The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2017, 15:07
Ja rozumiem, że Kiko chciał bronić wyniku. Pewnie dlatego zszedł Carlitos, który po prostu nie wracał do obrony. Jedna ten tragiczny obraz na boisku wynikał z tragicznej postawy graczy ofensywnych, których nazwiska już tutaj padły w niejednym poście. Ta ilość strat którą generowali przy próbie jakiegokolwiek ataku to był skandal. To wynikało z tego, że nie potrafili dokładnie podać i utrzymać się przy piłce. Gra z tymi ludźmi to nawet nie zaciągnięty ręczny, tylko jakbyśmy kotwicę zarzucili na naszej połowie. Skawinka potrafiła lepiej wyjść z atakiem pomimo sporej różnicy klas.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.10.2017, 15:08
Skoro szybko wznawial gre to znaczy ze mu tak trener kazał czyz nie?

Fellaini dla ubogich i tak jest lepszy niz Manuela. Ten to jak Cifci w Pogoni chyba
My wczoraj nie moglismy utrzymac pilki. Jedyny ktory potrafil to zrobic to Basza, ale doskakiwalo do niego 3 typow.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.10.2017, 15:21
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd te maksymalne wku...wienia. Powinniście raczej się cieszyć, że z Cywką. Ze Manuelem, Perezem, Haliloviciem czy Jesusem w składzie udało się zremisować ten mecz. Według mnie to nie lada wyczyn .
To akuat jest prawda. Mowilem, juz wczesniej ze mecz zaczynalismy w 9 (bo Cywka i Pudel) a konczylismy w 4 (Buchal!, Glowa, Sadlok i Arenic) Reszta dramat. Wiec rzeczywiscie jest to wyczyn.
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.10.2017, 16:42
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie to samo wczoraj rzuciło mi się w oczy. Buchalik poza naprawdę dobrym występem popełniał jeden błąd. Nie grał na czas. Praktycznie w ogóle. Wyrzucał piłkę jakby to Wisła atakowała.
Zresztą pozostała część zespołu wcale nie lepiej. Przede wszystkim nasi iberyjczycy tragicznie grali pod faul. Tzn jak już udawali to tak słabo, że było widać udawanie. Imaz sam kilkukrotnie zamiast dać się sfaulować to tracił piłkę.

Z tego meczu dwie refleksje. Halilović to powinien spędzić trochę czasu, ale w Garbarnii. Jest przetragiczny kondycyjnie, defensywnie i taktycznie. Perez powinien odlecieć do Alicante. Już wczoraj.
Prawdopodobnie Buchal czytał forum po meczu z Legią, za który oberwało mu sie, że za wolno wybija piłki
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.10.2017, 16:46
296 - Michał Buchalik
292 - Carlos López
265 - Zoran Arsenić
256 - Tomasz Cywka
249 - Vullnet Basha
243 - Denys Bałaniuk
241 - Maciej Sadlok
233 - Kamil Wojtkowski
231 - Arkadiusz Głowacki
219 - Rafał Boguski
217 - Víctor Pérez
214 - Jesús Imaz
210 - Zé Manuel
199 - Tibor Halilović

Cywka lepszy niz Basha ? Denys od Sadloka ? Co to ma byc?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.10.2017, 17:00
Przynajmniej ostatnia czwórka się zgadza.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.10.2017, 17:07
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie no bez jaj, jak coś umknąć? To tak jakbyś napisł, że we Wrocławiu było 0:0 a potem, sory mogły mi umknąć dwie bramki.
Ano tak, że do meczu zawsze coś robię, bo mam mało czasu. Zupełnie nie rozumiem tego zachowania. Jeżeli chcesz rozmawiać o Cywce, porozmawiajmy - tylko, że ja przyznałem, że nie będę go z ww. powodów bronił zanim cokolwiek napisałeś.

Aha - i pisząc najpierw o optymalnym zestawieniu obrony, koncentrowałem się na tym, że Arsenic wypada na środku lepiej niż Gonzalez.
Ostatnio edytowane przez czaro : 28.10.2017 o godz. 17:12.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.10.2017, 17:22
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
296 - Michał Buchalik
292 - Carlos López
265 - Zoran Arsenić
256 - Tomasz Cywka
249 - Vullnet Basha
243 - Denys Bałaniuk
241 - Maciej Sadlok
233 - Kamil Wojtkowski
231 - Arkadiusz Głowacki
219 - Rafał Boguski
217 - Víctor Pérez
214 - Jesús Imaz
210 - Zé Manuel
199 - Tibor Halilović

Cywka lepszy niz Basha ? Denys od Sadloka ? Co to ma byc?
Instat jest ślepy. Nie bierze pod uwagę sytuacji, w których zagubiony Cywka był biernym widzem wydarzeń boiskowych lub blokował dośrodkowania w stylu Brzyskiego (3 metry od przeciwnika). Jako że większość ataków szła jego stroną, coś tam sobie nastukał w statystykach.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.10.2017, 19:20
Ze Manuel i ten kudłaty ciamajda Perez musza miec na bank wpisane minuty na podstawie ktorych bedzie kasa.I w zasadzie tyle.

Ci ludzie watpie czy dali by radę w KS Chełmku a co dopiero tutaj.Slabo sie robi jak sie widze ze tacy grają .Po 3 ligach za 5 zł mozna by znalesc wartoscowych zawodników ale, kazdy Liczka ma swojego piczke Vidliczkę.niestety.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 28.10.2017 o godz. 19:23.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 28.10.2017, 20:44
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ze Manuel i ten kudłaty ciamajda Perez musza miec na bank wpisane minuty na podstawie ktorych bedzie kasa.I w zasadzie tyle.

Ci ludzie watpie czy dali by radę w KS Chełmku a co dopiero tutaj.Slabo sie robi jak sie widze ze tacy grają .Po 3 ligach za 5 zł mozna by znalesc wartoscowych zawodników ale, kazdy Liczka ma swojego piczke Vidliczkę.niestety.
Wojtas, sądzisz, że Kiko wpuszcza takiego Pereza po to, żeby chłopak więcej zarobił? Poważny zarzut. Dobrze, że jesteś poważnym człowiekiem, bo można by pomyśleć, że to jakiś gówniarz napisał.

Znajdź w 3 lidze ze dwóch lepszych, podsuń ich Wiśle, a jak Wisła nie będzie chciała (na układy nie ma rady), to choćby Termalice. Łatwo zarobisz przyzwoitą kasę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.10.2017, 20:50
@Wojtas

Ktoś pisał o tym, że Ze Manuel ma jakieś minuty wpisane w kontrakt i tylko na tej podstawie nam go Porto wypożyczyło za pół darmo - ile w tym prawdy, nie wiem. Ale jedno co jest pewne - trzeba skrócić jego wypożyczenie w zimie i mam nadzieję, że Junco nie jest na tą kwestię ślepy.

Bardzo mnie wczoraj rozczarowały zmiany Halilovicia i Balaniuka. Gdyby nie zachowanie Tibora przy bramce, może i przymknąłbym oko na słaby występ, ale to było gwóździem do trumny.... wypożyczyć go w zimie, niech się gdzieś indziej z nim męczą...
Balaniuk był sam z przodu i za bardzo nie miał co zrobić. Tzn był koło niego Ze, ale tak jakby go nie było.

Ogólnie byliśmy tak potwornie cofnięci w 2 połowie, różnice między formacjami były tak duże, że nie było szans, aby nasza ofensywa choć na chwilę przejęła inicjatywę. Nie wiem kto tu bardziej zawalił, czy Buchalik przy wyprowadzaniu piłki, czy formacja obronna (Głowacki?) ale to po prostu nie mogło się udać. A to że straciliśmy bramkę dopiero w 94 minucie nie powinno mieć znaczenia.

Panie Ramirez tak po prostu grać nie można! To droga do nikąd i taka gra to po prostu wstyd...
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.10.2017, 21:13
Po tym meczu chyba już nie ma wątpliwości, że Perez, Imaz i Ze Manuel nie pasują do tej ligii. Oni są po prostu za słabi. Bramka stracona po części przez Imaza i Pereza. Imaz beznadziejnym zagraniem dał Amice rzut rożny, a Perez zaliczył asytse Ze Manuel nawet piłki nie umie prowadzić. Ja się nie dziwie, że Porto go wypożyczyło!!!! W Porto on chyba siedział na trybunach w rezerwach!!! Cywka mega cienki!!! Może by tak na następny mecz wprowadzić Pietrzaka na lewą obronę, a Sadloka przesunąć na skrzydło? Skoro ma takie inklinacje ofensywne ( żart) Czemu Ramirez nie zostawił sobie jednej zmiany taktycznej na 94 minutę? Czy Pani Prezes, Junco i Dukat nie widzą jaki poziom prezentują Ze Manuel, Imaz i Perez
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 28.10.2017, 21:59
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Po tym meczu chyba już nie ma wątpliwości, że Perez, Imaz i Ze Manuel nie pasują do tej ligii. Oni są po prostu za słabi. Bramka stracona po części przez Imaza i Pereza. Imaz beznadziejnym zagraniem dał Amice rzut rożny, a Perez zaliczył asytse Ze Manuel nawet piłki nie umie prowadzić. Ja się nie dziwie, że Porto go wypożyczyło!!!! W Porto on chyba siedział na trybunach w rezerwach!!! Cywka mega cienki!!! Może by tak na następny mecz wprowadzić Pietrzaka na lewą obronę, a Sadloka przesunąć na skrzydło? Skoro ma takie inklinacje ofensywne ( żart) Czemu Ramirez nie zostawił sobie jednej zmiany taktycznej na 94 minutę? Czy Pani Prezes, Junco i Dukat nie widzą jaki poziom prezentują Ze Manuel, Imaz i Perez
To prawdopodobna wersja, ale niekoniecznie prawdziwa. Być może potrzebują czasu. Oczywiście nie wiem, jak jest naprawdę, ale... Nie robiłbym akurat z nich kozłów ofiarnych, bo podobnie słabo jest ze wszystkimi ofensywnymi zawodnikami (poza Carlitosem), których sprowadziliśmy latem. Warto również zauważyć, że Imaz zrobił kroczek w dobrym kierunku, może jeszcze nie satysfakcjonujący, ale jednak.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 28.10.2017, 22:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@Wojtas
Panie Ramirez tak po prostu grać nie można! To droga do nikąd i taka gra to po prostu wstyd...
Głowa po meczu: "Nie ma się co czarować, że celowo się broniliśmy - zostaliśmy zdominowani".

Przekaz jest chyba wystarczająco jasny, nakryli nas czapką. Założenia taktyczne, jakiekolwiek były, poszły się je...ć.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.10.2017, 23:11
Przekaz jasny tylko mija sie z prawda jak to zwykle bywa w pomeczowych wywiadach/konferencjach.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 28.10.2017, 23:33
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Przekaz jasny tylko mija sie z prawda jak to zwykle bywa w pomeczowych wywiadach/konferencjach.
Oczywiście. Jakże mogłem zapomnieć.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2017, 04:01
No tak, kazdy pilkarz i trener w trakcie wywiadow podpieci sa do wariografu. Ciezko mi uwierzyć w to, ze to co mowia w wywiadach jest jeszcze dla kogos jakimkolwiek wyznacznikiem. Glowacki swoje a Ramirez na konferencji calkiem co innego mowil. Komu bardziej wierzyc? Jak zyc?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.10.2017, 10:25
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Za Moskala nigdy takiego fatalnego występu nie było i to mimo garstki zawodników.

Za Ramireza jest kolejny i to mimo niezliczonej liczby zawodników.

W ostatnim czasie - Wisła za Wdowczyka i za Wolskiego grała nieporównywalnie lepiej.

Jaki jest finał na forum?

Moskal był osądzany od najgorszych, a nad Kiko jest ogromny parasol ochronny - takiego nie miał nikt wcześniej - nawet Maaskant, a biorąc pod uwagę jak kiedyś łatwo zwolniono Kasperczaka, to wg tej zasady Kiko już powinien zostać wywalony kilkanaście razy.

to że mam wrażenie że oglądam inny mecz niż gros forumowiczów to norma...

ale teraz zwariowałem, przecież Ty człowieku chyba czytasz inne forum

przecież na palcach jednej ręki można policzyć roztropnych kibiców którzy jeszcze nie zwalniają trenera..
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.10.2017, 10:42
Daleki jestem od zachwycania sie grą Wisły w tym meczu, ale mam przeczucie, że gdybyśmy dostali dwa szybkie gongi i potem próbowali zmniejszyć straty, co skończyłoby się np. 2-1 dla kuchennych (coś jak w maju), to narzekania byłoby mniej,
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.10.2017, 10:56
mylisz sie, dla narzekaczy zawsze znajdzie się powód

gdy już nie do końca jest o co się przyczepić , jak nie o wynik , to o styl , jak nie o styl gry drużyny to uwaga : styl wypowiedzi Kiko na konferencjach pomeczowych...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 29.10.2017, 11:15
Wiesz czego ja chcę? Wiedzieć dlaczego na boisku pojawiają się parodyści pokroju ZeManueala (jeśli to wynika z kontraktu to współczuję) i czemu tak ch...o wyglądają stałe fragmenty gry od roku. Wytłumaczysz mi to cwaniaczku?
Ostatnio edytowane przez Barti : 29.10.2017 o godz. 11:18.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.10.2017, 11:24
Taka mi się nasunęła refleksja po widzianych w tym temacie płaczach, że niby jakim prawem w piątek była taka duża różnica między nami a Lechem.

Specjalnie dla nich poniższe zestawienie:
Cytat:
Lech: Matúš Putnocký - Robert Gumny, Lasse Nielsen, Emir Dilaver, Wołodymyr Kostewycz - Maciej Makuszewski (58), Łukasz Trałka (218), Maciej Gajos (94), Radosław Majewski (61), Darko Jevtić (121) - Christian Gytkjaer.

Wisła: Michał Buchalik - Tomasz Cywka, Arkadiusz Głowacki, Zoran Arsenić, Maciej Sadlok - Rafał Boguski (286), Víctor Pérez (6), Vullnet Basha (7), Kamil Wojtkowski (10), Jesús Imaz (7) - Carlitos.
Proponuję przyjrzeć się temu co zostało pogrubione, przeanalizować nazwiska, zwrócić uwagę na liczby w nawiasach (liczba spotkań w danym klubie). Jeśli ktoś uważa, że jakiś inny trener, nawet niekoniecznie w naszym zasięgu finansowym, byłby w stanie, przy naszej aktualnej kadrze, zredukować znacząco tą różnicę, to nie mam pytań. A raczej mam, jedno. David Copperfield nadawałby się, czy polecacie jakiegoś innego magika?

P.S. nasze szczęście polegało głównie na tym, że w ataku mają kogo mają + dniu konia Buchalika ...
Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 29.10.2017 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 29.10.2017, 12:28
Barti napisał(a):Wyświetl post
Wiesz czego ja chcę? Wiedzieć dlaczego na boisku pojawiają się parodyści pokroju ZeManueala (jeśli to wynika z kontraktu to współczuję) i czemu tak ch...o wyglądają stałe fragmenty gry od roku. Wytłumaczysz mi to cwaniaczku?
Problem polega na tym, że ty już wiesz i żadne wytłumaczenie poza twoją wersja nie jest ci potrzebne.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 29.10.2017, 12:49
W sumie jak teraz spojrzałem na terminarz to wygląda to bardzo optymistycznie, bo praktycznie do końca roku ktoś z czołówki praktycznie gra między sobą w każdej kolejce.

(na czerwono mecze czołówki między sobą, na niebiesko mecze nasze z czołówką)

Wygrywając wszystko mamy ogromne szanse na lidera do końca roku. Wszystko w naszych rękach!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2017, 12:52
Ja bym rzekl nawet wiecej. Wygrywajac wszystko do konca sezonu bedziemy mistrzem i nie bedziemy sie musieli ogladac na inne druzyny!!!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 29.10.2017, 12:57
Jasne. Ale do końca sezonu nie będziemy mieli takiego w miarę łatwego terminarza (czołówkę teraz mamy u siebie) jak do końca roku.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 29.10.2017, 13:06
No tak, kazdy pilkarz i trener w trakcie wywiadow podpieci sa do wariografu. Ciezko mi uwierzyć w to, ze to co mowia w wywiadach jest jeszcze dla kogos jakimkolwiek wyznacznikiem. Glowacki swoje a Ramirez na konferencji calkiem co innego mowil. Komu bardziej wierzyc? Jak zyc?
To nie jest wyznacznikiem, ale idealnie pasuje do tego co widzieliśmy na boisku. Poza tym Arek nie ma tendencji do naginania rzeczywistości i jeśli już w jakiejś sprawie nie chce zabierać głosu, to milczy.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2017, 13:06
Niby tak ale wiesz jak to jest z tymi terminarzami. Moze sie okazac wcale nie taki latwy (a juz na 100 procent jestem tego pewien, ze takie beda tlumaczenia w razie jakichs niepowodzen)
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 29.10.2017, 13:10
Niby tak ale wiesz jak to jest z tymi terminarzami. Moze sie okazac wcale nie taki latwy (a juz na 100 procent jestem tego pewien, ze takie beda tlumaczenia w razie jakichs niepowodzen)
Ten terminarz nie jest wcale dużo łatwiejszy. Na pewno żadna z tych drużyn nie zgniecie nas jak Lech, ale nie jest powiedziane, że nie zdarzą się mecze, w których mimo przewagi nie będziemy w stanie oddać strzału na bramkę, a przeciwnikowi wyjdzie jedna kontra lub stały fragment. Ile razy to już przerabialiśmy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.10.2017, 15:58
Teraz każdy punkt jest na wagę złota przypominam,że nie ma podziału
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów