The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2010, 18:07
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Brożek będzie grał na pewno, na treningu normalnie wyglądał fizycznie.
Skoro tak to elegancko.

Bo mówiąc szczerze byłbym przeciwny przestawieniu Małeckiego do ataku.

Skoro dobrze gra na skrzydle, to po co zmieniać mu pozycję? Oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.10.2010, 18:22
Mecz z Lechem jak wiemy będzie szalenie ważny dla układu tabeli. Jeśli zdobędziemy komplet punktów wtedy będziemy mogli powalczyć o majstra jednak w przypadku porażki lub remisu czołówka może nam odjechać. Dlatego tylko zwycięstwo, w tym meczu! Lech nie będzie najtrudniejszym rywalem, w sezonie jak do tej pory, bo Kolejorz jest obecnie w bardzo słabej formie i jeśli nasza obrona nie będzie popełniała rażących błędów, wygramy to!
Mam nadzieje tylko, że Pawłek, Sobol i Brozio będą gotowi na mecz, bo to niezwykle ważne postacie w Wiśle.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 29.10.2010, 18:34
MCX napisał(a):Wyświetl post
Bo mówiąc szczerze byłbym przeciwny przestawieniu Małeckiego do ataku.

Skoro dobrze gra na skrzydle, to po co zmieniać mu pozycję?
Chyba żartujesz. Oglądałeś mecz z Widzewem? Siedziałem na E na wysokości, na której grał Mały w I połowie i o ile był aktywny, o tyle samo w swoich zagraniach zupełnie bezmyślny.
Odpowiedz cytując
Damian1986
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 29.10.2010, 18:36
Witam , otóż ja tego meczu się trochę obawiam ponieważ wydaje mi się że nasz obecny styl gry jest wręcz wymarzonym dla Lecha , jeśli zagramy tak wysoko jak dotychczas atakiem pozycyjnym na pograniczu spalonego to Kolejorz mając te skrzydła w postaci Peszki , Wilka byc może Krivets , to oni bedą grać tę piłkę którą grali w pooprzednim sezonie w LE i trzeba przyznać że skutecznie , choć u nas Cikos i Paljić są szybcy więc to jest plusem gorzej z szybkoscią na srodku obrony , tak więc uważam że lepiej by było zagrac troszkę z tyłu i cierliwie czekać na nasze szybkie ataki skrzydłami a skrzydła mamy lepsze niz Kolejorz ( Kirm Małecki )ci zawodniy sa w gazie i warto oprzeć na nich naszą siłe , choć z drugiej strony Masskant byc moze zwycieskiego stylu zmieniać na ten mecz nie bedzie choc gramy na wyjezdzie ale jak by nie patrzec z zespołem bedącym w słabej formie i bardzo nisko w tabeli , ostatnia wygrana z Cracovią Lecha nie przełamała po prostu to Cracovia ma Sito w defensywie . Tak czy owak mecz bardzo ważny i mam nadzieję że wygrany szansa jest ograć ich na Bułgarskiej , więc trzeba korzystać podnosic morale wkrótce Derby ! Swięte Barwy swe wznieś...
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.10.2010, 19:06
W zasadzie tylko trzech graczy z Poznania może nam napsuć krwi.Stilic,Peszko i Rudnevs.Za Bośniaka trzeba się ostro zabrać,bo danie zbyt dużo miejsca i czasu źle się może skończyć.Peszko na swojej prawej stronie będzie miał kłopot(szybki Paljic),więc pewnie przejdzie na drugą stronę,gdzie zapraszają Cikos/Branco.Rudnevs odcięty od dograń tej dwójki może,ale nie musi być niegroźny.Ale wszystko to takie sobie gdybanie.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.10.2010, 19:12
sorry ze nie w temacie ale czy Moglibyście mi pomoc w wygraniu konkursu zapisując sie na tej stronce http://ro na moj profil
wystarczy wpisać swój mail i wejść w link który zostanie wysłany nie trzeba sie logować
będę bardzo wdzięczny
jeszcze raz sorry ze nie w temacie
moderatorzy proszę nie usuwajcie tego posta
wspomóżcie WIŚLAKA
Powód: post nie zostanie usuniety ale Ty masz tydzień odpoczynku
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 29.10.2010 o godz. 20:26.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.10.2010, 19:24
A ja trzymam kciuki za Pawełka. Co tu dużo mówić: boję się gdy Jovanić jest na bramce i chyba nie tylko ja [czyt. piłkarze np.]. Bo to, że jest sympatycznym facetem niestety nie robi z niego Pepe Reiny.

Krótko o tym meczu: nie możemy tego przegrać. I wszystko powinno być jasne, niezależne od tego jakim składem wyjdziemy. Zagłębie mogło wygrać, więc my tym bardziej możemy. Mimo, że się nie napalam, to wierzę w nich, bo co innego zostało? Niech zrobią fantastyczny finisz tej jesieni, to będę zadowolona.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.10.2010, 20:01
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
Chyba żartujesz. Oglądałeś mecz z Widzewem? Siedziałem na E na wysokości, na której grał Mały w I połowie i o ile był aktywny, o tyle samo w swoich zagraniach zupełnie bezmyślny.
Ja rowniez jestem zdania, ze Maly jako PP się nie sprawdza. Rowniez siedzialem na E i dla mnie widac jak na dłoni, że maly niepotrzebnie wdaje się w dryblingi które defakto przy podwojeniu poprostu zwalniaja akacje. Moim zdaniem powinien duzo szybciej oddawac pilke. Dla mnie widac do np. przy bramce Zurawia z Widzewem w PP. w tej "akcji" Zuraw stoi i stoi i stoi sam a Patryk się kwia i kiwa ...
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 29.10.2010 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.10.2010, 20:11
Damian1986 napisał(a):Wyświetl post
i a skrzydła mamy lepsze niz Kolejorz ( Kirmpb[ Małecki[/b])
O od kiedy to zawodnik bez jakiegokolwiek podania, może być skrzydłowym? Ile to nasz as zaliczył asyst po akcjach skrzydłami? Żeby nie było, nie uważam Patryka za słabego gracza, na tle naszych miernot wyróżnia się in plus, ale wystawianie go na skrzydle , to szkodzenie własnemu klubowi, gdyż nawet jak Patryk kogoś minie , to nie potrafi celnie dośrodkować.
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.10.2010, 20:27
http://www.malopolskatv.pl/lech-czeka-na-wisle/ - zieliński przed meczem z Wisełką
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.10.2010, 20:38
No Zieliński jest strasznie wk.u.r.wi.ony
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.10.2010, 20:41
Ale też trzeba przyznać że Zieliński nie jest jakimś chamem, umie się wypowiedzieć, nie prowokował dziennikarzy, dobre wrażenie wywarł na tej konferencji.
Przy niektórych pytaniach dziennikarzy można było bardziej wybuchnąć.

Pewnie mu się odechciało ostrych wypowiedzi po ostatniej karze.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.10.2010, 23:14
Mecz będzie walki. Moim zdaniem ten mecz pokaże w jakim miejscu jesteśmy. Osobiście wierzę w zimowe transfery w których podobno mamy mieć jakąś tam gwiazdę. Tymczasem musimy grać tym co mamy
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.10.2010, 00:28
Titto napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Lechem jak wiemy będzie szalenie ważny dla układu tabeli. Jeśli zdobędziemy komplet punktów wtedy będziemy mogli powalczyć o majstra jednak w przypadku porażki lub remisu czołówka może nam odjechać. Dlatego tylko zwycięstwo, w tym meczu! Lech nie będzie najtrudniejszym rywalem, w sezonie jak do tej pory, bo Kolejorz jest obecnie w bardzo słabej formie i jeśli nasza obrona nie będzie popełniała rażących błędów, wygramy to!
Mam nadzieje tylko, że Pawłek, Sobol i Brozio będą gotowi na mecz, bo to niezwykle ważne postacie w Wiśle.

Pasy beda najtrudniejsze Nowy trener bedzie chcial sie pokazac przed profesorem A pilkarze udowodnic przed Jurkiem ze nalezy sie miejsce w skladzie

Z Lechem tylko zwyciestwo Trzeba wykorzystac potrojna presje ktora maja w szatni
Ostatnio edytowane przez crapmaster : 30.10.2010 o godz. 00:31.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 30.10.2010, 09:13
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
Jak mu nie wyjdzie drybling to mówi się, że notuje bezmyślne straty, ale jak wypali to wszyscy go chwalą.
Nie uważam Małeckiego za fenomenalnego skrzydłowego, ma sporo braków, ale rozmawiamy o polskich realiach.
Na naszą ligę wystarczy, jak skrzydłowy "robi wiatr", czasem asystuje albo strzeli bramkę.
Naprawdę nie uważam żeby Małecki był słabszy piłkarsko od wychwalanego przez niemal wszystkich dziennikarzy w zeszłym sezonie Peszki z Lecha. Kirm również jest w dobrej formie, chyba najlepszej odkąd u nas jest, więc myślę, że dobra gra skrzydłami będzie kluczem do rozmontowania defensywy Lecha.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.10.2010, 09:17
niech chlopaki zrobia to co mloda ekstraklasa i bedzie ok ; )
.....
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.10.2010, 11:44
No i kto wie czy w bramce nie stanie utalentowany Filip Kurto.
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.10.2010, 11:51
http://www.malopolskatv.pl/lechici-o-meczu-z-wisla/ pilkrze lecha przed meczem z Wisełką
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 30.10.2010, 12:06
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
niech chlopaki zrobia to co mloda ekstraklasa i bedzie ok ; )

4:1 dla gospodarzy?
Odpowiedz cytując
didzej132
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 30.10.2010, 12:26
studio2 napisał(a):Wyświetl post
4:1 dla gospodarzy?

Tu chodziło chyba o 4-1 dla Wisełki ;p
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 30.10.2010, 12:27
moskit napisał(a):Wyświetl post
http://www.malopolskatv.pl/lechici-o-meczu-z-wisla/ pilkrze lecha przed meczem z Wisełką

jak kopaczom wyjdzie jeden mecz, i nie ważne z kim,, są już taaaacy mocni.
Egocentrycy zarówno z jednej jak i drugiej strony....
Ważne żeby kasa się zgadzała.....
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 30.10.2010, 13:15
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
No i kto wie czy w bramce nie stanie utalentowany Filip Kurto.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ce_w_poznaniu/

Myślę, że to tylko taka zasłona dymna i w bramce zobaczymy Pawełka.

Kurto - jestem za, ale nie w Poznaniu. Jak popełni jakiś błąd, który zaważy na wyniku to może spalić się psychicznie już na starcie i będzie nieciekawie.

Z resztą jakby Kurto miał zagrać to pojechałby do Poznania jeszcze inny, rezerwowy bramkarz.

A jedzie i on i Pawełek, więc dla mnie sytuacja jest jasna.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.10.2010, 16:11
Bardzo chciałbym się mylić, jednak nie spodziewam się dobrego wyniku w Poznaniu. Po meczach z Lechią i Widzewem zapanował dość spory optymizm odnośnie jakości naszej gry - za duży. Nie spodziewam się, by któraś z drużyn w niedzielny wieczór całkowice zdominowała pole gry, prędzej gra będzie toczona zrywami, raz jedni, raz drudzy będą osiągać przewagę. I niestety kluczem do zwycięstwa będzie przetrwać te zrywy, co z naszą obroną wydaje mi się obecnie nieosiągalne. Amica ma swoje kłopoty, na mecz z nami wyjdą jednak zupełnie inaczej przygotowani mentalnie niż na spotkanie z takim - bez urazy - Górnikiem. Co by nie pisać o wronieckiej defensywie i tak jest ona lepszą formacją w każdym calu od naszej. I czuję, że właśnie przez defensywę przegramy. Powiedzcie mi - czy wyobrażacie sobie, że - mając na uwadze dotychczasowe mecze i błędy jakie popełniamy w obronie - nie stracimy bramki? I w drugą stronę - czy z równie duzym prawdopodobieństwem jak to, że stracimy bramkę możemy liczyć na jej strzelenie? Analizująć dotychczasowe mecze jakoś rozum podpowiada inaczej...

No ale jest jeszcze serce, które mówi 1-2!
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 30.10.2010, 17:24
oj boję się tego meczu. bardzo chciałbym żeby wymęczyli zwycięstwo bo że wynik remisowy nie padnie to jestem niemal pewien gdyż oba zespoły satysfakcjonuje tylko wygrana. boje się że będzie jak z legia w tamtym roku w sosnowcu dramatyczna gra i gol z dupy. jedyna recepta jaką widzę to że uda sie Wiślakom strzelić 2 bramki w krótkim okresie czasu i pyry się nie pozbierają

p.s. najgorsze to to że jestem na wsi i lichutki net a c+ nie ma, więc chyba mecz to tylko z relacji live ;( no chyba że będzie w radiu krk ?;>
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 30.10.2010, 19:19
Na giełdzie zakładów w Betfair ten mecz wygląda dla Wisły wręcz fatalnie.Na Lecha postawiono na razie 97% kasy,na remis 1%,a na Wisłę 2%.Oczywiście,do meczu jest jeszcze sporo czasu,ale tendencja trochę mówi jak się widzi spotkanie w Poznaniu.Na to wygląda,że wygrana Wisełki byłaby wielką sensacją(przynajmniej dla niektórych).
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.10.2010, 19:25
Zieliński coś wspomina o odzyskiwaniu twarzy...tak się wypowiadają ludzie przegrani.
Trzeba będzie wykorzystać tę złą atmosferę, zagrać dobry mecz i wygrać.
Oni są jak ranne zwierzę, groźni, ale łatwiejsi do dobicia.
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Na giełdzie zakładów w Betfair ten mecz wygląda dla Wisły wręcz fatalnie.Na Lecha postawiono na razie 97% kasy,na remis 1%,a na Wisłę 2%.Oczywiście,do meczu jest jeszcze sporo czasu,ale tendencja trochę mówi jak się widzi spotkanie w Poznaniu.Na to wygląda,że wygrana Wisełki byłaby wielką sensacją(przynajmniej dla niektórych).
Bo to raz w takiej sytuacji był odmienny wynik od tego, co ludzie obstawiali ?
..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.10.2010, 19:27
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Borski sedziuje.
Bedą grube jaja.

Nie wiem jak można ta miernote wystawiać do takiego meczu.

o k****wa znowu Borski ,cos za czesto nam ten patafian sedziuje

smierdzi mi tu cos

Pilkarsko licze ze nasi beda skuteczni,po Amice niewiadomo czego sie spodziewac ,kryc Peszke to nie bedą mieli w ataku wieliego pola manerwu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.10.2010, 19:37
Na giełdzie zakładów w Betfair ten mecz wygląda dla Wisły wręcz fatalnie.Na Lecha postawiono na razie 97% kasy,na remis 1%,a na Wisłę 2%.
Tzw. 'masówki' zazwyczaj nie wchodzą
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.10.2010, 19:40
jak to Kurto sie spali psychicznie mecz z Lechem to mecz jak kazdy inny w naszej sytlacji chlopak powinnien wyjsc i zagrac
Pawelek ostatnio zagral poprawnie wiec teraz sa spore szanse ze pusci babola
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 30.10.2010, 19:57
Bardzo dobra wiadomość. Kurs na nas poleci w górę i jutro przed meczem piłkarze Lecha wbijają do buków
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów