|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zdjecia poległych w katastrofie lotniczej prezydenckiego samolotu Tupolew 154. Zadowolony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Dwa przy tych warunkach pilot nie ma prawa zejsc ponizej 100 metrow, tymbardziej ze byli informowani o stanie widocznosci przez zaloge JAK-a ktory wyladowal wczesniej. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki ale to nie to. Chodzi mi o te o które cały dzień jest wrzawa na necie i gdzie kasowane są od razu komentarze z linkami. Ponoć gdzieś na jakieś polskiej www. Zamieszczone. A do tych co się mnie czepiaja to ruszcie głowa madrale. Jeżeli do ruskich strony ze 1 cZescia zdjec dalej bez problemu można znaleść linki a dziś do nowej partii wszystko cenzuruja do wiadome ze coś w tych zdjęciach jest czego nie chcą za wszelka cenę ludziom pokazać .
A do wszystkich zbulwersowanych jak pokazywali egzekucje Sadama H. Albo konajacego Kadafiego to się wszyscy podniecali. Teraz po prostu ludzie chcą zobaczyć prawdę. Pamiętacie słowa ekipy rządowej i pani Kopacz ze wszystko odbyło się z szacunkiem powagą porządkiem itp. A teraz co wychodzi ze prezydent w trumnie miał worek na śmieci na głowie , ofiary leżały w błocie jak zwierzęta itp itd. Ale co to dla ruskich którzy słyną z takich akcji jak strzelanie w tył głowy itp |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak jak Ktoś już odpisał ..., być może błędnie kładziesz nacisk na kwestię Wyborów w Polsce a druga opcja i uwaga jest taka - (powtórzę po którymś z Kolegów) - kolejny i niewygodny kandydat na Prezydenta RP (ale i w ogóle niewygodny dla Moskwy polityk) miał lecieć tym samolotem. Był na liście. Poza tym, leciała prawie setka osób, najważniejszych (oprócz Premiera) w Rzeczypospolitej. Dowódcy wszystkich rodzajów sił zbrojnych, symbole walki o wolną Polskę (np. śp. Anna Walentynowicz, śp. Prezydent Kaczorowski). Za jednym zamachem, zniknęła cała Plejada osób. Również niekoniecznie "wygodnych". Ludzie, którzy przyjdą na miejsce poprzedników, zawsze będą inni. I jeszcze sprawa niedoceniana: powiesz mi, że dokładna rocznica Mordu Katyńskiego nie potęguje wrażenia? Strachu, płaczu, przerażenia, wściekłości, chęci zemsty i ... bezsilności. Czemu akurat ta rocznica? Może dlatego, że była "okrągła", siedemdziesiąta, działająca bardzo sugestywnie na wyobraźnię? Dosyć świeża sprawa Gruzji? Gruzja nie może być (wg Rosji) niepodległa. I albo będzie Rosji podporządkowana albo będzie wojna. Prezydent Kaczyński "monitorował" sprawę rurociągu azerskiej ropy przez Gruzję na Zachód Europy w tym Polski. Inne kwestie, jakie? Nie siedzimy w głowach potencjalnych sprawców. To pytanie o motywy. Zresztą, w przypadku tej Katastrofy czasem chyba dla wielu osób bardziej ważne są motywy od faktu (jeśli zostanie do końca potwierdzony), że dokonano zamachu. Nieraz słyszę od opluwaczy albo od osób przerażonych właśnie a zmanipulowanych przez propagandę reżimową: "a kto by chciał zrobić zamach na takiego malutkiego, nic nie znaczącego, niepoważnego i nikczemnego Prezydenta?". Abstrahując, że Prezydent uosabia i reprezentuje Rzeczpospolitą i potencjalny zamach był de facto na Polskę, to chciałbym przypomnieć, że kwestia Katastrofy, (że była) i potencjalnego zamachu, (że był) istnieje i istnieć będzie także bez poznanego przez nas motywu. Niezależnie od potencjalnego motywu, Katastrofa Smoleńska to fakt a hipoteza zamachu jest równoprawną innym hipotezom (moim zdaniem najbardziej racjonalną). Zbrodnia bez poznania jej motywu, nadal jest zbrodnią.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.10.2012 o godz. 14:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Były lotniska zapasowe. Mieli prawo i wystartować i "obczaić' warunki i podjąć decyzję o odejściu. I taką podjęli. I jeszcze coś: jeśli potwierdziłaby się hipoteza wybuchu ładunku na pokładzie, to cała reszta jest nieistotna lub mniej istotna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jhahahahahhahahaha
ale Wy jesteście żałośni.... w życiu Wam nie wyszło i obarczacie winą o wszystko Rosjan? Ciekaw jestem, czy jakby taki sam wypadek miał miejsce na terenie Niemiec, Czech - czy innego europejskiego kraju byście się tak zachowywali? Sztuczne mgły, spisek, rakiety ziemia powietrza i KGB które chciało zabić naszego wielkiego, wspaniałego męża stanu etc..... współczuje Waszym żonom i kobietom - że mają takich miłośników teorii spiskowych pod jednym dachem. Do roboty ....a, a nie wrzucacie cały czas na kacapów. pzdr |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dokładnie tak samo zachowałbym się. I dokładnie dlatego, że w Lockerbie nie odpuszczono i przeczesywano teren przez pół roku i naprawdę do metra w głąb i w promieniu 100 km - znaleziono zapalnik. Gdyby nie poszukiwano, do dzisiaj obowiązywałaby wersja nieszczęśliwego wypadku.To był "tylko" przecież samolot z nieznanymi cywilami a nie z setką najważniejszych osób w państwie. Żyjąc w Uk wyśmiewałbyś się z tego przez pół roku. Tyle miałbyś czasu. Do momentu znalezienia m.in. zapalnika od ładunku wybuchowego. Później, wyszedłbyś na zwykłego frajera. Podaj mi taki przykład na podstawie obecnej dokumentacji smoleńskiej (raport MAK/Millera) panie racjonalny, gdzie główny dowód w sprawie (wrak samolotu) został opisany, prześwietlony, oraz drugi dowód a właściwie sprawca, czyli brzoza - prześwietlona, dokładnie opisana. Gdzie jest taki sąd na świecie, który przyjmuje dowody na wiarę, panie racjonalny a później ogłasza werdykt, na wiarę. Do roboty! Uwierzyłeś w bajeczkę panie racjonalny? Żyj dalej w swoim świecie. I współczuj sobie, polaczku.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.10.2012 o godz. 15:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
I Ty chcesz dyskutować na poważnie? Dodaj jeszcze więcej "haha" będziesz bardziej wiarygodny ekspercie.
Binienda wykluczył możliwość urwania skrzydła przez brzozę (jeśli się nie zgadzasz wskaż badania innego naukowca, który podważa wyniki badan Biniendy). Urządzenia pokładowe wskazują inną wysokość (dużo wyższą niż raporty ruski i Millera). Nity "wystrzelone" czego - wg innych naukowców - nie mogło spowodować uderzenie w ziemię przy takiej prędkości bez wybuchu (a ponoć nawet paliwo nie eksplodowało). Szuladzinski stwierdza, że niemożliwe jest takie rozczłonkowanie samolotu po uderzeniu w ziemię... Ale nie - lepiej się powyśmiewać. A jaką Ty chłopku masz wiedzę na te tematy, że tak wszystko wyśmiewasz? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wasi rodzicie działali w Solidarności - i gówno z tego teraz mają.
No tak się stało po prostu, że Ci co dzierżyli władzę w PRL-u do dzisiaj żyją na dobrym poziomie. Renty, przywileje itd. A Ci do walczyli z reżimem, ledwo wiążą koniec z końcem, albo są w klasie ' niższej średniej '. I co? Czyja to wina? OCZYWIŚCIE ROSJAN I TUSKA ! Bo co jednoczy najlepiej? Wspólny wróg.... Zawsze obrzuca się błotem rządzących, a że Jaro już nie jest premierem - a jego brat zginął w katastrofie lotniczej, to najlepiej zwalić to na spisek.... w końcu Polską rządzi kondominium niemiecko-rosyjskie.... Ponawiam pytanie - czy jakby ten wypadek miał miejsce na terenie RFN, Republiki Czeskiej, albo każdego innego kraju w Europie, też byście pisali takie głupoty? - Nie. A wiecie czemu? Bo poprzez rodziców i obecną Waszą obecną sytuację materialną - zawsze będziecie obwiniać o niepowodzenia rosjan i rządzących. Jakoby byli pionkami Moskwy i bracia Moskale na wiejskiej obradują.... farcik Panowie, farcik.... |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Kolega yarow odpowiedział Ci na stawiane przez Ciebie pytanie. Ale Ty twierdzisz ''nie''. Czy ja wiem cy takie ''gówno'' z tego mają... Wiem, że za poczucie że zrobiło się coś dla kraju, walczyło z okupantem, działo w opozycji, w ukryciu - rodziny się nie nakarmi. Ale jednak poczucie godności i zachowania się jak patriota pozostaje w człowieku na zawsze, przekazywanie z pokolenia na pokolenie pewnych ideałów, nie za pieniądze i dobrodziejstwa. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Kim Ty jesteś, jasnowidzem czy może psychologiem? Mnie się żyje świetnie (w moim domu prywatnym, nie mówię o moim Kraju), za swoją krwawicę i wysilek mojego umyslu. Rodziców? Czy myślisz, że na gimnazjalistów tutaj natrafileś? Na utrzymaniu rodziców nie jestem od kilkudiziesięciu bo 20 lat ![]() Jakie niepowodzenia? Tutaj rozmawiamy o jednej z największych polskich tragedii, którą należy wyjaśnić. Pisz może albo na temat albo nie pisz? ------------------------------------------------------------------- Sparafrazuję może takie powiedzonko J. Pilsudskiego: "W CZASIE KRYZYSÓW STRZEŻMY SIĘ PROWOKATORÓW". Uważam, że będą nadal istniały próby "rozmydlenia" niniejszego tematu i wciągania w rozmowy mniej lub nieistotne z punktu widzenia wyjaśniania Katastrofy Smoleńskiej.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.10.2012 o godz. 15:52.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Skąd do cholery wiesz, że to był wypadek? Ja tego nie wykluczam - ale tez jednoznacznie stwierdzić nie mogę. Dlaczego? Bo jest zbyt dużo znaków zapytania a śledztwo jest groteską.
Gdyby katastrofa była na terenie Niemiec czy Czech miałbyś przede wszystkim solidne śledztwo. A jeśli byłoby takie jak teraz również zadawałbym pytania! Zamiast pisać dyrdymały podaj nam linki do jakichkolwiek badan, analiz czy symulacji wykonanych przez specjalistów potwierdzających teorię zwykłej katastrofy. Nie ma? ps. Moja obecna sytuacja materialna jest naprawdę dobra - wyłamując się z Twojego "portretu spiskowca" mogę nie wierzyć Ruskom? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Nie twierdzę ze są błędne te wyliczenia, ale nie można tak generał izolacji. Czekam na 22.10 i konferencje. Mam nadzieje ze dowiemy się czegoś ciekawego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Z tym, ze Rosja to azjatycka dzicz, a nie inny kraj europejski i tu leży sedno problemu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem nic o żadnej konferencji. Może dlatego, że nie oglądam TV. Natomiast, przytoczyłem ten link, nie oczekując oklasków w zw. z tym, że Binienda to specjalista od poszyć kadłubów samolotowych i fachowiec od katastrof promów kosmicznych ... Prof. Binienda to po prostu naukowiec, którego obliczenia są ignorowane przez polski Rząd. W tym przez miin. Sikorskiego. Nic nowego. Poza tym mój post miał emotikona mrugającego okiem. Dla mnie, sytuacja zabawna. I tyle.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.10.2012 o godz. 18:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 19.10.2012 o godz. 18:38.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wywiad z prof. Biniendą:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/38782...il-w-powietrzu Spotkanie z prof. Nowaczykiem: http://wpolityce.pl/artykuly/38324-b...fy-smolenskiej
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.10.2012 o godz. 22:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już wiem o co biega.
Konferencja Smoleńska w Warszawie. Cytat "22 października w godzinach 9:00 – 19:00 http://www.konferencjasmolenska.pl/ oraz http://smolenskcrash.com Swoje doniesienia przedstawią kolejno naukowcy: godz 9:20 - część I - „Zagadnienia ogólne i analiza wrakowiska” : Chris Cieszewski, University of Georgia; Piotr Witakowski, Akademia Górniczo Hutnicza; Jacek F. Gieras, Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy; Gregory Szuladziński, Analitycal Service Pty Ltd; godz 11:20 - część II - „Badania fizyko-chemiczne, aspekty wytrzymałościowe”: Wacław Berczyński, Former Politechnika Łódzka, Concordia Univ., Boeing; Jan Błaszczyk, Wojskowa Akademia Techniczna; Wojciech Fabianowski, Politechnika Warszawska; Jan Obrębski, Politechnika Warszawska; Chris Cieszewski, University of Georgia; godz 13:50 – część III - „Zagadnienia związane z trajektorią lotu” Kazimierz Nowaczyk, University of Maryland; Marek Dąbrowski, Michał Jaworski, Andrzej Flaga, Politechnika Krakowska; Jacek F. Gieras, Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy; godz 16:10 – część IV - „Analiza zderzeń i modelowanie numeryczne” Wiesław Binienda, The University of Akron; Aleksander Olejnik, Stanisław Kachel, Adam Kozakiewicz, Wojskowa Akademia Techniczna; Marek Czachor, Politechnika Gdańska; Andrzej Morka, Tadeusz Niezgoda, Paweł Dziewulski, Sebastian Stanisławek, Wojskowa Akademia Techniczna; godz 17:50 – 19:00 Dyskusja generalna" --------- Za: http://niepoprawni.pl/blog/5462/moze...kowej-smolensk ----------------------------------------------------- Dla mnie tzw. motyw jest sprawą drugorzędną ponieważ zbrodnia istnieje zawsze realnie niezależnie od tego, czy znamy spsosób myslenia sprawcy czy nie znamy. Jednak korzystajac z okazji przypomnę tylko jedną z hipotez dotyczących potencjalnych zysków osiągnietych przez zamachowców. Tekst z 2010 r.: http://smolensk-2010.pl/2010-07-21-z...g-zamachu.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 20.10.2012 o godz. 03:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorry, wrzucę do do kolejnego posta (pod sobą, ale nie chciałem aby treści się "stopiły" ze sobą):
... żeby mnie nie byo za dużi w jednym i nieczytelnym poscie, Czy nadal śmiejemy się ze sztucznej mgły? http://wpolityce.pl/wydarzenia/38593...sztucznej-mgly |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ciekawe czy ktokolwiek w tej sprawie może bronić Tuska, Kopacz i cała resztę. Naprawdę są jeszcze tacy? Skandal, szok, kompromitacja polskiego państwa od początku do końca.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dlaczego wrak samolotu po katastrofie był brudny a w hangarze jest czyściutki?
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Widzę, że zwolennicy teorii zamachu upierają się przy tym, że zamachowcami mieliby być Rosjanie, moim zdaniem jeśli doszło do zamachu to organizacją i realizacją zajęły się polskie służby specjalne w porozumieniu z rządem polskim a ruscy zajęli się tuszowaniem sprawy w zamian za np. zawyżony kontrakt na gaz. Dla mnie w tej sprawie jest zbyt wiele nieścisłości, błędów, zagadkowych śmierci, że aż nie chce mi się wierzyć, że to wszystko to przypadek. Tak czy siak słabość naszych władz jest porażająca: albo nie potrafią tuszować zamachu albo nie potrafią niczego wyegzekwować. Sąd wojenny i rozstrzelać dla najważniejszych postaci, reszta do pracy na katordze jak w carskiej Rosji.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Sikorski "zniszczony" na twiterze przez internautę:
Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
anty pis na 100% antykaczka na 100% |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja nie wiem jak można być tak ograniczonym na argumenty..TVN chyba puszcza przekaz podprogowy bo ciężko uwierzyc, że istnieją ludzie tacy jak panowie powyżej
![]() ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|