The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2008, 19:30
Jest dzis jakaś feta pod tym waszym słupem coście go chcieli zdemolować całkiem niedawno wileńscy bandyci?

PS jak juz musicie rostrząsąc po raz 100 '93 to jest taki temat, Historia sportu, fortArt już znieczulony więc bez obaw
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 11.07.2008 o godz. 19:44.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.07.2008, 19:30
swoją drogą, to strasznie wkurzające są te fuzje/kupowanie miejsca w lidze itp. Powoli z naszej ligi robi się coś na wzór ligi kosza. Tam wystarczy mieć pieniądze na wpis(tj kupienie sobie miejsca w ekstraklasie). W sumie jest to jedyna droga do tego, aby liga stała się mocniejsza i bardziej profesjonalna. Ale zanika tu sportowa walka. Idę o zakład, że kolejnym klubem który będzie tak kombinował, będzie Widzew (jeśli utrzyma się decyzja, że będą grać w 3 lidze). Cacek niby odmawiał, ale w takiej sytuacji będzie szukał, jak tu wejść bocznymi drzwiami(w tym sezonie to już raczej za późno, ale w następnym czemu nie. A w wypadku nie awansowania z 3 do 2, to jestem pewny, że Widzew się z kimś styknie). Reasumując- chyba wolę słabszą ligę, ale uczciwą piłkarsko, niż mocniejszą z takimi cyrkami. Ciekawe ile kasy satysfakcjonowało by Odrę Wodzisław, by zrobić sobie z kimś fuzję lub sprzedać miejsce w lidze. Sądzę, że w granicach 5-10 mln

PS dlaczego tylko Łódź zasłużyła sobie na dwa kluby na poziomie? Warszawa i Kraków to już nie łaska?
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.07.2008, 19:38
"Pogodziłem się pogodziłem. Teraz trzymam kciuki żeby z tego narodziło się pasmo sukcesów już jak się sprzedawać to chociaż drogo. Patrząc na skład to liczę na minimum 4 miejsce ale i 2 jest w zasięgu."

cytat z forum DiscoPolo

kurcze tak ich czytając to my w sumie nie mamy po co nawet w lidze startować
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.07.2008, 22:09
Takie coś a propo Polonii Warszawa z ich forum

"...Cytat z jednego z wrocławskich prokuratorów:

Mając na uwadze materiały ze śledztwa dotyczącego korupcji w polskiej piłce - był to najprawdopodobniej jeden z najuczciwszych awansów do ekstraklasy z ostatnich lat..."

Nie wdając się w rozkminę na temat czy taki sposób wejścia do ligi jest dobry czy zły oraz najazdy Legionistów na Polonie (obrodziło ich sporo dzisiaj ) ciekawy jestem czy Polonia będzie w stanie włączyć się o walkę o puchary w nowym sezonie. I czy ten ich inwestor (Wojciechowski) myśli zbudować coś na dłużej czy to jednorazowa akcja?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.07.2008, 22:24
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

PS dlaczego tylko Łódź zasłużyła sobie na dwa kluby na poziomie? Warszawa i Kraków to już nie łaska?
Ja tam uważam, że Juvenia, Wawel, nawet Hutnik to w porządku kluby
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.07.2008, 22:33
Robimy sobie jaja, ale jak chcemy żeby w Ekstraklasie piłkarskiej był porządek to nie widzę inaczej jak bojkot DyskoPolo. Może ktoś otrzeźwieje. Choć przy Amice Poznań wszyscy byli nawaleni. A na dodatek "internetowi wspieracze siły polskiej ligi" uparcie będą twierdzić ze lepiej kupować miejsce w lidze niż zbudować klub na prawdziwych podwalinach.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.07.2008, 22:45
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...e-uefa,1145036
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 11.07.2008, 23:38
http://sport.interia.pl/news/nowe-po...-legii,1145035

"Łokieć" nowym kapitanem w Legii.
Się dzieje w wielkim świecie.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.07.2008, 00:29
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,54...San_Siro_.html

ALE KWAS !!!!
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 12.07.2008, 00:35
To ja się chciałem zapytać o derby rózne po tych promocyjnych zakupach miejsca w lidze.
Tradycyjne Derby Warszawy to:
a) Legia kontra Czarne Foteliki
b) Legia kontra Bałtyk Gdynia (czy tez Polonia Gdynia/Bałtyk Warszawa)

Tradycyjne Derby Wielkopolski to
a) Kuchenkorz kontra Polonia Warszawa
b) Nie ma.

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 12.07.2008, 01:36
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.07.2008, 09:06
Kibic Lecha;
Cytat:
Jesteśmy faworytem do zdobycia MP i tyle! Po 16 latach zdobyliśmy PP, teraz po 16 latach zobędziemy MP! Wisła? jak odpadna z pucharów ich zespół się rozsypie. Ci co jeszcze zostali zapewne odejda. Legia? jakoś ich transfery mnie nie przekonują. Tym razem to My mamy wszystko - dobrą wyrównaną kadrę, głodych sukcesu zawodników i przede wszystkim kibiców, to musi przynieść sukces. Owszem może się zdarzyć, że z Naszych oczekiwań czy marzeń wyjdzie wielkie Nic, ale to tylko sport i jeśli po sportowej walce zajmiemy 2 czy 3 miejsce to też będzie to powód do zadowolenia.
Przewidywania kibiców Lecha na najbliższy sezon
http://forum.wiaralecha.pl/index.php...opic=6793&st=0
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.07.2008, 09:38
A poważnie - to niby czemu Lech w tym sezonie nie miałby realnych podstaw walki o mistrzostwo! Mają silniejszy zespoł a My jak na razie słabszy niz w poprzednim sezonie! Z Legią potrafia wygrywać z nami jeszcze nie. Ale obawiam się ze to się moze zmienić.

Dla mnie to Lech będzie naszym głównym rywalem w walce o mistrzostwo, nic nie ujmując Legii. Lech jest bardziej zdeterminowany.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 12.07.2008, 09:43
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Oświeć mnie, jak w takiej sytaucji powinien się kolejny do pucharowego miejsca klub zachować, skoro drużyna z miejsca wyżej z pucharów zrezygnowała?
Zastanawiajace jest poprostu to ze wszystko co dam daja to wy bierzecie. Kiedys mistrza Polski, teraz PU.
Nie wiem czemu mowisz ze my jako ostatni mozemy mowic o honorze, prosze wytłumacz.
Żenada..
Chyba jednak nie zenada skoro nie wiedziales co odpisac. A nawet jesli zenada to konkretnie co.
Eh, Wy w tej Kongresówce nigdy liczyć nie umieliście. To ja Ci objaśnię że '6', to więcej niż '1' .
My w tej konkresówce/warszafce nic nie umiemy.
Verter napisał(a):Wyświetl post
macie do kolekcji, pompujemy dalej
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._dlaczego.html
A czy zczuba to nie jest serwis poznanski ?
Wcale mi nie chodzi o "poznanska jakosc"
kreseq napisał(a):Wyświetl post
"Nastepne derby wygraja Legii rezerwy...."
Tylko ze najblizsze derby nasze rezerwy zagraja z rezerwami Groclinu.
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do Legionistów: kibice Ś.P. Polonii wystosowali jakieś oświadczenie w sprawie kupna ich klubu przez Groclin?
Nie, ale wystarczy wejsc na "wielka"Polonia zeby wiedziec ze ich oswiadczenie wygladaloby mniej wiecej tak:

My kibice, Polonii Warszawa z wielka radoscią przyjmujemy zakup miejsca w pierwszej lidze. Lech Poznan nam pokazał iz mozna brac wszystko co przynosi nam "los". Dlatego tez cieszymy się niezmienie ze przy stole dano nam ekstraklase.
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
Jest dzis jakaś feta pod tym waszym słupem coście go chcieli zdemolować całkiem niedawno wileńscy bandyci?
Niestety nie ma zadnego show dzis tam poniewaz wszyscy co by byli chetni wyjechali do Wilna na rocznice jednego roku od czasów przyłączenia Wilna do Polski.
Maćko napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/news/nowe-po...-legii,1145035
"Łokieć" nowym kapitanem w Legii.
Się dzieje w wielkim świecie.
Jedyny słuszny wybor !!!!

kto jest jest ten majster ?
Ostatnio edytowane przez Kijek : 12.07.2008 o godz. 09:56.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.07.2008, 09:47
Lech ma ciekawą drużynę , a mądrzejsi będziemy po paru kolejkach .
Kto wie ,mogą być naprawdę groźni .
Ale mimo wszystko nie dało się czytać ich postów bez pewnej dozy uśmiechu .
I nie mam tu na myśli ich poziomu sportowego .
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.07.2008, 09:53
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A poważnie - to niby czemu Lech w tym sezonie nie miałby realnych podstaw walki o mistrzostwo! Mają silniejszy zespoł a My jak na razie słabszy niz w poprzednim sezonie! Z Legią potrafia wygrywać z nami jeszcze nie. Ale obawiam się ze to się moze zmienić.

Dla mnie to Lech będzie naszym głównym rywalem w walce o mistrzostwo, nic nie ujmując Legii. Lech jest bardziej zdeterminowany.
Naprawde myślisz, ze Legia nie mniej zdeterminowana? Każdy będzie walczył na całego a to mówienie, że Lech jest taki super hiper mega mocny to wymysł mediów. Pompują balon tak bardzo, że jeszcze moment i będzie bum. Noi oczywiście z tych huralnych zapowiedzi "IDZIEMY NA MISZCZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Sqall
Member

Od: 02.2004

Stary 12.07.2008, 09:56
Apropo majstra Smudy, zwróćcie uwagę na datę rozmowy

Cytat:
[2008-06-07 13:47:30] <Młody>
Wenger: Cesc i Adebayor zostają!
[2008-06-07 13:47:45] <Sqall>
smuda: idziemy na majstra
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.07.2008, 10:08
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Naprawde myślisz, ze Legia nie mniej zdeterminowana? Każdy będzie walczył na całego a to mówienie, że Lech jest taki super hiper mega mocny to wymysł mediów. Pompują balon tak bardzo, że jeszcze moment i będzie bum. Noi oczywiście z tych huralnych zapowiedzi "IDZIEMY NA MISZCZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Oddziel pompowanie balona przez kibiców i media (mam to w dupie i nie łykam takich bździn) od tego czy ich skład pozwala na grę o MP. I wg mnie tak. Mniejsze zmiany w 11 a sensowniejsze jej wzmocnienie niż w Legii gdzie transferów moze być sporo ale i więcej zmian w 11. Problem z plagą kontuzji jak na poczatku zeszłego sezony tez ich opuścił i dlatego to niestety może byc ich sezon.

Jeszcze raz - nie interesuje mnie napinka warszawsko-poznańska na naszym forum.
Jak nie mają własnego forum to niech sie gryzą u nas Mnie interesuje aspekt sportowy i tyle.

PS
Ja "lubię" tak samo Legie i Lecha. Niektórzy koledzy preferują Legie. Rzecz gustu
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.07.2008 o godz. 10:20.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.07.2008, 12:30
Krissu napisał(a):
...
Co do tego diskopolowego plakatu.
Czy to jakaś "zgoda" Wisły z Legią się szykuje

===================================
Artykuł z Łobodzińskim ze strony głównej więc każdy mógł spokojnie przeczytać,jednak słowa piłkarza wydają się tak bardzo trafne,rzeczowe że postanowiłem go tu dodatkowo zapodać:

Cytat:
Po urazie, którego doznał w meczu z Hapoelem, Wojciech Łobodziński przechodzi rehabilitację pod okiem Filipa Pięty. Kontuzji nie zalicza do poważnych, dlatego z całym przekonaniem twierdzi: - Na pewno zagram z Beitarem. Oczywiście, jeżeli trener Skorża będzie mnie widział w składzie na ten mecz. Liczę, że szybko wrócę do odpowiedniej formy, bo nie wyobrażam sobie, żebym w meczu z Izraelczykami nie zagrał.

W kontekście walki o Ligę Mistrzów dużo mówi się o potrzebnych Wiśle wzmocnieniach. Również w tej kwestii Łobodzińskiego nie opuszcza optymizm: - Wokół transferów zrobiło się dużo szumu. Jednak my, zawodnicy musimy się skupić na treningu a nie przeglądaniu gazet i Internetu. Sądzę jednak, że Wisła ma tak mocny skład i tak wyrównaną kadrę, że i bez wzmocnień mamy szanse awansować do Ligi Mistrzów. Z Beitarem powinniśmy sobie poradzić - mówi pomocnik Białej Gwiazdy. - Wiadomo jednak, że jak przyjdzie ktoś nowy, to rywalizacja będzie większa. Jednak skupmy się na sobie a nie na kilkudziesięciu nazwiskach, jakie były przymierzane do Wisły - dodaje.

W przeciwieństwie do Wisły bardzo poważnie okienko transferowe potraktowały Legia Warszawa i Lech Poznań. - Jest kilka zespołów, które będą walczyć o mistrzostwo. Nie sądzę jednak, że to, że Legia i Lech sprowadzają zawodników jak szaleni, to uczyniło z nich murowanych faworytów. Mieli do nas 15 punktów straty, więc muszą się wzmocnić. To my jesteśmy faworytem i wierzę, że obronimy mistrzostwo kraju - kończy Łobodziński.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.07.2008, 12:46
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Dziwi mnie tylko jedno. Dlaczego kibice w Poznaniu tak łatwo przyjęli fuzję, a Ci we Wrocławiu i Szczecinie nie. Chyba Lech to coś więcej niż zwykła Polonia? Im to się nie dziwię ani trochę
Po pierwsze, to zapomniales jak przeniesiono Piotrcovie do Szczecina? Nie badz teraz hipokryta.
Po drugie, gdyby Slask nie awansowal do ekstraklasy, to teraz oni graliby na licencji Groclinu. A ze srodowisko kibicowskie dogadalo sie z Drzymala, to inna sprawa.
Po trzecie, Pogon nie chciala Drzymaly tylko dlatego, ze sparzyla sie na Bekdasie, Gordonie i Ptaku.
Po czwarte, ch... Cie obchodzi Polonia? Zajmij sie swoja "wielka" Legiunia, ktora jest najbardziej honorowa, przede wszystkim w klimatach kibicowskich (oczywiscie na kibice.net i legialive.pl).
Po piate, to nie jest zadna fuzja.
Po szoste, Polonia przejmuje miejsce Groclinu, a nie Dyskobolii. Dyskobolia bedzie grala w 4 lidze.
Po siodme, kumaci nie sa zadowoleni z takiego awansu.
Po osme, wolimy druga lige, gdzie mozna spotkac sie z ciekawszymi ekipami.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.07.2008, 12:57
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Po osme, wolimy druga lige, gdzie mozna spotkac sie z ciekawszymi ekipami.
Gadka taka jak kolegów z Kielc...No szczerze gdzie są ciekawsze ekipy? W Ekstraklasie oprócz Odry no i może Bełchatowa i was są najlepsze ekipy. Wisła, Legia, Lech, Śląsk, Lechia, Arka..wymieniać dalej?
A w I lidze oprócz Motoru i Gieksy to nie widzę jakiś super ekip, no chyba że fajna jest przejażdżka promem do Świnoujścia
the end
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 12.07.2008, 12:58
Po pierwsze, to zapomniales jak przeniesiono Piotrcovie do Szczecina? Nie badz teraz hipokryta.
Jak przeniesiono Piotrcovię to w Szczecinie kibice założyli Pogoń Szczecin Nową.
Po drugie, gdyby Slask nie awansowal do ekstraklasy, to teraz oni graliby na licencji Groclinu. A ze srodowisko kibicowskie dogadalo sie z Drzymala, to inna sprawa.
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem.
Śląsk awansował a Drzymała pod presją kibiców zrezygnował z Pucharów
Po trzecie, Pogon nie chciala Drzymaly tylko dlatego, ze sparzyla sie na Bekdasie, Gordonie i Ptaku.
Tylko dlatego
A dlaczego nie chciał Śląsk?
Po piate, to nie jest zadna fuzja.
To jest kupienie sobie miejsca w ekstraklasie
Po szoste, Polonia przejmuje miejsce Groclinu, a nie Dyskobolii. Dyskobolia bedzie grala w 4 lidze.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 12.07.2008, 12:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A poważnie - to niby czemu Lech w tym sezonie nie miałby realnych podstaw walki o mistrzostwo! Mają silniejszy zespoł a My jak na razie słabszy niz w poprzednim sezonie!
mają silniejszy zespół niż w poprzednim sezonie, my nie mamy kilku piłkarzy (Dudki? Kosy?) i to odrazu wyeliminuje przewagę 20 punktów? jak narazie okienko trwa i wystarczą ze dwa dobre nabytki Wisły i jesteśmy zdecydowanym faworytem. narazie to wygląda tak, że Wisła raczej faworytem, ale niewiele za nią i Lech i Legia, nie oszukujmy się.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.07.2008, 13:02
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Gadka taka jak kolegów z Kielc...No szczerze gdzie są ciekawsze ekipy? W Ekstraklasie oprócz Odry no i może Bełchatowa i was są najlepsze ekipy. Wisła, Legia, Lech, Śląsk, Lechia, Arka..wymieniać dalej?
A w I lidze oprócz Motoru i Gieksy to nie widzę jakiś super ekip, no chyba że fajna jest przejażdżka promem do Świnoujścia
Szczerze? W ekstraklasie jako takie cisnienie moze wywolac Lech. Legia zrobi wszystko zeby nas nie wpuscic. No i o tyle ciekawe, ze spotkamy sie zgodami oraz LKS-em, z ktorym dawno nie gralismy.
A druga liga? Korona, Pruszkow, Zabki, Plock, Motor, Leczna, Katowice.

Cytat:
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem.
Śląsk awansował a Drzymała pod presją kibiców zrezygnował z Pucharów
Pod jaka presja? Drzymala juz sie zgodzil na rezygnacje z Pucharu UEFA... Wiec po co glupoty piszesz? Dobrze wiesz, ze nie doszlo do fuzji z powodu politykow.

Krissu. Nie wiem, co Cie tak rozsmieszylo w tym, ze przejelismy licencje Groclinu, a nie Dyskobolii?
Ostatnio edytowane przez PoloniaDumaStolicy : 12.07.2008 o godz. 13:09.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 12.07.2008, 13:02
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
mają silniejszy zespół niż w poprzednim sezonie, my nie mamy kilku piłkarzy (Dudki? Kosy?) i to odrazu wyeliminuje przewagę 20 punktów? jak narazie okienko trwa i wystarczą ze dwa dobre nabytki Wisły i jesteśmy zdecydowanym faworytem. narazie to wygląda tak, że Wisła raczej faworytem, ale niewiele za nią i Lech i Legia, nie oszukujmy się.
nie wiele tzn ile? reszty czepiac sie nie bede bo twoje poglady znam.
Legia zrobi wszystko zeby nas nie wpuscic.
buehehehehe
czemu mamy "zrobic wszystko zeby was nie wpucic".
Zreszta bedzie jak zawsze "My" Was wpuscimy a was na karcie miejskiej przyjdzie 200 + 50 kumpli z Kielc itp wiec to tak jakby było 0.
Ostatnio edytowane przez Kijek : 12.07.2008 o godz. 13:05.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Eller
Banita

Od: 01.2008

Stary 12.07.2008, 13:08
Prawda jest taka ,ze w poprzednim sezonie siła Wisły była nieco wieksza niz Legii i Lecha ,ale mistrzostwo zdobylismy dzieki rownej grze praktycznie od 1 do ostatniego meczu .Nie bylo wtop ,praktycznie bez remisow z jakimis ogórami i tylko jedna porazka w meczu o pietruszke.
Lech se moze miec silniejszy sklad ,ale ciekawe czy beda mieli tyle motywacji i sily by wygrywac co tydzien i nie tracici glupio punktow
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.07.2008, 13:16
Szczerze? W ekstraklasie jako takie cisnienie moze wywolac Lech.

Dla Was napewno.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.07.2008, 13:23
Szczerze? W ekstraklasie jako takie cisnienie moze wywolac Lech. Legia zrobi wszystko zeby nas nie wpuscic. No i o tyle ciekawe, ze spotkamy sie zgodami oraz LKS-em, z ktorym dawno nie gralismy.
A druga liga? Korona, Pruszkow, Zabki, Plock, Motor, Leczna, Katowice.
No nie powiesz mi chyba, że dla was atrakcyjnie zapowiadają sie mecze z Ząbkami, Łęczną czy Pruszkowem?

No chyba że rzeczywiście mówisz prawdę to ja dziękuje za taką ekipę.
the end
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.07.2008, 13:30
Po siodme, kumaci nie sa zadowoleni z takiego awansu..
Dlaczego nie słychać w takim razie ani jednego słowa od Was? Tak ciężko napisać oświadczenie - nawet na swojej stronie klubowej ? Chyba jest Was więcej niż dwóch czy trzech ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.07.2008, 13:34
Poczekamy zobaczymy...Lech ma mocny sklad i tego nikt nie moze lekcewazyc.Oczywiscie balonik rosnie ale nie mozna juz teraz powiedziec ze na 100% nie zdobeda MP. Problem Lecha polega na tym ze oni moze i chca,moze i jakies tam umiejetnosci maja ale mentalnie sa do tego slabo przygotowani.Wisla potrafi radzic sobie w takiej roli, Legia rowniez, niestniejacy juz Groclin ( nie wiedzialem jak to nazwac ) tak samo.
Pierwsze 6 kolejek to bedzie wystarczajacy czas na to by przekonac sie gdzie jest Lech a gdzie jest reszta ligi.

PoloniaDumaStolicy - Jesli bedzie Was wiecej niz 300 to bede pod wrazeniem. Odkopie sie kilku "kibicow sukcesu" plus jakies zblakane duszyczy ze zgod...moze uciulacie te 3 setki.1 Liga ciekawsza?No comment...

Temat DyskoPolo mysle ze juz wyczerpalismy. Zaczynam sie dziwnie czuc bo 3/4 postow o Polonii/Legii animozjach,napinkach i innych duperelach.Potem jakis Krakus wyjedzie z tekstem ze nie mamy swojego forum...;-)

Sytuacja w OE jest ciekawa i o tym warto w tej chwili mowic. Jest zbrojacy sie Lech,Wisla ktora nawet bez 10 podstawowych zawodnikow jest grozniejsza niz 3/4 ligi, jest DyskoPolo ktore moze byc czarnym koniem ale tez moze okazac sie totalnym nieporozumieniem, jest Legia...tutaj nic wiecej nie napisze
Reszta...pominalem kogos? Reszta po prostu jest.
Pierwsze mecze pucharowe dadza obraz przygotowania fizycznego i psychicznego druzyn, potem pierwsze kolejki ligowe wyjasnia juz niemal wszystko.

Ja osobiscie martwie sie o stadion, o dziwne zachowania wladz miasta i zarzadu ITI, nie wiem jak bedzie i boje sie najgorszego a taki Kijek wdaje sie w dyspute z kolesiem ktory stara sie w sposob komiczny wybielic swoja czarna koszule :/
Powód: 1.Legia 2.Wisla...5. Lech :D
Ostatnio edytowane przez kreseq : 12.07.2008 o godz. 13:36.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów