|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jest dzis jakaś feta pod tym waszym słupem coście go chcieli zdemolować całkiem niedawno wileńscy bandyci?
PS jak juz musicie rostrząsąc po raz 100 '93 to jest taki temat, Historia sportu, fortArt już znieczulony więc bez obaw
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 11.07.2008 o godz. 19:44.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
swoją drogą, to strasznie wkurzające są te fuzje/kupowanie miejsca w lidze itp. Powoli z naszej ligi robi się coś na wzór ligi kosza. Tam wystarczy mieć pieniądze na wpis(tj kupienie sobie miejsca w ekstraklasie). W sumie jest to jedyna droga do tego, aby liga stała się mocniejsza i bardziej profesjonalna. Ale zanika tu sportowa walka. Idę o zakład, że kolejnym klubem który będzie tak kombinował, będzie Widzew (jeśli utrzyma się decyzja, że będą grać w 3 lidze). Cacek niby odmawiał, ale w takiej sytuacji będzie szukał, jak tu wejść bocznymi drzwiami(w tym sezonie to już raczej za późno, ale w następnym czemu nie. A w wypadku nie awansowania z 3 do 2, to jestem pewny, że Widzew się z kimś styknie). Reasumując- chyba wolę słabszą ligę, ale uczciwą piłkarsko, niż mocniejszą z takimi cyrkami. Ciekawe ile kasy satysfakcjonowało by Odrę Wodzisław, by zrobić sobie z kimś fuzję lub sprzedać miejsce w lidze. Sądzę, że w granicach 5-10 mln
PS dlaczego tylko Łódź zasłużyła sobie na dwa kluby na poziomie? Warszawa i Kraków to już nie łaska? ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"Pogodziłem się pogodziłem. Teraz trzymam kciuki żeby z tego narodziło się pasmo sukcesów już jak się sprzedawać to chociaż drogo. Patrząc na skład to liczę na minimum 4 miejsce ale i 2 jest w zasięgu."
cytat z forum DiscoPolo kurcze tak ich czytając to my w sumie nie mamy po co nawet w lidze startować ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Takie coś a propo Polonii Warszawa z ich forum
"...Cytat z jednego z wrocławskich prokuratorów: Mając na uwadze materiały ze śledztwa dotyczącego korupcji w polskiej piłce - był to najprawdopodobniej jeden z najuczciwszych awansów do ekstraklasy z ostatnich lat..." Nie wdając się w rozkminę na temat czy taki sposób wejścia do ligi jest dobry czy zły oraz najazdy Legionistów na Polonie (obrodziło ich sporo dzisiaj ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Robimy sobie jaja, ale jak chcemy żeby w Ekstraklasie piłkarskiej był porządek to nie widzę inaczej jak bojkot DyskoPolo. Może ktoś otrzeźwieje. Choć przy Amice Poznań wszyscy byli nawaleni. A na dodatek "internetowi wspieracze siły polskiej ligi" uparcie będą twierdzić ze lepiej kupować miejsce w lidze niż zbudować klub na prawdziwych podwalinach.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki" - Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/news/nowe-po...-legii,1145035
"Łokieć" nowym kapitanem w Legii. Się dzieje w wielkim świecie. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
To ja się chciałem zapytać o derby rózne po tych promocyjnych zakupach miejsca w lidze.
Tradycyjne Derby Warszawy to: a) Legia kontra Czarne Foteliki b) Legia kontra Bałtyk Gdynia (czy tez Polonia Gdynia/Bałtyk Warszawa) Tradycyjne Derby Wielkopolski to a) Kuchenkorz kontra Polonia Warszawa b) Nie ma. |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Kibic Lecha;
Cytat:
![]() http://forum.wiaralecha.pl/index.php...opic=6793&st=0 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A poważnie - to niby czemu Lech w tym sezonie nie miałby realnych podstaw walki o mistrzostwo! Mają silniejszy zespoł a My jak na razie słabszy niz w poprzednim sezonie! Z Legią potrafia wygrywać z nami jeszcze nie. Ale obawiam się ze to się moze zmienić.
Dla mnie to Lech będzie naszym głównym rywalem w walce o mistrzostwo, nic nie ujmując Legii. Lech jest bardziej zdeterminowany. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
|||||
Nie wiem czemu mowisz ze my jako ostatni mozemy mowic o honorze, prosze wytłumacz. Chyba jednak nie zenada skoro nie wiedziales co odpisac. A nawet jesli zenada to konkretnie co.
Wcale mi nie chodzi o "poznanska jakosc" Tylko ze najblizsze derby nasze rezerwy zagraja z rezerwami Groclinu.
My kibice, Polonii Warszawa z wielka radoscią przyjmujemy zakup miejsca w pierwszej lidze. Lech Poznan nam pokazał iz mozna brac wszystko co przynosi nam "los". Dlatego tez cieszymy się niezmienie ze przy stole dano nam ekstraklase.
![]() kto jest jest ten majster
Ostatnio edytowane przez Kijek : 12.07.2008 o godz. 09:56.
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Lech ma ciekawą drużynę , a mądrzejsi będziemy po paru kolejkach .
Kto wie ,mogą być naprawdę groźni . Ale mimo wszystko nie dało się czytać ich postów bez pewnej dozy uśmiechu .I nie mam tu na myśli ich poziomu sportowego . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Apropo majstra Smudy, zwróćcie uwagę na datę rozmowy
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze raz - nie interesuje mnie napinka warszawsko-poznańska na naszym forum. Jak nie mają własnego forum to niech sie gryzą u nas PS Ja "lubię" tak samo Legie i Lecha. Niektórzy koledzy preferują Legie. Rzecz gustu
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.07.2008 o godz. 10:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Krissu napisał(a):
Czy to jakaś "zgoda" Wisły z Legią się szykuje =================================== Artykuł z Łobodzińskim ze strony głównej więc każdy mógł spokojnie przeczytać,jednak słowa piłkarza wydają się tak bardzo trafne,rzeczowe że postanowiłem go tu dodatkowo zapodać: Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Po drugie, gdyby Slask nie awansowal do ekstraklasy, to teraz oni graliby na licencji Groclinu. A ze srodowisko kibicowskie dogadalo sie z Drzymala, to inna sprawa. Po trzecie, Pogon nie chciala Drzymaly tylko dlatego, ze sparzyla sie na Bekdasie, Gordonie i Ptaku. Po czwarte, ch... Cie obchodzi Polonia? Zajmij sie swoja "wielka" Legiunia, ktora jest najbardziej honorowa, przede wszystkim w klimatach kibicowskich (oczywiscie na kibice.net i legialive.pl). Po piate, to nie jest zadna fuzja. Po szoste, Polonia przejmuje miejsce Groclinu, a nie Dyskobolii. Dyskobolia bedzie grala w 4 lidze. Po siodme, kumaci nie sa zadowoleni z takiego awansu. Po osme, wolimy druga lige, gdzie mozna spotkac sie z ciekawszymi ekipami. ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
A w I lidze oprócz Motoru i Gieksy to nie widzę jakiś super ekip, no chyba że fajna jest przejażdżka promem do Świnoujścia ![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|||
Śląsk awansował a Drzymała pod presją kibiców zrezygnował z Pucharów
![]() A dlaczego nie chciał Śląsk? To jest kupienie sobie miejsca w ekstraklasie
![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
||||
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
mają silniejszy zespół niż w poprzednim sezonie, my nie mamy kilku piłkarzy (Dudki? Kosy?) i to odrazu wyeliminuje przewagę 20 punktów? jak narazie okienko trwa i wystarczą ze dwa dobre nabytki Wisły i jesteśmy zdecydowanym faworytem. narazie to wygląda tak, że Wisła raczej faworytem, ale niewiele za nią i Lech i Legia, nie oszukujmy się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A druga liga? Korona, Pruszkow, Zabki, Plock, Motor, Leczna, Katowice. Cytat:
Krissu. Nie wiem, co Cie tak rozsmieszylo w tym, ze przejelismy licencje Groclinu, a nie Dyskobolii?
Ostatnio edytowane przez PoloniaDumaStolicy : 12.07.2008 o godz. 13:09.
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
||
|
|
Warszawski rozmywacz I
Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
buehehehehe czemu mamy "zrobic wszystko zeby was nie wpucic". Zreszta bedzie jak zawsze "My" Was wpuscimy a was na karcie miejskiej przyjdzie 200 + 50 kumpli z Kielc itp wiec to tak jakby było 0.
Ostatnio edytowane przez Kijek : 12.07.2008 o godz. 13:05.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Prawda jest taka ,ze w poprzednim sezonie siła Wisły była nieco wieksza niz Legii i Lecha ,ale mistrzostwo zdobylismy dzieki rownej grze praktycznie od 1 do ostatniego meczu .Nie bylo wtop ,praktycznie bez remisow z jakimis ogórami i tylko jedna porazka w meczu o pietruszke.
Lech se moze miec silniejszy sklad ,ale ciekawe czy beda mieli tyle motywacji i sily by wygrywac co tydzien i nie tracici glupio punktow |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla Was napewno. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
No chyba że rzeczywiście mówisz prawdę to ja dziękuje za taką ekipę. ![]()
the end
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dlaczego nie słychać w takim razie ani jednego słowa od Was? Tak ciężko napisać oświadczenie - nawet na swojej stronie klubowej ? Chyba jest Was więcej niż dwóch czy trzech ?
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Poczekamy zobaczymy...Lech ma mocny sklad i tego nikt nie moze lekcewazyc.Oczywiscie balonik rosnie ale nie mozna juz teraz powiedziec ze na 100% nie zdobeda MP. Problem Lecha polega na tym ze oni moze i chca,moze i jakies tam umiejetnosci maja ale mentalnie sa do tego slabo przygotowani.Wisla potrafi radzic sobie w takiej roli, Legia rowniez, niestniejacy juz Groclin ( nie wiedzialem jak to nazwac
) tak samo.Pierwsze 6 kolejek to bedzie wystarczajacy czas na to by przekonac sie gdzie jest Lech a gdzie jest reszta ligi. PoloniaDumaStolicy - Jesli bedzie Was wiecej niz 300 to bede pod wrazeniem. Odkopie sie kilku "kibicow sukcesu" plus jakies zblakane duszyczy ze zgod...moze uciulacie te 3 setki.1 Liga ciekawsza?No comment... ![]() Temat DyskoPolo mysle ze juz wyczerpalismy. Zaczynam sie dziwnie czuc bo 3/4 postow o Polonii/Legii animozjach,napinkach i innych duperelach.Potem jakis Krakus wyjedzie z tekstem ze nie mamy swojego forum...;-) Sytuacja w OE jest ciekawa i o tym warto w tej chwili mowic. Jest zbrojacy sie Lech,Wisla ktora nawet bez 10 podstawowych zawodnikow jest grozniejsza niz 3/4 ligi, jest DyskoPolo ktore moze byc czarnym koniem ale tez moze okazac sie totalnym nieporozumieniem, jest Legia...tutaj nic wiecej nie napisze Reszta...pominalem kogos? Reszta po prostu jest. Pierwsze mecze pucharowe dadza obraz przygotowania fizycznego i psychicznego druzyn, potem pierwsze kolejki ligowe wyjasnia juz niemal wszystko. Ja osobiscie martwie sie o stadion, o dziwne zachowania wladz miasta i zarzadu ITI, nie wiem jak bedzie i boje sie najgorszego a taki Kijek wdaje sie w dyspute z kolesiem ktory stara sie w sposob komiczny wybielic swoja czarna koszule :/ Powód: 1.Legia 2.Wisla...5. Lech :D
Ostatnio edytowane przez kreseq : 12.07.2008 o godz. 13:36.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|