|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Podobna sytuacja zaistniała w Grecji i tak właśnie potoczyło się to dalej. sorry za ot pozdrawiam ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
W Wisle nie ma poprostu Ludzi którzy szukaja piłkarzy:(:( Teraz niestety nadeszła Era innych klubów.. popatrzmy na Barcelona Arsenal tam wychowankowie graja piłe stawiaja na młodych poprostu.... A Wisła bierze Clebera Jopa Hristowa co wogole sie odnalezc nie umie itp... ludzie Opamietajcie Sie.. Młodzi Ludzie tworzy przyszłosc młodzi Gracze tworza Sukcesy a Starsi je uzupełniaja!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To sobie sprawdź średnią wieku piłkarzy Interu i zobaczysz co znaczy doświadczenie. Według mnie optymalną mieszanką, która prowadzi do sukcesu jest 2-3 młodych + 8, 9 starych wyjadaczy w pierwszej 11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
A ja uważam człowieka za coś więcej niż bydło, któremu montuje się elektroniczne obroże i trzyma na łańcuchu i sądzę, że jeżeli ktoś ma ochotę przegrać swoje życie w booku, to ma do tego prawo. Jeśli uzależnię się od mleka, to też mi go zabronisz? Bo rozumiem, że alkohol już dawno odpadł i razem z braćmi z czerwonej bojówki pijecie tylko kakao. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Zbędna dyskusja o uzależnieniu. Pomimo głupiej ustawy, nie jest to problem Wisły. Do meritum.
Kirm na mistrzostwach. To bardzo dobra wiadomość dla klubu. Liczę tu na jego błysk formy i dobrą sprzedaż, a wbrew pozorom jest to możliwe bo jak pokazywały jeszcze mecze w czasie eliminacji do MŚ, Kirm w klubie, a w reprezentacji to dwie różne osoby. Tylko, że humorzasty szef wszystkich szefów i tak pewnie przytuli pieniądz z jego ewentualnej sprzedaży. Niestety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|||||||||
|
Przepraszam, ale na fali groteski, którą serwują nam nasi działacze, tego nie da się nie skomentować:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli w klubie myślą jak Ty, to już wiemy dlaczego wszystko tak fatalnie wygląda. Udowodniłeś jak pięknie niektórzy mogą fałszować rzeczywistość swoimi poglądami.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.06.2010 o godz. 14:36.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Też muszę przyznać,że jak czytałem post elementa,to się zastanawiałem czy to rzeczywiście On pisał.
A jeśli chodzi o transfery,to w tym okienku nie nadrobimy tego co konsekwentnie traciliśmy przez te ostatnie lata. Teraz wg mnie najważniejsze jest postawienie marketingu na nogi,co zaowocuje frekwencją na stadionie. Choć nie ma się co oszukiwać, przynajmniej 2 transfery są nam potrzebne jak tlen,żeby nie odpaść w II rundzie el. LE . ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||||
Cytat:
Cytat:
Nie odniosłem się do samej prezentacji na stadionie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdybać to sobie można. A co by było tak na prawdę nikt nie wie. Przecież wystarczyłoby żeby sędziowie w 29 kolejce nie popełnili błędów, a Jop nie strzelił samobója i nie wspomniałbyś o Lewandowskim jako recepcie na sukces. Wpierw Skorża bez jaj i to on wszystkiemu winien. Teraz jednak Lewandowski receptą na sukces. Kolejny Kasperczak - zapewne kwestia czasu. Cytat:
Mógłbym jak Ty i większość pisać dzień w dzień "chcę transferów, prezesa, najlepszy marketing w tej części europy, 5 boisk treningowych, profesjonalny sztab szkoleniowy / medyczny najlepiej z dużym doświadczeniem z zagranicy, a przede wszystkim tego żeby Cupiał wyłożył na to wszystko z 15 mln euro. Co on tak żyłuje, przecież niby taki zakochany w klubie. Zero profesjonalizmu, kompletne zero." i wtedy byłbym cool, super, trendy i chciałbym jak najlepiej dla klubu. Ale ja chcę jak najgorzej - spadku z ligi, braku awansu do europejskich pucharów, wyprzedaży najlepszych piłkarzy, braku marketingu, pustego stadionu i najlepiej rozwiązania klubu.
Ostatnio edytowane przez element : 01.06.2010 o godz. 15:34.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Jak chcesz rozwijać marketing (ten sportowy) bez fundamentu jakim jest silna drużyna klubowa - grająca dobrze zarówno w lidze jak i europejskich pucharach - marketing to wykładnik kilku czynników jakimi są m.in. sprawne zarządzanie klubem, inwestycje w infrastrukturę etc... Co w tym momencie może zrobić pion zajmujący się promocją na stadionie zamontować więcej toalet, punktów gastronomicznych itd... Jak miałby znaleźć sponsora, kiedy potencjalny kandydat widzi jaki u nas panuje burdel, a właściciel ani myśli o inwestycjach... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
|
Cytat:
Cytat:
Każdy z nas zna na to odpowiedź. Bez zmian w polityce klubu wiadomo jak wszystko się skończy. Dlatego ostra krytyka braku zmian jest zasadna. Chciałbym wierzyć, że kiedyś w końcu nastąpią, a wtedy rzeczywiście będziemy mogli oczekiwać innych efektów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.06.2010 o godz. 15:34.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
Odniosłem się tylko i wyłącznie do BAH. Bo o niego ten ktoś pytał. I w przypadku BAH nie ma mowy o jakimś braku profesjonalizmu ze strony Wisły bo w tej kwestii nic nie mogła zrobić. Cytat:
Cytat:
Nie ma ludzi nieomylnych. Gdy przychodził Hristov większość forumowiczów kwiczało z zachwytu. Z Beto bodaj było w niektórych przypadkach podobnie. Sami sobie nie mamy nic do zarzucenia ale w kierunku klubu już tak. Typowe żeby wymienić same minusy nie uwzględniając plusów. Cytat:
Głupio tylko pisać jakoby Lewandowski zmienił wszystko grając u nas. Oczywiście że w pewnym sensie tak, ale bez przesady żeby pisać że musi być Lewandowski żeby było Mistrzostwo. Bez niego Wisła z palcem w tyłku może je zdobyć. I skoro pomógłby nam wyeliminować Lewatywę mógł wpierw to zrobić stając oko w oko ze Stalową Wolą - i widzisz - takie porównania i gdybania nie mają sensu. Cytat:
Jestem dziwnie spokojny że zostanie w Poznaniu. Odejść może ale nie za taką kapustę. Chyba że gdzieś do Rosji. Jeśli stanie się inaczej i będzie wiarygodne info co do kwoty to będę zaskoczony.
Ostatnio edytowane przez element : 01.06.2010 o godz. 16:19.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Element,
Stan struktur i polityki klubu jest w tej chwili dramatyczny i nie jest to przesadne określenie. Bo nie mamy NADAL marketingu, wzmocnień, prezesa, scoutingu (Zdzisiu to nie scouting), zarządu, kompletnego pionu sportowego, sztabu medycznego, długofalowej strategii działania, uregulowanych kwestii stadionowych, strategicznego sponsora, zawodnicy wybierają inne kluby itd. itp. Mamy mnóstwo pilnych spraw do załatwienia. To musi się zmienić, Wisła musi się obudzić, a nie prowokować nowe kompromitacje w pucharach i lidze poprzez wynajdowanie sobie różnych usprawiedliwień i alibi dla powyższego stanu. Nie rząd, Majchrowski (choć też mają swoje grzechy), Legia, KGB, czy Mossad jest winny bezradności i postępującej słabości klubu na wszystkich płaszczyznach. Udawanie że polityka kadrowa, błąd przy Lewandowskim czy np: Kosowskim to sprawa bez znaczenia nie zmieniająca radykalnie sytuacji na niekorzyść również. Odpowiedzialne i profesjonalne zarządzanie klubem na pewno nie polega na tym, co teraz i od dawna dzieje się w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.06.2010 o godz. 18:10.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Naprawdę sytuacje w klubie mamy dramatyczną ja nie rozumiem czy to się wiąże z jakimiś trudnymi decyzjami czy po prostu dyletanctwem ? Przecież mając kandydatów na posady nie może być trudno dopiąć tego i zacząć normalnie funkcjonować!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ale te struktury można stworzyć w ciągu jednego dnia, tylko trzeba zaproponować właściwe warunki odpowiednim ludziom. Mówię tu o warunkach finansowych, a także o stabilizacji zatrudnienia. Jeśli w klubie będzie świadomość, że dyrektor sportowy poleci po jednym nieudanym transferze, to taki pracownik będzie bał się podjąć jakiejkolwiek decyzji.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 01.06.2010 o godz. 18:14.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A ja miałem nadzieje, że dzisiaj przeczytam chociaż informacje o nowy prezesie i celach transferowych, cokolwiek co dawało by mi jakąkolwiek nadzieje na najbliższy czas. Ale chyba już wiem, że nie warto się łudzić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A u nas nadal bezkrólewie, nie ma prezesa, nie ma nowych zawodników,
nie wiadomo kiedy cos sie zmieni... a juz za 13 dni nasi pilkarze wznawiaja treningi ;| ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wisła ma znajomości, które są nawiązane już od kilku lat i dużo menadżerów może chociażby w ostatniej chwili skusić Bogusia na jakiś ciekawy transfer. Najgorsze jest to, że nie wiemy na czym stoimy ;/ Czy mamy chociaż szansę na marzenia ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Navas to może być kolejna podpucha w stylu "Szukamy, działamy" dla zamydlenia oczu, jakich było już wiele. Nie obiecywałbym sobie dużo, w końcu za tego zawodnika trzeba zapłacić. A takich unikamy jak ognia.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
ja mam nadzieje ze jak beda grali w bratyslawie(repra kostaryki) to tam pojedzie jarosz i zacznie rozmawiac z nim, bo nawet jak o nim nie mysleli to moga sie zainteresowac skoro jest taki szum
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ja myślę że będziemy grać dokładnie takim samym składem osobiście nie wierzę w jakiekolwiek zmiany, wg mnie najbardziej prawdopobne jest zakontraktowanie 1 piłkarza jakiegoś bramkarza dla pseudo rywalizacji, a inne i to też takie na chama po ewentualnych stratach transferowych Głowy czy też Marcelo
|
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Oglądałem trochę meczu Szwajcaria - Kostaryka (0:1) i ten Navas nie miał za bardzo szansy się wykazać. Zagrał przyzwoicie, a w końcówce obronił świetnie strzał. Resztę co miał wybronił pewnie. Myślę, że byłby to 1 bramkarz w ewentualnej rywalizacji z Pawełkiem. Refleks ma niezły. Ogólnie oceniam go na +.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() Ale jak to mówią bramkarza poznaję się nie po obronach w środek, w bramkarza tylko po puszczonych golach Szkoda że nie puścił ;d |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|