The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2008, 16:10
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post

no wiadomo, nie ma kasy to co zrobić, tak tylko mówie
Spokojnie ,kasa jakas jest i mam nadzieje ze bedzie troche wiecej.Niech tylko zdroworozsadkowo potraktuja Dudke bo jak wyjada z jakimis grubymi milionami to nic z tego nie bedzie.

Tu trzeba rozsadku bo jak poprzednie okienka pokazaly, kupowanie na chybil-trafil nie zdaje egzaminu.
Z calej plejady zakupow jedynie Jirsak rokuje ,niektorzy pisza ze i Diaz choc ja narazie zupelnie tego nie widze(oczywiscie moge sie mylic)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 18.06.2008, 16:16
Jacy jesteśmy silni pokazała nam Legia ogrywając 3 razy z gówniarzami w składzie.
dokładnie jak w sezonie przed Schalke i Lazio...

Interesuje mnie też, dlaczego po raz kolejny o sile Wisły mają świadczyć przegrany mecz w lidze z Legią, a nie pozostałych wygranych kilkanaście?
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ten najwazniejszy w Wisle.
a co ma mówić? Że nie gramy o LM? żeby piłkarze najlepiej odpuścili mecze, bo rozumie że z Arsenalem nie mamy szans?
a kto tu o pucharach mówi ? jakich pucharach, czyżby LM?

może uda się wylosować fajnego przeciwnika np Liverpool, meczyk na śląskim, potem 'planowa' porażka w PUEFA z jakimiś bolkami, no i trzeba będzie wrócić do ligowej szarzyzny i walczyć o tego majstra.
już raz były mecze z Schalke, dwa lata temu była grupa UEFA, także nie przesadzałbym z tymi "planowymi" porażkami...

No, chyba że naprawdę twierdzisz, że jakieś Iraklisy w drodze dob grupy UEFA sa poza naszym zasięgiem...

może uda się wylosować fajnego przeciwnika np Liverpool, meczyk na śląskim, potem 'planowa' porażka w PUEFA z jakimiś bolkami, no i trzeba będzie wrócić do ligowej szarzyzny i walczyć o tego majstra.
już raz były mecze z Schalke, dwa lata temu była grupa UEFA, także nie przesadzałbym z tymi "planowymi" porażkami...

No, chyba że naprawdę twierdzisz, że jakieś Iraklisy w drodze dob grupy UEFA sa poza naszym zasięgiem...
Ddf
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.06.2008, 16:17

Dalej niektórzy nie rozumieją że świetny wynik z poprzedniego sezonu to zasługa Kosowskiego i niesamowitej formy Zieńczuka z rundy jesiennej. Jacy jesteśmy silni pokazała nam Legia ogrywając 3 razy z gówniarzami w składzie.

Ja to widze tak że na dzień dzisiejszy:
-tracimy Głowackiego, Dudke, Pauliste i może Sobolewskiego
-nasza prawa strona to dramat
-Zieńczukowi taaaka runda napewno się już nie powtórzy
-nie mamy w zasadzie zmeinników na obronę, pomoc i atak
-mamy jednego napastnika.

Nasi główni rywale się wmacniają, a my nie potrafimy nawet utrzymać składu.

Jeszcze może być tak że będziemy się przyglądać walce Lecha i Legii o tytuł.

no wiadomo, nie ma kasy to co zrobić, tak tylko mówie
narazie nie wiadomo co bedzie z Arkiem, dla Dudki prawopodobnie nie ma ofery oficjalnej, jest tylko zainteresowanie, podobna sytuacja sie dotyczy Sobola wiec nie wiem dlaczego płaczecie na tym forum?

moze Legia i Lech sie wzmacniają, kupuja nowych zawodników ale to sa chlopcy na poziom OE a nie Europy!
Iwanski jest b.dobrym zawodnikiem ale z mocniejszymi zespolami sobie nie radzi. Nawet z Wisłą nie radził sobie, nie mowiac o rumunach.

Lewandowski... napewno talent i to spory ale tak naprawde dopiero okaze sie jak ten zawodnik poradzi sobie z gra przeciwko Wisle, Legii czy nawet Groclinowi. P.S. pamietacie Floriana? tez byl placz ze go Lech sciagnal... talen a'la Blaszczykowski

Arboleda swietny obrońca i brawo dla Lecha, szkoda ze Bednarz o tym nie pomysłal, ale z drugiej strony kibice by go zjedli

Jeszcze zostal Pawłowski, Bartczak i moze Garguła chociaz ten ostatni jakos mnie nie przekonuje.
EURO pokazalo ze polscy pilkarze sa poprostu słabi i lepiej wydac troche wiecej na zagranicznego niz wtapiac 650tys ojro w takiego Iwanskiego. Prawda jest taka ze kogo z piłkarzy OE Wisła by nie sciagneła to zaden nie jest w stanie pomoc w walce o LM. trzeba szukac... ale na zachodzie
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.06.2008, 16:43
w tamtym roku z tego co pamietam, tez była masa narzekan, Niedzielan i Jirsak przyszli bardzo pozno i wtedy nagle wszyscy Bednarza chwalili. Ja powiem tyle - gdyby przyszedl Majewski to JB zyskałby w moich oczach kolosalnie. Trzeba wierzyc
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 18.06.2008, 17:23
Mnie nawet nie chodzi o Iwańskiego czy Lewandowskiego choć przyznaję że dla obydwu widziałem miejsce w Wisle. Bardziej martwi mnie to, ze Dudka, Głowacki, Brożek czy Sobolewski odejdą w tym okienku i będzie za późno na uzupełnienia, nie mówiąc już o wzmocnieniach. Najwyraźniej łysy odpuszcza transfery krajowe i koncentruje sie na wzmocnieniach zagranicznych. Z budżetem transferowym pewnie ledwo koło miliona €, mamy takie same szanse na udane transfery, jak żydy na mistrza.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.06.2008, 17:23
Spokojnie, pamiętam jak w ostatnim okienku był jazgot i panika, a okazało sie dosyć dobre. Wierze że Bednarz ma coś w zanadrzu.
Tylko taka rzecz mnie śmieszy że niektórzy wypisuja że taki Lewandowski to nikt bo my walczymy o LM, ja się pytam jaką LM? Bo ja to sie bym przygotowywał pod obrone majstra bo puchary to może być tylko taki dodatek (wisienka na torcie). My w tej chwili mamy z 4 graczy zdolnych do gry w pucharach i to nie mówie o LM tylko o fazie grupowej UEFA. Reszta to ligowi średniacy. Dlatego nie dziwie się rozgoryczeniu że nie przyszedł do nas Lewandowski czy Iwański bo na ligę to dobrzy gracze.
Jednak jeśli chcemy walczyć o puchary to potrzebujemy zawodników klasy ot choćby takiego Basty tylko że ściągnięcie jego do nas to jest tak jakby Brożek przechodził do MTK Budapeszt...Dlatego ja uważam że kazdy transfer który pomógłby nam w mistrzostwie będzie dobry bo o tych które mają pomóc nam w pucharach to są to mżonki.
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.06.2008, 17:24
Noo tak, przecież za pewne w momencie, gdy słyszeli, że do Wisły przyszli Łobodziński & Matusiak uważali JB za fantastycznego dyr.sport. a teraz cisza;<
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.06.2008, 17:28
I niestety nie rozumie tego B. Cupial, ktory od 10 lat powtarza te same frazesy, ze wierzy w mlodego, zdolnego X, i liczy, ze wprowadzi zespol do LM... I wciaz nie rozumie, ze jak nie wyda to nic nie bedzie mial. I wcale nie mam o to zalu do niego, on moze robic co chce, ale prosze, niech stawia wymagania adekwatne do stanu posiadania.
LM nie jest naszym celem, więc nie masz nad czym rozdzierać szat.

Jak chcesz rozmawiać o wielomilionowych zakupach, to jest już tu na forum temat s-f. Tam możesz budować mocarstwowe plany, zaczynając każde zdanie od "Cupiał/Wisła powinna"

Ligowa rzeczywistość jest brutalna, u nas drewno pokroju Iwańskiego to jest "klasowy zawodnik". A my, wbrew temu co twierdzisz, do tej ligi pasujemy pod każdym względem: finansowym, infrastrukturalnym, personalnym etc.

Ale będą mieć moderatorzy pracy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Okiem pesymisty widze..

Ja to widze tak że na dzień dzisiejszy:
-tracimy Głowackiego, Dudke, Pauliste i może Sobolewskiego
-nasza prawa strona to dramat
-Zieńczukowi taaaka runda napewno się już nie powtórzy
-nie mamy w zasadzie zmeinników na obronę, pomoc i atak
-mamy jednego napastnika.

Okiem optymisty
-Poki co odszedl tylko Paulista.,wszystko inne wymyslaja media ,Fakt przewodzi
-Baszczu wcale nie jest taki zly
-Zieniu ,Zieniu solidny ligowiec
-tu masz troche racjii
-Jest Niedzielan,Maly...szkoda ze pozbyli sie Dudu.

Transferami Legii dot Iwanskiego ..hmm Steaua Bukareszt..i wszystko jasne..Rumunii nacisneli i blakał sie po tym boisku jak ślepy po cmentarzu

A transfer tego mlokosa Lewandowskiego...ludzie przeciez on nigdy nie gral w 1 lidze...najpierw musie sie jej nauczyc,a to tez troche zajmie,pozatym to takie jajko-niespodzianka ...dobrze sie zapowiada na wierzchu ale moze byc z tego lipna zabawka

Pozatym wiecej Wiary w Bednarza,ludzie facet zna sie na swoim fachu,jak mowi ze po ciuchu to pocichu ,dajcie mu pracowac
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Ogolnie jestem zbudowany pozimem dyskusji dotyczącej Iwanskiego czy Lewandowskiego. Widać, że kibic Wisły stawia poprzeczkę powyżej ligowego poziomu i to cieszy. Myślę, że Bednarz ma podobne poglądy. Polecam tekst odnośnie polskich pilkarzy http://www.sport.pl/sport/1,90858,53...printerow.html
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 18.06.2008, 17:50
a pomyślał któryś ze numerem jeden u Skorży jest Garguła , Legia bierze Iwańskiego a Wisła Gargułe , kosztuje mniej więcej te same pieniądze no chyba że Bełchatów ma jakąś zagraniczną ofertę.

Janas na pewno puści nam pomocnika Bełchatowa synowi na złość by nie zrobił

kiedy kończy sie kontrakt Gargule?
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 18.06.2008 o godz. 18:28.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.06.2008, 18:39
Nie wiem po co teraz są te najeżdżania na Bednarza. Jego pracę można ocenić po zamknięciu okna transferowego, a nie grzmieć i burzyć się przed jego otwarciem.
Co do dokonanych transferów przez Legię i Lecha:
Lewandowski-wielka niewiadoma, może być objawieniem lecz może być wielkim nie wypałem, a Wisła nie może kupować w pewnym sensie kota w worku, przypomina mi się Bartłomiej Grzelak gdy w 2 lidze strzelił 20 bramek, a teraz w Legii jakoś specjalnie mu się nie wiedzie
Iwański-na polską ligę bardzo dobry, a wiemy jaka polska liga jest mocna na puchary słaby, nie radzi sobie z presją (Steua B.), jeśli Roger odejdzie z Legii, a Iwański został ściągnięty w jego miejsce to nawet w 10% Iwański nie ma tego co brazylijczyk
Arboleda-nie ma co rozpaczać i tak by do nas nie przyszedł, jego ciągnęło do Smudy
Pożyjemy zobaczymy, a na razie dajmy spokój Bednarzowi.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.06.2008, 18:39
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Zrozumcie, ****a! Gdyby sprowadzili Wam Iwańskiego, Lewandowskiego i Arboledę to by było:
Nie są to wzmocnienia na puchary, co najwyżej solidni kopacze OE,
Arboleda - popełnia dużo błędów, Steaua.
Iwański - gracz zdecydowanie tylko na OE, przecież mówił o tym "wielki Leo", poza tym nawet z Wisłą czy Legią nogi mu miękły, nie mówiąc o el. LM.
Lewandowski - mamy takich kilku: Ćwielong, Małecki, Kmiecik...

Nie mam racji?
To weźcie się, ****a, za robotę, rodzinę, dymanie kobitki, czy odrabianie lekcji, przestańcie wyładowywać swoje frustracje na forum, bo chyba nie tylko mnie kuje to w oczy...

Lysy: A imię naszego dyr. sportowego to jednak wypada napisać wielką literą.
To niby dlaczego skoro są tacy średni chcieliśmy kupic Iwańskiego i Lewandowskiego?
Moze dla Nas tacy sredni nie są tylko zwyczajnie przegralismy o nich rywalizacje!
Odpowiedz cytując
biały_TS
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 18.06.2008, 18:44
Osobiście cieszę się żę Iwański do nas nie przyszedł. Może jest dobry ale na OE. Jak przypomne sobie jak "grał" w el. LM to życzę Legii powodzenia w p.UEFA jak sprzedadzą Rogera - co jest raczej pewne. Żal Lewandowskiego... Ale kto wie czy nie było by tak jak z Ćwielongiem. Mam nadzieje że Piotrek wroci z Ruchu w zimie i bedzie z niego wiekszy pożytek niż na początku roku.

Może jestem naiwny (oby nie ) ale licze że niedlugo Jacek nas pozytywnie zaskoczy jakimś solidnym transferem.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 18.06.2008, 18:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
LM nie jest naszym celem, więc nie masz nad czym rozdzierać szat.

Jak chcesz rozmawiać o wielomilionowych zakupach, to jest już tu na forum temat s-f. Tam możesz budować mocarstwowe plany, zaczynając każde zdanie od "Cupiał/Wisła powinna"

Ligowa rzeczywistość jest brutalna, u nas drewno pokroju Iwańskiego to jest "klasowy zawodnik". A my, wbrew temu co twierdzisz, do tej ligi pasujemy pod każdym względem: finansowym, infrastrukturalnym, personalnym etc.

Ale będą mieć moderatorzy pracy...

Tak jak w temacie na TWSD ponad 50 osob czytajac prosty tekst nie zrozumiala slow Beenhakkera na temat Glowackiego, tak teraz ty nie potrafisz lub nie chcesz zrozumiec prostych slow mojego posta.

Napisalem dokladnie co innego, i moja teza jest dokladnie odwrotna od tej jaka mi zarzucasz, ba jest bardzo podobna do twojej.

Wiec specjalnie dla ciebie jeszcze raz:

Niech Cupial nie stawia celow w postaci LM lub grupy pucharu UEFA jesli nie przeznacza srodkow adekwatnych do ich realizacji.

Mozesz przesledzic moje posty z ostatnich dwoch stron jak wlasnie zwracam uwage na iluzje, ktora mami wielu forumowiczow. Jakoby z tym skladem, infrastruktura, transferami na poziomie marnych 600 tys Euro byla mozliwosc zaistnienia w rozgrywkach europejskich.

Jednoczesnie czytam wywiad z Cupialem jak po raz kolejny wymaga awansu do LM i dobrej gry w pucharach i jednoczesnie oburza sie na sugestie, sluszne sugestie, ze aby cos osiagnac musialby wydac na transfery, baze kilka-kilkanascie czy kilkadziesiat milionow Euro.Jesli nie to owszem mozna sie dostac do pucharow na zasadzie Artmedii, na zasadzie szczesliwego wypadku przy pracy.
Odpowiedz cytując
biały_TS
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 18.06.2008, 19:21
z weszlo.pl

Kto będzie wygranym transferowego polowania?

Legia kupuje na ilość czy na jakość? Tę odpowiedź przyniesie nam najbliższa runda. Ale czy Wisła okres transferowy przespała czy też dopiero szykuje się do uderzenia – to akurat wiemy. Z bardzo dobrego źródło usłyszeliśmy, że... dawno nic na Reymonta nie było tak poukładane jak obecnie i kiedy tylko skończą się urlopy, nazwiska nowych zawodników zostaną podane do publicznej wiadomości. – Bogusław Cupiał sypnął groszem – mówi nam pracownik klubu.

Na razie w wyścigu na transfery zdecydowanie wygrywa Legia – przede wszystkim pozyskała Macieja Iwańskiego (za 650 tysięcy euro), czyli jednego z najlepszych rozgrywających polskiej ligi. Poza nim doszli także napastnik Mikel Arruabarrena, obrońcy Pance Kumbev i Abraham Cruz Pas oraz Piotr Rocki. Pytanie, czy są to zawodnicy, który będą w stanie zniwelować różnicę między Wisłą i Legią? Jednym słowem – czy zmieściliby się w pierwszym składzie krakowskiego klubu? Pamiętajmy też o jednym – Iwański przyszedł w miejsce Rogera, a więc mimo całego szacunku dla tego zawodnika, w takich okolicznościach należy go traktować jako „zapchajdziurę”. Chociaż może na polską ligę będzie nawet lepszy niż reprezentant Polski, bo... będzie mu się bardziej chciało?

Trener Zagłębia Lubin Rafał Ulatowski skomentował: - Tracimy lidera zespołu, jednego z najlepszych piłkarzy, jakich ta drużyna miała. Mam nadzieję, że Maciek będzie realizował swoje sportowe marzenia już w Legii Warszawa. Życzę mu tego, żeby już w eliminacjach do MŚ w 2010 roku prowadził grę polskiej reprezentacji, gdyż na pewno ma potencjał, który go do tego predestynuje.

Z kolei po Rockim wiele obiecuje sobie Wojciech Kowalczyk. – Ostatnio Legia kupowała albo piłkarzy bez charakteru, bez serca dla Legii, albo bez umiejętności. A Piotrek, którego dobrze znam, to wszystko ma – komentował „Kowal”. Kumbev też nie wydaje się pomyłką, ale z nim sprawa wygląda identycznie jak w przypadku Rogera i Iwańskiego – czyli czy Kumbev okaże się lepszy od Astiza? Albo czy lepszy okaże się Cruz? Bo trzeba zauważyć, że Legia nie tylko zawodników pozyskuje, ale też się ich pozbywa (i to czołowych). Ogólny bilans (nie finansowy, tylko piłkarski) jeśli jest na plusie, to raczej niewielkim.

Pytanie, jakich zawodników ma upatrzonych Wisła i... czy są to rzeczywiste wzmocnienia, czy też uzupełnienia składu. Bo jeśli odejdzie Dariusz Dudka, dla którego są oferty, to zostanie zastąpiony kimś lepszym? To wciąż zagadka. Poza tym nie jest wyjaśniona kwestia nowego kontraktu dla Arkadiusza Głowackiego.

Osoba, z którą rozmawialiśmy, do przyszłości Wisły nastawiona jest bardzo entuzjastycznie. Cupiał znów złapał bakcyla, na koniec sezonu zorganizował wystawne przyjęcie w podkrakowskim pałacu (skromnie nazwano do „grillem”), podczas którego lał się najdroższy szampan. Piłka raz jeszcze zaczęła sprawiać mu prawdziwą frajdę.

Za plecami Legii i Wisły czai się Lech, który pozyskał króla strzelców II ligi Roberta Lewandowskiego, Semira Stilicia oraz – przede wszystkim – Manuela Arboledy. Chyba tego ostatniego transferu zazdrościć poznaniakom mogą i Legia, i Wisła. Kto więc będzie największym wygranym okresu transferowego? Kogo typujecie?
Odpowiedz cytując
Replay73
Member

Stary 18.06.2008, 19:31
biały_TS napisał(a):Wyświetl post
z weszlo.pl
Fajne to "weszlo" gorzej jak im nie wyjdzie

Skoro nie będziemy przepłacać, a Cupiał jednocześnie wiadomo już z tak pewnego źródła, że sypnął groszem to wniosek może być jeden: czekają nas super transfery na miarę kasy jaką Boguś wyłożył

Tak mi wyszło. Byle do końca sierpnia.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.06.2008, 19:41
Jednoczesnie czytam wywiad z Cupialem jak po raz kolejny wymaga awansu do LM i dobrej gry w pucharach i jednoczesnie oburza sie na sugestie, sluszne sugestie, ze aby cos osiagnac musialby wydac na transfery, baze kilka-kilkanascie czy kilkadziesiat milionow Euro.
Dokladnie.
Juz kilka lat pisalem ze nasze cele sa zupelnie nieadektwatne do mozliwosci.Pal licho , jesli to tylko kwestia mobilizacji itp(cos jak 'jedziemy po medal na euro')
Gorzej ze po kazdej wtopie zaczyna sie rozliczanie , czystki i wielkie zdziwienie

Ja mam taki poglad ze ten kto pierwszy zdecyduje sie zainwestowac w ktoras z druzyn gruba kase -rzedu wlasnie kilkudziesieciu mln(oczywiscie madrze), za jakies 5, 6 lat wyjdzie na wielki plus - ale to temat na inna historie i generalnie nam to nie grozi

Jesli nie to owszem mozna sie dostac do pucharow na zasadzie Artmedii, na zasadzie szczesliwego wypadku przy pracy.
Tyle ze taki awans tak na prawde gowno daje.Gdzie teraz jest Artmedia czy gdzie bylibysmy my, gdyby sedzia nas nie przekrecil w Atenach?
Pewnie tam gdzie jestesmy.

Teraz sa 3 kluby o podobnych mozliwosciach i trzeba sie wd mnie odzwyczaic od tego ze w nadchodzacym sezonie, znow w lidze pojdzie jak po masle - nie mowiac juz o pucharach.Oczywiscie grupa w uefie jest realna , tak jak mistrzostwo ale na pewno nie jest to pewnik a i wzmocnien przeciwnikow nie nalezy wysmiewac , bo w kontekscie LM to oczywiscie smiech na sali, natomiast jesli chodzi o rywalizacje ligowa -transfery te , wydaja sie byc konkretne

Jesli Polska pilka chce byc tam gdzie sa Ruscy,Ukraincy czy Turki ,to potrzeba nam 'polskiego Abramowicza'-oczywiscie zachowujac proporcje. czyt kolesia nie liczacego sie zupelnie z kasa, gotowego wylozyc od reki kilkadziesiat mln euro.Inaczej zawsze bedziemy europejskimi bidakami a raz na ruski rok uda sie gdzies awansowac( czy to LM czy dojsc wyzej w uefie).
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.06.2008 o godz. 19:49.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Gabri
Senior Member

Stary 18.06.2008, 19:45
@Bekas
http://www.sports.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=20326
Zakładając, że ta informacja jest prawdziwa (tę kwotę podawały też inne portale więc jest to prawdopodobne) to skoro kilka miesięcy temu GKS chciał za niego milion, to po słabej grze Garguły w ostatniej rundzie jego cena pewnie troche spadła do 800-900 tys. euro. A jeśli rzeczywiście chcieliby jak piszesz 2-3 mln euro to nawet lepiej bo na pewno go nie kupimy i zaoszczędzimy sałatę na bardziej perspektywiczne transfery.

Niech Cupial nie stawia celow w postaci LM lub grupy pucharu UEFA jesli nie przeznacza srodkow adekwatnych do ich realizacji.

[...]

Jednoczesnie czytam wywiad z Cupialem jak po raz kolejny wymaga awansu do LM i dobrej gry w pucharach i jednoczesnie oburza sie na sugestie, sluszne sugestie, ze aby cos osiagnac musialby wydac na transfery, baze kilka-kilkanascie czy kilkadziesiat milionow Euro.Jesli nie to owszem mozna sie dostac do pucharow na zasadzie Artmedii, na zasadzie szczesliwego wypadku przy pracy.
Zacytuj tę wypowiedź Cupiała bo może mam sklerozę w młodzieńczym wieku, ale nie przypominam sobie by boss wymagał awansu do LM odkąd pracuje tu Skorża.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 18.06.2008, 20:09
Wszyscy tak pisza kogo by tu w Wisle chcieli ... a ja sie modle zeby Lysy nie wpadl na pomysl sprowadzenia kogokolwiek z tercetu Krzynowek, Gargula, Kowalewski ...
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.06.2008, 20:14
najlepiej wyciągnąć Majewskiego nie będzie fuzji Groclinu i Śląska, Leo go też nie zabrał na euro ( mówił kiedyś że lepiej by było gdyby Radek nie jechał jeszcze za granice tylko pograł rok, dwa w Polsce i może właśnie dlatego wystawił go na prawej pomocy w sparingu repry. tak mi do głowy przyszło...) Szkoda Lewandowskiego... a Iwańskiego ani trochę....
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 18.06.2008, 20:42
Cytat:
Ale czy Wisła okres transferowy przespała czy też dopiero szykuje się do uderzenia – to akurat wiemy. Z bardzo dobrego źródło usłyszeliśmy, że... dawno nic na Reymonta nie było tak poukładane jak obecnie i kiedy tylko skończą się urlopy, nazwiska nowych zawodników zostaną podane do publicznej wiadomości. – Bogusław Cupiał sypnął groszem – mówi nam pracownik klubu.

Osoba, z którą rozmawialiśmy, do przyszłości Wisły nastawiona jest bardzo entuzjastycznie. Cupiał znów złapał bakcyla, na koniec sezonu zorganizował wystawne przyjęcie w podkrakowskim pałacu (skromnie nazwano do „grillem”), podczas którego lał się najdroższy szampan. Piłka raz jeszcze zaczęła sprawiać mu prawdziwą frajdę.
Pozyjemy zobaczymy...

Moze na to wskazywac jeden fakt. Spokoj Bednarza, Wilczka i Skorzy. Zadnych naglych ruchow, szamotania sie w walce o ktoregos z tych graczy. Wybrali inne oferty, ich strata. Nie slyszymy zadnych plotek, nerwowych wypowiedzi, spekulacji - taka pewnosc. Tak jakby wlasnie slowa z powyzszego artykulu byly prawda, ze transfery beda. Tak mi to wyglada, ale przyszlosc jak zawsze pokaze.

A z Lobodzinskim fragment rzeczywiscie ciekawy. Zapewne w klubie doszli do wniosku, ze sie nie sprawdzil, pozytku z niego nie bedzie, a kontrakt ma jeden z najwyzszych. Wiec co normalne liczono, ze wypromuje sie na Euro. Ale nie uwierze, ze z tego powodu nie zostal Blaszczykowski.
Ostatnio edytowane przez nesta : 18.06.2008 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 18.06.2008, 20:44
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To niby dlaczego skoro są tacy średni chcieliśmy kupic Iwańskiego i Lewandowskiego?
Moze dla Nas tacy sredni nie są tylko zwyczajnie przegralismy o nich rywalizacje!
Przeczytaj jeszcze raz mój post.
Właśnie o takich zachowaniach pisałem...

Lysy: Naprawdę nie widzisz różnicy między działaniem Jacka Bednarza a Zdzisia Kapki(pomijając jego piękną Wiślacką przeszłość)?
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.06.2008, 21:05
Pozyjemy zobaczymy...

Moze na to wskazywac jeden fakt. Spokoj Bednarza, Wilczka i Skorzy. Zadnych naglych ruchow, szamotania sie w walce o ktoregos z tych graczy. Wybrali inne oferty, ich strata. Nie slyszymy zadnych plotek, nerwowych wypowiedzi, spekulacji - taka pewnosc. Tak jakby wlasnie slowa z powyzszego artykulu byly prawda, ze transfery beda. Tak mi to wyglada, ale przyszlosc jak zawsze pokaze.

A z Lobodzinskim fragment rzeczywiscie ciekawy. Zapewne w klubie doszli do wniosku, ze sie nie sprawdzil, pozytku z niego nie bedzie, a kontrakt ma jeden z najwyzszych. Wiec co normalne liczono, ze wypromuje sie na Euro. Ale nie uwierze, ze z tego powodu nie zostal Blaszczykowski.
Jaki fragment z Łobodzińskim?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.06.2008, 21:32
Żadnego wywiadu z Cupiałem nie znam, pamiętam za to wypowiedzi Skorży i Bednarza o tym, że LM nie jest naszym celem.
Ogólnie - radzę na luzie podchodzić do wszelkiej maści gazetowych doniesień.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Replay73
Member

Stary 18.06.2008, 21:39
"Domaganie się LM przez Cupiała" w wywiadzie ostatnim brzmi literalnie tak

Cupiał napisał(a):
Byłoby świetnie, gdyby udało nam się awansować do Ligi Mistrzów
Jak dla mnie to wypowiedź daleka od "domagania się" Ja też uważam, że byłoby świetnie a wcale się tego nie domagam

Zresztą w tym samym wywiadzie Cupiał mówił właśnie, że doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że to nie takie proste na naszym poziomie, więc wmawianie mu jakichś niebotycznych wymagań to raczej projekcja z dawnych lat
Ostatnio edytowane przez Replay73 : 18.06.2008 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
|Q|
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 18.06.2008, 22:37
Iwański jeszcze nigdzie nie przeszedł:
http://www.legialive.pl/news/26426_K..._podpisow.html

Ja jednak zawsze będę uważał, że nasz JIRSAK jest znacznie lepszym zawodnikiem. Zresztą, niech sobie Legia bierze kogo chce...
Odpowiedz cytując
Gabri
Senior Member

Stary 18.06.2008, 22:50
Replay73 napisał(a):Wyświetl post
"Domaganie się LM przez Cupiała" w wywiadzie ostatnim brzmi literalnie tak

Cupiał napisał(a):
Byłoby świetnie, gdyby udało nam się awansować do Ligi Mistrzów
Jak dla mnie to wypowiedź daleka od "domagania się" Ja też uważam, że byłoby świetnie a wcale się tego nie domagam

Zresztą w tym samym wywiadzie Cupiał mówił właśnie, że doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że to nie takie proste na naszym poziomie, więc wmawianie mu jakichś niebotycznych wymagań to raczej projekcja z dawnych lat
A więc właśnie. Czyli jednak nie dopadła mnie skleroza.

Cupiał po doświadczeniach z ostatnich lat zrozumiał raczej, że budowanie zespołu na kozaka w stylu LM albo śmierć nie ma sensu. I dlatego postawił na spokojne, stopniowe polepszanie sytuacji w klubie pod względem sportowym, infrastrukturalnym, finansowym i marketingowym licząc na ew. wyniki w Europie w dalszej perspektywie. Bardzo bym się zdziwił gdyby wyrzucił Skorżę w przypadku jakiejś, odpukać, poważnej wpadki w Europie w stylu Tbilisi. Dlatego nie ma co panikować, że budżet klubu nie rośnie 3-krotnie, a Wisła nie kupuje gości po kilka milionów euro. Nie od razu Kraków zbudowano.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 18.06.2008, 22:58
A co rozmawialiscie z Cupialem ? Naprawde myslicie, ze ludzie sie zmieniaja w wieku 50 lat ? Piszesz, ze bylbys zdziwiony gdyby wyrzucil Skorze po przegranej jak z Tibilisi ?
Pogratulowac optymizmu, bo ja bede zdziwiony jak nie rzucil pilki w diably po kolejnej takiej kompromiacji. A Skorza to podejrzewam moglby nie wracac do Krakowa gdyby po raz kolejny zdarzyla sie Wisle taka wpadka.
Po meczach z Legia jego pozycja znacznie oslabla i ja sie temu nie dziwie, bo te "mistrzowskie" popisy rowniez u mnie zasialy ziarno watpliwosci co do jego osoby.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.06.2008, 23:06
te "mistrzowskie" popisy rowniez u mnie zasialy ziarno watpliwosci co do jego osoby.
Ja nie mam zamiaru się spierać, ale zauważ może, że ten człowiek zrobił dla Wisły wiele dobrego. Z piłkarzy, którzy nie potrafili odnaleźć się na boisku stworzył zwycięski zespół. To że koncówka sezonu mu już nie wyszła to nie jest w całości jego wina. Piłkarze już nie czuli presji, że trzeba koniecznie wygrać i wdarło się rozluźnienie. Tutaj potrzeba jedynie psychologa bo takiego wspaniałego trenera nie warto zmieniać po paru gorszych meczach.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów