The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2008, 17:56
Dobry mecz Legii w pełni zasłużona wygrana , zachowanie ich kibiców ŻAŁOSNE .
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.08.2008, 17:56
mam pytanie bo zerknalem tylko okiem czy ich kibice(legii) sie do nich tylem odwrocili czy mi sie wydawalo?
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 31.08.2008, 17:57
A co ich kibice zrobili. Bo niewidziałem juz.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.08.2008, 18:03
Kasiunia napisał(a):Wyświetl post
A nie przypadkiem w Gdyni?
Pomyłka, jedno szambo Poznań czy Gdynia

Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Dobry mecz Legii w pełni zasłużona wygrana , zachowanie ich kibiców ŻAŁOSNE .
Przez 90 minut prowadzili głośny doping.
LAB napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie bo zerknalem tylko okiem czy ich kibice(legii) sie do nich tylem odwrocili czy mi sie wydawalo?
szczaq21 napisał(a):Wyświetl post
A co ich kibice zrobili. Bo niewidziałem juz.
Tak, odwrócili się tyłem śpiewając " Legia To My... "
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 31.08.2008 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.08.2008, 18:04
Po meczy gdy piłkarze Legii podeszli do sektora kibiców podziękować im ci odwrócili sie do nich plecami
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 31.08.2008, 18:05
dlaczego zachowanie kibiców Legii to żenada? Piłkarzyki mogą olewać kibiców (i już nie chodzi tu tylko o ich ostatnie występy) i nie dziękować im za doping(np w Moskwie)? Kibice Legii odwrócili się gdy podeszli piłkarze pod ich sektor i zaczeli śpiewać 'Legia To My!' Brawo. Może w końcu zrozumieją, że Legia to Legia
Odpowiedz cytując
~WISŁA~
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 31.08.2008, 18:06
Jaki klub tacy kibice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 31.08.2008, 18:42
~WISŁA~ napisał(a):Wyświetl post
Jaki klub tacy kibice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mozesz rozwinac ?
ozinho napisał(a):Wyświetl post
Ja podziwiam piłkarzy Legii ,bo za....... cały mecz,a kibice ich w dupie mają.
Mniej pisac wiecej czytac.

w dupie byłes i gowno wiesz.

ja podziwiam naszych kibicow, jada setki kilometrów gdzie diabeł mowi dobranoc a pajacyki nie dosc ze na stojaco przepierdalaja z kelnerami to jeszcze dupy im sie nie chce ruszyc pod sektor.
Ostatnio edytowane przez Kijek : 31.08.2008 o godz. 18:50.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.08.2008, 20:39
michu-kozlowek - nie dyskutuj z nimi, bo to nie ma sensu. Gowno nas powinny obchodzic problemy tego klubu. My mozemy sie smiac po takich meczach jak ten z Odrą czy Moskwą i za to im trzeba podziekowac .

z dzisiaj - cieszy utemperowanie butnych nosków z Poznania. bardzo cieszy.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.08.2008, 20:49
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
michu-kozlowek - nie dyskutuj z nimi, bo to nie ma sensu. Gowno nas powinny obchodzic problemy tego klubu. My mozemy sie smiac po takich meczach jak ten z Odrą czy Moskwą i za to im trzeba podziekowac .

z dzisiaj - cieszy utemperowanie butnych nosków z Poznania. bardzo cieszy.
I z Wilna też możemy się śmiać, a jak, a raczej płakać, bo wstyd być w takich chwilach Polakiem. Jeszcze raz powtarzam Warszawska Elito, tak dalej chłopaki!

Lech upadł, czy się podniesie? Zobaczymy. Cieszy że mamy lidera. Oby tak trzymać.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 31.08.2008, 20:52
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
I z Wilna też możemy się śmiać, a jak, a raczej płakać, bo wstyd być w takich chwilach Polakiem. Jeszcze raz powtarzam Warszawska Elito, tak dalej chłopaki!

.
i nadal drążysz temat? Możemy się śmiać z Parmy, z Odry(razy 2), z Łodzi, z Warszawy...wymieniamy dalej? Tylko po co? Nie rozumiesz sytuacji to po prostu jej nie komentuj. Ja nie komentuje spraw typowo związanych z Wisłą (jak wasza polityka transferowa, wasze sprawy kibicowskie) A jeśli już tak, to nie ja zaczynam tą rozmowę.
Jesteś taki święty, że jak ktoś cię uderzy w policzek to nadstawiasz drugi?

Idąc twoim tokiem rozumowania, mogę się zapytać, dlaczego dziś mieliście taki doping? Ale mnie to ch*uj obchodzi, to wasze sprawy i się do nich nie wtrącam, a tym bardziej nie wyśmiewam. W przeciwieństwie do ciebie
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 31.08.2008 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 31.08.2008, 18:24
Cytat:
Ja podziwiam piłkarzy Legii ,bo za....... cały mecz,a kibice ich w dupie mają.
Jak kibice za..... 1000km do Moskwy i piłkarzyki ich w dupie mają to już jest ok?
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 01.09.2008, 09:09
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Jak kibice za..... 1000km do Moskwy i piłkarzyki ich w dupie mają to już jest ok?
Sorry Amigo, ale... czy ktos im karze zap... 1000km ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 31.08.2008, 18:25
ozinho napisał(a):Wyświetl post
Ja podziwiam piłkarzy Legii ,bo za....... cały mecz,a kibice ich w dupie mają
lepiej się nie wypowiadaj o sprawach o których nie masz zielonego pojęcia. Bo widać, że nie masz (nawet już nie umiesz prawidłowo napisać nazwy zespołu?)
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.08.2008, 19:32
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
lepiej się nie wypowiadaj o sprawach o których nie masz zielonego pojęcia. Bo widać, że nie masz (nawet już nie umiesz prawidłowo napisać nazwy zespołu?)
On ma rację. Legia to klub który macie w sercach, czy dobrze, czy źle. Jesteście strasznie honorowi. Bardzo dobrze dla nas, przynajmniej nie pomagacie piłkarzom i jak na razie odpada nam jeden z dwóch pretendentów do rywalizacji o tytuł. Tak trzymać!

Ktoś tam coś o dupie i gównie. Powtarzam, tak trzymajcie. Widać jak kochacie swój klub. Wyjazdy i doping na nich to nie wyznacznik kibicowania, wylatywanie z sektora na meczu finału PE to pokaz cyrkowy sztucznej inteligencji.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 31.08.2008, 20:32
...
nie chce mi się tego komentować bo nawet nie ma czego. I nie chce tworzyć niepotrzebnej dyskusji. Ale zapewne ty(nie będę pisał wy, bo nie chce ciebie identyfikować ze wszystkimi kibicami Wisły) byś dawał robić się w ch**ja. Cóż, twój wybór. Niektórym pluje się w twarz, a oni i tak powiedzą, że deszcz pada

PS piłkarze są dla ciebie wyznacznikiem kibicowania? Ich najbardziej identyfikujesz z klubem? Mówisz piłkarz, myślisz klub?
Ja mam inne spostrzeżenia na temat miłości do klubu
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.08.2008, 20:54
. Wyjazdy i doping na nich to nie wyznacznik kibicowania

to jaki jest ten wyznacznik ?
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.08.2008, 19:28
Merytoryczna dyskusja się tworzy.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.08.2008, 23:38
"Innowiercom" proponuję nie zwracanie uwagi na użytkowników świeżej daty - oni są, ale zaraz może ich nie być.Piszę by się za bardzo nie rozdrabniać nad ich postami bo często sieją tu tylko ferment.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.09.2008, 09:11
7 kotów, czy Tobie aby hierarchia wartości trochę się nie poprzestawiała chłopie? Co Ty wypisujesz?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 01.09.2008, 09:22
@ pan Dudi:
Absolutnie nie.

Kibicem nie jest sie z przymusu tylko z wlasnego wyboru, dlatego mnie np smieszy swiete oburzenie, ze jakis kopacz nie podszedl z gratulacjami ze jeden z drugim gibali 1000km, bo wbrew pozorom to nie jest jego psi obowiazek - jak pisze Kreseq -, tylko moze byc bardzo ladny i mily gest.

Aha, i bardzo prosze o wyopisanie mi pilkarzy, ktorzy to graja dla kibicow.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 01.09.2008, 10:37
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Kibicem nie jest sie z przymusu tylko z wlasnego wyboru, dlatego mnie np smieszy swiete oburzenie, ze jakis kopacz nie podszedl z gratulacjami ze jeden z drugim gibali 1000km, bo wbrew pozorom to nie jest jego psi obowiazek - jak pisze Kreseq -, tylko moze byc bardzo ladny i mily gest.
Za to jak się jest piłkarzem i zarabia "grube miliony pieniędzy" to już nie podlega się pod krytykę? Po wygranym meczu bardzo fajnie podejść sobie i pomachać łapkami, wtedy kibic mile widziany, ale jak się dostaje po dupie to już nie łaska podejść pod sektor, bo kibic nie dobry obraził Kubusia.

Pewnie żaden piłkarz nie gra dla kibiców, ale po różnych meczach mówią co innego zwykle. Ale jak tak mają nas w dupie to niech się nie spodziewają jakiegoś fetowania Kaki czy innego, że prosto kopnął piłkę.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 04.09.2008, 20:42
Fechtunek na listy otwarte miedzy Miklasem a Kowalczykiem (pasjonujaca lektura piora dwoch pieknych umyslow):

Miklas do Kowalczyka:
Cytat:
Pan Wojciech Kowalczyk

Panie Wojtku!

Z dużym zaskoczeniem przeczytałem na Pana blogu Pańskie przemyślenia, w efekcie których w sposób dramatyczny zdecydował się Pan na rezygnację z roli mediatora pomiędzy Zarządem Legii a Kibicami. Szczerze zawiodłem się też na Panu czytając "rewelacje" na temat domniemanego "spisku wiadomych sił" oraz rzekomych zakazów, które ponoć mają ze strony Klubu spaść lawinowo na uczestników wtorkowych wydarzeń. Spotkałem się z Panem niemal natychmiast po Pańskiej deklaracji w sprawie mediacji. Odbyliśmy długą i – jak sam Pan napisał – rokującą nadzieje na porozumienie rozmowę. Zakończyła się ona tym, iż miał Pan porozmawiać - jak Pan to określił- z "Najważniejszymi Kibicami". Więcej się Pan do mnie nie odezwał. Kolejna nasza telefoniczna rozmowa z mojej inicjatywy przekonała mnie, że "Najważniejsi Kibice" nie mają jeszcze żadnego stanowiska. I obiecał Pan się odezwać jak ono powstanie. Jedynie nieformalną drogą dotarły do mnie informacje, że w gruncie rzeczy "Najważniejsi Kibice", o których Pan mówił, wcale nie akceptują Pana jako mediatora. Czy to właśnie usłyszał Pan w podczas tego spotkania? Jeśli tak, to szkoda, że straciliśmy tyle czasu czekając na jego skutki.

W trakcie Pańskich "mediacji" (po krótkotrwałej przerwie) na stadion przy Łazienkowskiej wrócił niestety festiwal chamstwa wobec ITI i wszystkiego co się rusza mimo, że formalnie rozmowy za Pańskim pośrednictwem wciąż trwały i jak sam Pan to ujął "rokowały nadzieje". Ponieważ wciąż Pan milczał, znów nieformalną drogą "Najważniejsi Kibice" zasugerowali nam, że jeśli w ogóle, to będą rozmawiać bezpośrednio, bez jakichkolwiek mediatorów. Nie powiedzieliśmy wówczas "nie". Wyraziliśmy gotowość do tych rozmów, gdyż chcieliśmy zrobić wreszcie jakiś krok do przodu. Dlatego też nie postawiliśmy żadnych warunków wstępnych. W międzyczasie, z uporem godnym lepszej sprawy, "Najważniejsi Kibice" podjęli zmasowane działania ewidentnie szkodzące Klubowi. Mam tu oczywiście na myśli "pokaz" na sesji Rady Warszawy, na której Radni mieli zadecydować o przyznaniu pieniędzy na budowę nowego stadionu Legii. Mimo tego doszło do nieformalnych kontaktów z "Najważniejszymi Kibicami", ale niestety nie mogę mówić o ich szczegółach, bo strony tak się umówiły.

Równocześnie festiwal chamstwa wobec ITI nie tylko nie ustał, ale wręcz wzmógł się i rozciągnął na zawodników, jak pokazał mecz z Górnikiem w Zabrzu. Wciąż trwa bojkot wyjazdów organizowanych przez Klub. Z 300 biletów przeznaczonych na mecz z Polonią kupiono jedynie 40 sztuk. Reszta kibiców – ponad 700 osób - chciała wejść na stadion przy Konwiktorskiej w inny sposób. Wszyscy niestety wiemy jak się to skończyło. A wystarczyło kupić wszystkie 300. Zaś w przypadku, gdyby ich zabrakło, zwrócić się z prośbą do Klubu, aby ten poprosił Polonię o zwiększenie liczby biletów. Nie wiem jakby zachowałaby się Polonia. Nie było sensu pytać klubu z Konwiktorskiej, skoro z 300 biletów nie sprzedaliśmy nawet 15% dostępnej liczby. Dodatkowo cały czas trwają działania "Najważniejszych Kibiców" zmierzające w gruncie rzeczy do utrącenia idei budowy nowego stadionu. Szczycą się oni podobno, iż mają już ponad 20 "szabel" w Radzie Warszawy, które są z nimi i zagłosują przeciw stadionowi! Wciąż jednak walczą o więcej, bo 20 głosów to za mało. Jak więc widać Pańskie mediacje nie przyniosły Klubowi nic dobrego. Wczoraj dowiedziałem się z internetu, że kończy je Pan, równocześnie zapowiadając początek wojny, której nie jest w stanie zapobiec (w brak Pańskich możliwości akurat wierzę).

Sformułował Pan też w swoim blogu jakieś piramidalnie bzdurne zarzuty wobec Klubu sprowadzające się do tego, że to Klub sprokurował wtorkowe wydarzenia i teraz nałoży 700 zakazów. Od razu odpowiem Panu, iż Klub nie zamierza nakładać żadnych zakazów, natomiast będzie musiał zastosować się do zakazów sądowych, o ile takie zostaną nałożone. Klub jednak w swoim dzisiejszym oświadczeniu wyraził nadzieję, że sądy nie będą stosować odpowiedzialności zbiorowej.

Przykro mi więc iż w ten sposób postawił Pan sprawę. A może Pana zdaniem historia Pańskich mediacji wyglądała zupełnie inaczej? Czy nie dostrzega Pan iż "Najważniejsi Kibice" najwyraźniej wcale nie chcą porozumienia, a wręcz robią wszystko, żeby do niego nie doszło? Czy zgadza się Pan iż przytoczone wyżej fakty miały miejsce i nadal wierzy, że "Najważniejsi Kibice" działają w dobrej wierze i na rzecz Legii?
A co o tym wszystkim sądzą "Mniej Ważni Kibice Legii" może Pan przeczytać na stronach internetowych (polecam między innym wyniki sondy na legia.com.pl).

Leszek Miklas

Kowalczyk do Miklasa:
Cytat:
Napisał do mnie list otwarty prezes Legii Leszek Miklas. Jest rozczarowany, że nie będę mediatorem w sporze z kibicami i sugeruje, że to dlatego, bo wierchuszka kibiców mnie nie akceptowała. To – jakby napisał Miklas, stosując jego słownictwo – piramidalna bzdura. Panie prezesie, sygnały które do pana docierają, są fałszywe, więc radzę poszukać lepszych informatorów.

Wczoraj wyraziłem się jasno – po zajściach ze środy obie strony oddaliły się od siebie tak bardzo i chyba ostatecznie, że nie widzę żadnej możliwości porozumienia. Nie widzę, więc nie będę tracił czasu. Podejrzewam, że wojna na linii kibice – ITI się dopiero rozpoczyna. Nie nawołuję, tylko przewiduję, że tak będzie – to chyba różnica? Widzi pan różnicę między wywoływaniem deszczu i stwierdzeniem "chyba będzie padać"? Wyczuwa pan ją, panie prezesie?

Moim zdaniem ten konflikt szkodzi Legii, co nie zmienia faktu, że wszystko wskazuje na to, że się zaostrzy. Niestety, ale tak będzie. Jeśli nie jest pan oderwany od rzeczywistości, to chyba też pan to dostrzega.

Dwa razy apelowałem o zaprzestanie wyzywania ITI i dwa razy tego wyzywania nie było (pan to nazywa „krótkotrwałą przerwą”, co biorąc pod uwagę skromną liczbę meczów, które odbyły się na Łazienkowskiej jest przesadą). Pan tego gestu dobrej woli ze strony fanów nie dostrzegł, tylko udzielał w tym czasie bezsensownych wywiadów, dolewających oliwy do ognia. Oni wyciągli rękę, pan pytał: - I co z tego?

Moim zdaniem ani jedna, ani druga strona nie chce porozumienia. Ani kibice, ani pan. Każdy napisany przez pana list, każde wypowiedziane słowo tylko zaogniają sytuację. Na dziś trwa wyścig, kto napisze bardziej błyskotliwy list i przekona więcej osób. Dogadać nie chce się nikt.

Napisał pan o sprawie z Konwiktorskiej – że wy zakazów nie wydajecie, ale musicie respektować. I że „macie nadzieję”, że sąd nie zastosuje odpowiedzialności zbiorowej. Otóż dobrze wiecie, że zastosuje i wyczuwam, iż macie taką szczerą nadzieję. Niech pan stanie przed kamerą i powie z ręką na sercu – mam nadzieję, że nie będzie 700 zakazów stadionowych. Chciałbym to zobaczyć.

Mogliście udzielić kibicom – tym pomówionym – pomocy prawnej, mogliście chociaż nie wrzucać wszystkich do jednego wora. Ale w pańskich wypowiedziach w TVN nie było niczego w stylu „nie zgadzamy się na takie potraktowanie wszystkich naszych kibiców, trzeba walczyć z tymi, którzy naprawdę zawinili, a nie z przypadkowymi fanami”. Było? Przeoczyłem?

TVN – należący do ITI podobnie jak Legia – trąbi non stop o 700 bandytach, to samo robi onet, są teksty o zdemolowanym centrum miasta. Moim zdaniem właściciel klubu powinien dbać o wizerunek klubu i jego kibiców, a nie podkręcać atmosferę i pokazywać... widelce. Całe te medialne zamieszanie jest moim zdaniem sztucznie nakręcone, w wiadomym celu. Pan, jako prezes klubu, powinien wystąpić w telewizji i wziąć w obronę niewinnych ludzi. No, chyba że naprawdę pan wierzy w 760 agresywnych chuliganów, którzy do spółki oberwali jedno lusterko...

Panie prezesie, skończmy z tym aktorstwem – niech pan powie jasno, że nie chce żadnego porozumienia. Kibice też go nie chcą. Po co więc w tym wszystkim ja?

PS. Mało kulturalny ton pańskiego listu, ale nie obrażam się.
"PS" mogl sobie darowac, zwazywszy na jego wczesniejsza tworczosc.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.09.2008, 20:59
z tymi obawami o świadome i długofalowe niszczenie ruchu kibicowskiego w Polsce bym nie przesadzał, nikomu na tym nie zależy. Oczywiście cały czas będą czynione próby dokręcenia śruby, choćby by pokazać sprawność policji i organizatorów meczy, taką pokazówkę jak ta z wtorku z Wawy jak widać żaden problem zrobić i jeszcze ją odpowiednio w zaprzyjaźnionych mediach rozpropagować.
A że ci naprawdę nabroili dali dyla i cierpią niewinni - kto o tym będzie, poza samymi zainteresowanymi i pokrzywdzonymi będzie pamiętał ?
Okrutnie to brzmi, oburzamy się - ale tak to jest.

Co tam się naprawdę we wtorek działo i czemu do tego doszło - raczej się nigdy nie dowiemy, możemy sobie domysły snuć. Miała Legia bodaj 300 biletów , wykupiono chyba niecałe 50 a zorganizowali się w kilkaset i poszli bez biletów - na co oni liczyli? Ktoś chłopaków w to wkręcił.

A że policajów była cała masa - toż oni też internet umieją czytać, konfidentów też jakichś mogą mieć.
W tym starciu chytrzejsi okazali się policjanci, a dobrze poinformowany ITI przy pomocy TVN i GW nabija sobie punkty.

My we Wiśle możemy losowi dziękować, że wielki kibic Białej Gwiazdy Mariusz Walter spóźnił się w zakupie nas i szybszy był BC. Jaki ten nasz dobrodziej jest taki jest ale nie wpada mu do głowy robienie z klubu medialnego Disneylandu pomieszanego z Oktoberfestem, bo tak sobie ITI rozrywkę wyobraża.

Dostała im się Legia w ręce, pech chce, że z bardzo silnym ruchem kibicowskim, cokolwiek by to nie oznaczało. A że jedna i druga strona uznaje pokój tylko na własnych warunkach to do starcia musiało dojść.
Jak widać wynik tej konfrontacji coraz bardziej pewny, choć mnie wcale nie cieszy że kibice Legii coraz bardziej spychani są w podziemie. To pewnie spowoduje coraz bardziej radykalne i rozpaczliwe kroki z ich strony a ITI będzie zdobywało kolejne okopy.

A gra drużyny, kibicowanie, zabawa na trybunach - to wszystko jest już dawno zepchnięte u nich na dalszy plan.

Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.09.2008, 21:05
najgorsze jest że normalni ludzie przez takie coś mają już nasrane w papierach
Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.09.2008, 21:28
South napisał(a):Wyświetl post
najgorsze jest że normalni ludzie przez takie coś mają już nasrane w papierach
Z chęcią bym zobaczył miny ludzi, którzy w tym temacie twierdzą, że chłopaki z Legii sami są sobie winni, jak im przyklepują zawiasy za udział w zbiegowisku ...
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.09.2008, 22:16
martusia.aps napisał(a):
Kochani Kibice!!!
Jestem studentką resocjalizacji i pisze prace na temat pornografii. Mam olbrzymi problem z przeprowadzeniem z Wami w szkołach, dyrekcja od razu mnie wyrzuca.
Poświęcicie mi 5 minut na rozwiązanie ankiety? Jeżeli ktoś sie zdecyduje to przekopiujcie ankietę do Word'a i zakreślcie wybraną odpowiedz na czerwono. Jest kilka pytań gdzie sami musicie wpisać odpowiedz. Po wypełnieniu w wyślijcie jako załącznik na mojego maila.
Taki oto temat został dziś dwukrotnie wywalony z "Hyde Parku".
Nie wiem, śmiać się czy płakać nad tym, jaką nam gębę dorobiono...
A co tam -

Ciekawe, czy bycie kibicem kwalifikuje się już na resocjalizację, czy uznawane jest po prostu za zboczenie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.09.2008 o godz. 22:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.09.2008, 23:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Taki oto temat został dziś dwukrotnie wywalony z "Hyde Parku".
Nie wiem, śmiać się czy płakać nad tym, jaką nam gębę dorobiono...
A co tam -

Ciekawe, czy bycie kibicem kwalifikuje się już na resocjalizację, czy uznawane jest po prostu za zboczenie?
Stereotyp niestety ... A wszystko oczywiście przez kibi.. znaczy Kiboli, którzy "dopingują" swoją drużynę poza stadionem. W Krakowie np. sławetne pytanie "Za kim jesteś?"(miałem przyjemność spotkać kiedyś takich delikwentów i o mało nie dostałem wtedy po mordzie, no ale ...). Niestety postawa kiboli nie jest tępiona przez środowisko, a nawet czasami jest akceptowana. Najpierw to trzeba zmienić, bo jak ktoś boi się chodzić po ulicy przez takich ludzi, a co dopiero na stadion chodzić ... i jak tu zachęcić do kibicowania ? No, ale jak już mowiłem same środowisko kibicowskie zapracowało sobie na ten stereotyp, że każdy kibic to bandyta, co oczywiście jest nie prawdą. Wszystko przez je****** debili, którzy chodzą po ulicy i dają wp****** nie tylko innych kibolom, ale też normalnym ludzią, ale to niestety "nowoczesne" społeczństwo. Aha tak mieszkam w NH.
Może oceniam to trochę zbyt subiektywnie, bo jednak brakuje mi trochę do ludzi oddających wiele dla Wisly, ale tak to widzę i ktoś mnie może za to krytykować.
EDIT: No i niestety wszystko sprowadza się do tego stereotypu. Nikt poza środowiskiem kibiców, nie będzie protestował przeciw tym 740 zakazom, bo społeczeństwo przez ten stereotyp ocenia to wszystko bardzo subiektywnie, a media jeszcze kłamią w żywe oczy i przyklaskuje takim "akcją".
Powód: a bo tak !
Ostatnio edytowane przez Nehiar : 04.09.2008 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 05.09.2008, 08:01
Przeglądałem salon24 i znalazłem taką notkę:

http://pawellesiak.salon24.pl/91798,index.html

Cytat:
Otóż kibice Legii na posiedzeniu rady miasta stołecznego Warszawy domagali się cofnięcia dotacji miasta na budowę stadionu, którą to miało otrzymać ITI, a przy okazji domagali się ujawnienia przed opinią publiczną wszystkich planów związanych z tą budową. Oto co na ten temat mówi radny warszawski z PiS -u :

Marek Makuch - Komisja Sportu (PiS): Z niecierpliwością czekamy na nowe uzgodnienia miasta z ITI. Aż trzy komisje z rady wystąpiły do pani prezydent o prezentację tego dokumentu przed głosowaniem nad wydaniem miejskich pieniędzy na budowę stadionu Legii. Powtarzamy od dawna, że stadiony są w Warszawie niezbędne. Ale jak bumerang wraca pytanie o ich cenę. Ostatnio w Zabrzu buduje się stadion na 32 tys. osób za 200 mln zł. Dlaczego my mamy wydać ponad 400 mln zł i to na obiekt, w którym dużą część zajmą powierzchnie komercyjne dla prywatnej firmy. Renegocjację umowy miasto powinno zakończyć podwyższeniem opłat dzierżawnych ITI i obniżeniem kosztu budowy obiektu.
Podejrzewam, że głównym motywem ITI jest sprawa kasy na stadion Legii. Wiadomo pieniądze nie śmierdzą.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.09.2008, 08:16
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
PS
To ze Euro 2012 się zbliża i mogą zacząć się pokazówki to inna sprawa, ale jeśli nikt nie da się sprowokować to może spać spokojnie
Zawsze znajdą się tacy, którzy najpierw zrobią potem pomyślą(vide scyzoryk podczas meczu z Odrą). Chociaż tak szczerze myślę, że bliżej do tego jest naszym sąsiadom zza miedzy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów