The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2010, 15:28
mercury napisał(a):Wyświetl post
Dalej Kosa mówi o tym, że przyszedł zawodnik który dostał 2 razy większą kase niż on chciał i nie przebił się do składu, chyba mowa o Kirmie.

Wytłumaczy mi ktoś co tu jest grane?
Kosowski jasno obnaża skandaliczne zarządzanie klubem przez ostatnie lata. A w tej konkretnej sprawie mówi o Łobodzińskim - faktycznie, człowieka może krew zalać, gdy sobie przypomni tą koszmarną i szkodliwą zamianę....

Teraz znów Białoński pisze o 3 transferach... A co dadzą ledwie 3 transfery, zwlaszcza gdy odchodzi Alvarez i Ba, a Hristow zostal skreślony? I to jeszcze jakichś kolejnych darmowych, nigdzie nie chcianych ogórków, bo na razie jedynie na nie się zanosi? To nowy dowcip ze strony RN?

Gdzie potrzebni pomocnicy (wszak Garguła to duża niewiadoma po kontuzji), jeszcze jeden dodatkowy napastnik, jakiś sensowny zmiennik dla stoperów po słusznej rezygnacji z Jopa i przy bliskim końcu kariery Clebera? Pytania można mnożyć.

Nie słyszymy też nic o nowych fizjologach, lekarzach, scoutach, trenerze bramkarzy... Co w klubie jeszcze robi taki "fachowiec" jak Łaciak?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.05.2010, 15:34
Markus - skąd wiesz, że to zawodnicy, których nikt nie chce? Przeczytałeś w fakcie czy innym brukowcu, który zmienia zdania z dnia na dzień? A ich artykuły zaprzeczają artykułom swojego autorstwa?

Nikt Ci nie poda pewnych informacji (no chyba, że na ofic. stronie) - pewna jest tylko śmierć. Czas pokaże co to będzie naszą drużyną, a na razie wcale nie jest tak tragicznie!
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.05.2010, 15:38
Jeśli pisząc o osobach o bezkrytycznym podejsciu do Wisły miales na mysli mnie to jestes w błędzie Maci0s. Ja zdaję sobie sprawe z tego, ze klub trzeba wziąć w kupe, stworzy odpowiednie piony, ktore beda mialy czas na realizacje powierzonych zadan. Polityka transferowa Wisły nie moze polegac na wiecznym 'dokupywaniu' zawodnikow. W tej chwili NIE MAMY najlepszego skladu w Polsce - mamy skład najbardziej ograny i doświadczony. Ja jestem raczej optymistą i wierze, ze ktos zepnie w koncu to wszystko w ryzy.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.05.2010, 15:43
Markus napisał(a):Wyświetl post
Kosowski jasno obnaża skandaliczne zarządzanie klubem przez ostatnie lata. A w tej konkretnej sprawie mówi o Łobodzińskim - faktycznie, człowieka może krew zalać, gdy sobie przypomni tą koszmarną i szkodliwą zamianę....
No tak, tyle, że Łobodziński przechodził do nas jako gwiazda ligi, a nikt przecież nie jest wyrocznią u nas. Niewypały transferowe zdarzają się wszędzie, słyszałeś (zachowując odpowiednie proporcje) o Kace?
Tak naprawdę każdy transfer to ryzyko niewypału. To musi być odpowiedni człowiek (piłkarz), odpowiednie miejsce i odpowiedni czas. Umiejętności mają decydujące znaczenie, ale jest masa innych czynników. Zawodnik A może błyszczeć w klubie X i nic nie grać w klubie Y, ten sam piłkarz, zupełnie inne wyniki. Nawet w przypadku porównywalnych poziomów. Jest tak dużo czynników, które wpływają na to czy transfer się przyjmie, że szczena opada. W każdym klubie przynajmniej 50% transferów to niewypały lub sezonówki, trzeba tylko się cieszyć jak któryś transfer się przyjmie i okaże się wzmocnieniem (vide Marcelo).

Teraz znów Białoński pisze o 3 transferach... A co dadzą ledwie 3 transfery, zwlaszcza gdy odchodzi Alvarez i Ba, a Hristow zostal skreślony? I to jeszcze jakichś kolejnych darmowych, nigdzie nie chcianych ogórków, bo na razie jedynie na nie się zanosi? To nowy dowcip ze strony RN?
Może dadzą skok jakościowy? Przecież nie wiadomo o jakich zawodnikach mowa.

Gdzie potrzebni pomocnicy (wszak Garguła to duża niewiadoma po kontuzji), jeszcze jeden dodatkowy napastnik, jakiś sensowny zmiennik dla stoperów po słusznej rezygnacji z Jopa i przy bliskim końcu kariery Clebera? Pytania można mnożyć.
Napisali, że napastnik będzie. Stoper na ławę? Kowalski? Cleber jak narazie jeszcze jest. Jeśli idzie o pomoc, to jestem w stanie przyznać Ci rację. Ale nic poza tym

Nie słyszymy też nic o nowych fizjologach, lekarzach, scoutach, trenerze bramkarzy... Co w klubie jeszcze robi taki "fachowiec" jak Łaciak?
Co do Łaciaka, to lepszy on niż Kazimierski. Pawełek przy nim wyraźnie odżył. Co do reszty się zgadzam, zobaczymy co będzie jak przyjdzie Basałaj na stałe.

Jak dla mnie Markus prezentujesz skrajny fatalizm. I to już od wielu lat
Ostatnio edytowane przez s1mone : 27.05.2010 o godz. 15:49.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.05.2010, 15:44
Już polowa forum zaczyna placz kogo to Legia nie kupuje niech nawet 10 kupi zanim sie zgraja i przystosuja do naszej ligi troche czasu minie a pozatym jeszcze nikt ich nie widzial jak graja a już jest placz .Kirm jak przychodził do Wisły to też wszyscy byli podjarani i co pokazał ? jak sie skonczyło to wszyscy widzieliśmy więc myśle dajmy narazie na luz i badzmy dobrej mysli ze sprowadzimy 3-4 dobrych grajków do nas a nie podniecajmy sie ,że Legia kupuje wagonami zawodników
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.05.2010, 15:45
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Markus - skąd wiesz, że to zawodnicy, których nikt nie chce?
A więc bezrobotny bramkarz Mateus Versolato Junior to nie zawodnik, którego od roku nikt nie chce?

To na razie jedyny konkretny ruch Wisły - wszystko inne to fakty medialne i pobożne życzenia.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Markus prezentujesz skrajny fatalizm. I to już od wielu lat
Moje reakcje są tylko adekwatnym odbiciem i komentarzem do skrajnie fatalnego zarządzania klubem trwającego od wielu lat. Rozwój wydarzeń przez te lata upoważniał do jakiejkolwiek innej postawy w kwestii rozwoju Wisły? Nie, Ci co tak uważali, mylili się.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.05.2010 o godz. 15:54.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.05.2010, 15:50
To, że jest bez klubu to nie znaczy, że jest do du**.

Zobaczymy, jak będzie po meczach kontrolnych, w których ma wystąpić Mateus. Wtedy dopiero można będzie się wypowiadać na temat jego umiejętności...
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.05.2010, 15:54
Popieram Markusa, 3 transfery tutaj nie załatwią sprawy. Według mnie potrzeba 2 napastników, środkowego pomocnika klasy Issy Ba tylko mniej podatnego na urazy, do tego skrzydłowy, bramkarz i prawy obrońca. Jak narazie zaczyna się od tego co zwykle czyli szukanie drogi na skróty i zbieranie jakichś odpadów.

Wolę jednak 3 SOLIDNE transfery od 6 tandetnych, to oczywiste dlatego jesli "zarząd" postawił sobie za cel te 3 transfery to niech zrobią to porządnie.

Cleber kilka miesięcy temu coś wspominał o jakiś grajkach z Brazyli z kartą na ręku których ma zamiar sprowadzić do Wisły, ciekawe czy to jeszcze aktualne.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.05.2010, 16:02
Dobra poczekajcie te parę minut na post Maci0sa, który zapewne ma jakieś nowiny skoro kazał czekac kilka minut na post, a nie popadajcie tak wciąż z jednej skrajności w drugą
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.05.2010, 16:04
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
To, że jest bez klubu to nie znaczy, że jest do du**.
Bezrobotni, darmowi zawodnicy zwykle są bezrobotnymi dlatego, że są słabi, a nie dlatego, że stanowią wylęgarnie nowych Messich, Ronaldów, czy nawet tylko Brożków...
(...)
"
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.05.2010, 16:20
Moim zdaniem powinniśmy w każdym okienku transferowym robić zakup w postaci co najmniej jednego młodego zawodnika pokroju Sobiecha, Sadloka czy Kiełba + jednego, dwóch zawodników z zagranicy na zasadzie wolnego transferu, ale ogranych w zachodnich ligach, płacąc im kontrakt w wysokości 400 - 500 tys E. Nie wspomnę już o reinwestycji środków z ewentualnych transferów naszych piłkarzy. Lech nie wydał nawet 10 mln zł na sprowadzenie Arboledy , Peszki, Lewandowskiego, Kriwca i Stilicia. Ze sprzedaży jednego z trójki: Brożek, Marcelo czy Małecki można sfinansować gruntowną przebudowę zespołu, więc w przypadku jakiejkolwiek sensownej oferty trzeba takiego piłkarza sprzedawać.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 27.05.2010, 16:28
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Za kilkanaście minut napisze coś dłuższego bo mnie trochę drażni to Wasze gdybanie...
Pląta się tu mnóstwo tekstów pesymistów i optymistów, ludzi którzy są ciągle na NIE jak i tych u których bezkrytyczne podejście do Wisły aż mnie razi... Dajcie mi chwilkę

Odnosząc sie do polityki transferowej Wisły to mogę powiedzieć, że niestety ona zmienia się tak jak humor właściciela.
W ostatnim sezonie po porażce z Levadią Pan Cupiał postanowił ( z pomocą życzliwych nam wszystkim i klubowi doradców) nie wkładać w klub nawet złotówki. Miała to być swego rodzaju manifestacja dla Maciej Skorży w myśl "dałeś ciała, nie zwolnimy Cie teraz, ale masz sobie radzić z tym co masz".
W praktyce oznaczało to, że w klubie został tylko trener, rzecznik prasowy i prezes-urzędnik ( już popadający w niełaskę za to, że podpisane kontrakty wyciągały z kieszeni Cupiała pieniążki co spowodowane było uwzględnieniem premii od tv i uefa za występy w pucharach), oraz piłkarze.

Niedługo potem wywalono rzecznika i dyrektora marketingu za rzekome samowolne umieszczenie listu do rady ministrów co było bujdą... Wszyscy wiedzą ze dział prasowy dostał pisemne polecenie aby stworzyć taki list i go umieścić... BEZ WIEDZY CUPIAŁA!!

Ten kiedy się o tym dowiedział, strasznie sie zdenerwował bo nie cierpi kiedy klub miesza się w coś co nie jest ściśle ze sportem związane... Oczywiście rada nadzorcza chroniąc swoje tyłki zwaliła całą winę na rzecznika i dyr. marketingu, a Ci w sekundę dostali dyscyplinarne zwolnienia...

Nie było Pana Cupiała w Polsce, ale kiedy wrócił, na prośbę Ochalika spotkał się z nim w Myślenicach, po wyjaśnieniu sprawy, pan Adrian został przywrócony na stanowisko w ciągu godziny...

Krótko potem wyleciał prezes, tego się należało spodziewać... Takim to sposobem w klubie pozostało 2 ludzi w miarę decyzyjnych.. - trener i rzecznik... :/

Jak klub miał normalnie funkcjonować?
Warto nadmienić skrajne przypadki kiedy skwk nie miało sie do kogo zwrócić z prośbą o darmowe bilety dla Lechii, oraz całkiem niedawną historię z operacją Pawełka, który leżąc na stole operacyjnym w Poznaniu czekał, aż z Wisły przyjdzie fax z potwierdzeniem ze koszt pokryje Wisła... Czekał bo w Wiśle nie miał kto tego podpisać... Musiał to zrobić RZECZNIK PRASOWY...

Wracając jednak jeszcze do czasów Maćka Skorży i bardzo źle rozpoczętej rundy rewanżowej to zastanawiam się dlaczego tylu użytkowników tego forum, którzy przecież z założenia powinni sie co nieco w piłce orientować nigdy nie może zrozumieć przyczyn takiego stanu rzeczy błędnie obarczając za to trenera.

Przypomnę tylko, że podczas okresu przygotowawczego kontuzjowani byli Singlar, Garguła, Brożek, Boguski, Pawełek, Głowacki, Sobolewski, Jop... i kilka drobniejszych urazów jeszcze...

Każdy z nich opuścił około miesiąca przygotowań!! Wiec jak do jasnej chol..y miał to posklejać trener...
Nawet Man Utd mający 5 razy szerszą kadrę odczułby stratę tylu zawodników z podstawowego składu ( przykładem jest miniony sezon).
Ja sam kiedy się dowiedziałem ze Paweł Brożek sie na operacje nie zgodził i będzie się rehabilitował myślałem ze się zagotuje... Jak zawodnik, któremu płaci klub moze decydować? Efekty było widać, choć i tak uważam, ze będąc w tak złej formie i strzelić bodajże 8 goli i mieć 10 asyst to jest niezła sztuka... Przypuszczam, ze każdy trener w Polsce chciałby mieć takiego zawodnika, który będąc w rozsypce jest 2 w klasyfikacji kanadyjskiej...

Wczoraj z kolei ktoś napisał ze Rafał Boguski nie potrafi przyjąć piłki i trzeba sie go pozbyć... MASAKRA...
Chłopak do siebie dochodził pół roku!! Bez obozu przygotowawczego nie był sobą a mimo to kilka ostatnich meczów miał niezłych.
Przede wszystkim jest to jeden z niewielu piłkarzy, którzy na boisku myślą, wystarczy popatrzeć co sie działo kiedy obok Brożka w ataku grał Małecki... Dużo szumu, mnóstwo strzałów Panu Bogu w okno i może jedno udane podanie do Pawła...

Wracając do trenerów... Kiedy odszedł Skorża pierwszy powiedziałem, że nie będzie mistrzostwa ( choć serce kibica do końca się łudziło)...
Ciągle uważam, że zmiana trenera była zła, bo Skroża był lepszym fachowcem, ale to dyskusja zbędna bo mleko się już wylało i nie będziemy gdybać...

Widzę kilka plusów przyjścia Kasperczaka.
Przede wszystkim Cupiał uwielbia mówców.. Jak ktoś przyjdzie i mu obieca, Wisłe w Lidze Mistrzów to on uwierzy i na nowo się zapali...
Kwestią niepodważalną jest to iż Cupiał ciągle kocha Wisłe, jest to miłośc bezkrytyczna i wręcz dziecinna.
Każdy sukces na nowo go nakręca, tylko potem mało z tego wychodzi...

Przyjście Kapki, którego osobiście nie trawię sprawiło jednak, że Cupiał znów zaczął sie interesować Wisłą... Ciągle nie spełnił marzenia i cały czas bardzo go to boli.
Legendą owiane spotkania przy dobrych trunkach Bossa ze Zdzisiem każą nam wyczekiwać nowej Wisły.

A teraz trochę konkretów...
Jak już pisałem wczoraj spoktania Cupiała, Kapki Smudy i Basałaja dały kilka konkretów, a przynajmniej buńczucznych zapowiedzi...

Pan Basałaj nakłonił Bossa do budowy boisk treningowych na terenie boiska lekkoatletycznego,
jest zgoda na trzy transfery gotówkowe ( kasę da Cupiał, ponoć nawet do 1 mln euro za zawodnika), oraz zgoda na branie dobrych zawodników z kartą w ręku. Pieniądze na kontrakty się znajdą, ale rozsądne... ( nie ma mowy zeby zapłacic 400 tys euro prawemu obrońcy Alvarezowi bo można miec za to dwóch podobnej klasy, poza tym czy obronca gorszy od Marcelo powinien zarabiac 2 razy wiecej od niego? ).
Ciągłe podchody pod Grzegorza Mielcarskiego ciągle kończą sie fiaskiem... Ciągle sie boi, że zapowiedzi restrukturyzacji klubu to tylko puste obiecanki...

Każdy zawodnik Wisły jest wystawiony na liste transferową, ale nie oznacza to ze ktoś obniżał ceny, po prostu nikogo nie będą zatrzymywać na silę...
Póki co oferty przyszły tylko dla Głowackiego ale Trazbon dawał za mało, oraz Marcelo, ale dla niego oferty są od roku... Kwestią jest kwota.. Wisła nie chce go puścić za mniej niż 3 mln euro.

Co do Czarnogórca i Macedończyka to wiem tylko o tym pierwszym nieco...

Na początek była rozmowa z agentem czy zawodnik chciałby się przenieść, ile by chciał zarabiać, a niedawno poszło zapytanie do klubu ile by za niego chcieli... Na razie nic więcej nie wiadomo.

Z typowo kibicowskich spraw to klub planuje otworzyć na stadionie sklep klubowy z prawdziwego zdarzenia, muzeum ( ale to z czasem)...

Dogadali się z miastem jeśli chodzi o 50% powierzchni którą chcieliby wynajmować i będzie ona liczona po 1%, co do drugiej połówki to własnie chodzi o muzeum, sklep i kilka innych pomieszczeń... Miasto traktuje to jako powierzchnie komercyjne a klub chce by było to liczone jako powierzchnia klubowa...

Kapka zaczął jeździć po Bałkanach za zawodnikami, był tez we Włoszech gdzie rozmawiał o Makinwie, ale on byłby wypożyczony jako trzeci napastnik raczej... Głownie ze względu na to ze sporo odpoczywał ostatnio, ale przekonany jestem ze u nas by sie sprawdził...
Pisałem już o tym transferze pół roku temu, może teraz się sprawdzi...
To tyle z grubsza na temat sytuacji w Wiśle…
Przepraszam ze trochę to chaotyczne, ale od wczoraj walczę z potwornym bólem prawego ucha ( wcale nie boli od podsłuchiwania!! ), jakby ktos czegoś nie zrozumiał to oczywiście wyjaśnie, jeśli ktoś będzie polemizował to proszę bardzo, chętnie się „powymieniam” na konkretne i mądre argumenty.
PS. Proszę nie piszcie do mnie na priv pytając o sumy transferowe i nazwiska piłkarzy, ile Cupiał da a ile zabierze… Jakbym wiedział coś pewniejszego to na pewno bym wspomniał, a jeśli coś zataiłem to dlatego, że musiałem i na pewno nie zdradzę tego tylko dlatego, że piszesz do mnie na PRIV, a zwłaszcza jeśli zarejestrowałes się w maju 2010…

Pozdrawiam wszystkich rozsądnych forumowiczów.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.05.2010, 16:36
No tak, tyle, że Łobodziński przechodził do nas jako gwiazda ligi, a nikt przecież nie jest wyrocznią u nas. ...
Sorry ale mnie cholera bierze jak po raz n-ty czytam tą samą bzdure
Łobodziński przychodził jako rezerwowy bo go 21-letni wtedy Szymon Pawłowski
pozbawił miejsca w pierwszej 11 Zagłębia
Poszukaj gdzieś w poprzednim temacie transferowym opinie o tym "wzmocnieniu"
zanim ono sie dokonało, połowa forum co najmniej sie pukała w czoło nad sensem takiej zamiany
a jak tu się człowiek dowiaduje, żę zawodnik tej "klasy" dostaje 2 razy tyle co chciał zarabiać Kosa
to sie ma prawo zwyczajnie wku... i swoja złość przedstawic
więc twoja obrona, polityki klubu i sformuowanie, że niewypały zdarzają się każdemu
jest delikatnie mówiąc pozbawiona sensu

fan01 --> bo sie kumpluje z Cupiałem
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 27.05.2010 o godz. 16:50.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.05.2010, 16:47
A czemu pan Smuda bierze udzial w rozmowach osob decydujacych o Wiśle, nie bedac w niej ani zatrudnionym, ani z nia spoinowaconym?
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 27.05.2010, 16:49
Bo jest bardzo dobrym znajomym przezesa Cupiała... Nie mów ze nie wiedziałeś... Smuda ma mieszka w Krakowie
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.05.2010, 16:50
maci0s a możesz powiedzieć czy wiesz coś o kontrakcie Marcelo, bo sprawiasz wrażenie dobrze poinformowanego człowieka. Bo pojawiały się półoficjalne informacje, że zgodził się grać w Krakowie dlatego, że ma wpisaną stosunkowo niską kwotę odstępnego. Różne wersje padały: 1 mln dolarów, 1 mln euro, 2 mln dolarów, 2 mln euro. A teraz piszesz, że Wisła czeka na ofertę 3 mln euro. Czyli nie ma takiej klauzuli w kontrakcie?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.05.2010, 16:52
Po pierwsze nie interesuje sie kumplami pana Cupiała po prostu zdziwiło mnie, ze selekcjoner kadry bierze udział w takich rozmowach.. to jednak nie jest piątkowe piwko z kumplami i pogaduchy o piłce nożnej..

a może dla niektórych jednak jest...
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 27.05.2010, 16:58
Awe napisał(a):Wyświetl post
maci0s a możesz powiedzieć czy wiesz coś o kontrakcie Marcelo, bo sprawiasz wrażenie dobrze poinformowanego człowieka. Bo pojawiały się półoficjalne informacje, że zgodził się grać w Krakowie dlatego, że ma wpisaną stosunkowo niską kwotę odstępnego. Różne wersje padały: 1 mln dolarów, 1 mln euro, 2 mln dolarów, 2 mln euro. A teraz piszesz, że Wisła czeka na ofertę 3 mln euro. Czyli nie ma takiej klauzuli w kontrakcie?
Kiedys rozmawiałem o tym z pewną osobą z klubu i wykluczyła klauzule... Marcelo nie ma zadnej klauzuli wpisanej w kontrakcie... gdyby tam był 1 mln euro to by go już dawno nie było bo takich ofert było kilka...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.05.2010, 17:02
maci0s a słyszałeś coś o tych Brazylijczykach których podobno wyszukał nam Cleber ? Jest coś w tym prawdy czy zwykła ściema?
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 27.05.2010, 17:12
Dajcie chłopakowi spokój. I tak wystarczająco dużo napisał i rozładował to chore napięcie na tym forum.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.05.2010, 17:14
Dzięki Maci0s za rzetelne info

szacun
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.05.2010, 17:19
Oj dzieci zobaczycie transfery ale darmowych odpadków.... Trzy transfery a wiadomo, że już na pewno kilku zawodników nas pożegna. W tym roku jeszcze psim swędem udało się zdobyć wicemistrzostwo ale co będzie w przyszłym roku przy tym jak konkurencja się wzmocni lepiej nie mówić. Ilu defensywnych pomocników mamy obecnie - 34-latka Sobolewskiego i my chcemy grać w Europie z czym i kim do ludzi....

A braków kadrowych, które narastały latami od tak nie uzupełnimy..
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 27.05.2010, 17:21
Pytanie skąd te info, skoro nasz kolega wie więcej aniżeli niejeden dziennikarzyna, który pisze o Wiśle. A co do Smudy to układy właściciela z selekcjonerem to dobra sprawa, bo nie ma lepszej promocji dla kopacza z Polski niż gra w reprezentacji.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.05.2010, 17:27
o co wam chodzi z tym Cleber, on mowił ze po zakonczeniu kariery chetnie zostałby skautem Wisły i wyszukiwał by dla niej piłkarzy w Brazylii, na razie Cleber jest zawodnikiem i z klubu zadnej oferty nie miał
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.05.2010, 17:30
No bardzo dobrze legia ma tomaszka my mamy maci0s
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.05.2010, 17:38
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Oj dzieci zobaczycie transfery ale darmowych odpadków.... Trzy transfery a wiadomo, że już na pewno kilku zawodników nas pożegna. W tym roku jeszcze psim swędem udało się zdobyć wicemistrzostwo ale co będzie w przyszłym roku przy tym jak konkurencja się wzmocni lepiej nie mówić. Ilu defensywnych pomocników mamy obecnie - 34-latka Sobolewskiego i my chcemy grać w Europie z czym i kim do ludzi....

A braków kadrowych, które narastały latami od tak nie uzupełnimy..
Czyli Sobolewski jest według ciebie nikim. Nie rozumiesz, że nasze ustawienie charakteryzuje się tym, że nie ma nominalnego defensywnego pomocnika? Wisła gra dwoma środkowymi pomocnikami, bo nie ma w drużynie ofensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia. A tak w ogóle to mało Ci piłkarzy na środku? Nawet odejście Issa Ba nie wpłynie zbytnio na poziom gry Wisły. Zalecam trzeźwe myślenie i spokojne patrzenie w przyszłość, już nie z takich tarapatów Boguś Cupiał wyprowadzał Wisłę i w końcu dawał na transfery kasę. Teraz jest ku temu największa szansa bo w klubie znów pojawili się Basałaj i Kapka, ludzie którzy kojarzą się Panu Cupiałowi w największymi sukcesami.

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2010, 17:58
a ja tam nie wierze w żadne słowa osób, które bawią się we wróżki... a o ile wiem to ostatnio Kominek zabraniał tego typu rzeczy i groził banem... jednak nie wszyscy są równi... pożyjemy zobaczymy, a ja radziłbym co niektórym za bardzo się nie napalać na słowa sławnego maci0sa bo możecie się spalić...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 27.05.2010 o godz. 18:01.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 27.05.2010, 18:13
maci0s napisał(a):Wyświetl post
jest zgoda na trzy transfery gotówkowe ( kasę da Cupiał, ponoć nawet do 1 mln euro za zawodnika), oraz zgoda na branie dobrych zawodników z kartą w ręku. Pieniądze na kontrakty się znajdą, ale rozsądne....
Dobrze będzie kolego jak wyda 1 mln e przez dwa okienka transferowe...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.05.2010, 18:18
No tak, tyle, że Łobodziński przechodził do nas jako gwiazda ligi, a nikt przecież nie jest wyrocznią u nas. Niewypały transferowe zdarzają się wszędzie, słyszałeś (zachowując odpowiednie proporcje) o Kace?
Nie był gwiazdą ligi, tylko rezerwowym w słabiutkim już wówczas Zagłębiu.

Zagłębie sprzedało go nam z pocałowaniem ręki i nawet podziękowało (pewnie mieli większy ubaw niż my sprzedając Dudkę).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.05.2010 o godz. 18:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 27.05.2010, 18:44
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
a ja tam nie wierze w żadne słowa osób, które bawią się we wróżki... a o ile wiem to ostatnio Kominek zabraniał tego typu rzeczy i groził banem... jednak nie wszyscy są równi... pożyjemy zobaczymy, a ja radziłbym co niektórym za bardzo się nie napalać na słowa sławnego maci0sa bo możecie się spalić...
taa jasne maci0s nie jest wróżką,zapomniałeś jak było z Hristov'em też mu nikt nie wierzył.

Wschodząca gwiazda Ekstraklasy woli Wisłę

Cytat:
Po wyjeździe zawodników Ruchu na zgrupowanie kadry nie milkną spekulacje o ich transferach.

- Chciałbym zrobić krok do przodu. Czuję, że to idealny moment, tym bardziej że nie wiadomo, co będzie z Ruchem w następnym sezonie. Może być ciężko i dla klubu, i dla każdego z nas - podkreśla Sadlok na łamach Super Expressu.

21-letnim obrońcą interesują się kluby ze ścisłej czołówki. Sadlok już wcześniej jednak zaznaczył, że nie interesuje go gra w Legii Warszawa. Wolałby przyjąć propozycję z Wisły. - Zniechęca mnie zła atmosfera w klubie z Łazienkowskiej. Do Krakowa jest bliżej z Dankowic, tata krócej jeździłby na mecze - śmieje się.
onet.pl
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów