The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2012, 12:12
Zdjecia poległych w katastrofie lotniczej prezydenckiego samolotu Tupolew 154. Zadowolony Jak ktoś ma zdjęcia proszę linka bo tych dzisiejszych nie idzie nigdzie znaleść
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.10.2012, 12:36
prezes napisał(a):Wyświetl post
Byc moze bledne zakladasz, ze wybory w Polsce mialyby miec dla nich jakiekolwiek znaczenie.
Sam akt zemsty mogl byc przecierz motywem przewodnim, a jednoczesnie konkretna przestroga dla kolejnego prezydenta Polski - ktokolwiek by nim nie zostali - by w sprawy takie jak "wewnetrzny" konflikt Rosji z Gruzja, wiecej sie nie wpier... to tak abstrachujac juz od tego, ze nazwisko Jaroslawa Kaczynskiego rowniez bylo na liscie pasarzerow.
Stan pogodowy tego dnia( piloci dobrze wiedzieli jak jest w Smolensku) nie mieli prawa wystartowac z zamiarem londowania w Smolensku.

Dwa przy tych warunkach pilot nie ma prawa zejsc ponizej 100 metrow, tymbardziej ze byli informowani o stanie widocznosci przez zaloge JAK-a ktory wyladowal wczesniej.
,
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.10.2012, 13:29
Piotrek87 napisał(a):Wyświetl post
Zdjecia ktoś ma?

UWAGA !
Niektóre są zdjęcia drastyczne:

http://via-midgard.info/news/25743-g...molenskoj.html
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.10.2012, 13:31
labtec napisał(a):Wyświetl post
UWAGA !
Niektóre są zdjęcia drastyczne:

http://via-midgard.info/news/25743-g...molenskoj.html
te są z wczoraj co podałeś a dziś sie kolejne ukazały,podobno na blogu jakiegoś posła od Palikota są ale nie moge znaleźc...
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.10.2012, 13:36
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Przestań skomleć o zdjęcia bo to już jest żenujące

Popieram.

Po zdjęcia odsyłam do towarzysza Putina.

Piotrek87 ogarnij się może trochę! Chcesz sobie popatrzeć?

Poszukujesz Tych akurat zdjęć bo ich już nie ma?
Reprezentujesz Świat cywilizowanego człowieka, zapomniałeś?
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Stary 19.10.2012, 13:49
Dzięki ale to nie to. Chodzi mi o te o które cały dzień jest wrzawa na necie i gdzie kasowane są od razu komentarze z linkami. Ponoć gdzieś na jakieś polskiej www. Zamieszczone. A do tych co się mnie czepiaja to ruszcie głowa madrale. Jeżeli do ruskich strony ze 1 cZescia zdjec dalej bez problemu można znaleść linki a dziś do nowej partii wszystko cenzuruja do wiadome ze coś w tych zdjęciach jest czego nie chcą za wszelka cenę ludziom pokazać .
A do wszystkich zbulwersowanych jak pokazywali egzekucje Sadama H. Albo konajacego Kadafiego to się wszyscy podniecali. Teraz po prostu ludzie chcą zobaczyć prawdę. Pamiętacie słowa ekipy rządowej i pani Kopacz ze wszystko odbyło się z szacunkiem powagą porządkiem itp. A teraz co wychodzi ze prezydent w trumnie miał worek na śmieci na głowie , ofiary leżały w błocie jak zwierzęta itp itd. Ale co to dla ruskich którzy słyną z takich akcji jak strzelanie w tył głowy itp
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.10.2012, 13:53
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Skoro Rosyjska mafia jest racjonalna w działaniach, to czemu go zabili na kilka tygodni przed wyborami?[...]

Tak jak Ktoś już odpisał ..., być może błędnie kładziesz nacisk na kwestię Wyborów w Polsce a druga opcja i uwaga jest taka - (powtórzę po którymś z Kolegów) - kolejny i niewygodny kandydat na Prezydenta RP (ale i w ogóle niewygodny dla Moskwy polityk) miał lecieć tym samolotem. Był na liście.

Poza tym, leciała prawie setka osób, najważniejszych (oprócz Premiera) w Rzeczypospolitej. Dowódcy wszystkich rodzajów sił zbrojnych, symbole walki o wolną Polskę (np. śp. Anna Walentynowicz, śp. Prezydent Kaczorowski).
Za jednym zamachem, zniknęła cała Plejada osób. Również niekoniecznie "wygodnych".
Ludzie, którzy przyjdą na miejsce poprzedników, zawsze będą inni.

I jeszcze sprawa niedoceniana: powiesz mi, że dokładna rocznica Mordu Katyńskiego nie potęguje wrażenia? Strachu, płaczu, przerażenia, wściekłości, chęci zemsty i ... bezsilności. Czemu akurat ta rocznica? Może dlatego, że była "okrągła", siedemdziesiąta, działająca bardzo sugestywnie na wyobraźnię?
Dosyć świeża sprawa Gruzji? Gruzja nie może być (wg Rosji) niepodległa. I albo będzie Rosji podporządkowana albo będzie wojna. Prezydent Kaczyński "monitorował" sprawę rurociągu azerskiej ropy przez Gruzję na Zachód Europy w tym Polski.
Inne kwestie, jakie? Nie siedzimy w głowach potencjalnych sprawców.
To pytanie o motywy.

Zresztą, w przypadku tej Katastrofy czasem chyba dla wielu osób bardziej ważne są motywy od faktu (jeśli zostanie do końca potwierdzony), że dokonano zamachu. Nieraz słyszę od opluwaczy albo od osób przerażonych właśnie a zmanipulowanych przez propagandę reżimową: "a kto by chciał zrobić zamach na takiego malutkiego, nic nie znaczącego, niepoważnego i nikczemnego Prezydenta?".

Abstrahując, że Prezydent uosabia i reprezentuje Rzeczpospolitą i potencjalny zamach był de facto na Polskę, to
chciałbym przypomnieć, że kwestia Katastrofy, (że była) i potencjalnego zamachu, (że był)
istnieje i istnieć będzie także bez poznanego przez nas motywu. Niezależnie od potencjalnego motywu, Katastrofa Smoleńska to fakt a hipoteza zamachu jest równoprawną innym hipotezom (moim zdaniem najbardziej racjonalną).

Zbrodnia bez poznania jej motywu, nadal jest zbrodnią.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.10.2012 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.10.2012, 14:42
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Stan pogodowy tego dnia( piloci dobrze wiedzieli jak jest w Smolensku) nie mieli prawa wystartowac z zamiarem londowania w Smolensku.

[...]
"lądowania", jeśli już.

Były lotniska zapasowe. Mieli prawo i wystartować i "obczaić' warunki i podjąć decyzję o odejściu. I taką podjęli.

I jeszcze coś: jeśli potwierdziłaby się hipoteza wybuchu ładunku na pokładzie, to cała reszta jest nieistotna lub mniej istotna.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 19.10.2012, 14:51
jhahahahahhahahaha

ale Wy jesteście żałośni....
w życiu Wam nie wyszło i obarczacie winą o wszystko Rosjan?

Ciekaw jestem, czy jakby taki sam wypadek miał miejsce na terenie Niemiec, Czech - czy innego europejskiego kraju byście się tak zachowywali?

Sztuczne mgły, spisek, rakiety ziemia powietrza i KGB które chciało zabić naszego wielkiego, wspaniałego męża stanu etc.....

współczuje Waszym żonom i kobietom - że mają takich miłośników teorii spiskowych pod jednym dachem.

Do roboty ....a, a nie wrzucacie cały czas na kacapów.

pzdr
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.10.2012, 14:59
jhahahahahhahahaha

Ciekaw jestem, czy jakby taki sam wypadek miał miejsce na terenie Niemiec, Czech - czy innego europejskiego kraju byście się tak zachowywali?

Sztuczne mgły, spisek, rakiety ziemia powietrza i KGB które chciało zabić naszego wielkiego, wspaniałego męża stanu etc.....

współczuje Waszym żonom i kobietom - że mają takich miłośników teorii spiskowych pod jednym dachem.

pzdr

Dokładnie tak samo zachowałbym się. I dokładnie dlatego, że w Lockerbie nie odpuszczono i przeczesywano teren przez pół roku i naprawdę do metra w głąb i w promieniu 100 km - znaleziono zapalnik.
Gdyby nie poszukiwano, do dzisiaj obowiązywałaby wersja nieszczęśliwego wypadku.To był "tylko" przecież samolot z nieznanymi cywilami a nie z setką najważniejszych osób w państwie.
Żyjąc w Uk wyśmiewałbyś się z tego przez pół roku. Tyle miałbyś czasu. Do momentu znalezienia m.in. zapalnika od ładunku wybuchowego.
Później, wyszedłbyś na zwykłego frajera.

Podaj mi taki przykład na podstawie obecnej dokumentacji smoleńskiej (raport MAK/Millera) panie racjonalny,
gdzie główny dowód w sprawie (wrak samolotu) został opisany, prześwietlony, oraz drugi dowód a właściwie sprawca, czyli brzoza - prześwietlona, dokładnie opisana.
Gdzie jest taki sąd na świecie, który przyjmuje dowody na wiarę, panie racjonalny a później ogłasza werdykt, na wiarę.

Do roboty!

Uwierzyłeś w bajeczkę panie racjonalny? Żyj dalej w swoim świecie. I współczuj sobie, polaczku.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.10.2012 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.10.2012, 15:14
jhahahahahhahahaha
I Ty chcesz dyskutować na poważnie? Dodaj jeszcze więcej "haha" będziesz bardziej wiarygodny ekspercie.

Binienda wykluczył możliwość urwania skrzydła przez brzozę (jeśli się nie zgadzasz wskaż badania innego naukowca, który podważa wyniki badan Biniendy). Urządzenia pokładowe wskazują inną wysokość (dużo wyższą niż raporty ruski i Millera). Nity "wystrzelone" czego - wg innych naukowców - nie mogło spowodować uderzenie w ziemię przy takiej prędkości bez wybuchu (a ponoć nawet paliwo nie eksplodowało). Szuladzinski stwierdza, że niemożliwe jest takie rozczłonkowanie samolotu po uderzeniu w ziemię... Ale nie - lepiej się powyśmiewać. A jaką Ty chłopku masz wiedzę na te tematy, że tak wszystko wyśmiewasz?
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.10.2012, 15:16
A propos prof. Biniendy i ... R. Sikorskiego

http://niezalezna.pl/34008-jak-inter...al-sikorskiego
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 19.10.2012, 15:37
Wasi rodzicie działali w Solidarności - i gówno z tego teraz mają.
No tak się stało po prostu, że Ci co dzierżyli władzę w PRL-u do dzisiaj żyją na dobrym poziomie.
Renty, przywileje itd.

A Ci do walczyli z reżimem, ledwo wiążą koniec z końcem, albo są w klasie ' niższej średniej '.
I co?
Czyja to wina?
OCZYWIŚCIE ROSJAN I TUSKA !
Bo co jednoczy najlepiej?
Wspólny wróg....

Zawsze obrzuca się błotem rządzących, a że Jaro już nie jest premierem - a jego brat zginął w katastrofie lotniczej, to najlepiej zwalić to na spisek....

w końcu Polską rządzi kondominium niemiecko-rosyjskie....

Ponawiam pytanie - czy jakby ten wypadek miał miejsce na terenie RFN, Republiki Czeskiej, albo każdego innego kraju w Europie, też byście pisali takie głupoty?
- Nie.

A wiecie czemu?
Bo poprzez rodziców i obecną Waszą obecną sytuację materialną - zawsze będziecie obwiniać o niepowodzenia rosjan i rządzących.
Jakoby byli pionkami Moskwy i bracia Moskale na wiejskiej obradują....

farcik Panowie, farcik....
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 19.10.2012, 15:43
Wasi rodzicie działali w Solidarności - i gówno z tego teraz mają.
No tak się stało po prostu, że Ci co dzierżyli władzę w PRL-u do dzisiaj żyją na dobrym poziomie.
Renty, przywileje itd.

A Ci do walczyli z reżimem, ledwo wiążą koniec z końcem, albo są w klasie ' niższej średniej '.
I co?
Czyja to wina?
OCZYWIŚCIE ROSJAN I TUSKA !
Bo co jednoczy najlepiej?
Wspólny wróg....

Zawsze obrzuca się błotem rządzących, a że Jaro już nie jest premierem - a jego brat zginął w katastrofie lotniczej, to najlepiej zwalić to na spisek....

Ponawiam pytanie - czy jakby ten wypadek miał miejsce na terenie RFN, Republiki Czeskiej, albo każdego innego kraju w Europie, też byście pisali takie głupoty?
- Nie.

A wiecie czemu?
Bo poprzez rodziców i obecną Waszą obecną sytuację materialną - zawsze będziecie obwiniać o niepowodzenia rosjan i rządzących.
Jakoby byli pionkami Moskwy i bracia Moskale na wiejskiej obradują....

farcik Panowie, farcik....

Kolega yarow odpowiedział Ci na stawiane przez Ciebie pytanie. Ale Ty twierdzisz ''nie''.

Czy ja wiem cy takie ''gówno'' z tego mają...

Wiem, że za poczucie że zrobiło się coś dla kraju, walczyło z okupantem, działo w opozycji, w ukryciu - rodziny się nie nakarmi. Ale jednak poczucie godności i zachowania się jak patriota pozostaje w człowieku na zawsze, przekazywanie z pokolenia na pokolenie pewnych ideałów, nie za pieniądze i dobrodziejstwa.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.10.2012, 15:44
[...]

- Nie.
Czy Ty tylko udajesz czy faktycznie nie jesteś zbyt spostrzegawczy? Czytałeś moją odpowiedź nawiązującą do UK?

Cytat:
A wiecie czemu?
[...] .
Pomijając wcześniejsze zdania, które napisaleś i nie związane z wątkiem, to jaka znowu sytuacja materialna?!
Kim Ty jesteś, jasnowidzem czy może psychologiem?

Mnie się żyje świetnie (w moim domu prywatnym, nie mówię o moim Kraju), za swoją krwawicę i wysilek mojego umyslu.
Rodziców? Czy myślisz, że na gimnazjalistów tutaj natrafileś?
Na utrzymaniu rodziców nie jestem od kilkudiziesięciu bo 20 lat

Jakie niepowodzenia? Tutaj rozmawiamy o jednej z największych polskich tragedii, którą należy wyjaśnić.

Pisz może albo na temat albo nie pisz?

-------------------------------------------------------------------

Sparafrazuję może takie powiedzonko J. Pilsudskiego:

"W CZASIE KRYZYSÓW STRZEŻMY SIĘ PROWOKATORÓW".

Uważam, że będą nadal istniały próby "rozmydlenia" niniejszego tematu
i wciągania w rozmowy mniej lub nieistotne z punktu widzenia wyjaśniania Katastrofy Smoleńskiej.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.10.2012 o godz. 15:52.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.10.2012, 15:53
...
Skąd do cholery wiesz, że to był wypadek? Ja tego nie wykluczam - ale tez jednoznacznie stwierdzić nie mogę. Dlaczego? Bo jest zbyt dużo znaków zapytania a śledztwo jest groteską.

Gdyby katastrofa była na terenie Niemiec czy Czech miałbyś przede wszystkim solidne śledztwo. A jeśli byłoby takie jak teraz również zadawałbym pytania!

Zamiast pisać dyrdymały podaj nam linki do jakichkolwiek badan, analiz czy symulacji wykonanych przez specjalistów potwierdzających teorię zwykłej katastrofy. Nie ma?

ps. Moja obecna sytuacja materialna jest naprawdę dobra - wyłamując się z Twojego "portretu spiskowca" mogę nie wierzyć Ruskom?
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.10.2012, 17:02
yarow napisał(a):Wyświetl post
A propos prof. Biniendy i ... R. Sikorskiego

http://niezalezna.pl/34008-jak-inter...al-sikorskiego
I co z tego ze pomagał zrobić osłonę silnika? To już jest specjalista od lotnictwa? To ze zna się na materiałach, nie znaczy zna się na zaawansowanych obliczeniach lotu.
Nie twierdzę ze są błędne te wyliczenia, ale nie można tak generał izolacji. Czekam na 22.10 i konferencje. Mam nadzieje ze dowiemy się czegoś ciekawego.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.10.2012, 17:43

- Nie.
Z tym, ze Rosja to azjatycka dzicz, a nie inny kraj europejski i tu leży sedno problemu.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.10.2012, 18:26
Szpen napisał(a):Wyświetl post
I co z tego ze pomagał zrobić osłonę silnika? To już jest specjalista od lotnictwa? To ze zna się na materiałach, nie znaczy zna się na zaawansowanych obliczeniach lotu.
Nie twierdzę ze są błędne te wyliczenia, ale nie można tak generał izolacji. Czekam na 22.10 i konferencje. Mam nadzieje ze dowiemy się czegoś ciekawego.

Nie wiem nic o żadnej konferencji. Może dlatego, że nie oglądam TV.

Natomiast,
przytoczyłem ten link, nie oczekując oklasków w zw. z tym, że Binienda to specjalista od poszyć kadłubów samolotowych i fachowiec od katastrof promów kosmicznych ...

Prof. Binienda to po prostu naukowiec, którego obliczenia są ignorowane przez polski Rząd. W tym przez miin. Sikorskiego.
Nic nowego.
Poza tym mój post miał emotikona mrugającego okiem. Dla mnie, sytuacja zabawna. I tyle.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.10.2012 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.10.2012, 18:35
Piotrek87 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki ale to nie to. Chodzi mi o te o które cały dzień jest wrzawa na necie i gdzie kasowane są od razu komentarze z linkami. Ponoć gdzieś na jakieś polskiej www. Zamieszczone. A do tych co się mnie czepiaja to ruszcie głowa madrale. Jeżeli do ruskich strony ze 1 cZescia zdjec dalej bez problemu można znaleść linki a dziś do nowej partii wszystko cenzuruja do wiadome ze coś w tych zdjęciach jest czego nie chcą za wszelka cenę ludziom pokazać .
A do wszystkich zbulwersowanych jak pokazywali egzekucje Sadama H. Albo konajacego Kadafiego to się wszyscy podniecali. Teraz po prostu ludzie chcą zobaczyć prawdę. Pamiętacie słowa ekipy rządowej i pani Kopacz ze wszystko odbyło się z szacunkiem powagą porządkiem itp. A teraz co wychodzi ze prezydent w trumnie miał worek na śmieci na głowie , ofiary leżały w błocie jak zwierzęta itp itd. Ale co to dla ruskich którzy słyną z takich akcji jak strzelanie w tył głowy itp
W sumie prawidłowo porównujesz Polskę do zapyziałego i zdegenrowanego Iraku i jeszcze gorszej Libii takie samo bydło jest tam jak i u nas - bydło które kolportuje zdjęcia ofiar w tym Prezydenta niczym newsy z Faktu czy innego badziewia- bo po WTC, zamachach w Madrycie czy Lockerbie nikt normalny takich zdjęć nie puszczał. Żadnego szacunku i spokoju dla zmarłych, ludzie nie czuja tego że jest jakieś sacrum ,że to Prezydent Polski, generałowie i najwyźsi urzędnicy i nikt nie powinien otwierać tych linków poza służbami wyjąśniajacymi sprawę .Byle było o czym gadać a prym wiodą palikociarze i inne mendy które pluły na Kaczyńskichi teraz publikują zdjęcia na "fejsach".Nawet nie rozumiecie co się do Was pisze , jaką prawdę chcesz zobaczyć - czy ma ktos głowe urwaną czy nogę? Fachowcem jesteś że możesz to ocenić? Jak chcesz prawdy o Smoleńsku to popieraj działania zmierzające do jej wyjaśnienia , uczestnicz w protestach przeciw ograniczaniu demokracji czy "manipulowaniu" historii w naszym kraju. Do wyboru do koloru , to młodym Polakom powinno zależeć żeby Polska była poważana i żeby można było być z niej dumnym. Czy pokazywanie całemu światu martwego Prezydenta Polski z workiem foliowym na głowie i połamanymi kończynami, generałów na foliach ubabranych błotem to Polska racja stanu? Czy to dodaje nam prestiżu że Ruscy nas ośmieszają i kompromitują plując nam bezczelnie w twarz? Sorry zapomnialem Donek"nic nie mogę" Tusk powiedział że Polska to liczący kraj , przeciez załatwil to z Andżelą
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 19.10.2012 o godz. 18:38.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.10.2012, 18:40
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Nie, pewnie nie ma zielonego pojęcia o lotnictwie,a te osłony to tak na czuja montuje.
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.10.2012, 20:17
Wywiad z prof. Biniendą:

http://wpolityce.pl/wydarzenia/38782...il-w-powietrzu

Spotkanie z prof. Nowaczykiem:

http://wpolityce.pl/artykuly/38324-b...fy-smolenskiej
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.10.2012 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 20.10.2012, 02:16
yarow napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem nic o żadnej konferencji. Może dlatego, że nie oglądam TV.

[...]
Już wiem o co biega.
Konferencja Smoleńska
w Warszawie.

Cytat
"22 października w godzinach 9:00 – 19:00

http://www.konferencjasmolenska.pl/

oraz

http://smolenskcrash.com

Swoje doniesienia przedstawią kolejno naukowcy:
godz 9:20 - część I - „Zagadnienia ogólne i analiza wrakowiska” :
Chris Cieszewski, University of Georgia;
Piotr Witakowski, Akademia Górniczo Hutnicza;
Jacek F. Gieras, Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy;
Gregory Szuladziński, Analitycal Service Pty Ltd;
godz 11:20 - część II - „Badania fizyko-chemiczne, aspekty wytrzymałościowe”:
Wacław Berczyński, Former Politechnika Łódzka, Concordia Univ., Boeing;
Jan Błaszczyk, Wojskowa Akademia Techniczna;
Wojciech Fabianowski, Politechnika Warszawska;
Jan Obrębski, Politechnika Warszawska;
Chris Cieszewski, University of Georgia;
godz 13:50 – część III - „Zagadnienia związane z trajektorią lotu”
Kazimierz Nowaczyk, University of Maryland;
Marek Dąbrowski,
Michał Jaworski,
Andrzej Flaga, Politechnika Krakowska;
Jacek F. Gieras, Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy;
godz 16:10 – część IV - „Analiza zderzeń i modelowanie numeryczne”
Wiesław Binienda, The University of Akron;
Aleksander Olejnik, Stanisław Kachel, Adam Kozakiewicz, Wojskowa Akademia Techniczna;
Marek Czachor, Politechnika Gdańska;
Andrzej Morka, Tadeusz Niezgoda, Paweł Dziewulski, Sebastian Stanisławek, Wojskowa Akademia Techniczna;
godz 17:50 – 19:00 Dyskusja generalna"

---------

Za:

http://niepoprawni.pl/blog/5462/moze...kowej-smolensk

-----------------------------------------------------

Dla mnie tzw. motyw jest sprawą drugorzędną ponieważ zbrodnia istnieje zawsze realnie niezależnie od tego, czy znamy spsosób myslenia sprawcy czy nie znamy.

Jednak korzystajac z okazji przypomnę tylko jedną z hipotez dotyczących potencjalnych zysków osiągnietych przez zamachowców. Tekst z 2010 r.:

http://smolensk-2010.pl/2010-07-21-z...g-zamachu.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 20.10.2012 o godz. 03:16.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 20.10.2012, 03:29
Sorry, wrzucę do do kolejnego posta (pod sobą, ale nie chciałem aby treści się "stopiły" ze sobą):

... żeby mnie nie byo za dużi w jednym i nieczytelnym poscie,

Czy nadal śmiejemy się ze sztucznej mgły?

http://wpolityce.pl/wydarzenia/38593...sztucznej-mgly
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 20.10.2012, 07:36
Ciekawe czy ktokolwiek w tej sprawie może bronić Tuska, Kopacz i cała resztę. Naprawdę są jeszcze tacy? Skandal, szok, kompromitacja polskiego państwa od początku do końca.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.10.2012, 07:37
Dlaczego wrak samolotu po katastrofie był brudny a w hangarze jest czyściutki?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.10.2012, 08:05
Widzę, że zwolennicy teorii zamachu upierają się przy tym, że zamachowcami mieliby być Rosjanie, moim zdaniem jeśli doszło do zamachu to organizacją i realizacją zajęły się polskie służby specjalne w porozumieniu z rządem polskim a ruscy zajęli się tuszowaniem sprawy w zamian za np. zawyżony kontrakt na gaz. Dla mnie w tej sprawie jest zbyt wiele nieścisłości, błędów, zagadkowych śmierci, że aż nie chce mi się wierzyć, że to wszystko to przypadek. Tak czy siak słabość naszych władz jest porażająca: albo nie potrafią tuszować zamachu albo nie potrafią niczego wyegzekwować. Sąd wojenny i rozstrzelać dla najważniejszych postaci, reszta do pracy na katordze jak w carskiej Rosji.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 20.10.2012, 10:01
Sikorski "zniszczony" na twiterze przez internautę:

Cytat:
Radosław Sikorski przekazał za pomocą swojego profilu społecznościowego informację o tym, że pierwszy egzemplarz Boeinga 787 Dreamliner zbudowany dla LOT-u wzbił się w powietrze.

Spostrzegawczy internauta, który śledzi jego profil, zwrócił uwagę ministrowi spraw zagranicznych, odpowiadając mu w ten sposób:

"A wie Pan, że poszycie do silnika Dreamlinera projektował profesor Binienda? Ten, który zbudował też symulację pokazującą niemożliwość ścięcia skrzydła samolotu przez brzozę".
http://niezalezna.pl/uploads/foto/20...ttersikora.jpg
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.10.2012, 11:13
jhahahahahhahahaha

pzdr
głos rozsądku wkońcu

anty pis na 100% antykaczka na 100%
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.10.2012, 12:04
Ja nie wiem jak można być tak ograniczonym na argumenty..TVN chyba puszcza przekaz podprogowy bo ciężko uwierzyc, że istnieją ludzie tacy jak panowie powyżej
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów