|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A co w nim takiego śmiesznego?
Czołówka gra między sobą, co za tym idzie będą tracić punkty. My mamy w miarę łatwy terminarz (wyjazdy do Niecieczy i na Derby - reszta u siebie, łatwiejszego to już chyba nie będzie do końca sezonu biorąc pod uwagę 7 kolejek). O ile śmieszy Cię, że wygramy wszystko to cóż... równie dobrze czołówka wszystkiego też nie wygra (mam tu na myśli inne mecze niż między sobą). Jednak, żeby nie było, że uciekam od tematu - zobacz na wyniki u siebie jakie w tym sezonie notujemy. Poza czołówką remis tylko z Lechią (remis i porażka z drużynami z czołówki). Co do meczów z Górnikiem i Zagłębiem, to Górnik wcale taki rewelacyjny na wyjazdach nie jest, wygrał tylko dwa razy w Niecieczy, zresztą w tej kolejce to wcale jakoś to pewne zwycięstwo nie było, trochę sędzia pomógł. To samo Zagłębie, jednak oni mieli trochę mocniejszych rywali. Co do ,,wyjazdów" to w Niecieczy też szansa na uzyskanie kompletu punktów, przecież oni są bardzo słabi. Na temat Derbów się nie wypowiadam bo dla mnie to mecz w którym nigdy (niezależnie w jakiej sytuacji byliśmy) nie brałem pod uwagę innej możliwości niż zwycięstwo. Poza tym im więcej meczów tym myślę nasza gra będzie wyglądała lepiej. Dla mnie skład jest w miarę mocny jak na możliwości ekstraklasy, kwestia odpowiedniego zgrania i przyzwyczajenia nowych zawodników do naszej ligi.
Ostatnio edytowane przez R33 : 29.10.2017 o godz. 18:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wszystko ponizej 15 punktow trzeba bedzie rozpatrywac jako wielka porazke.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jak w kolejnych meczach tez bedziemy grac 30 minut w pilke (co robic potrafimy) a reszte meczu symulowac gre w pilke, grac na czas to zamiast 15 pkt moze bedzie 5.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja pokusiłbym się o stwierdzenie poniżej 13,z resztą zdania się zgadza.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
co ciekawe w lidze plus extra dość dokładnie rozłożono ten mecz na czynniki pierwsze, i nikt tam nie wyśmiewał naszego trenera , ot mecz jak mecz, świetny poczatek Wisły , dobre schematy , a później dominacja silniejszego kadrowo zespołu zakończona wyrównaniem, mecz jak mecz i nie zrobiono z tego reportażu pod tytułem "największa dominacja w historii ekstraklasy spowodowana niekomptenecją jednego z trnerów" jak pewnie oczekiwałoby większość forun...
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Arkadiuszu.
Nie chce byc dla kogokolwiek nieprzyjemny, ale jaka liga tacy eksperci. Albo jacy eksperci taka liga. Jak kto woli. A gdzie jest nasza liga to wystarczy spojrzec na europejskie puchary. Dziekuje za uwage. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Liga+ była nazywana lEgia+. Więc jest to medium, które w stosunku do Wisły nie ma powodu by stosować taryfy ulgowej. Podobnie jest z Weszło. Wygląda, że głównym krytykiem Wisły jest wislakrakow.com czy inny wislaportal.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jak bedziemy znowu bic sie o mistrza z Legia, to nie bedzie taryfy ulgowej. Poki co maja na nas wywalone jaja bo jestesmy od kilku lat ligowym sredniakiem i nic sie nie zmienilo.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Rozumiem, że poziom naszej gry w ostatnim meczu był bardzo słaby, ale takich mamy grajków. Jedyne o co można mieć pretensje co do niektórych to o zaangażowanie.
Mamy takiego trenera i takich piłkarzy na jakich pozwala nam nasz budżet, więc czas, potrzebny dla trenera to nie jest raczej na zgranie drużyny, tylko na przetrwanie bez gwałtownych (czyt. kosztownych) ruchów. Moim zdaniem bez sensu było by teraz zwalniać trenera i robić kolejną przebudowę składu bo po 1, nas na to nie stać, a po 2, to przecież regularnie punktujemy i trzymamy się w górnej połowie tabeli. Obecnie celem jest wyjście na organizacyjną i finansową prostą, a wtedy łatwiej będzie o pieniądze i na lepszego trenera i lepszych grajków. (Do hejterów: Zdaję sobie sprawę, że wynik sportowy i gra ma duże znaczenie dla finansów, ale ciężko jest mieć wszystko.) A co do stylu gry, to też trzeba brać pod uwagę, że po każdym meczu zmieniają się grajki na treningach... jedni wracają po urazach, inni dołączają do kontuzjowanych... taka karuzela jakby cały czas trwało okno transferowe - jak tutaj wypracować poważniejszy styl? Zapewne da się to zrobić, ale czy z takim trenerem i piłkarzami (a jak już pisałem: na lepszych nas obecnie nie stać)? Zastanówcie się co poniektórzy nad Waszymi oczekiwaniami. A tak na sucho to ze stadionu głównego kandydata na mistrza (w mojej opinii) wywieźć 1:1 do jest jakiś tam sukces. Jak zdobędziemy do końca roku jeszcze kilkanaście punktów (w tym 3 w derbach) to będzie realna szansa na top 8 i powalczenie o widza (pieniądze z biletów) i o spokojne przetrwanie sezonu. A dla panikarzy: Nie ma podziału punktów, więc jeżeli zdobędziemy te 38pkt i nie załapiemy się do top8 to spadek raczej nie powinien nam grozić. Pozdrawiam i byle do soboty... ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|