|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
ja nie uważam żebym w jakkolwiek sposób działał na szkodę klubu, a wręcz przeciwnie, ale jak cos to pisz na priv, pogadamy
kibicwisły - przeczytaj mojego posta dluzszego... Tam napisałem na samym początku o tym ile zalezy od humoru bossa... poza tym zazanczam po raz którys, że to co napisałem to sa na razie tylko deklaracje, sam póki nie zobacze boisk treningowych nie uwierze...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 27.05.2010 o godz. 19:10.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Po wyjeździe zawodników Ruchu na zgrupowanie kadry nie milkną spekulacje o ich transferach.
- Chciałbym zrobić krok do przodu. Czuję, że to idealny moment, tym bardziej że nie wiadomo, co będzie z Ruchem w następnym sezonie. Może być ciężko i dla klubu, i dla każdego z nas - podkreśla Sadlok na łamach Super Expressu. 21-letnim obrońcą interesują się kluby ze ścisłej czołówki. Sadlok już wcześniej jednak zaznaczył, że nie interesuje go gra w Legii Warszawa. Wolałby przyjąć propozycję z Wisły. - Zniechęca mnie zła atmosfera w klubie z legŁazienkowskiej. Do Krakowa jest bliżej z Dankowic, tata krócej jeździłby na mecze - śmieje się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
nic do Ciebie nie mam i nie atakuję Cie... przytocz choć 2 posty w których Cie atakowałem to przyznam się że się myliłem pisząc tak....to po drugie... ten temat czyli polityka transferowa Wisły, nie upoważnia Cie do pisania rzeczy które nie są faktami, a zwykłym gdybaniem... masz do tego temat... wiesz jaki... to po trzecie... wiem krytykuje, narzekam, ale kiedy trzeba też potrafię pochwalić, ale cholernie rzadko mi się to niestety zdarza... ale mam do tego prawo jak każdy jeden zaglądający na to forum... to po czwarte... nie będę się wdawał w polemikę z Tobą, a to tylko dlatego, że to nie ma sensu bo Ty nic konstruktywnego nie przedstawiasz, a opierasz się jedynie na domysłach i wymysłach różnej maści.... ja chcę rozmawiać o faktach i o rzeczach które się wydarzyły, a nie będę się napalał na jakieś bzdury wyssane z palca... koniec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
. Ciekawy sposob myslenia .Sorry, ze sie wtracam ale dla osob postronnych naiwnym z was dwojga jestes wlasnie ty wislak_19 . Przypominasz mojego kumpla ktory ma pretensje do mnie o to ze jestem zajety robieniem sobie obiadu, bo akurat w tym czasie on chcial grac w pilke . |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zamiana Kosowskiego na Łobodzińskiego to nie szukanie złota w rzece Misisipi - może się uda, może sprawdzi,a nuż wypali - tylko kwestia rzetelnej oceny wartości piłkarzy, z których jeden na dodatek codziennie trenował w klubie, a drugi, stokroć gorszy w każdym momencie swojej kariery, miał problemy z załapaniem się do podstawowego składu Zagłębia. Niepojęte, że u mas wolano wyłożyć znacznie większe pieniądze na tego słabszego i droższego, choć było tysiące powodów i mnóstwo głosów pokazujących, jak chorym jest to absurdem. Ludzie, którzy podpisali się pod tym największym błędem transferowym Wisły w ostatnich latach, pod tym idiotyzmem, który tak mocno odbił się na jakości gry Wisły, powinni choć teraz umieć uderzyć się w piersi i wyciągnąć z niego wnioski. Do dziś Kosowski jest traktowany przez naszych działaczy jako piłkarz w sposób na jaki absolutnie nie zasługuje. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
tomasz_19 nie chce mi sie szukac, ale juz przy christovie miałeś swoje "ale"...
koniec nie będę się tłumaczył z tego ze chciałem dobrze... i bierzcie to co pisze dosłownie! Jak pisze ze będą boiska treningowe tzn ze będą... ale napisałem ze mają być... czy będą? Głowy nie dam bo już raz Basałaj będąc prezesem mówił mi osobiście "w czerwcu wbijamy łopate i będzie centrum treningowe..." a w czerwcu... to już nie było Basałaja... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
za gk
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
o sadloka im oczywiscie chodziło
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie jestem za wydawaniem pieniędzy na obrońce bo klasowych defensorów można w europie za darmo znaleźc np. Marcelo,Singlar,Cleber.Chyba lepiej przeznaczyc pieniądze na graczy ofensywnych bo to wlaśnie przez marną skutecznośc pod bramką przegraliśmy mistrzostwo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
i chyba o Józefa Wojciechowskiego a nie Zbigniewa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
i uciekł. Ehh ten Pawełek z Juszczykiem są nie do zdarcia ![]() Pewne jest jedno: jakiś bramkarz musi zagrac 15 lipca. Pawełek kontuzjowany, Juszczykowi kończy się umowa 1 czerwca... ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jeśli Sadlok ma przyjść by zastąpić Marcelo - to raczej nie ma tu mowy o żadnym wzmocnieniu. Wręcz przeciwnie, na tą chwilę będziemy osłabieni. Transfer gracza Ruchu jest jednak bardzo możliwy, klub z Chorzowa nie ma zbytnio pieniędzy.
Jeśli chodzi o inne nazwiska - raczej nie ma co strzelać. Moim zdaniem jeśli w informacjach, które do nas docierają jest ziarenko prawdy i Wisła ma sprowadzić trzech zawodników, to poza Sadlokiem dołączy 2 graczy z poza Polski. Oczywistym jest tu fakt, że nikt z nas na 99% tych nazwisk znać nie będzie gdyż Basałaj wyceluje gdzieś na Macedonię/Mołdawie/Serbie czy ogólnie bałkany, na kraje w których nie ma chyba żadnego naprawdę wybitnego piłkarza. Mam nadzieję, że się mylę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Boże Święty. Co poniektórym to chyba brakuje inteligencji, aby poprawnie interpretować to, co pisze maci0s. Cieszmy się, że mamy takiego informatora, bo część na każdą optymistyczną wiadomość od razu reaguje z oburzeniem i zachowuje się tak jakby naszym klubem zarządzali jacyś idioci. Przecież ludzie na górze widzą co się dzieje i nikt nie będzie chciał dać się wyprzedzić Legii, Amice, czy innej Polonii.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2010
Offline |
|
|
@maci0s
Naprawdę świetnie, że na naszym forum ktoś taki jak ty jest. Wejdę sobie po ciężkim dniu pracy i mogę sobie spokojnie poczytać co z transferami naszej Wisełki. A nie jakieś bzdety z onet.pl, którego nie da się czytać. O co mi chodzi? Dzisiaj wchodzę i pierwszy news ''Transferowe szaleństwo Legii'' Myślę sobie ok. Wchodzę i patrzę ''Trzech piłkarzy wylądowało na Okęciu...[...] Wszyscy z nich MAJĄ zasilić legię''. Rany boskie. Rzeczywiście wielkie szaleństwo transferowe. Takie, że żaden piłkarz nie przybył. Z resztą ostatnio jest również taki trend na rzucanie w błotem w Wisłę a złocenie legi czy lecha za transfery których jeszcze nie ma. Eh... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Wg mnie wyglądało to tak: 1. Kosowski w****ił Bosa o waciki - musiał odejść 2. Boss nie był chętny na wywalanie kasy ale dał się przekonać że Łobo to dobry deal, reprezentant kraju, pojedzie na ME i błyśnie (stąd spełniono jego duże wymagania finansowe) a po udanych ME upchnie się Łobo we Francji jak Dudkę. Boss już liczył przyszłą kasę. 3. Niestety zawiedliśmy na ME a i Łobo nic nie pokazał i zostaliśmy z drogim chimerycznym kopaczem w składzie którego nikt nie chciał kupić. Uważam że podobnie kupowano Kirma - nie patrząc na to czy pasuje do zespołu i jest przydany ale na zasadzie - okazja, reprezentant Słowenii i cena znośna. Kupić a nuż zarobimy na nim? Nie dopatruj się Markus głębszej logiki tam gdzie jak sam piszesz są podejmowane decyzje krótkowzrocznie. Miał być szybki deal z Łobo a nie lider i kopacz na lata ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Choć nas nie można być niczego całkiem pewnym. Jakiś czas temu moi koledzy z Brazylii pytali, czy jest możliwość przyjechania do Wisły na testy. Ich znajomy, ponoć wielki talent szuka klubu. Grzecznie powiedziałem, że Wisła to poważny klub, nie testuje ludzi z ulicy, w dodatku ja nie mam tam żadnych kontaktów. Teraz mam wyrzuty sumienia że pozbawiłem mojego klubu wielkiej szansy na darmowe wzmocnienie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
został właśnie relegowany z cypryjskiego APOELU - drużyny w której jakiś wielkich sław nie ma .... To chyba jednak o czymś świadczy Nie żyjmy przeszłością ..... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dostał po okresie wypożyczenia drugą szansę i gdyby przez ten czas trochę zmądrzał, grałby w Wiśle do dziś. Tego, że szanse na jego powrót do klubu lokują się między nikłe a żadne każdy powinien sam się domyślić. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Ja myślę że to w ogóle było zamierzone - Powiedzieli - Łaciak, ty nawet nie myśl o jakiś wakacjach - minimum tuzin bramkarzy przez miesiąc musisz obsłużyć więc masz tu pierwszego, tak na rozkręcenie się ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Swoją drogą można by to zgłosić do księgi Guinessa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Jako człowiek Kosowski był dla Wisły nawet jeszcze cenniejszy niż tylko jako zwykły piłkarz. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markus to co powiesz o naszym ulubionym Serbie?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Z tymi bramkarzami to juz naprawde jest brak skali zeby okreslic ta kompromitacje jaka musimy znosic . Zaglebie Lubin znalazło z tydzien a my szukamy juz 2 lata. jutro przyjedzie kolejny,pojutrze odjedzie.i tak do sierpnia i zostaniemy z Juszczykiem k**wa. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
hmm... jest ktoś w stanie taką liste zrobić wszystkich testowanych golkiperów po kolei? ;d
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|