity pysk. Wystarczająco dużo butów spadło na klub, a teraz SWOJAK dodaje mieszanki, która na dniach może eksplodować. Niektórzy ciągle nawijają o ustatkowaniu, profesjonalnym zarządzaniu, piszecie felietony na TWSD, skarżycie się po tematach, a gdy wychodzi taki nius choćby był on w formie żartów zrobiony to pojawia się szydera i śmiechy. A tu nie ma powodów do śmiechów bo głupi żarcik - jeśli nim jest, już dawno przerodził się w dość konkretny temat i mało ważne czy jest na liście Messi czy Dudu z piątej ligi Tureckiej to takie działania szkodzą klubowi. I trudno mi uwierzyć że tego typu szuja może pracować w klubie. Bo zacznie się od list potencjalnych kandydatów do gry w Wiśle. A skończy na wycinkach z bardziej głębszych tematów, które nie mogą trafić do rąk nieodpowiednich ludzi.
Ostatnio edytowane przez element : 31.05.2010 o godz. 23:44.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się jak ktoś zwący się dziennikarzem moze nabierać się na taki fake... Odnośnie naszych przyszłych transferów to trzeba uzbroic się w cierpliwość i poczekać aż najważniejsze stołki w klubie zostana zajęte, a może wtedy coś się ruszy. I nie mówię tu wcale dupsku Kapki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lista prawdziwa czy nie prawdziwa. Nikt tego nie zweryfikuje. W klubie już jest taki burdel, że nie dziwi tak wielkie grono ludzi w nią wierzących.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Konferencja prasowa. Na niej Ochalik przedstawia nowego prezesa Bogdana Basałaja. Ten ogłasza, że w skład jego zarządu wejdzie Wilczek (ds finansowych), Bednarz (ds sportowych), Jarosz (ds wykonawczych) oraz że właśnie z tym dniem podpisane zostały kontrakty z nowym pionem marketingowym. Przy okazji prezentacja nowych koszulek z nowym sponsorem oraz informacja, że Kasperczak uzupełnil sztab szkoleniowy. Przyszedl nowy trener bramkarzy, nowy asystent, mozliwe ze nowy specjalista od przygotowania oraz lekarze. Na odchodne Ochalik informuje o podpisaniu kontraktu z Navasem. O podpisaniu zawodnikow decyduje od teraz komisja transferowa, ktora bezposrednio kontaktuje sie z Cupialem (rada nadzorcza jest pomijana w kontaktach). - to jest moje marzenie, by w jeden dzien wszystko sie naprostowalo...
Nie macie wrazenia ze cofamy sie w rozwoju? W klubie nie ma teraz niczego. Kompletnie niczego. Marketingu, zarzadzania, sztabu szkoleniowego, sztabu medycznego, sponsora... Amica znalazla nowego sponsora w 2 tyg po tym jak sie okazalo ze betclick odpada. My do dzis nie wiemy co z b-a-h, czy umowa jest zawieszona, zerwana, czy sa jakies rozmowy z inna firma. Legia kupila trzech zawdonikow, konferencja na zywo w internecie, prezentacja na stadionie (a la prezentacje w hiszpaniskiej lidze), my nie dosc ze nie mamy kogo prezentowac, to nigdy w zyciu nie bylo takiej prezentacji jeszcze. Ze juz o transferach i zawodnikach, ktorymi sie interesujemy nie wspomne. Duzo do myslenia o Wisle i organizacji dal sam Onyszko czy Majchrowski. Choć srednio bylem za Onyszka, powiedzial on w jednym z wywiadow ze negocjowal z nami miesiace i CIAGLE czegos brakowalo, ktos dzwonil, zmienial, mieszal, przekladal spotkania. Zadzwonil Wojciechowski i wszystko potrwalo 3h... Do dzis sprawa stadionu jest nieuregulowana, a Majchrowski ktory oczywiscie nie jest za nami, stwierdzil ze Wisla zachowuje sie jak rozkapryszona Panna. Ciagle zmienia zdanie, ciagle ktos inny ja reprezentuje w rozmowach... Sadze, ze gdyby w klubie byl porzadek i choc cien profesjonalizmu, to 2 lata temu Lewandwoski przeszedlby do nas. Ale my oczywiscie o niego nie walczylismy, dalismy ofere i myslelismy ze przyjdzie na sama nazwe. Gdyby ktos z Wsily wchodzil mu wtedy w d. tak jak amica, przeszedlby zapewne do nas, wowczas to u nas mial wieksze szanse dla swojego rozwoju. Podobnie teraz amica urabia sobiecha i obiecuje zlote gory, z wisly jak zwykle poszla (albo i to wymysl dziennikarzy) oferta i jeszcze za pewne beda ja obnizac jesli juz klub czy sam zawodnik sie zdecyduje... To co sie dzieje w naszym klubie to trwoga. Organizacja na miare I ligi i LKS Łodz, bez urazy dla tamtych dzialaczy. Pod wzgledem organizacyjnym jestesmy teraz w 1 lub nawet 2 lidze. Smutne. ![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|||||||||||
Nic tu Wisła nie miała do gadania. Oni zatem sporo, najlepsze komedie to były podczas tych przesłuchań gdzie od rana do wieczora siedział delikwent i na każde pytanie odpowiadał nie wiem lub nie pamiętam. Za pieniądze przeznaczone na te tygodniowe bzdety o niczym mogli dofinansować Polską piłkę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym skoro odpierdalają takie cyrki że nie wiadomo ile będzie toalet na stadionie, jaka będzie ilość miejsc czy ile Wisła będzie płacić za wynajem to trudno zasiadać do rozmów i podpisywać coś w ciemno. Cytat:
Cytat:
Gra w Wiśle to zaszczyt, a jak nie pasuje to won. Musiałem, bo już mnie irytują po stokroć wywlekane te same jęki. Nie ze wszystkim jest tak jak być powinno. Ale bez przesady. Za niedługo będziemy się dopieralać do klubowej sprzątaczki, która jest najgorzej ubrana ze wszystkich.
Ostatnio edytowane przez element : 01.06.2010 o godz. 00:40.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|||||||||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Istotną sprawą jest nie przepłacać za Polaków i szukać dobrych, ciekawych piłkarzy zagranicznych. Ta lista to pewnie bajka, jednak byloby ciekawie.
Wazne jest tez, zeby taki zagraniczny pilkarz z Brazylii czy innego kraju przyszedl, powiedzial "zapieldalać ćeba" i pokazał jak się profesjonalnie wypelnia kontrakt. Bo w innym wypadku dalej takie Grzelaki czy inne wynalazki (łory niczym z c klasy) będą sobie tworzyć swoje własne, polskie "piłkarskie hollywood" naszym kosztem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
trąci hipokryzją, zresztą chciał bym żeby Wisła miała takie "problemy" Co do reszty zgoda bo są to czyste spekulacje natomiast prezentacja warszawskich "gwiazd" to istny kabaret by sprzedać więcej karnetów. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Marzył bym by Wisła miała takie problemy jak to czy skosi 4.5 czy 4 mln euro za gościa co kosztował 400tyś.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak z Lewandowskim tak samo będzie pewnie z Sobiechem i Sadlokiem, a szkoda ;(
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A ja myślę tak:
3-4 skautów pracujących na stałe w Polsce. Grupa ta powinna penetrować tylko najniższe ligi aż do I włącznie Wkońcu skąd wyszedł Lewandowski Władze PZPN czy ekstraklasa powinny wprowadzić ograniczenia w I, II, III lidze co do ilości wymaganych zawodników poniżej 21 roku życia w kadrze. np musi być włączonych 8 młodych Do tego podpisywanie kontraktów z klubami i tzw opłaty za wychowanie. My kontraktujemy 13 latka np w Uni Tarnów, A około 17 roku sprowadzamy go do wisły i mamy gotowy talent. do tego obozy letnie i te sprawy Reprezentacja i poziom ligowy miałaby z tego duzy duzy PLUS
Ostatnio edytowane przez keep ya head up : 01.06.2010 o godz. 08:49.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|