The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2010, 20:05
nie wiem jak Wy, ale wydaje mi się, że Kostaryka to dobry trop na niezłych piłkarzy. oby Navas nie był tylko plotką

coraz bardziej obawiam się o Sadloka i Sobiecha, że wpadną w niepowołane ręce... wie ktoś mniej więcej kim jest ten Cissokho?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.06.2010 o godz. 00:58.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 31.05.2010, 20:15
Widzę, ze moje informacje znów się potwierdzają odnośnie tym razem "gwiazd" z Chorzowa...

Wisła rynek polski chyba ostatecznie odpuściła, z jednej strony to dobrze wszak ceny za polskich kopaczy są z kosmosu wzięte...
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

jova napisał(a):Wyświetl post
Bardzo wiarygodny ten artykuł. Szczególnie ten fragment aż razi:
"Gdy dwa i pół roku temu do Krakowa przychodził inny reprezentant Kostaryki - Junior Diaz - Wisła od razu podpisała umowę i bez sprawdzania umiejętności zapłaciła CS Herediano ok. 250 tys. euro."
Przecież to bzdura. Diaz grał w sparingach nim podpisał kontrakt. Nawet zdążył samobója zapakować.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=16971
Ogólnie to jeżeli chodzi o transfery, baa... nie transfery tylko mity pojawiające się w mediach o naszych wzmocnieniach typu Navas to wypadałoby wyluzować ;] bo na takie transfery są szanse jak transfer Ronaldo do Poloni Warszawa, jak na razie nic nie wiadomo tylko media piszą, a piszą żeby było co czytać, bo mają za to kase ;/
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

No to że się tak wyrażę tyle chwilowo z naszej polityki, w dzień dziecka otrzymamaliśmy konkretne info transfer prezesa przesunięty o tydzień spokojnie panowie przecież między 8 a 14 jest 6 dni na załatwienie wszystkich formalności z wszystkimi zawodnikami. Nie zdziwią mnie już żadne transfery dzień przed rozpoczęciem sezonu, dzień przed pucharami tylko że wtedy ten zawodnik który przyjdzie w pucharach nawet nie zagra bo do pierwszej rundy zgłoszony nie zostanie także panowie moja prośba taka jeśli jesteśmy ateistami, agnostykami nie wiem kim nawróćmy się i zacznijmy się modlić swoją droga mam nadzieje że to tylko jakaś pomyłka dziennikarska. Osobiście nie wierzyłem w jakieś gigantyczne transfery zmiany rewolucje ale myślałem że jak się mówi przychodzi dyrektor i zabiera się za stadion to jest jedna rzec z której już bardziej opóźniać się nie da jednak nic z tego. Także w tym momencie myślę że transfery z Wisły ewentualnie, przyjście chłopaków ściąganych z wypożyczeń i może ten bramkarz choć perspektywa jego zarobków i odstępnego mówi mi PAWEŁEK I KURTO. Także miałem nadzieję że przynajmniej ten transfer zarządowy dojdzie do skutku... wracając do polityki to ważne jest żebyśmy przynajmniej nikogo nie stracili osobiście uważam że Głowa powinien zostać, to jest ikona naszego klubu, po karierze sportowej powinien w strukturach klubowych zostać!
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 31.05.2010, 20:20
Jeśli Głowa ma odejść to rzeczywiście za godziwą cenę. I ta kasa powinna być wykorzystana na Sadloka i Sobiecha i jakiegoś zagranicznego, ot choćby Navasa.
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.05.2010, 20:23
Po pierwsze mniej więcej w tym samym czasie w Gazecie Krakowskiej i Gazecie Wyborczej pojawiły się dwa wykluczające się teksty o Basałaju. Jeden informuje, że od wtorku jest prezesem, a drugi, że jeszcze nim nie będzie. Jeśli sprawdzi się ta druga wersja, to juz po prostu strace reszte wiary w dzialanie tego klubu. Basalaj jeszcze poczeka bo musi pozalatwaic swoje sprawy? Na milosc boska, mniej wiecej w marcu juz Karcz napisal ze Basalaj od czerwca bedzie prezesem najprawdopodobniej. Czy od tamtego czasu, o ile wtedy juz bylo to pewne, nie pozalatwialby swoich spraw i czekal z nimi do ostatnich dni maja? Nie rozumiem co sie dzieje w tym klubie, pod wzgledem organizacyjnym to jest po prostu tragedia. Szukamy prawego obroncy, a Minew (zawodnik, prawy obronca, ktorym sie interesowalismy) ma przejsc podobno do amiki ZA DARMO bo mu sie konczy kontrakt. Dokad ta Wisla zmierza...
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.05.2010, 20:23
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ajem,id,t.html
No to zobaczymy jak to będzie Jak dla mnie powinniśmy zrobić transakcję z Ruchem za 1,4 mln euro Sobiech i Sadlok + Mączyński lub Kowalski, którzy i tak nie są na tyle dobrzy żeby grać na tak wysokim poziomie. Mączyński nie jest w sumie zły ale nie widzę w nim już potencjału, jeżeli miałby 20 lat to rozumiem powinien zostać ale ma ponad 23 lata a to jest dużo. Tak samo jak w przypadku Ćwielonga Wisła to dla niego za wysokie progi, a o Kowalskim to nie wspomne ...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.05.2010, 20:34
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jak w przypadku Ćwielonga Wisła to dla niego za wysokie progi, a o Kowalskim to nie wspomne ...
z Cwielonga był większy pożytek niż z Hristova,Ba i Jirsaka razem wzietych.

Co do do transferów to Ruch ceni te swoje gwiazdy jakby co najmniej zaliczył sezon w lidze mistrzów
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.05.2010, 20:35
To jutro sie przekonamy kto ma racje bo mamy 2 newsy i w jednym pisze ,.ze Basałaj od jutra w drugim że za tydzien
Odpowiedz cytując
michalg
Member

Od: 11.2009

Stary 31.05.2010, 21:00
A ja staram się nie podpalać jeśli chodzi o potencjalne transfery do Wisełki. Zawsze na forum jest niecierpliwe oczekiwanie, informowanie o najdrobniejszych ruchach, co potem wobec braku polityki transferowej w klubie skutkuje tylko narastającą frustracją. Dla mnie największą, najbardziej oczekiwaną zmianą będą reformy we władzach i strukturze klubu. Może w przyszlości przerodzi się to w odpowiednie szkolenie i skauting.

Z drugiej strony również przeglądam to forum i od paru okienek liczę, że pozytywnie się zaskoczę, jeśli chodzi o transfery. Martwi to, że ludzie którzy "chowali się' na sukcesach Wisły wolą teraz grać w Wielkopolsce.
Odpowiedz cytując
dudus
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 31.05.2010, 21:04
ardianek napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze mniej więcej w tym samym czasie w Gazecie Krakowskiej i Gazecie Wyborczej pojawiły się dwa wykluczające się teksty o Basałaju. Jeden informuje, że od wtorku jest prezesem, a drugi, że jeszcze nim nie będzie.
Nie wiem czy jedno wyklucza drugie, bo nawet w tym tekście w Krakowskiej nie jest napisane, że obejmie stołek prezesa, tylko że POWINIEN objąć i że na razie nikt oficjalnie tego nie potwierdza, więc trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.05.2010, 21:10
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Pewnie ,że mam ale po tym jak Maci0s dostal bana myślę że zbyt pochopnie nie bede pisał co wiem bo łatwo zostać zbanowanym po co mi to ? lepiej wiedzieć dla siebie i śmiać sie jak portale sie motają z informacjami na temat naszej polityki transferowej
To podaj na p.w. chociaż w jakim kierunku to zmierza
tzn, czy ktoś działa itd.
Mnie zastanawiaja te informację, że Kapka w podróżach mecze ogląda
tylko ciekawe jakie mecze bo wszystkie poważne ligi mają przerwe bądź skończyły sezon
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 31.05.2010, 21:12
Siema! Jestem nowy(dla was) ale uważnie obserwuje wszelkiego rodzaju informacje transferowe

1.Wg. mnie z Gk z Kostaryki jest cośna rzeczy ponieważ wiele niezależnych źródeł podało tą informacje w podobnym czasie, więc każdy z nich sam dotarł do tej onformacji
2.Mam nadzieje ze Głowa nie odejdzie bo to zburzy cały blok defensywny, chyba żeby kupili tam Sadloka ale Ruch chce ich upchnac w zestawie a wydaje mi sie ze Sobiech nie nadaje sie do Wisły
3. Ten Cissohko to zastanawiam się po co nam lewy obronca? chyba ze jest przymierzany w roli zapchaj dziury ?
4. Na wesolo : http://ligapolska.eu/index.php?plik=wstawki/news_caly&numer=131025&kat=&nazwa=Tajna+lista+tran sfer%F3w+Wis%B3y

ed: Chcialbym zamiast Sobiecha tego Boskovica,wydaje mi sie bardziej odpowiedni do 1 jedenastki Wisły(doświadczony itp)
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.05.2010, 21:50
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23209

Wilczek też NIBY wraca.
Odpowiedz cytując
TeeS88
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 31.05.2010, 22:02
Kogo kupi w letnim okienku transferowym Wisła Kraków? Oto nazwiska zawodników, którymi interesuje się "Biała Gwiazda". Do internetu wyciekła tajna lista transferowa klubu spod Wawelu. Jest na niej m.in. piłkarz słynnej Barcelony.
Na liście znajdują się tylko nazwiska zagranicznych piłkarzy. Największą uwagę zwraca gracz Barcelony, Jonathan Soriano Casas. 25-letni napastnik jest w kadrze pierwszego zespołu. Jednak w tym sezonie zagrał tylko w jednym meczu pucharowym katalońskiego klubu. Na co dzień gra w rezerwach.
Oprócz niego na liście są: Jonathan Bru (Francuz) z portugalskiej Academiki Coimbra, Ousmane Cissokho (Francuz) - obrońca Auxerre, Ivan Bosković (napastnik z Czarnogóry), Chorwat Ante Aracić (obrońca z Hajduka Split), Nigeryjczyk Hector Tubonemi, Bułgar Rumen Kowaczew, Brazylijczyk Jose Diogo Pires i Duńczyk Mads Torry.
Odpowiedz cytując
Brzeszczot
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.05.2010, 22:10
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

hah xD
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.05.2010, 22:31
AYALA napisał(a):Wyświetl post
z Cwielonga był większy pożytek niż z Hristova,Ba i Jirsaka razem wzietych.

Otóz to .Kupowanie pilkarzy typu Ba czy Hristov czyli pilkarzy z "problemami" to zadna polityka i to do niczego nas nie zaprowadzi.

Wolałbym 2-3 konkretne wzmocnienia ,niz 6 drugich Beto.

CO do aktualneij sytuacji w klubie to zgodze sie z Markusem ,ze to jedna wielka groteska,i wydaje sie nie miec końca.,i najwaznijsze ze towarzysz Kapka jest na pokładzie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.05.2010, 22:48
A niby Ba był słaby?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Stary 31.05.2010, 23:07
To nie maci0s podał listę.

Ktoś wie może jak ta sytuacja z Navasem? Jest w klubie? Jak tak to widział ktoś trening z nim czy cokolwiek? Dobrze byłoby mieć bramkarza z głowy już.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.05.2010, 23:09
Z tego co pisano wczoraj, Kostaryka gra dzisiaj (wtorek) mecz towarzyski, wiec watpie.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.05.2010, 23:24
Najgorsze w tym wszystkim jest to że teraz kosztem jakiegoś frajera portalik futbolnews będzie miał darmową reklamę.
Choć wątpię w wiarygodność tej listy z racji dziwnej wzmianki o prezydencie, który w naszym klubie nie urzęduje to na przekór chyba można dociec choć w przybliżeniu kim jest niejaki rey22, który ów listę wkleił. Bo jeśli okaże się to prawdą to należy takich ludzi wy*******ić z klubu na zbity pysk. Wystarczająco dużo butów spadło na klub, a teraz SWOJAK dodaje mieszanki, która na dniach może eksplodować. Niektórzy ciągle nawijają o ustatkowaniu, profesjonalnym zarządzaniu, piszecie felietony na TWSD, skarżycie się po tematach, a gdy wychodzi taki nius choćby był on w formie żartów zrobiony to pojawia się szydera i śmiechy. A tu nie ma powodów do śmiechów bo głupi żarcik - jeśli nim jest, już dawno przerodził się w dość konkretny temat i mało ważne czy jest na liście Messi czy Dudu z piątej ligi Tureckiej to takie działania szkodzą klubowi. I trudno mi uwierzyć że tego typu szuja może pracować w klubie. Bo zacznie się od list potencjalnych kandydatów do gry w Wiśle. A skończy na wycinkach z bardziej głębszych tematów, które nie mogą trafić do rąk nieodpowiednich ludzi.
Ostatnio edytowane przez element : 31.05.2010 o godz. 23:44.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.05.2010, 23:24
Cytat:
Dziennikarze "Futbol News" dotarli do listy transferowej Wisły Kraków.
Poprostu śmiech na sali xD Tacy z nich dziennikarze jak ze mnie baletnica
Zastanawiam się jak ktoś zwący się dziennikarzem moze nabierać się na taki fake...

Odnośnie naszych przyszłych transferów to trzeba uzbroic się w cierpliwość i poczekać aż najważniejsze stołki w klubie zostana zajęte, a może wtedy coś się ruszy. I nie mówię tu wcale dupsku Kapki
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 31.05.2010, 23:33
Lista prawdziwa czy nie prawdziwa. Nikt tego nie zweryfikuje. W klubie już jest taki burdel, że nie dziwi tak wielkie grono ludzi w nią wierzących.
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.05.2010, 23:52
Konferencja prasowa. Na niej Ochalik przedstawia nowego prezesa Bogdana Basałaja. Ten ogłasza, że w skład jego zarządu wejdzie Wilczek (ds finansowych), Bednarz (ds sportowych), Jarosz (ds wykonawczych) oraz że właśnie z tym dniem podpisane zostały kontrakty z nowym pionem marketingowym. Przy okazji prezentacja nowych koszulek z nowym sponsorem oraz informacja, że Kasperczak uzupełnil sztab szkoleniowy. Przyszedl nowy trener bramkarzy, nowy asystent, mozliwe ze nowy specjalista od przygotowania oraz lekarze. Na odchodne Ochalik informuje o podpisaniu kontraktu z Navasem. O podpisaniu zawodnikow decyduje od teraz komisja transferowa, ktora bezposrednio kontaktuje sie z Cupialem (rada nadzorcza jest pomijana w kontaktach). - to jest moje marzenie, by w jeden dzien wszystko sie naprostowalo...

Nie macie wrazenia ze cofamy sie w rozwoju? W klubie nie ma teraz niczego. Kompletnie niczego. Marketingu, zarzadzania, sztabu szkoleniowego, sztabu medycznego, sponsora...

Amica znalazla nowego sponsora w 2 tyg po tym jak sie okazalo ze betclick odpada. My do dzis nie wiemy co z b-a-h, czy umowa jest zawieszona, zerwana, czy sa jakies rozmowy z inna firma. Legia kupila trzech zawdonikow, konferencja na zywo w internecie, prezentacja na stadionie (a la prezentacje w hiszpaniskiej lidze), my nie dosc ze nie mamy kogo prezentowac, to nigdy w zyciu nie bylo takiej prezentacji jeszcze. Ze juz o transferach i zawodnikach, ktorymi sie interesujemy nie wspomne. Duzo do myslenia o Wisle i organizacji dal sam Onyszko czy Majchrowski. Choć srednio bylem za Onyszka, powiedzial on w jednym z wywiadow ze negocjowal z nami miesiace i CIAGLE czegos brakowalo, ktos dzwonil, zmienial, mieszal, przekladal spotkania. Zadzwonil Wojciechowski i wszystko potrwalo 3h... Do dzis sprawa stadionu jest nieuregulowana, a Majchrowski ktory oczywiscie nie jest za nami, stwierdzil ze Wisla zachowuje sie jak rozkapryszona Panna. Ciagle zmienia zdanie, ciagle ktos inny ja reprezentuje w rozmowach... Sadze, ze gdyby w klubie byl porzadek i choc cien profesjonalizmu, to 2 lata temu Lewandwoski przeszedlby do nas. Ale my oczywiscie o niego nie walczylismy, dalismy ofere i myslelismy ze przyjdzie na sama nazwe. Gdyby ktos z Wsily wchodzil mu wtedy w d. tak jak amica, przeszedlby zapewne do nas, wowczas to u nas mial wieksze szanse dla swojego rozwoju. Podobnie teraz amica urabia sobiecha i obiecuje zlote gory, z wisly jak zwykle poszla (albo i to wymysl dziennikarzy) oferta i jeszcze za pewne beda ja obnizac jesli juz klub czy sam zawodnik sie zdecyduje... To co sie dzieje w naszym klubie to trwoga. Organizacja na miare I ligi i LKS Łodz, bez urazy dla tamtych dzialaczy. Pod wzgledem organizacyjnym jestesmy teraz w 1 lub nawet 2 lidze. Smutne.
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.06.2010, 00:19
ardianek napisał(a):Wyświetl post

My do dzis nie wiemy co z b-a-h, czy umowa jest zawieszona, zerwana, czy sa jakies rozmowy z inna firma.
Za BAH podziękuj rządowi. To oni doprowadzili do gorszej sytuacji finansowej w niektórych Polskich klubach w tym całej 1 ligi.
Nic tu Wisła nie miała do gadania. Oni zatem sporo, najlepsze komedie to były podczas tych przesłuchań gdzie od rana do wieczora siedział delikwent i na każde pytanie odpowiadał nie wiem lub nie pamiętam. Za pieniądze przeznaczone na te tygodniowe bzdety o niczym mogli dofinansować Polską piłkę.

Cytat:
Legia kupila trzech zawdonikow
Kupiła. Bo tam był jeden zawodnik zdolny do gry - Mucha.

Cytat:
konferencja na zywo w internecie
I do tego frytki.

Cytat:
prezentacja na stadionie (a la prezentacje w hiszpaniskiej lidze),
Szkoda że na pustym. Prezentacja niczym jak na Santiago Bernabeu.

Cytat:
my nie dosc ze nie mamy kogo prezentowac,
To się okaże.

Cytat:
to nigdy w zyciu nie bylo takiej prezentacji jeszcze
A chciałbyś takiej prezentacji? już więcej osób było w naszym okrąglaku.

Cytat:
Ze juz o transferach i zawodnikach, ktorymi sie interesujemy nie wspomne.
Kim się klub interesuje nie wiemy. Choćby ta lista zamieszczała kilka prawdziwych nazwisk to nie znamy całości, a przede wszystkim nazwisk, które siedzą w ich głowach.

Cytat:
Onyszko
Jak było na prawdę z Onyszko nigdy się nie dowiemy. Spekulacje medialne o dupę rozbić.

Cytat:
Do dzis sprawa stadionu jest nieuregulowana, a Majchrowski ktory oczywiscie nie jest za nami, stwierdzil ze Wisla zachowuje sie jak rozkapryszona Panna
Niech Pan Majchrowski wpierw wysprząta swoje biurko z małej flagi Cracovii to zaczniemy go traktować poważniej. I zaprzestanie z piciem lampki szampana bo po niej wypluwa z pyska słowa, których wypluć jako prezydent KRAKOWA nie powinien.
Poza tym skoro odpierdalają takie cyrki że nie wiadomo ile będzie toalet na stadionie, jaka będzie ilość miejsc czy ile Wisła będzie płacić za wynajem to trudno zasiadać do rozmów i podpisywać coś w ciemno.

Cytat:
Sadze, ze gdyby w klubie byl porzadek i choc cien profesjonalizmu, to 2 lata temu Lewandwoski przeszedlby do nas.
I byłyby takie problemy przy transferze jakie ma teraz balon. Z perspektywy czasu chyba lepiej się stało.

Cytat:
Gdyby ktos z Wsily wchodzil mu wtedy w d. tak jak amica,
Tego brakowało żeby Wisła wchodziła jakiemuś łebkowi w dupę, bez względu na jego umiejętności.
Gra w Wiśle to zaszczyt, a jak nie pasuje to won.

Musiałem, bo już mnie irytują po stokroć wywlekane te same jęki.
Nie ze wszystkim jest tak jak być powinno. Ale bez przesady. Za niedługo będziemy się dopieralać do klubowej sprzątaczki, która jest najgorzej ubrana ze wszystkich.
Ostatnio edytowane przez element : 01.06.2010 o godz. 00:40.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.06.2010, 00:51
Istotną sprawą jest nie przepłacać za Polaków i szukać dobrych, ciekawych piłkarzy zagranicznych. Ta lista to pewnie bajka, jednak byloby ciekawie.

Wazne jest tez, zeby taki zagraniczny pilkarz z Brazylii czy innego kraju przyszedl, powiedzial "zapieldalać ćeba" i pokazał jak się profesjonalnie wypelnia kontrakt.

Bo w innym wypadku dalej takie Grzelaki czy inne wynalazki (łory niczym z c klasy) będą sobie tworzyć swoje własne, polskie "piłkarskie hollywood" naszym kosztem.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 01.06.2010, 00:53
Cytat:
ardianek napisał(a):

My do dzis nie wiemy co z b-a-h, czy umowa jest zawieszona, zerwana, czy sa jakies rozmowy z inna firma.
Za BAH podziękuj rządowi. To oni doprowadzili do gorszej sytuacji finansowej niektórych Polskich klubów w tym 1 ligi.
Nic tu Wisła nie miała do gadania. Oni zatem sporo, najlepsze komedie to były podczas tych przesłuchań gdzie od rana do wieczora siedział delikwent i na każde pytanie odpowiadał nie wiem lub nie pamiętam. Za pieniądze przeznaczone na te tygodniowe bzdety mogli dofinansować Polską piłkę.
infantylny argument. Ok Wisła nie miała nic do gadania, ale żeby znaleźć jakiegoś innego sponsora to chyba jednak miała. Trzeba działać a nie przyjmowac rzeczywistość tak jaka jest.

Cytat:
Sadze, ze gdyby w klubie byl porzadek i choc cien profesjonalizmu, to 2 lata temu Lewandwoski przeszedlby do nas.
I byłyby takie problemy przy transferze jakie ma teraz balon. Z perspektywy czasu chyba lepiej się stało.[/QUOTE]

trąci hipokryzją, zresztą chciał bym żeby Wisła miała takie "problemy"

Co do reszty zgoda bo są to czyste spekulacje natomiast prezentacja warszawskich "gwiazd" to istny kabaret by sprzedać więcej karnetów.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.06.2010, 01:20
element napisał(a):Wyświetl post

I byłyby takie problemy przy transferze jakie ma teraz balon. Z perspektywy czasu chyba lepiej się stało.
Marzył bym by Wisła miała takie problemy jak to czy skosi 4.5 czy 4 mln euro za gościa co kosztował 400tyś.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 01.06.2010, 08:35
Jak z Lewandowskim tak samo będzie pewnie z Sobiechem i Sadlokiem, a szkoda ;(
Odpowiedz cytując
keep ya head up
Banita

Od: 06.2010

Stary 01.06.2010, 08:47
A ja myślę tak:
3-4 skautów pracujących na stałe w Polsce. Grupa ta powinna penetrować tylko najniższe ligi aż do I włącznie
Wkońcu skąd wyszedł Lewandowski
Władze PZPN czy ekstraklasa powinny wprowadzić ograniczenia w I, II, III lidze co do ilości wymaganych zawodników poniżej 21 roku życia w kadrze. np musi być włączonych 8 młodych
Do tego podpisywanie kontraktów z klubami i tzw opłaty za wychowanie. My kontraktujemy 13 latka np w Uni Tarnów, A około 17 roku sprowadzamy go do wisły i mamy gotowy talent. do tego obozy letnie i te sprawy

Reprezentacja i poziom ligowy miałaby z tego duzy duzy PLUS
Ostatnio edytowane przez keep ya head up : 01.06.2010 o godz. 08:49.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów