The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 17:53
Gramy nawet nieźle. Mecz jest dobry, widać dużo pasji w naszych. Biton się odblokuje w drugiej połowie, zobaczycie. Ze straconą bramką mieliśmy pecha, równie dobrze to my mogliśmy prowadzić - trochę szkoda, że mecz z czerwoną latarnią jest wyrównany, no ale to Derby. Nie rozumiem za bardzo idei strzałów z dystansu z każdej pozycji - jakimś psim swędem dzisiaj akurat mogły wpaść bramki sezonu (Iliev, Wilk), ale jak trochę pokombinujemy przed szesnastką to najgorsza defensywa ligi prędzej czy później się obsra.

ale...

choćby grali jak Spartanie i przegrali, będę domagał się zwolnienia Maaskanta. Niczym Lee J. Cobb w "Dwunastce gniewnych ludzi" jestem chyba jednym z ostatnich broniących RM na tym forum, ale przegranych derbów nikomu się nie wybacza.
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 06.11.2011, 17:53
Poki co wyglada to katastrofalnie.Znow.Przegrywamy z druzyna, ktora nie potrafi grac w pilke. Wystarczy, ze ma ochote za nia biegac. Oczekuje zmiany jakosciowej i zwyciestwa w drugiej polowie, bo poziom jest k.wa 3ligowy.
Odpowiedz cytując
MwMw
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 06.11.2011, 17:54
Dzisiejsza gra w derbach to TAKA FORMA PODZIEKOWANIA DLA TYCH kibiców co krzyczeli po meczu z Podbeskidziem : Nic się nie stało...
Skoro po osmieszeniu się z Podbeskidziem dla kibiców nic się nie stało to piłkarze zapewne wychodza z założenia, że teraz też nic wielkiego sie nie stanie... i ciekawe czy teraz kolejny raz część naszych zaśpiewa: nic się nie stało...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.11.2011, 17:55
Nie mam pojęcia co zrobił Chavez .Nawet gdyby Bizen nie strzelił bramki byłby prawdopodobnie karny .Gra z przodu to jedna wielka pyta .Mam nadzieję , że po przerwie zagramy na dwóch napastników a zejść powinien Nunez który niczego nie wnosi ani do gry ani z tyłu ani z przodu .
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.11.2011, 17:55
Jka Maaskant przyszedł mamy szczęście do:
- Przegrywania u siebie.
-Granie totalną chujnie
-Przegrywamy za jakims Podbeskidziem
-Jeszcze tylko derby zostały....
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2011, 17:57
Byle wrzutka w ich pole karne to sytuacja.
Trzeba to wykorzystac!!!
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.11.2011, 17:57
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Kirm + Jaliens + sędzia = ŻENADA. Każda decyzja Kirma to tragedia, zawsze najgłupszy wybór, najmniej racjonalne rozwiązanie.
Rozumiem, że jest sezon jazdy na Jaliensa (w większości zasłużonej), ale akurat jak na te 45 minut to mimo wszystko niczego nie zepsuł.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2011, 17:58
Słabizna.
Tak jak pisałem oni nie potrafią grać piłką, utrzymać się przy niej, uspokoić, przegonić trochę Cracovie po tym boisku. Jak się idzie na wymianę i ciągle traci piłkę to czego się spodziewać . Taka gra to jest kuszenie losu. I lepiej chyba nie będzie. Z Maaskantem czy bez niego umiejętności im nie przybędzie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.11.2011 o godz. 18:00.
..
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Stary 06.11.2011, 17:58
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Trzeba to wykorzystac!!!
Przepraszam, o ktorym zespole mowisz?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.11.2011, 17:59
Znając pewne "następstwa" na tym forum....może Kirm strzeli bramkę
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
lizardsp1
Junior Member

Watts napisał(a):Wyświetl post

choćby grali jak Spartanie i przegrali, będę domagał się zwolnienia Maaskanta. Niczym Lee J. Cobb w "Dwunastce gniewnych ludzi" jestem chyba jednym z ostatnich broniących RM na tym forum, ale przegranych derbów nikomu się nie wybacza.
Henry Fonda grał przysięgłego, który jako jedyny bronił oskarżonego od początku...

Maaskant poleci jak przegramy dzisiaj, nie ma co do tego wątpliwości. Mam jednak nadzieję, że nasi pokażą pasom, że nie ma dla nich miejsca w Krakowie!
"Mógłbym właściwie siedzieć w piekle i słuchać drzemiąc sobie w cieple, jak wy się tu szarpiecie wściekle, jak się dręczycie całe dnie"
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Watts napisał(a):Wyświetl post
ale...

No tym bardziej, że dla nas to niemożliwa rzecz, dla parchatych tradycja.

Szkoda mi trochę Maskanta, widać pomysł na grę, dobre zawody i bramka dla koszernych.
Ten Chavez to rzeczywiście nie odbija sie wyżej niż na 5 cm od ziemi. Taki tur.
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.11.2011, 18:00
HatefulRespect napisał(a):Wyświetl post
Poki co wyglada to katastrofalnie.Znow.Przegrywamy z druzyna, ktora nie potrafi grac w pilke. Wystarczy, ze ma ochote za nia biegac. Oczekuje zmiany jakosciowej i zwyciestwa w drugiej polowie, bo poziom jest k.wa 3ligowy.
my też nie potrafimy grac w piłke. nie mozemy sie stawiac w roli faworyta. jestesmy tak samo kiepscy ja cala nasza liga. w starciu dwóch druzyn nie potrafiacych grac w piłke przegrywamy. WSTYD
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
MwMw
Junior Member

Spotkanie z Lechią ktora nic nie gra - w pałe po meczu niczym z 3 ligi, spotkanie z TS Podb które za duzo tez nie gra - w pałe po katastrofalnej grze i 1 strzale w meczu... teraz spotkanie z Cracovią ktora od 5 spotkań nie strzeliła gola i ma 6 pkt!! i oczywiscie raz że stracony gol, dwa gra katastrofalna - gdyby nie te dwie fartowne piłki na Bitona które i tak zmarnował to by kompletnie nic z naszej strony nie było w tej 1 polowie...

GDZIE JEST ZESPOŁ KTORY MIAŁ WALCZYC W LM Gdzie po ponad roku widać rękę Maskanta Gdzie jest STYL Minął rok!!! Ile tego czasu niby musi zmarnować Maaskant aby w półamatorskiej lidze polskiej stworzyć drużyne dominującą jak za dawnych latt? Ile jeszcze tego szrotu typu Jaliens, Lamey sprowadzi?
Swoją drogą Jaliens obronca taki że komentatorzy nawet jednego razu go nie wymienil iz nazwiska w 1 polowie... tak unika gry że szok...
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Dokładnie. Nawet gdyby Błazen gola nie strzelił to pewnie byłby karny.
Ale ja się zastanawiam nad czymś innym: czy tam do ciężkiej choroby naprawdę był faul Marko i rzut wolny?! IMHO czegoś takiego się w meczach juniorek nie gwiżdże -,-

Nunez do zmiany, owszem, ale przede wszystkim Kirm OUT! ! !

Nie zniosę porażki, choćby nie wiem co... !

PS. Pierwsze 45min. gorsze w wykonaniu Chaveza niż Jaliensa, o dziwo!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

u Jozka W. pol naszych GWIAZDOROW juz dawno wyladowaloby w klubie kokosa
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.11.2011, 18:01
Jeszcze 45 min i zwycięstwo być musi . Obojętnie w jakim stylu.
Rozliczać będziemy o 19.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 06.11.2011 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.11.2011, 18:01
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Trzeba to wykorzystac!!!
przydałoby sie obliczyc ile wrzutek w nasze pole karne wystarczy do zdobycia bramki. Prawdopodobnienstwo jest ogromne, wolny czy rozny to juz pół gola..
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.11.2011, 18:02
Niestety gramy tym czym mamy jak widać Kirm , Garguła potwierdzają że Wisła to dla nich za wysokie progi Chavez dał sie ograć jak dziecko ale to już norma u naszych obrońców zostaje 45 minut prawdy dla tych piłkarzy i trenera jeśli przegrają to zaczynamy przebudowę zespołu ale już z innym trenerem mam nadzieje.

Pokażcie że potraficie i nie wystawicie nas prawdziwych kibiców którym Wisła leży na sercu na pośmiewisko !!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.11.2011, 18:02
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Taa szczególnie pasje było widać w Gargule . Kiedy Wilk miał starcie z Szeligą(po którym dostał żółtą kartkę) , to ten przechadzał się ,,w okolicy'' z żałosnym uśmieszkiem na twarzy.
Polacy i ,,czucie'' Świętej Wojny yhym....
Garguła Gargułą, ale jak dla mnie jest lepiej niż w poprzednich meczach. Co do "czucia" ŚW - po meczu i tak pewne kręgi znajdą kozła ofiarnego, a wagę większą niż argumenty czysto sportowe będzie miało "czucie" i inne mickiewiczowskie dyrdymały, także spokojnie

Cytat:
Henry Fonda grał przysięgłego, który jako jedyny bronił oskarżonego od początku...
Fonda, Fonda, ale wszyscy przerzucili się z fetowania Roberta na konsekwentny hejting cyklisty z Bredy, ja zostałem jako ostatni nieprzekonywalny (no, jak kiepsko pójdzie to jeszcze jakieś 45 minut)
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.11.2011, 18:03
Ciekawe czy cwiczylismy wariant z 2 napastnikami, czy to objaw desperacji?
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.11.2011, 18:04
flamengista napisał(a):Wyświetl post
PS. Analogicznie skoro van der Biezen się przełamał, pozostaje nam wierzyć w cudownego gola Kew Jaliensa, który w 90 minucie uratuje nam remis, albo nawet zapewni nam 3 punkty.
Ja tez to czuje bo dzisiaj jest dzień holenderskiego drewna

Genkow wchodzi - OK ale dlaczego nie za Kirma albo Nuneza Gargula nie był najgorszy na boisku - zawsze mógł z wolnego walnąć.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Czy ja dobrze słyszę? Mecz komentuje Węgrzyn, a w przerwie udziela się Przytuła?

Szkoda, że meczu nie sędziuje Majchrowski.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
MwMw
Junior Member

Jak tego nie wygramy to Maaskant musi wyleciec zima i nie ma bata - miał swoją szanśe ponad rok i nie pokazał niczego - żadnego stylu nie mai koniec - kropka.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.11.2011, 18:05
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że jest sezon jazdy na Jaliensa (w większości zasłużonej), ale akurat jak na te 45 minut to mimo wszystko niczego nie zepsuł.
Natomiast najgorszy transfer w obronie - Chavez, mimo ewidentnej winy za dzisiejszego gola i nie tylko, nadal jest lepszy od Jaliensa oraz innych i jest nie tylko na Weszło, ale i tutaj na Wiślackim forum - NIETYKALNY. Brzydzę się taką hipokryzją.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.11.2011, 18:06
Sędzia swoją drogą jest słaby na taki mecz, jak derby.
Ale My nie gramy w ataku nic, o obronie nie wspomnę.
Taki ciut lepszy mecz w naszym wykonaniu od tych, które gramy co tydzień w lidze.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.11.2011, 18:09
Nie rozumiem czemu do jasnej *** nie możemy grać z takim spokojem, dokładnością jak z Fulham i klepać swoje? Czyli piłka chodzi od nogi do nogi i co chwile akcja bramkowa. Dlaczego jest tyle niedokładności, bez-jakości i bezsensownej kopaniny?

3 dni temu jakoś wychodzili na pozycje i pokazywali się do podań, ten kto miał piłkę przy sobie zawsze rozglądał się gdzie zagrać, przyjęcie-podanie, przyjęcie-podanie. Potrafiliśmy tak wymienić bez straty 20-30 podań i mieć piłkę przez 2-3 minuty. Dzisiaj podają na oślep, nie patrzą gdzie, nie ma komu zagrać bo nie pokazują się do piłki. Co jest grane
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 06.11.2011 o godz. 18:13.
Odpowiedz cytując
MwMw
Junior Member

Stary 06.11.2011, 18:09
RecordAble napisał(a):Wyświetl post
Sędzia swoją drogą jest słaby na taki mecz, jak derby.
Ale My nie gramy w ataku nic, o obronie nie wspomnę.
Taki ciut lepszy mecz w naszym wykonaniu od tych, które gramy co tydzień w lidze.
W Polsce każdy sedzia jest słaby ale tu nie ma co na sedziow patrzeć bo oni bledy popelniaja tak czy siak ale trzeba spojrzec na siebie , na gre a tu jest dno...
swoją drogą sedziowie w tym seoznie nam JUZ TYLE RAZY POMOGLI ze kiedys to sie musi zbilansować...
poki co po 7 min 2 polowy nadał grają nędzę...
Odpowiedz cytując
lizardsp1
Junior Member

Stary 06.11.2011, 18:10
Fonda, Fonda, ale wszyscy przerzucili się z fetowania Roberta na konsekwentny hejting cyklisty z Bredy, ja zostałem jako ostatni nieprzekonywalny (no, jak kiepsko pójdzie to jeszcze jakieś 45 minut)[/QUOTE]

no ok, od drugiej strony podszedłeś spoko
"Mógłbym właściwie siedzieć w piekle i słuchać drzemiąc sobie w cieple, jak wy się tu szarpiecie wściekle, jak się dręczycie całe dnie"
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.11.2011, 18:10
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Czy ja dobrze słyszę? Mecz komentuje Węgrzyn, a w przerwie udziela się Przytuła?

Szkoda, że meczu nie sędziuje Majchrowski.
Wystarczy, że sędziuje człowiek który nas oszukał w Derbach 2010 na Suchych Stawach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów