The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2010, 18:53
tomasz_19 zawsze mnie krytykował i niech mu wyjdzie na zdrowie...

poraz kolejny biorę odpowiedzialnośc za to co powiedziałem...
takie spotkania i deklaracje o jakich napisałem miały miejsce... co z nich wyniknie nie wiem...
drażnie Cie to po prostu pomiaj moje posty i tyle...

Ty akurat jesteś tu znany z ciągłej krytyki, ciągłego "nic z tego nie będzie", "już to widzę", "taa jasne"...
Wypowiedz sie raz konstruktywnie, albo postaraj sie chociaż wejśc w polemikę...

tu nasuwa mi się jeden cytacik

"nigdy nie wchodź w dyskusje z idiotą, bo najpierw sprowadzi dyskusję do swojego poziomu, a potem pokona cię na nim swoim doświadczeniem"

co do tych milionow euro to poszukajcie mój wczorajszy post gdzie mówiłem ze sie z sumami wstrzymam... własnie po to żeby się nie zaczeło...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 27.05.2010 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.05.2010, 19:03
maci0s ja bym ci radzil zamilknac jednak na pewien czas, bo wydaje mi sie ze chyba poruszyles takie tematy ktorych nie powinienes. To nie jest atak na ciebie, tylko raczej dobra rada i dla ciebie, i w szczegolnosci, majaca na celu dobro klubu...
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.05.2010, 19:05
maci0s napisał(a):Wyświetl post

takie spotkania i deklaracje o jakich napisałem miały miejsce... co z nich wyniknie nie wiem...

Ty akurat jesteś tu znany z ciągłej krytyki, ciągłego "nic z tego nie będzie", "już to widzę", "taa jasne"...

"nigdy nie wchodź w dyskusje z idiotą, bo najpierw sprowadzi dyskusję do swojego poziomu, a potem pokona cię na nim swoim doświadczeniem"
Czy to co piszesz okaże się prawdą już niebawem będziemy mogli zweryfikować - oby to co mówisz sprawdziło się choćby w połowie skądinąd deklaracje które padły na spotkaniu z Cupiałem i spółką - podsłuchiwałeś, byłeś przy tym obecny...

Problem, który poruszyłem kilka dni temu w tym, że Basałaj niekoniecznie może zostać prezesem - zwłaszcza że nie po drodze mu z Kapką i Kasperczakiem.... Dlaczego Cupiał dobiera sobie tak fatalnych doradców - "leśne dziadki", które niczym pozytywnym już nie są wstanie nas zaskoczyć...

Nie będę prześcigał się z Tobą w podawanie informacji o najbliższej przyszłości bo to nie ma sensu, gdyż u Cupiała humor i zdanie na wiele kwestii potrafi się zmienić kilkakrotnie w ciągu nawet jednego dnia....

Żebyśmy we wtorek na konferencji nie zostali uraczeni obecnością Pana Ludwika jako prezesa Wisły - to by dopełniło towarzyską śmietankę przy Reymonta...
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 27.05.2010, 19:08
ja nie uważam żebym w jakkolwiek sposób działał na szkodę klubu, a wręcz przeciwnie, ale jak cos to pisz na priv, pogadamy

kibicwisły - przeczytaj mojego posta dluzszego... Tam napisałem na samym początku o tym ile zalezy od humoru bossa...

poza tym zazanczam po raz którys, że to co napisałem to sa na razie tylko deklaracje, sam póki nie zobacze boisk treningowych nie uwierze...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 27.05.2010 o godz. 19:10.
Odpowiedz cytując
lotnik
Member

Od: 05.2004

Stary 27.05.2010, 19:11
Po wyjeździe zawodników Ruchu na zgrupowanie kadry nie milkną spekulacje o ich transferach.

- Chciałbym zrobić krok do przodu. Czuję, że to idealny moment, tym bardziej że nie wiadomo, co będzie z Ruchem w następnym sezonie. Może być ciężko i dla klubu, i dla każdego z nas - podkreśla Sadlok na łamach Super Expressu.

21-letnim obrońcą interesują się kluby ze ścisłej czołówki. Sadlok już wcześniej jednak zaznaczył, że nie interesuje go gra w Legii Warszawa. Wolałby przyjąć propozycję z Wisły. - Zniechęca mnie zła atmosfera w klubie z legŁazienkowskiej. Do Krakowa jest bliżej z Dankowic, tata krócej jeździłby na mecze - śmieje się.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2010, 19:16
maci0s napisał(a):Wyświetl post

co do tych milionow euro to poszukajcie mój wczorajszy post gdzie mówiłem ze sie z sumami wstrzymam... własnie po to żeby się nie zaczeło...
nie rób z siebie człowieku bóg wie kogo tylko dlatego, że wypisujesz brednie w które każdy dzieciak (kibic Wisły) chłonie jak gąbka wodę... to po pierwsze...
nic do Ciebie nie mam i nie atakuję Cie... przytocz choć 2 posty w których Cie atakowałem to przyznam się że się myliłem pisząc tak....to po drugie...
ten temat czyli polityka transferowa Wisły, nie upoważnia Cie do pisania rzeczy które nie są faktami, a zwykłym gdybaniem... masz do tego temat... wiesz jaki... to po trzecie...
wiem krytykuje, narzekam, ale kiedy trzeba też potrafię pochwalić, ale cholernie rzadko mi się to niestety zdarza... ale mam do tego prawo jak każdy jeden zaglądający na to forum... to po czwarte...
nie będę się wdawał w polemikę z Tobą, a to tylko dlatego, że to nie ma sensu bo Ty nic konstruktywnego nie przedstawiasz, a opierasz się jedynie na domysłach i wymysłach różnej maści.... ja chcę rozmawiać o faktach i o rzeczach które się wydarzyły, a nie będę się napalał na jakieś bzdury wyssane z palca... koniec.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.05.2010, 19:19
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie rób z siebie człowieku bóg wie kogo tylko dlatego, że wypisujesz brednie w które każdy dzieciak (kibic Wisły) chłonie jak gąbka wodę... to po pierwsze...
nic do Ciebie nie mam i nie atakuję Cie... przytocz choć 2 posty w których Cie atakowałem to przyznam się że się myliłem pisząc tak....to po drugie...
ten temat czyli polityka transferowa Wisły, nie upoważnia Cie do pisania rzeczy które nie są faktami, a zwykłym gdybaniem... masz do tego temat... wiesz jaki... to po trzecie...
wiem krytykuje, narzekam, ale kiedy trzeba też potrafię pochwalić, ale cholernie rzadko mi się to niestety zdarza... ale mam do tego prawo jak każdy jeden zaglądający na to forum... to po czwarte...
nie będę się wdawał w polemikę z Tobą, a to tylko dlatego, że to nie ma sensu bo Ty nic konstruktywnego nie przedstawiasz, a opierasz się jedynie na domysłach i wymysłach różnej maści.... ja chcę rozmawiać o faktach i o rzeczach które się wydarzyły, a nie będę się napalał na jakieś bzdury wyssane z palca... koniec.
Gdybanie, to jest wtedy gdy nie masz pojecia o rzeczach ktore zachodza za zamknietymi drzwiami w klubach pilkarskich, a nie pisza o tych rzeczach w gazetach. Ciekawy sposob myslenia.

Sorry, ze sie wtracam ale dla osob postronnych naiwnym z was dwojga jestes wlasnie ty wislak_19. Przypominasz mojego kumpla ktory ma pretensje do mnie o to ze jestem zajety robieniem sobie obiadu, bo akurat w tym czasie on chcial grac w pilke.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 27.05.2010, 19:20
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
Synek-Nie wydziwiaj powinieneś się cieszyć ze na tym forum jest taka osoba która informuje nas co się dzieje w klubie tymbardziej ze jest to 100% prawdy juz nie raz udowodnił że pisze prawde jak było z makinwą nikt mu nie wieżł a powinien.
Z tymi 100% informacjami bym się czepiała ...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2010, 19:22
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No tak, tyle, że Łobodziński przechodził do nas jako gwiazda ligi, a nikt przecież nie jest wyrocznią u nas. Niewypały transferowe zdarzają się wszędzie, słyszałeś (zachowując odpowiednie proporcje) o Kace?
Wrócę jeszcze na chwilę do tego, bo ta sprawa pokazuje jak bardzo ludzie pracujący w Wiśle nie potrafili właściwie ocenić zawodników. Wiedza, co potrafi i jakie ma znaczenie dla zespołu Kosowski, a co Łobodziński nigdy nie wymagała bycia wyrocznią, ani zabaw w Nostradamusa.

Zamiana Kosowskiego na Łobodzińskiego to nie szukanie złota w rzece Misisipi - może się uda, może sprawdzi,a nuż wypali - tylko kwestia rzetelnej oceny wartości piłkarzy, z których jeden na dodatek codziennie trenował w klubie, a drugi, stokroć gorszy w każdym momencie swojej kariery, miał problemy z załapaniem się do podstawowego składu Zagłębia. Niepojęte, że u mas wolano wyłożyć znacznie większe pieniądze na tego słabszego i droższego, choć było tysiące powodów i mnóstwo głosów pokazujących, jak chorym jest to absurdem. Ludzie, którzy podpisali się pod tym największym błędem transferowym Wisły w ostatnich latach, pod tym idiotyzmem, który tak mocno odbił się na jakości gry Wisły, powinni choć teraz umieć uderzyć się w piersi i wyciągnąć z niego wnioski.

Do dziś Kosowski jest traktowany przez naszych działaczy jako piłkarz w sposób na jaki absolutnie nie zasługuje.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.05.2010, 19:28
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...domu,id,t.html

następny poproszę
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 27.05.2010, 19:28
tomasz_19 nie chce mi sie szukac, ale juz przy christovie miałeś swoje "ale"...

koniec

nie będę się tłumaczył z tego ze chciałem dobrze...

i bierzcie to co pisze dosłownie!

Jak pisze ze będą boiska treningowe tzn ze będą... ale napisałem ze mają być... czy będą? Głowy nie dam bo już raz Basałaj będąc prezesem mówił mi osobiście "w czerwcu wbijamy łopate i będzie centrum treningowe..."
a w czerwcu... to już nie było Basałaja...
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.05.2010, 19:30
za gk

Cytat:
Jeśli tak miałoby się stać, że Głowacki jednak odejdzie, to klub z ul. Reymonta na pewno sprowadzi w jego miejsce piłkarza gotowego do gry na tej pozycji. Zresztą rozmowy z Ruchem w sprawie Artura Sobiecha nie są prowadzone przez przypadek. Sobiech też nie kryje, że nie miałby nic przeciwko przenosinom pod Wawel.
Co ma zwolnienie pozycji obroncy do napastnika?
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 27.05.2010, 19:32
o sadloka im oczywiscie chodziło
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2010, 19:34
nie jestem za wydawaniem pieniędzy na obrońce bo klasowych defensorów można w europie za darmo znaleźc np. Marcelo,Singlar,Cleber.Chyba lepiej przeznaczyc pieniądze na graczy ofensywnych bo to wlaśnie przez marną skutecznośc pod bramką przegraliśmy mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.05.2010, 19:35
i chyba o Józefa Wojciechowskiego a nie Zbigniewa
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.05.2010, 19:39
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post

następny poproszę
Pewnie usłyszał ile Wisła chce mu dać kontraktu i uciekł.

Ehh ten Pawełek z Juszczykiem są nie do zdarcia

Pewne jest jedno: jakiś bramkarz musi zagrac 15 lipca. Pawełek kontuzjowany, Juszczykowi kończy się umowa 1 czerwca...
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.05.2010, 19:57
Jeśli Sadlok ma przyjść by zastąpić Marcelo - to raczej nie ma tu mowy o żadnym wzmocnieniu. Wręcz przeciwnie, na tą chwilę będziemy osłabieni. Transfer gracza Ruchu jest jednak bardzo możliwy, klub z Chorzowa nie ma zbytnio pieniędzy.

Jeśli chodzi o inne nazwiska - raczej nie ma co strzelać. Moim zdaniem jeśli w informacjach, które do nas docierają jest ziarenko prawdy i Wisła ma sprowadzić trzech zawodników, to poza Sadlokiem dołączy 2 graczy z poza Polski. Oczywistym jest tu fakt, że nikt z nas na 99% tych nazwisk znać nie będzie gdyż Basałaj wyceluje gdzieś na Macedonię/Mołdawie/Serbie czy ogólnie bałkany, na kraje w których nie ma chyba żadnego naprawdę wybitnego piłkarza.

Mam nadzieję, że się mylę
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2010, 19:59
Boże Święty. Co poniektórym to chyba brakuje inteligencji, aby poprawnie interpretować to, co pisze maci0s. Cieszmy się, że mamy takiego informatora, bo część na każdą optymistyczną wiadomość od razu reaguje z oburzeniem i zachowuje się tak jakby naszym klubem zarządzali jacyś idioci. Przecież ludzie na górze widzą co się dzieje i nikt nie będzie chciał dać się wyprzedzić Legii, Amice, czy innej Polonii.
Odpowiedz cytując
EvilGearPL
Banita

Od: 05.2010

Stary 27.05.2010, 20:14
@maci0s

Naprawdę świetnie, że na naszym forum ktoś taki jak ty jest. Wejdę sobie po ciężkim dniu pracy i mogę sobie spokojnie poczytać co z transferami naszej Wisełki. A nie jakieś bzdety z onet.pl, którego nie da się czytać. O co mi chodzi? Dzisiaj wchodzę i pierwszy news ''Transferowe szaleństwo Legii'' Myślę sobie ok. Wchodzę i patrzę ''Trzech piłkarzy wylądowało na Okęciu...[...] Wszyscy z nich MAJĄ zasilić legię''. Rany boskie. Rzeczywiście wielkie szaleństwo transferowe. Takie, że żaden piłkarz nie przybył. Z resztą ostatnio jest również taki trend na rzucanie w błotem w Wisłę a złocenie legi czy lecha za transfery których jeszcze nie ma. Eh...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.05.2010, 20:16
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wrócę jeszcze na chwilę do tego, bo ta sprawa pokazuje jak bardzo ludzie pracujący w Wiśle nie potrafili właściwie ocenić zawodników. Wiedza, co potrafi i jakie ma znaczenie dla zespołu Kosowski, a co Łobodziński nigdy nie wymagała bycia wyrocznią, ani zabaw w Nostradamusa.

Zamiana Kosowskiego na Łobodzińskiego to nie szukanie złota w rzece Misisipi - może się uda, może sprawdzi,a nuż wypali - tylko kwestia rzetelnej oceny wartości piłkarzy, z których jeden na dodatek codziennie trenował w klubie, a drugi, stokroć gorszy w każdym momencie swojej kariery, miał problemy z załapaniem się do podstawowego składu Zagłębia. Niepojęte, że u mas wolano wyłożyć znacznie większe pieniądze na tego słabszego i droższego, choć było tysiące powodów i mnóstwo głosów pokazujących, jak chorym jest to absurdem. Ludzie, którzy podpisali się pod tym największym błędem transferowym Wisły w ostatnich latach, pod tym idiotyzmem, który tak mocno odbił się na jakości gry Wisły, powinni choć teraz umieć uderzyć się w piersi i wyciągnąć z niego wnioski.

Do dziś Kosowski jest traktowany przez naszych działaczy jako piłkarz w sposób na jaki absolutnie nie zasługuje.
A ja myślę że Ty Markus nie chcesz trochę empatycznie wczuć się w naszych decydentów

Wg mnie wyglądało to tak:

1. Kosowski w****ił Bosa o waciki - musiał odejść
2. Boss nie był chętny na wywalanie kasy ale dał się przekonać że Łobo to dobry deal, reprezentant kraju, pojedzie na ME i błyśnie (stąd spełniono jego duże wymagania finansowe) a po udanych ME upchnie się Łobo we Francji jak Dudkę. Boss już liczył przyszłą kasę.
3. Niestety zawiedliśmy na ME a i Łobo nic nie pokazał i zostaliśmy z drogim chimerycznym kopaczem w składzie którego nikt nie chciał kupić.

Uważam że podobnie kupowano Kirma - nie patrząc na to czy pasuje do zespołu i jest przydany ale na zasadzie - okazja, reprezentant Słowenii i cena znośna. Kupić a nuż zarobimy na nim?

Nie dopatruj się Markus głębszej logiki tam gdzie jak sam piszesz są podejmowane decyzje krótkowzrocznie. Miał być szybki deal z Łobo a nie lider i kopacz na lata
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.05.2010, 20:37
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post

następny poproszę
A to niesamowita niespodzianka, naprawdę. Zastanawiam się, w której warszawskiej knajpce znalazł zatrudnienie niejaki Mateus Versolato Junior. Bo w to, że faktycznie przyjechał do nas by bronić w ekstraklasie raczej nie wierzę. Ja rozumiem, że mamy słabą ligę i amatorkę w klubie, ale bez przesady. Moja teściowa ma lepsze piłkarskie CV, niż ten anonimowy Brazylijczyk.

Choć nas nie można być niczego całkiem pewnym. Jakiś czas temu moi koledzy z Brazylii pytali, czy jest możliwość przyjechania do Wisły na testy. Ich znajomy, ponoć wielki talent szuka klubu. Grzecznie powiedziałem, że Wisła to poważny klub, nie testuje ludzi z ulicy, w dodatku ja nie mam tam żadnych kontaktów. Teraz mam wyrzuty sumienia że pozbawiłem mojego klubu wielkiej szansy na darmowe wzmocnienie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.05.2010, 20:41
......
Co do Kosowskiego ..... oczywiście w swojej szczytowej formie w Wiśle był naprawdę najlepszy w Polsce ale
został właśnie relegowany z cypryjskiego APOELU - drużyny w której jakiś wielkich sław nie ma ....
To chyba jednak o czymś świadczy
Nie żyjmy przeszłością .....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.05.2010, 20:51
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A to niesamowita niespodzianka, naprawdę. Zastanawiam się, w której warszawskiej knajpce znalazł zatrudnienie niejaki Mateus Versolato Junior. Bo w to, że faktycznie przyjechał do nas by bronić w ekstraklasie raczej nie wierzę. Ja rozumiem, że mamy słabą ligę i amatorkę w klubie, ale bez przesady. Moja teściowa ma lepsze piłkarskie CV, niż ten anonimowy Brazylijczyk.

Choć nas nie można być niczego całkiem pewnym. Jakiś czas temu moi koledzy z Brazylii pytali, czy jest możliwość przyjechania do Wisły na testy. Ich znajomy, ponoć wielki talent szuka klubu. Grzecznie powiedziałem, że Wisła to poważny klub, nie testuje ludzi z ulicy, w dodatku ja nie mam tam żadnych kontaktów. Teraz mam wyrzuty sumienia że pozbawiłem mojego klubu wielkiej szansy na darmowe wzmocnienie.
To teraz musisz się z nimi skontaktować i spytać czy dalej poszukuje klubu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.05.2010, 20:58
Nie jako piłkarz, tylko jako człowiek. Mógł trzymać gębę na kłódkę przy właścicielu, ale skoro nie potrafił...

Dostał po okresie wypożyczenia drugą szansę i gdyby przez ten czas trochę zmądrzał, grałby w Wiśle do dziś. Tego, że szanse na jego powrót do klubu lokują się między nikłe a żadne każdy powinien sam się domyślić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.05.2010, 21:04
Teraz mam wyrzuty sumienia że pozbawiłem mojego klubu wielkiej szansy na darmowe wzmocnienie.
Większe wyrzuty powinieneś mieć że pozbawiłeś kumpli szans na darmową wycieczkę do Krakowa
Ja myślę że to w ogóle było zamierzone - Powiedzieli - Łaciak, ty nawet nie myśl o jakiś wakacjach - minimum tuzin bramkarzy przez miesiąc musisz obsłużyć więc masz tu pierwszego, tak na rozkręcenie się
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.05.2010, 21:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Większe wyrzuty powinieneś mieć że pozbawiłeś kumpli szans na darmową wycieczkę do Krakowa
Ja myślę że to w ogóle było zamierzone - Powiedzieli - Łaciak, ty nawet nie myśl o jakiś wakacjach - minimum tuzin bramkarzy przez miesiąc musisz obsłużyć więc masz tu pierwszego, tak na rozkręcenie się
Dobrze, że nie musi pobijać rekordu poprzednika
Swoją drogą można by to zgłosić do księgi Guinessa
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:21
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie dopatruj się Markus głębszej logiki tam gdzie jak sam piszesz są podejmowane decyzje krótkowzrocznie. Miał być szybki deal z Łobo a nie lider i kopacz na lata
To jest właśnie problem i zarządzanie made in Wisła Kraków. Fundamentalne decyzje dla przyszłości drużyny podejmowane są na gruncie emocji, braku jakiejkolwiek strategii i fachowości w ocenie realiów oraz konkretnych ludzi.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie jako piłkarz, tylko jako człowiek. Mógł trzymać gębę na kłódkę przy właścicielu, ale skoro nie potrafił...

Dostał po okresie wypożyczenia drugą szansę i gdyby przez ten czas trochę zmądrzał, grałby w Wiśle do dziś. Tego, że szanse na jego powrót do klubu lokują się między nikłe a żadne każdy powinien sam się domyślić.
I o to właśnie chodzi. Jako człowiek też jest źle oceniany, jego charakterologiczny wpływ na zespoł. Bo właśnie ta buta, pazerność, bezczelność, arogancja i niepohamowanie są szalenie cenne w sportowej rywalizacji i walce o poważne cele. Charakteru i nieobliczalności zespołu nie tworzą lalusie i gentelmeni. tylko tacy ludzie jak Kosowski, pełni buty, pewności siebie i megalomani. Którzy nie tracą tych cech nigdzie i nigdy, nawet przy cholerycznym właścicielu, ani gdy im i drużynie nie idzie.

Jako człowiek Kosowski był dla Wisły nawet jeszcze cenniejszy niż tylko jako zwykły piłkarz.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:55
Markus to co powiesz o naszym ulubionym Serbie?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.05.2010, 22:45

Z tymi bramkarzami to juz naprawde jest brak skali zeby okreslic ta kompromitacje jaka musimy znosic .

Zaglebie Lubin znalazło z tydzien a my szukamy juz 2 lata.

jutro przyjedzie kolejny,pojutrze odjedzie.i tak do sierpnia i zostaniemy z Juszczykiem k**wa.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
opetany_tsw
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 27.05.2010, 23:06
hmm... jest ktoś w stanie taką liste zrobić wszystkich testowanych golkiperów po kolei? ;d
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów