|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dlatego tez nie krzycze "Skorza won". Ale nie mozna rowniez patrzec bezkrytycznie. I jesli ktos w 3 meczach popelnia takie same bledy i w kazdym z nich druzyna gra bardzo slabo, a takze nie zachwyce w calej rundzie, bo moim zdaniem ten sklad stac na duzo lepsza gre w OE, to nie mozna ot tak przejsc nad tym do porzadku dziennego. Z ocena Skorzy trzeba wstrzymac sie do pucharow, uwzgleniajac klase druzyn, z ktorymi przyjdzie mu sie mierzyc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O mój Boże, przeczytałem kilkanaście ostatnich postów i zwątpiłem.
Czy tutaj większość naprawdę myśli, że jakiś śmieszny kopacz, Iwański mu czy Lewandowski czy jak go tam zwą, da nam awans do Ligi Mistrzów czy też Puchar UEFA? No bez jaj Panowie. EURO pokazało, że polska piłka jest głęboko w dupie. I nie zanosi się, żeby miała się z tej dupy wydostać. Jak dla mnie priorytetową sprawą jest budowa stadionu i bazy treningowej. To jest podstawa funkcjonowania klubu, i rzekłbym zabezpieczenie na najbliższe lata. A nie jakieś śmieszne piłkarzyki co to raz czy dwa kopnęli piłkę i wydaje im się, że gwiazdy są. Także luzik i spokój Panowie. Tylko to nas może uratować. A Liga Mistrzów zapytacie? Więc tu nam potrzeba kosmicznej kupy szczęścia w losowaniu, a nie wzmocnień typu Iwański czy Garguła. ![]() ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzollo moze wykasuj laskawie te zlotouste slowa jakiegos Ivana, bo nie przystoja na forum Wisly Krakow. Nie bedzie jakas szmata obrazac naszego klubu i mam w ch(cenz.) czyim jest bratem.
Przypominam, ze Bednarz swiadomie o niego nie walczyl. Slusznie stwierdzil, ze nie ma zamiaru przeplacac. No bo niby dlaczego placic duze pieniadze za kogos kto wyroznia sie jedynie w tej marnej OE ? Cytat:
Ostatnio edytowane przez nesta : 19.06.2008 o godz. 00:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie wiem czemu większość z Was tak płacze za Ivanem
Wiec nie wiem czemu te lamenty nad Iwańskim że jest w Legii |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Za 650 tysięcy Euro, to na miejscu Cupiała wolałbym sobie porządny wóz kupić, a nie Iwańskiego. Pożytku tyle samo, a na wóz to przynajmniej można dupy wyrywać
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja to się zastanawiam czym wy się podniecacie. Póki co to Lech i Legia ściągnęły paru jakiś tam grajków i nic poza tym. Ochłońmy i odpowiedzmy sobie na kluczowe pytanie czy Lech i Legia ostatnio zakupiły/zatrudniły zawodników, o których taki klub jak WISŁA KRAKÓW powinien zabiegać biorąc pod uwagę nasze priorytety i których powinniśmy się obawiać.
Sądzę,że raczej nie. I nie ma sensu się ścigać o jakiś podrzędnych zawodników z OE. Dzisiaj wielki lament ,że Iwański w Legii za 650 tys euro , a Jacek na urlopie. Dla nas to raczej powinna być dobra wiadomość. Po pierwsze Legia przepłaciła , po drugie kupując Iwańskiego daje czytelny sygnał ,że jest zdeterminowana sprzedać Rodżera czyli w ostatecznym rozrachunku i tak się osłabiła przed sezonem. Ja czekam spokojnie na to co zrobi Bednarz. Trzeba zaufać temu człowiekowi bo innego wyjścia nie mamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie podoba mi sie wykpiwanie transferow Legii i Lecha, bo powiedzmy sobie szczerze, ze Iwanski to pilkarz, ktory moglby pomoc Wisle, a Lewandowski to jeden z ciekawiej zapowiadajacych sie mlodych zawodnikow. Z drugiej strony kilka osob zachowuje sie jakby do kupienia na calym swiecie bylo tylko kilku pilkarzy i wszystkich rozdzielili pomiedzy siebie Legia i Lech.
Ciagle nic nie wiemy i do ostatniego dnia okienka transferowego sytuacja moze zmieniac sie jak w kalejdoskopie, moze sie okazac, ze Wisla bedzie slabsza kadrowo niz w minionym sezonie, a moze sie okazac, ze zespol zostanie solidnie wzmocniony dwoma, trzema zawodnikami, ktorzy juz dzis beda mogli widocznie podniesc poziom zespolu. Jesli pol tortu finansowego Wisla musialaby odkroic na Iwanskiego i Lewandowskiego, to o ile tego drugiego troche szkoda, tego pierwszego bardzo cenie, ale zabieral by miejsce Jirsakowi. Przed miniona runda moglismy miec pewne watpliwosci co do ofensywnej sily srodka pola to po tej rundzie widac, ze Jirsak im czesciej dostawal szanse tym zaczynal grac co raz lepiej, nie wiem czy moje oczekiwania wobec niego sa uzasadnione, ale jest to chyba jeden z tych zawodnikow, ktory pelna krase swoich umiejetnosci dopiero moze zaprezentowac. Mimo, ze Zienczuk zaprezentowal doskonala forme podczas tego sezonu to nie da sie ukryc, ze brakuje mu dynamizmu i szybkosci, szkoda bo jest to jeden z najlepiej dosrodkowujacych pilkarzy w naszej lidze. Wspomina sie tu Lobodzinskiego, ale jesli siegnac pamiecia do wczesniejszych sezonow, to nigdy nie byl tak wolny, cos sie z nim dzialo niedobrego, bo bywal w znacznie lepszej formie, a wiadomo, ze kiedy brak szybkosci to i zwody na nic... jednak jest to pilkarz mogacy zrobic dwie, trzy akcje w meczu, ktore moga przyniesc sukces. Jesli dobrze pamietam... od czasu przyjscia Bednarza, tylko o Lobodzinskim dowiedzielismy sie, pare dni przed podpisaniem kontraktu, kiedy juz wlasciwie wszystko bylo zaklepane. Jirsak, Niedzielan, Matusiak o wszystkich powstawaly seriale w roznych gazetach, nie jestem pewien czy Bednarz to ktos, kto lubi zalatwiac wszystko po cichu , ale zobaczymy... |
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Oczywiście, jeśli ma się już po 50-tce i wie się dobrze, że ludzie się wtedy nie zmieniają to trudno będzie z kimś takim polemizować ![]() Ja tam w wypowiedziach Cupiała widzę jednak zmianę i zwyczajne wyciągnięcie wniosków do czego ludzie "po 50-tce" zdają się być zdolni, (nie wiem, nie mam tyle )A pompowanie balonika na LM to raczej obecnie jedynie specjalność kibiców. Zarząd mówi wyraźnie, a Cupiał w w wywiadzie potwierdza, że nie jest to nasz cel nr 1. I dobrze. A by nie zboczyć całkiem z tematu. Transfery Legii są ewidentnie jej wzmocnieniami na papierze, (o ile oczywiście zaskoczą - z tym różnie bywa) i w tym kontekście może niepokoić np. Iwański. Ale na pewno nie w kontekście tego, że koniecznie przydałby się Wiśle. A już na pewno nie za te pieniądze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja najbardziej lubię komentarze że Bednarz pojechał na urlop i to że nie mamy transferów jest tym spowodowane, a skąd to wiedzą z wp.pl i innych "rzetelnych" serwisów internetowych.
Odzywają się ludzie obeznani w tej dziedzinie,na co dzień przebywający na R22, znający wszystkie tajemnice klubu i z panem JB, są na ty. Mają pewne info że wszystko spieprzył Bednarz bo pojechał na wakacje i tego się trzymają. Nie daj Boże żeby Bednarz wykonał jakiekolwiek dobre transfery, wtedy zmienia się ich stosunek i piszą komentarze typu "ja nie zwątpiłem""zawsze wiedziałem że jest dobrym dyr. sportowym""Bednarz dzięki Ci". Przez to właśnie dalsze rozmowy i dyskusje w tym wątku stają się bezcelowe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/1,90858,53...ika_Wisly.html
Nasz Darek to jednak zidan takie "firmy" się o chłopaka zabijają ,że z tego transferu to nici :-( ale beznadziejnie a tak się cieszyłem ,że będziemy mieli go z głowy jakaś kasa wpadnie i kupimy poważnego grajka ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Po co bebnic i mamic tak jak bywalo to niegdys ![]()
cięzko jest lekko żyć.........
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzisiejszy fakt napisał ze wzamian za Darka D. Lazio daje kase oraz bramkarza Tommaso Berniego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Daruś ma takie zainteresowanie, że mam nadzieję, że klub nie walnie jakiejś zaporowej ceny typu 5 mln euro i mentalny klon Kałużnego u nas już długo nie pobędzie.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Trzeba było wziąć Iwańskiego. Uważam, że mógłby poprawić ofensywną grę Wisły. A tak, znowu będzie płacz, jak się okaże, że ten transfer Legii wypalił. Co jest wg mnie bardzo możliwe.
Piszecie, że to nie jest wzmocnienie na puchary, a ja się pytam - jakie jest ? Ano nie stać nas na takie. Dlatego przynajmniej na krajowym podwórku wypadałoby dominowac. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Do czego się odnosisz? Jeśli do Dariusza D. to tak, właśnie o tym piszę - dużo o nim w mediach przez co jeszcze Wisła może zażądać za niego niepotrzebnie wygórowanych kwot. Dlatego oczywiście lepiej prowadzić politykę transferową bez medialnego rozgłosu i oceniać nie doniesienia prasowe tylko potwierdzone fakty, np. to, że Lewy podpisał kontrakt z Lechem, a nie z Wisłą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ciekawi mnie ile jest prawdy w tym, że można wyciągnąć Murawskiego z Lecha. Na Goool.pl napisali "Prezydent Dutkiewicz zapewnił, że w lipcu rada miejska przekaże klubowi 7-8 milionów złotych na transfery. Szkoleniowcy rozglądają się więc za nowymi piłkarzami. Na liście trenera Tarasiewicza znajdują się tacy gracze, jak Remigiusz Sobociński, Vuk Sotirović, Piotr Celeban czy Rafał Murawski. "Polska The Times" dodała to tego grona pomocnika Lecha Poznań, Marcina Zająca."
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Liczę, że jednak mimo wszystko uda nam się opchnąć Darka.
On w Wiśle nie pokazuje nawet 50% tego, co w reprezentacji. Dlaczego? Mówić nie muszę. Jak najdalej od mojego ukochanego klubu, powodzenia w dalszej karierze. Jego odejście będę traktował jako WZMOCNIENIE(tak, wzmocnienie, na pewno budżetu tudzież kieszeni BC). ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko proszę nie pisać, że to nieprawda... Tak samo nikt nie wierzył w to, że Dolha przeszedł do Lecha. Brawo Łysy! Drugi Heler!
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Sensacja! Wiślak w Torino!
http://euro2008.interia.pl/news/sens...torino,1131499 No to juz jest przegięcie !!!!! Dolha Kosowski Paulista Kokoszka a może jeszcze Głowacki - wszyscy odchodzą od nas za darmo !!!!!! O co w tym wszytskim chodzi !!!!!!!!!!!!!!!! PARANOJA !!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Brawo Łysy? Jeżeli to sie potweirdzi to ja gratulowałbym Beenhakkerowi i jego służącym. To oni Kokoszce w dupie poprzewracali.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hehehe spoko tylko 4 wymienionych przez was to sprzedawczyki (no może prócz Paulisty) którzy szukają tylko kasy wielkiej bo to gwiazdy, zaraz po panie na D. najbardziej wkurza mnie wielka gwiazda Kokoszka który nie zagrał odkąd pamiętam tak naprawdę dobrego meczu a uważa że powinien mieć miejsce w składzie... WON Kokoszka, oczywiście teraz będzie wielki pocisk po Bednarzu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nikt nie przewidział widocznie że Kokos okaże się być takim łachmanem, ale ewidentnie obciąża to klub in minus,to chyba ewenement na skalę światową żeby o tym zapomnieć...
Widać jaki porządek w Polskich klubach, Paz też Legii za kombinowanie powiedział adie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Więc to Leo miał pamiętać o przedłużeniu kontraktu Kokoszce? Człowieku nie bądź już taki "fanatyczny" Bednarz dał ciała! Nie pierwszy raz...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
czy Bednarz mógł przełużyć kontrkat bez jego zgody?
z napięciem czekam na koniec okienka:d ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Z ocenami Bednarza nalezy sie wstrzymac do konca okienka transferowego. Najmniejsze psy najgłośniej szczekaja i wszystkie "****y", ktore teraz leca w strone naszego dyrektora sportowego pochodza tylko od zakompleksionych parchów, ktorzy musza zawsze wtracic swoje 3 grosze.
Co do Kokoszki to nie ma co komentowac narazie. Potwierdzi sie - bedzie znaczylo, ze jest prostakiem, ktorego w Wisle nie potzrebujemy. Narazie zostaje czekac na to, co wymysli Pan Jacek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no ja wiem, kasa swoją drogą ale bym się nie obraził jak by go sprzedali
|
|
|