|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jedno jest pewne. Z takim stylem gry jaki obecnie prezentuje Legia to nie ma czego szukać w LM ten klub. Ale kolejnej Levadii raczej też nie będzie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ciekawa audycja o Polonii Warszawa z radia Wnet: http://www.radiownet.pl/#/publikacje...rszawe-inaczej
zycze udanego tygodnia ziuk_NYC ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Szanse na awans do LM, to moze 10%(wystarczy popatrzec na kogo moze trafic Legia w IV rundzie ). Natomiast co innego, to LE. Jesli nie wydarzy sie zaden kataklizm, to spokojnie przejda te dwie rundy, a awns do IV, to juz grupa LE i 3 mln euro w kieszeni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
I taki jest plan. A te 10% to bardzo sensowna ocena sytuacji.
10%. A nie udało się już 17 razy, więc może.... ![]() P.S. Komfort bycia mistrzem jest taki, że przynajmniej nie muszę się stresować, że ktoś inny przełamie barierę i będzie beneficjentem wielkiego przełamania i szału medialnego z tym związanego. Na rok mam spokój ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tym razem ja wyjdę na optymistę. Wydaje mi się, że jak nie teraz to kiedy będzie można powalczyć o LM? Tyle lat minęło, że nie pozostaje nic innego jak zakładanie planu maksimum jakim jest otwarcie bram raju, znalezienie się w fazie grupowej LM nawet dostając 6x baty do zera i zainkasowanie ok. 10 mln euro stanowiące ok. 50% budżetu Legii, bądź licząc inaczej więcej niż dwuletnie budżety połowy ligi.
Kwestia transferów schodzi tutaj na drugi plan, bo nawet ściągając 3 zawodników podobnych do Ljuboji ważniejszym czynnikiem będzie szczęście, a nie poziom piłkarski, gdyż nie ma co ukrywać, że trzeba ograć jedną, bądź dwie lepsze od siebie drużyny. Ze Spartakiem się udało, z Rosenborgiem nie, więc teraz powinno być do przodu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Oby tak się stało jak piszesz. Faktycznie, walka w dole tabeli zdecydowanie ciekawsza w tym roku niż walka o MP (nie oglądałem meczu Legia - Amica). Ciekawe czy tzw. bardziej bezpieczne zespoły poukładają się ze sobą aby oddalić zagrożenie ze strony Bełchatowa czy Podbeskidzia ? Wszak co roku zawiązują sie pod koniec sezonu różne spółdzielnie i wyniki w ostatnich kolejkach są takie jakie mają być. |
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Jak zawsze w piłce potrzebna Legii do LM będzie odrobina szczęścia. Jesli trafią z formą, ściągną ze 3 wartościowych piłkarzy i mecze w 3 i 4 rundzie im sie ułóżą to można spokojnie awansować. Nie pieprzcie o jakimś wielkim wyzwaniu i cudzie. Owszem, w 4 rundzie większośc będzie mocniejsza, ale tylko trochę. Dinamo OK załóżmy, że jest lepsze, ale to nie skala nie do osiągnięcia. Przy szczęściu awans jest możliwy. A, że szczęścia brakuje od 15 lat (a conajmniej w 3-4 sezonach prawdziwy pech lub zbieg okoliczności zatrzymał choćby Wisłę) to wynika,że za którymś razem dopisze fart. Może tym razem? kto wie...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Polskim zespołom nie brakuje szczęścia, tylko umiejętności grania w piłkę na wyższym poziomie niż półamatorski. Przekonujemy się o tym, corocznie od momentu nadejścia owego mitycznego szczęścia zwanego "reformą Platiniego".
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ludzie jaka LM? Widzieliście Wy polski zespół który w spotkaniach "topowych" naszej chujowej ligi miał ciągłość wygrywania ? Ja nie. Żeby wejść do LM trzeba golić frajerów z tej naszej buraczanej ligi jak kiedyś to robiliśmy my, a później Wisła. Tego w tej chwili nie ma więc z czym do ludzi?
10%? Daje max 5 i to naciągane. ---- Wracając do ligi to w tej chwili walka o utrzymanie robi się...dziwna. Dzisiaj dowiemy się prawdopodobnie że Polonia i tak spada, chociaż wczoraj Zarzeczny coś smęcił o tym, że może coś pod stołem wylądować. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Oby nic pod stołem nie wylądowało...
Moim małym ekstraklasowym "marzeniem" jest, by z Ekstraklasy spadł Bełchatów i właśnie Polonia, a z drugiej strony żeby awansował chociaż Zawisza, bo jeżeli Bełchatów się utrzyma i awansuje Nieciecza oraz Flota, to będzie "zajebiście". Dzisiaj trzymam kciuki za Irka Króla, żeby pozostał sobą i nic nie zmieniał! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ja mam mimo wszystko nadzieję, że Termalica awansuje (i spadnie po roku). Jeśli w tej sytuacji awans wywalczą Zawisza i Cracovia, nie będę miał przekonania co do czystości tej ligi, albo inaczej - co do sensowności rozpoczynania kolejnego sezonu I-ligowego. Skoro awansują i odpuszczają walkę o awans ci, co mieli, a spadają ci, co bankrutują...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Legia zaczyna wyprzedaż - Jędrzeyjczyk do FK Krasnodar za 2,2 mln euro.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
2,2 banki to w sumie nie taka tragedia. Marcelo droższy był ale i lepszy, i młodszy i inny paszport.
Cóż, skoro chciał ? Niech idzie ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
E tam, Jędrzejczyk w sumie był słaby i - tak jak Ljuboja i Radović - nic nie wnosił do gry Legii...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Fakt faktem, że cena dobra, pewnie w Jego wezmą Wasyla.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
2,2 mln E to bardzo dobra cena za Niego.
Nie nazwałbym tego wyprzedażą. A historia naszej buraczanej ligi wskazuje, że nie opłaca się trzymać zawodników na "siłę" licząc na lepszą cenę. Jak jest kupiec za taką kasę, należy sprzedać... Że wspomnę tylko o Rogerze, Brożku, Meliksonie, czy teraz Choto w Legii, który odchodzi za darmo. W naszej lidze raczej się traci na wartosci, niż zyskuje. Dobry ruch Legii. Ściągną teraz kogoś w jego miejsce za 600tys E i za pół roku będzie grał nie gorzej. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jędrzejczyk ma po prostu łeb na karku. To solidny zawodnik jak na polską ligę, wszystko co ma osiągnął wyłącznie dzięki pracy i ambicji, bo talentu za dużo nie ma, ale wystarczająco na tyle, by wraz ze swoim chciejstwem być dobrym piłkarzem wśród para-zawodników w naszej lidze. I pewnie doskonale zdaje sobie z tego sprawę, że żadne BVB czy Juve się po niego nie zgłosi, a w Krasnodarze właśnie ustawi sobie resztę życia. Stanowski już coś pisze o 600% podwyżki.
Tymczasem Lech dokonał pierwszego wzmocnienia. Lewy obrońca z Dundee Utd - Szkot Douglas. Jesli wolicjonalnie będzie taki, jak wyspiarze zdają się być, to na polską ligę wystarczy z górką. Ptaszki ćwierkają już też o Pawłowskim z ZL - co do niego mam mieszane odczucia - obawiam się casusu Garguły. Aha, no i Tonev niby do Celticu za 2 mln funtów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ireneusz Krol wystosował list do kibicow Polonii Warszawa
http://eurosport.onet.pl/wiadomosci/...wiadomosc.html |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Szkoda ze żydownia tak nie skończyła. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie Legia ma co świętować w tym roku. A pomyśleć, że ta 13 (2013) jest w opinii wielu taka pechowa
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To nie żadna wyprzedaż a dobra transakcja. Pieniądze z transferów bowiem zarabia się na szlifowaniu "młodego polskiego drewna" niż na sprowadzaniu szrotu z zagranicy. W zdecydowanej większości przypadków.(oczywiście zawsze są jakieś wyjątki). Jędrzejczyk do Krasnodaru za 2,2 mlne euro, a gdzie nasz Bunoza? Nie wspominam o Genkovach czy innych Jaliensach....
Za tą kasę Legia spokojnie znajdzie piłkarza (nawet kilku) przed pucharami. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czyli po tym jak Polonia leci z ekstraklasy to drużyna zajmująca przedostatnie miejsce ma zagwarantowane utrzymanie, a z pierwszej ligi wchodzi tylko jedna drużyna?
Co do ruchu Legii, wydaje mi się OK. Zarobiła kupę kasy, a o to też chodzi w profesjonalnie zarządzanym klubie. Profesjonalnym jak na polskie warunki ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Leci ostatnia wraz z przedostatnią. Czyli 15 i 16 (Groclin).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Polonia Groclin Warszawa spada, czyli ostateczny koniec mutanta. A jeszcze niedawno straszyli, że kupią licencje od Kolejarza Stróże...
Polonia Groclin Kolejarz Warszawa? Cytując Siarę z Killera: "mają rozmach, s....ysyny". ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ale wtopa faktycznie, nie wiem jak ja to sobie liczyłem
![]() No to walka o utrzymanie Bełchatów- Podbeskidzie zapowiada się interesująco. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dysko-polo myśli, że okoliczne wioski to pokemony i zbiera do nazwy wszystkie ;D
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gdzieś obiło mi się o uszy, że kombinują coś z Kolejarzem Stróże..
|
|
|