|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ja rozumiem, że Kiko chciał bronić wyniku. Pewnie dlatego zszedł Carlitos, który po prostu nie wracał do obrony. Jedna ten tragiczny obraz na boisku wynikał z tragicznej postawy graczy ofensywnych, których nazwiska już tutaj padły w niejednym poście. Ta ilość strat którą generowali przy próbie jakiegokolwiek ataku to był skandal. To wynikało z tego, że nie potrafili dokładnie podać i utrzymać się przy piłce. Gra z tymi ludźmi to nawet nie zaciągnięty ręczny, tylko jakbyśmy kotwicę zarzucili na naszej połowie. Skawinka potrafiła lepiej wyjść z atakiem pomimo sporej różnicy klas.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Skoro szybko wznawial gre to znaczy ze mu tak trener kazał czyz nie?
Fellaini dla ubogich i tak jest lepszy niz Manuela. Ten to jak Cifci w Pogoni chyba My wczoraj nie moglismy utrzymac pilki. Jedyny ktory potrafil to zrobic to Basza, ale doskakiwalo do niego 3 typow. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
To akuat jest prawda. Mowilem, juz wczesniej ze mecz zaczynalismy w 9 (bo Cywka i Pudel) a konczylismy w 4 (Buchal!, Glowa, Sadlok i Arenic) Reszta dramat. Wiec rzeczywiscie jest to wyczyn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
296 - Michał Buchalik
292 - Carlos López 265 - Zoran Arsenić 256 - Tomasz Cywka 249 - Vullnet Basha 243 - Denys Bałaniuk 241 - Maciej Sadlok 233 - Kamil Wojtkowski 231 - Arkadiusz Głowacki 219 - Rafał Boguski 217 - Víctor Pérez 214 - Jesús Imaz 210 - Zé Manuel 199 - Tibor Halilović Cywka lepszy niz Basha ? Denys od Sadloka ? Co to ma byc? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Przynajmniej ostatnia czwórka się zgadza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Aha - i pisząc najpierw o optymalnym zestawieniu obrony, koncentrowałem się na tym, że Arsenic wypada na środku lepiej niż Gonzalez.
Ostatnio edytowane przez czaro : 28.10.2017 o godz. 17:12.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ze Manuel i ten kudłaty ciamajda Perez musza miec na bank wpisane minuty na podstawie ktorych bedzie kasa.I w zasadzie tyle.
Ci ludzie watpie czy dali by radę w KS Chełmku a co dopiero tutaj.Slabo sie robi jak sie widze ze tacy grają .Po 3 ligach za 5 zł mozna by znalesc wartoscowych zawodników ale, kazdy Liczka ma swojego piczke Vidliczkę.niestety.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 28.10.2017 o godz. 19:23.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Znajdź w 3 lidze ze dwóch lepszych, podsuń ich Wiśle, a jak Wisła nie będzie chciała (na układy nie ma rady), to choćby Termalice. Łatwo zarobisz przyzwoitą kasę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@Wojtas
Ktoś pisał o tym, że Ze Manuel ma jakieś minuty wpisane w kontrakt i tylko na tej podstawie nam go Porto wypożyczyło za pół darmo - ile w tym prawdy, nie wiem. Ale jedno co jest pewne - trzeba skrócić jego wypożyczenie w zimie i mam nadzieję, że Junco nie jest na tą kwestię ślepy. Bardzo mnie wczoraj rozczarowały zmiany Halilovicia i Balaniuka. Gdyby nie zachowanie Tibora przy bramce, może i przymknąłbym oko na słaby występ, ale to było gwóździem do trumny.... wypożyczyć go w zimie, niech się gdzieś indziej z nim męczą... Balaniuk był sam z przodu i za bardzo nie miał co zrobić. Tzn był koło niego Ze, ale tak jakby go nie było. Ogólnie byliśmy tak potwornie cofnięci w 2 połowie, różnice między formacjami były tak duże, że nie było szans, aby nasza ofensywa choć na chwilę przejęła inicjatywę. Nie wiem kto tu bardziej zawalił, czy Buchalik przy wyprowadzaniu piłki, czy formacja obronna (Głowacki?) ale to po prostu nie mogło się udać. A to że straciliśmy bramkę dopiero w 94 minucie nie powinno mieć znaczenia. Panie Ramirez tak po prostu grać nie można! To droga do nikąd i taka gra to po prostu wstyd... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Po tym meczu chyba już nie ma wątpliwości, że Perez, Imaz i Ze Manuel nie pasują do tej ligii. Oni są po prostu za słabi. Bramka stracona po części przez Imaza i Pereza. Imaz beznadziejnym zagraniem dał Amice rzut rożny, a Perez zaliczył asytse
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Przekaz jest chyba wystarczająco jasny, nakryli nas czapką. Założenia taktyczne, jakiekolwiek były, poszły się je...ć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przekaz jasny tylko mija sie z prawda jak to zwykle bywa w pomeczowych wywiadach/konferencjach.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No tak, kazdy pilkarz i trener w trakcie wywiadow podpieci sa do wariografu. Ciezko mi uwierzyć w to, ze to co mowia w wywiadach jest jeszcze dla kogos jakimkolwiek wyznacznikiem. Glowacki swoje a Ramirez na konferencji calkiem co innego mowil. Komu bardziej wierzyc? Jak zyc
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
to że mam wrażenie że oglądam inny mecz niż gros forumowiczów to norma... ale teraz zwariowałem, przecież Ty człowieku chyba czytasz inne forum przecież na palcach jednej ręki można policzyć roztropnych kibiców którzy jeszcze nie zwalniają trenera.. ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Daleki jestem od zachwycania sie grą Wisły w tym meczu, ale mam przeczucie, że gdybyśmy dostali dwa szybkie gongi i potem próbowali zmniejszyć straty, co skończyłoby się np. 2-1 dla kuchennych (coś jak w maju), to narzekania byłoby mniej,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
mylisz sie, dla narzekaczy zawsze znajdzie się powód
gdy już nie do końca jest o co się przyczepić , jak nie o wynik , to o styl , jak nie o styl gry drużyny to uwaga : styl wypowiedzi Kiko na konferencjach pomeczowych... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wiesz czego ja chcę? Wiedzieć dlaczego na boisku pojawiają się parodyści pokroju ZeManueala (jeśli to wynika z kontraktu to współczuję) i czemu tak ch...o wyglądają stałe fragmenty gry od roku. Wytłumaczysz mi to cwaniaczku?
Ostatnio edytowane przez Barti : 29.10.2017 o godz. 11:18.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Taka mi się nasunęła refleksja po widzianych w tym temacie płaczach, że niby jakim prawem w piątek była taka duża różnica między nami a Lechem.
Specjalnie dla nich poniższe zestawienie: Cytat:
P.S. nasze szczęście polegało głównie na tym, że w ataku mają kogo mają + dniu konia Buchalika ... Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 29.10.2017 o godz. 11:30.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Problem polega na tym, że ty już wiesz i żadne wytłumaczenie poza twoją wersja nie jest ci potrzebne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
W sumie jak teraz spojrzałem na terminarz to wygląda to bardzo optymistycznie, bo praktycznie do końca roku ktoś z czołówki praktycznie gra między sobą w każdej kolejce.
![]() (na czerwono mecze czołówki między sobą, na niebiesko mecze nasze z czołówką) Wygrywając wszystko mamy ogromne szanse na lidera do końca roku. Wszystko w naszych rękach! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja bym rzekl nawet wiecej. Wygrywajac wszystko do konca sezonu bedziemy mistrzem i nie bedziemy sie musieli ogladac na inne druzyny!!!
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jasne.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niby tak ale wiesz jak to jest z tymi terminarzami. Moze sie okazac wcale nie taki latwy (a juz na 100 procent jestem tego pewien, ze takie beda tlumaczenia w razie jakichs niepowodzen)
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ten terminarz nie jest wcale dużo łatwiejszy. Na pewno żadna z tych drużyn nie zgniecie nas jak Lech, ale nie jest powiedziane, że nie zdarzą się mecze, w których mimo przewagi nie będziemy w stanie oddać strzału na bramkę, a przeciwnikowi wyjdzie jedna kontra lub stały fragment. Ile razy to już przerabialiśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Teraz każdy punkt jest na wagę złota przypominam,że nie ma podziału
![]()
Piggy oddaj hajs