The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2013, 20:53
Akurat moim marzeniem nie jest żeby Legia do LM awansowała ale tak, typowo polskie myslenie "Chorwacja? Nie ma tam Borussii - pewnie ogórki". Może nie ogórki ale nikt nadzwyczajny i do tego zmierzam. Rownie dobrze można pisać, że polskie kluby potrafią wygrywać z ManC, grać na równi ze Standardem Liege itd itd.
Cytat:
No, faktycznie niczym nadzwyczajnym. 17 wpadek, zasłużonych porażek, czasami klęsk z rzędu, rok w rok i nagle... awans. Normalka
Tak normalka, bo drabinka jest najłatwiejsza z możliwych więc co mam napisać, że awans z zespołem ze slabej ligi to sensacja?
Wiadomo, że jesteśmy pilkarsko na niskim poziomie ale potrafimy też pograć dobrze - wsytępy Amici, Legia i Wisła w 1/32 LE. Także nieraz pyknie, nie jesteśmy jeszcze San Marino, ktore jest skazane na porażkę. Dlatego podtrzymuje swoje zdanie, że Ty dzialasz odwrotnie do pompowania balonika, na silę upuszczasz z niego powietrze
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 27.05.2013, 20:57
Jedno jest pewne. Z takim stylem gry jaki obecnie prezentuje Legia to nie ma czego szukać w LM ten klub. Ale kolejnej Levadii raczej też nie będzie...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.05.2013, 21:03
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewne. Z takim stylem gry jaki obecnie prezentuje Legia to nie ma czego szukać w LM ten klub. Ale kolejnej Levadii raczej też nie będzie...
Marek Jóźwiak - Legia, Lech w ogole polskie druzyny sa tak przygotowane na Lige Mistrzow ze swoimi zespołami jak Wawrzyk do pojedynku z Powietkinem do 3 rundy a potem moze byc juz nieciekawie
Odpowiedz cytując
ziuk_NYC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2013, 21:56
ciekawa audycja o Polonii Warszawa z radia Wnet: http://www.radiownet.pl/#/publikacje...rszawe-inaczej
zycze udanego tygodnia
ziuk_NYC
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2013, 23:00
Szanse na awans do LM, to moze 10%(wystarczy popatrzec na kogo moze trafic Legia w IV rundzie ). Natomiast co innego, to LE. Jesli nie wydarzy sie zaden kataklizm, to spokojnie przejda te dwie rundy, a awns do IV, to juz grupa LE i 3 mln euro w kieszeni.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2013, 23:27
I taki jest plan. A te 10% to bardzo sensowna ocena sytuacji.

10%. A nie udało się już 17 razy, więc może....

P.S. Komfort bycia mistrzem jest taki, że przynajmniej nie muszę się stresować, że ktoś inny przełamie barierę i będzie beneficjentem wielkiego przełamania i szału medialnego z tym związanego. Na rok mam spokój
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.05.2013, 23:46
Tym razem ja wyjdę na optymistę. Wydaje mi się, że jak nie teraz to kiedy będzie można powalczyć o LM? Tyle lat minęło, że nie pozostaje nic innego jak zakładanie planu maksimum jakim jest otwarcie bram raju, znalezienie się w fazie grupowej LM nawet dostając 6x baty do zera i zainkasowanie ok. 10 mln euro stanowiące ok. 50% budżetu Legii, bądź licząc inaczej więcej niż dwuletnie budżety połowy ligi.

Kwestia transferów schodzi tutaj na drugi plan, bo nawet ściągając 3 zawodników podobnych do Ljuboji ważniejszym czynnikiem będzie szczęście, a nie poziom piłkarski, gdyż nie ma co ukrywać, że trzeba ograć jedną, bądź dwie lepsze od siebie drużyny. Ze Spartakiem się udało, z Rosenborgiem nie, więc teraz powinno być do przodu
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.05.2013, 07:10
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
28.kolejka za nami. Jeszcze 16 meczy i koniec tego męczącego sezonu. Naprawdę niebywałe jest, że w dwóch ostatnich meczach zdobyliśmy JEDEN punkt, a mimo to dzielnie utrzymaliśmy 7.miejsce! Co więcej sytuacja na miejscach 7-14 może się jeszcze wywrócić całkowicie do góry nogami.

Ostatnie mecze sprawiły, że po raz 1. od niepamiętnych czasów 30 punktów chyba nie zagwarantuje utrzymania. Spadkiem, dzięki swojej koszmarnej postawie w ostatnich kolejkach (sportowym spadkiem, nie mówię o licencjach) jest zagrożona Jagiellonia. A kalendarz łatwy nie jest - na rozkładzie desperacko walczący Bełchatów i wciąż niepewny swego Ruch. Ależ byłoby zabawnie, gdyby w najbliższy czwartek:
Bełchatów wygrał z Jagą, Widzew przegrał z Koroną, Podbeskidzie pokonało Pogoń, Ruch przegrał/zremisował z Legią...

Na miejscach 11-16 byłoby przed ostatnią rozgrywką tak:
11.Jagiellonia 33pkt
12. Pogoń 32 pkt
13. Widzew 32 pkt
14. Ruch 30/31 pkt
15. GKS 30 pkt
16. Podbeskidzie 29 pkt

Wiem, że scenariusz irracjonalny, ale wówczas ostatnia kolejka i perspektywa meczów: Jagiellonia - Ruch, Piast - GKS, Pogoń - Polonia, Widzew - Podbeskidzie byłaby bardziej kusząca i ciekawa dla oka niż walka o mistrzostwo między Lechem a Legią...

Oby tak się stało jak piszesz. Faktycznie, walka w dole tabeli zdecydowanie ciekawsza w tym roku niż walka o MP (nie oglądałem meczu Legia - Amica). Ciekawe czy tzw. bardziej bezpieczne zespoły poukładają się ze sobą aby oddalić zagrożenie ze strony Bełchatowa czy Podbeskidzia ? Wszak co roku zawiązują sie pod koniec sezonu różne spółdzielnie i wyniki w ostatnich kolejkach są takie jakie mają być.
Odpowiedz cytując
paszczak
Member

Od: 10.2010

Stary 28.05.2013, 07:49
Jak zawsze w piłce potrzebna Legii do LM będzie odrobina szczęścia. Jesli trafią z formą, ściągną ze 3 wartościowych piłkarzy i mecze w 3 i 4 rundzie im sie ułóżą to można spokojnie awansować. Nie pieprzcie o jakimś wielkim wyzwaniu i cudzie. Owszem, w 4 rundzie większośc będzie mocniejsza, ale tylko trochę. Dinamo OK załóżmy, że jest lepsze, ale to nie skala nie do osiągnięcia. Przy szczęściu awans jest możliwy. A, że szczęścia brakuje od 15 lat (a conajmniej w 3-4 sezonach prawdziwy pech lub zbieg okoliczności zatrzymał choćby Wisłę) to wynika,że za którymś razem dopisze fart. Może tym razem? kto wie...
Odpowiedz cytując
Kole Jorz
Member

Od: 02.2013

Stary 28.05.2013, 08:37
Polskim zespołom nie brakuje szczęścia, tylko umiejętności grania w piłkę na wyższym poziomie niż półamatorski. Przekonujemy się o tym, corocznie od momentu nadejścia owego mitycznego szczęścia zwanego "reformą Platiniego".
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.05.2013, 08:42
Ludzie jaka LM? Widzieliście Wy polski zespół który w spotkaniach "topowych" naszej chujowej ligi miał ciągłość wygrywania ? Ja nie. Żeby wejść do LM trzeba golić frajerów z tej naszej buraczanej ligi jak kiedyś to robiliśmy my, a później Wisła. Tego w tej chwili nie ma więc z czym do ludzi?
10%? Daje max 5 i to naciągane.
----

Wracając do ligi to w tej chwili walka o utrzymanie robi się...dziwna. Dzisiaj dowiemy się prawdopodobnie że Polonia i tak spada, chociaż wczoraj Zarzeczny coś smęcił o tym, że może coś pod stołem wylądować.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Kole Jorz
Member

Stary 28.05.2013, 09:07
Oby nic pod stołem nie wylądowało...
Moim małym ekstraklasowym "marzeniem" jest, by z Ekstraklasy spadł Bełchatów i właśnie Polonia, a z drugiej strony żeby awansował chociaż Zawisza, bo jeżeli Bełchatów się utrzyma i awansuje Nieciecza oraz Flota, to będzie "zajebiście".
Dzisiaj trzymam kciuki za Irka Króla, żeby pozostał sobą i nic nie zmieniał!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.05.2013, 10:37
Ja mam mimo wszystko nadzieję, że Termalica awansuje (i spadnie po roku). Jeśli w tej sytuacji awans wywalczą Zawisza i Cracovia, nie będę miał przekonania co do czystości tej ligi, albo inaczej - co do sensowności rozpoczynania kolejnego sezonu I-ligowego. Skoro awansują i odpuszczają walkę o awans ci, co mieli, a spadają ci, co bankrutują...
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 28.05.2013, 18:19
Legia zaczyna wyprzedaż - Jędrzeyjczyk do FK Krasnodar za 2,2 mln euro.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.05.2013, 18:56
2,2 banki to w sumie nie taka tragedia. Marcelo droższy był ale i lepszy, i młodszy i inny paszport.
Cóż, skoro chciał ? Niech idzie

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Kole Jorz
Member

Stary 28.05.2013, 19:03
E tam, Jędrzejczyk w sumie był słaby i - tak jak Ljuboja i Radović - nic nie wnosił do gry Legii...
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 28.05.2013, 19:18
Fakt faktem, że cena dobra, pewnie w Jego wezmą Wasyla.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.05.2013, 19:25
2,2 mln E to bardzo dobra cena za Niego.

Nie nazwałbym tego wyprzedażą.

A historia naszej buraczanej ligi wskazuje, że nie opłaca się trzymać zawodników na "siłę" licząc na lepszą cenę. Jak jest kupiec za taką kasę, należy sprzedać...

Że wspomnę tylko o Rogerze, Brożku, Meliksonie, czy teraz Choto w Legii, który odchodzi za darmo.

W naszej lidze raczej się traci na wartosci, niż zyskuje.

Dobry ruch Legii. Ściągną teraz kogoś w jego miejsce za 600tys E i za pół roku będzie grał nie gorzej.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.05.2013, 19:34
Jędrzejczyk ma po prostu łeb na karku. To solidny zawodnik jak na polską ligę, wszystko co ma osiągnął wyłącznie dzięki pracy i ambicji, bo talentu za dużo nie ma, ale wystarczająco na tyle, by wraz ze swoim chciejstwem być dobrym piłkarzem wśród para-zawodników w naszej lidze. I pewnie doskonale zdaje sobie z tego sprawę, że żadne BVB czy Juve się po niego nie zgłosi, a w Krasnodarze właśnie ustawi sobie resztę życia. Stanowski już coś pisze o 600% podwyżki.

Tymczasem Lech dokonał pierwszego wzmocnienia. Lewy obrońca z Dundee Utd - Szkot Douglas. Jesli wolicjonalnie będzie taki, jak wyspiarze zdają się być, to na polską ligę wystarczy z górką.
Ptaszki ćwierkają już też o Pawłowskim z ZL - co do niego mam mieszane odczucia - obawiam się casusu Garguły. Aha, no i Tonev niby do Celticu za 2 mln funtów.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.05.2013, 20:06
Ireneusz Krol wystosował list do kibicow Polonii Warszawa
http://eurosport.onet.pl/wiadomosci/...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.05.2013, 20:26
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ireneusz Krol wystosował list do kibicow Polonii Warszawa
http://eurosport.onet.pl/wiadomosci/...wiadomosc.html
To jest jedyna rzecz jaką zazdroszczę kibicom Legii - ze ich rywal leci do 4 ligi.

Szkoda ze żydownia tak nie skończyła.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.05.2013, 20:44
Faktycznie Legia ma co świętować w tym roku. A pomyśleć, że ta 13 (2013) jest w opinii wielu taka pechowa
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.05.2013, 20:46
To nie żadna wyprzedaż a dobra transakcja. Pieniądze z transferów bowiem zarabia się na szlifowaniu "młodego polskiego drewna" niż na sprowadzaniu szrotu z zagranicy. W zdecydowanej większości przypadków.(oczywiście zawsze są jakieś wyjątki). Jędrzejczyk do Krasnodaru za 2,2 mlne euro, a gdzie nasz Bunoza? Nie wspominam o Genkovach czy innych Jaliensach....

Za tą kasę Legia spokojnie znajdzie piłkarza (nawet kilku) przed pucharami.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.05.2013, 21:16
Czyli po tym jak Polonia leci z ekstraklasy to drużyna zajmująca przedostatnie miejsce ma zagwarantowane utrzymanie, a z pierwszej ligi wchodzi tylko jedna drużyna?

Co do ruchu Legii, wydaje mi się OK. Zarobiła kupę kasy, a o to też chodzi w profesjonalnie zarządzanym klubie. Profesjonalnym jak na polskie warunki
What's new?

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.05.2013, 21:17
Leci ostatnia wraz z przedostatnią. Czyli 15 i 16 (Groclin).
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.05.2013, 21:18
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Czyli po tym jak Polonia leci z ekstraklasy to drużyna zajmująca przedostatnie miejsce ma zagwarantowane utrzymanie, a z pierwszej ligi wchodzi tylko jedna drużyna?

Co do ruchu Legii, wydaje mi się OK. Zarobiła kupę kasy, a o to też chodzi w profesjonalnie zarządzanym klubie. Profesjonalnym jak na polskie warunki
2 spadają z Ekstraklasy (15 drużyna i 16 Polonia), a w ich miejsce wchodzą dwie drużyny z I ligi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2013, 21:33
Polonia Groclin Warszawa spada, czyli ostateczny koniec mutanta. A jeszcze niedawno straszyli, że kupią licencje od Kolejarza Stróże...

Polonia Groclin Kolejarz Warszawa? Cytując Siarę z Killera: "mają rozmach, s....ysyny".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.05.2013, 21:37
Ale wtopa faktycznie, nie wiem jak ja to sobie liczyłem
No to walka o utrzymanie Bełchatów- Podbeskidzie zapowiada się interesująco.
What's new?

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.05.2013, 21:40
Dysko-polo myśli, że okoliczne wioski to pokemony i zbiera do nazwy wszystkie ;D
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 28.05.2013, 21:43
Gdzieś obiło mi się o uszy, że kombinują coś z Kolejarzem Stróże..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów