The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2013, 16:01
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
legia zaprasza jak narazie do walki o Mistrzostwo. Gdyby nie te stracone punkty z Gks i Podbeskidziem... ahh
Jak to? Przecież my do Legii tracimy SIEDEMNAŚCIE punktów. Nawet zakładając, że wszystko do końca wygramy, szansa że Legię dogonimy jest żadna. Mistrz rozegra się między Legią a Lechem, a raczej jak dla mnie tylko Legia go może zdobyć, zwłaszcza że wczoraj w bólach, bo w bólach ale wygrała niezwykle cenny dla niej mecz.

Co do nas - dzięki wtopom całej tzw. "grupy pościgowej" spokojnie możemy próbować gonić miejsce 3., a szóste powinno być naszym celem minimum.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.03.2013, 17:23
A czy ja napisalem ze my idziemy na mistrza? Napisalem ze legia jest slaba i tyle. Wez cie sie nie apinajcie. Kazdy wiem ze max na co na stac to pierwsz 5-tka
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.03.2013, 18:29
Napisalem ze legia jest slaba i tyle.
Najsłabsza w historii

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 31.03.2013, 18:35
"Legia zaprasza do walki o mistrzostwo gdyby nie te stracone punkty z Gks i Podbeskidziem..." to co? Wilk nauczylby sie rozgrywac a Boguski dryblowac?

marko, czy ty nie widzisz tego ze nawet jakbysmy dzisiaj mieli tyle samo punktow co Legia to i tak bysmy dostali gowno a nie mistrza? Jestesmy slabym zespolem, duzo slabszym od Legii czy Lecha.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.03.2013, 20:07
Legia mistrza zdobędzie ale na Lige Europy to nie starczy, zwłaszcza z Urbanem na ławce trenerskiej
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.03.2013 o godz. 20:25.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 31.03.2013, 20:11
Najgorsze że kolejny rok z rzędu nikomu kompletnie nie zależy na awansie do Ekstraklasy.

Nie wiem czy towarzysz tyle ma do gadania czy faktycznie kluby są tak głupie i nie chcą kasy za transmisje itp ale pewnie cholerne garbate łajzy znowu wrócą.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.03.2013, 21:34
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Legia mistrza zdobędzie ale na Lige Europy to nie starczy, zwłaszcza z Urbanem na ławce trenerskiej
sparatka też mieli nie przejśc.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 31.03.2013, 21:40
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Najgorsze że kolejny rok z rzędu nikomu kompletnie nie zależy na awansie do Ekstraklasy.

Nie wiem czy towarzysz tyle ma do gadania czy faktycznie kluby są tak głupie i nie chcą kasy za transmisje itp ale pewnie cholerne garbate łajzy znowu wrócą.

a co ty sie dziwisz myslales ze jakas Flota albo termalika albo łks chca grac w extraklasie za co ? extraklasa to proukt dla najbogatszych ...male wioski i miasteczka jak przebrna bariere stadionu. licencji, nowych zawodnikow itp ...... przeciez pomysl inaczej ( choc wcale nie twierdze ze tak jest - ale to mozliwe) - zawodnicy jakiejs tam Floty, Bruk Bet , Sandecji i innych ( nie chce mi sie patrzyc w tabele) po co maja awansowac zeby po awansie wymieniono ich na LEPSZY MODEL ? a tak -to kasuja sobie niezla sumke ( nie gigantyczna) - pobiegaja po boiskach itp ....w razie niechcianego awansu wiekszosc z nich by sie pozegnala z klubem, bo w Polsce tak jest ze sa tzw nazwiska itp .... ale jak mowie - parchy czy Zawisza maj przy awansie choc jeen koszt mniej - STADIONY - wchodzi tylko kwestia wymiany polowy skladu .....wiec sie nie dziw ze w biednej polsce kopacze wola biegac w I lidze za np .8-12 tys zlotych niz awansowac i to stracic =- proste - PRZEPISY LICENCYJBNE sa po prostu zbyt kosztowne i surowe dla "biednych" klubow ..wiec mysle ze parchy nawet jak zajma 3-4-5 miejsce i tak awansuja kosztem biedy organizacyjnej ( a nie sportowej) mniej znanych klubow
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.03.2013, 21:43
A czy ja napisalem ze my idziemy na mistrza? Napisalem ze legia jest slaba i tyle. Wez cie sie nie apinajcie. Kazdy wiem ze max na co na stac to pierwsz 5-tka

Stać nas na "piątkę" bo ta liga jest żenująca słaba.

Przy tych wynikach mamy szansę przy słabej grze nawet na 5 miejsce,grunt to Slupić się na PP,TO JEST NA CEL!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.03.2013, 21:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post
sparatka też mieli nie przejśc.
wtedy trenerem był Skorża, a w Urbana jakoś nie wierze
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.03.2013, 22:54
Wystarczylo sypnac troche kasy i bylby Mistrz w Krakowie. Ale lepiej bylo sypnac na pensje dla Freseriksena czy innych darmozjadow. Ta liga jest tak slaba ze masakra.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.03.2013, 23:48
Nie wiem czy Legia jest słaba, ale napewno mistrza zdobędzie w tym roku. Trochę mi się śmiać chcę z tej trochę dewaluacji Legii na tym forum cokolwiek zrobi, nawet gdy wygra z Polonią.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.04.2013, 00:09
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy Legia jest słaba, ale napewno mistrza zdobędzie w tym roku.
Bez przesady. 10 kolejek do konca i w najgorszym wypadku 4 punkty przewagi nad Lechem. Nauczony bolesnym doswiadczeniem z zeszłego sezonu nie powiem tak nawet jak bedzie 29 kolejka i do MP bedzie brakować 1 punktu

Chociaż tą pieprzoną 17 letnią niemoc przy Reymonta mogliby wkoncu zakonczyć zwłaszcza ze już sie w tym sezonie udało wygrac po 8 latach na Lechu i 7 latach na Polonii.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.04.2013, 08:39
killzone napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady. 10 kolejek do konca i w najgorszym wypadku 4 punkty przewagi nad Lechem. Nauczony bolesnym doswiadczeniem z zeszłego sezonu nie powiem tak nawet jak bedzie 29 kolejka i do MP bedzie brakować 1 punktu

Chociaż tą pieprzoną 17 letnią niemoc przy Reymonta mogliby wkoncu zakonczyć zwłaszcza ze już sie w tym sezonie udało wygrac po 8 latach na Lechu i 7 latach na Polonii.
O mistrzostwo raczej sie martwić nie musisz, natomiast nie masz co liczyć na punkty w Krakowie. Bardziej bym sie na Twoim miejscu martwił, żeby przyszły mistrz nie wyjechał z workiem bramek .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2013, 09:01
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nie musze słuchać Bednarza, żeby wiedzieć co się na Świecie dzieje.
Wisła przoduje w dostarczaniu piłkarzy do ekstraklasy.
Dodaj do tego co najmniej 8 mlodych grajacych w roznych mlodziezowkach i mamy pelny obraz sytuacji.
Ale przeciez kretyni w stylu bobka90 czy innych kryptolegionistow ,ktorych wysyp nastapil ostatnio, wiedza lepiej.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 01.04.2013, 09:17

Cos mi to przypomina.Jakies dwa sezony temu niejaki Maciej S. szykowal sroga zemste na klubie,ktory go pogonil.Do Krakowa przyjezdzala naszpikowana nawymi nabytkami ,majaca rzadzic w kraju ,na swiecie i w calej galaktyce Legia.W mediach histeryczna kampania namaszczjaca warszawiakow na nowych wladcow polskiej i europejskiej pilki ,ktorych rzeczony Maciej S. ma poprowadzic do swietlanej przyszlosci.Wygrana z "dramatycznie slaba","nieefektowna" i w ogole "chujowa" Wisla Maskanta ma potwierdzic hegemonie polskiego Realu.
...i co ?
I jajco -cztery do zera i Wisla zegna frajera.
Pompowane baloniki maja to do siebie ,ze czesto lubia pekac w najmniej spodziewanym momencie a smrodek ,ktory sie wtedy ulatnia jest trudny do opanowania (zalosny ale znaczacy przyklad Jacusia i Agatki z C+,ktorzy po przytoczonym meczu starali sie przekonac siebie,widzow i zaproszonego go studia Borysiuka ,ze pomimo ekstremalnego w.......u,to jednak ich ulubiona druzyna byla lepsza).Dlatego doradzalbym wstrzemiezliwosc w typowaniu faworytow i ferowaniu wyrokow.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.04.2013, 09:22
Yossarian napisał(a):Wyświetl post
Dodaj do tego co najmniej 8 mlodych grajacych w roznych mlodziezowkach i mamy pelny obraz sytuacji.
Ale przeciez kretyni w stylu bobka90 czy innych kryptolegionistow ,ktorych wysyp nastapil ostatnio, wiedza lepiej.
Warto by jeszcze zrobić porównanie kto zrobił jakąś tam karierę ( jakkolwiek to rozumieć) a nie tylko ilu gra w naszej lidze. Nasza liga nie jest wyznacznikiem niczego ( a właściwie jest). Tak się ogólnie zastanawiam bo danych konkretnych nie mam.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.04.2013, 09:32
Cos mi to przypomina.Jakies dwa sezony temu niejaki Maciej S. szykowal sroga zemste na klubie,ktory go pogonil.Do Krakowa przyjezdzala naszpikowana nawymi nabytkami ,majaca rzadzic w kraju ,na swiecie i w calej galaktyce Legia.W mediach histeryczna kampania namaszczjaca warszawiakow na nowych wladcow polskiej i europejskiej pilki ,ktorych rzeczony Maciej S. ma poprowadzic do swietlanej przyszlosci.Wygrana z "dramatycznie slaba","nieefektowna" i w ogole "chujowa" Wisla Maskanta ma potwierdzic hegemonie polskiego Realu.
...i co ?
I jajco -cztery do zera i Wisla zegna frajera.
Pompowane baloniki maja to do siebie ,ze czesto lubia pekac w najmniej spodziewanym momencie a smrodek ,ktory sie wtedy ulatnia jest trudny do opanowania (zalosny ale znaczacy przyklad Jacusia i Agatki z C+,ktorzy po przytoczonym meczu starali sie przekonac siebie,widzow i zaproszonego go studia Borysiuka ,ze pomimo ekstremalnego w.......u,to jednak ich ulubiona druzyna byla lepsza).Dlatego doradzalbym wstrzemiezliwosc w typowaniu faworytow i ferowaniu wyrokow.

Yyy?

Miło mi, ze sie tak ładnie rozpisałes odnosząc sie do mojego wpisu ale mam pewną zagwozdke.

Nie wiem do czego pijesz z tym "typowaniem faworytów i ferowaniem wyroków" i ogolnym porywnywaniem do tamtego meczu - wszak jedynie napisałem, ze MIŁO BYŁOBY, zeby wkoncu w Krakowie wygrali zwłaszcza, ze stadiony na ktorych w ostatnich latach zawsze przegrywalismy w tym sezonie w lepszym lub w gorszym stylu uciszylismy(zwłaszcza ten w Poznaniu - ahh ta 30 minuta i ta pieprzona cisza 40.000 naszych niebieskich "przyjacioł" ).

@Drozd - jezeli ew porazka nasza porazka w Krakowie np. 6-0 da nam tytuł gdzies na 4 kolejki przed koncem to jak dal mnie "umowa stoi"

Aczkolwiek za 2 tygodnie ani nie bedzie 4:0 dla Wisły ani 0:6 dla Legii. Niestety stawiałbym na remis lub jakas niska naszą przegrana(nie wiem ....a co musiałoby sie stac zebysmy na Reymonta wygrali w lidze)
Ostatnio edytowane przez killzone : 01.04.2013 o godz. 09:38.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 01.04.2013, 09:54
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Warto by jeszcze zrobić porównanie kto zrobił jakąś tam karierę ( jakkolwiek to rozumieć) a nie tylko ilu gra w naszej lidze. Nasza liga nie jest wyznacznikiem niczego ( a właściwie jest). Tak się ogólnie zastanawiam bo danych konkretnych nie mam.
Coz, "kariera" czy "zrobienie kariery" to parametr trudny do zdefiniowania. Dla jednych to lawka w bundeslidze ,dla innych tytuly krola strzelcow na Cyprze.Dlatego uwazam ,ze referencja w postaci ilosci zawodnikow "dostarczonych" do najwyzszej w kraju klasy rozgrywkowej jest bardziej miarodajna.Sedno sprawy tkwi tutaj w obaleniu, kolejnego stworzonego przez media mitu,ze Wisla jest be bo nie szkoli a Legia cacy ,bo panie to przeciez akademia,Lukasik,prezes gigant etc.
Szkolenie w Wisle jest przecietne.Jak w KAZDYM polskim klubie.W niektorych wyglada to troszke lepiej ,w innych gorzej ale sredni poziom merytoryczny tych dzialan jest porownywalny-jestesmy 100 lat za murzynami (doslownie)i nie zmieni tego zaklinanie rzeczywistosci czy medialna propaganda.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.04.2013, 10:02

@Drozd - jezeli ew porazka nasza porazka w Krakowie np. 6-0 da nam tytuł gdzies na 4 kolejki przed koncem to jak dal mnie "umowa stoi"

Aczkolwiek za 2 tygodnie ani nie bedzie 4:0 dla Wisły ani 0:6 dla Legii. Niestety stawiałbym na remis lub jakas niska naszą przegrana(nie wiem ....a co musiałoby sie stac zebysmy na Reymonta wygrali w lidze)
Ciężko żeby porażka dawała tytuł, jeżeli dostaniecie w cyce więcej niż 3:0 reszta może przestać sie was bać, a to raczej nie pomoże. Ile zostanie kolejek? Siedem i 21 punktów?

Po zeszłym roku myślałem, że bardziej frajersko przegrać mistrza się nie da. Jednak w tym roku otwiera się szansa .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.04.2013, 13:36
Coz, "kariera" czy "zrobienie kariery" to parametr trudny do zdefiniowania. Dla jednych to lawka w bundeslidze ,dla innych tytuly krola strzelcow na Cyprze.Dlatego uwazam ,ze referencja w postaci ilosci zawodnikow "dostarczonych" do najwyzszej w kraju klasy rozgrywkowej jest bardziej miarodajna.Sedno sprawy tkwi tutaj w obaleniu, kolejnego stworzonego przez media mitu,ze Wisla jest be bo nie szkoli a Legia cacy ,bo panie to przeciez akademia,Lukasik,prezes gigant etc.
Szkolenie w Wisle jest przecietne.Jak w KAZDYM polskim klubie.W niektorych wyglada to troszke lepiej ,w innych gorzej ale sredni poziom merytoryczny tych dzialan jest porownywalny-jestesmy 100 lat za murzynami (doslownie)i nie zmieni tego zaklinanie rzeczywistosci czy medialna propaganda.
Popatrzmy z pkt. widzenia interesów Wisły i Legii.
Czy lepiej tzw. wychowankiem trochę pograć i potem sprzedać w świat za 2-3 bańki euro i mieć mniej swoich wychowanków w extra czy machnąć na niego ręką i niech sobie gra u żaboli, w piaście czy gdziekolwiek albo siedzi w Wiśle jako tani zapchajdziura, a potem cieszyć się bzdurnym artykułem, że 16 wychowanków Wisły gra w extra?
Wisła musi wreszcie wprowadzić jakikolwiek sensowny system szkolenia młodych, którymi będzie można potem grać na wysokim choćby tylko w skali ligowej poziomie i/albo dobrze sprzedać, a nie cieszyć się głupimi artykułami mającymi pokazać nie wiem co.
Ostatnio edytowane przez arti : 01.04.2013 o godz. 17:11.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 01.04.2013, 13:51
To Ekstraklasa/PZPN powinna wprowadzić jakieś normy bo tak możemy sobie dyskutować parenaście lat. Wprowadzenie limitu obcokrajowców a także minimum 1 zawodnik z Polski U21, być może takie zmiany by poskutkowały
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 01.04.2013, 16:03
Yossarian
Cytat:
Wlasciwie nie musze juz na to odpisywac bo zrobil to arti demaskujac twoje kretynskie myslenia i rozowe okularki, ale zrobie to; znaczy odpisze.

Wychowankowie (za definicja UEF-y) ktorych sprzedalismy w ostatnich latach za 2 mln euro lub wiecej?
Wychowankowie (za definicja UEF-y) ktorzy przez przynajmniej jeden sezon byli czolowymi postaciami ligi (mam na mysli ostatnie lata).
Wychowankowie (za definicja UEF-y) ktorzy aktualnie daja Wisle jakosc pilkarska?

Czekam na odpowiedz. Naprawde czekam z niecierpliwoscia, czekam na ckliwe opowiadanka spod znaku Y o wielkim szkoleniu w Wisle

Tylko zrob to szybko, do dzisiaj do 10 najpozniej. Potem nie bede mial czasu ani na czytanie ani na odpowiadanie na twoje bzdury.

P.S
Cytat:
Coz, "kariera" czy "zrobienie kariery" to parametr trudny do zdefiniowania.
Moze dla Ciebie, dla innych nie. Bujanie sie miedzy Gornikami a Koronami to nie jest kariera. Lepiej wyszkolic jednego ktory pojdzie do Bundesligi za 2 banki euro niz 5 ktorzy beda sie bujac miedzy Ruchem a Korona.
Liczy sie jakosc a nie ilosc. Think about

------------------------------------------

I na koniec, jesli o wysypie mowimy... a raczej mowisz, gosciu zluzuj troche. Zarejestrowales sie na forum w czasach Schalke. Mozna by rzec, dziecko telefoniki!
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 01.04.2013 o godz. 16:12.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 01.04.2013, 17:24
arti napisał(a):Wyświetl post
Lepiej tzw. wychowankiem trochę pograć i potem sprzedać w świat za 2-3 bańki euro i mieć mniej swoich wychowanków w extra czy machnąć na niego ręką i niech sobie gra u żaboli, w piaście albo siedzi w Wiśle jako tani zapchajdziura, a potem cieszyć się bzdurnym artykułem, że 16 wychowanków Wisły gra w extra?
Wisła musi wreszcie wprowadzić jakikolwiek sensowny system szkolenia młodych, którymi będzie można potem grać na wysokim choćby tylko w skali ligowej poziomie i/albo dobrze sprzedać, a nie cieszyć się głupimi artykułami mającymi pokazać nie wiem co.
Co bzdurnego/glupiego jest w artykule o ktorym dyskutujemy ?
Potwierdza on fakt ,ze 16 chlopakow ze szkolek Wisly gra w najwyzszej klasie rozgrywkowej w tym kraju,co zaprzecza lansowanej w mediach tezie ,ze Wisla nie szkoli.
Nie odnosisz sie do innego faktu-8 wislakow gra w tej chwili w reprezentacjach mlodziezowych. Przypadek ?
Takie sa fakty a nie .......y o wychowaniu,sprzedawaniu,bankach euro etc.
I jescze jedno-nie twierdze ,ze Wisla szkoli zajebiscie bo nie robi tego zaden klub w polsce,w....ia mnie jedynie bezmyslne powtarzanie lansowanych przez media teorii,ktore nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 01.04.2013, 17:33
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
[B]...ble,ble,ble,ble....
Zmiast trolowac tutaj i w kazdym poscie przekonywac nas jaka to Legia jest zajebista a Wisla chujowa idz na jakies forum twojej ulubionej druzyny i tam zabawiaj swoich ziomkow.Po wczorajszych derbach tematow wam chyba nie brakuje.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 01.04.2013, 18:06
Reasumujac, gdy argumentow brak wtedy klocki, z powodu ograniczen, siegaja po argumentum ad personam.

Gratuluje, nastepnym razem nie zaczynaj dyskusji; unikniesz kompromitacji.

Cytat:
Potwierdza on fakt ,ze 16 chlopakow ze szkolek Wisly gra w najwyzszej klasie rozgrywkowej w tym kraju,co zaprzecza lansowanej w mediach tezie ,ze Wisla nie szkoli.
Nie odnosisz sie do innego faktu-8 wislakow gra w tej chwili w reprezentacjach mlodziezowych. Przypadek ?
Super, tyle ze celem szkolenia nie jest dostarczanie darmowych pilkarzy ligowym ogorkom. To jest, ze tak to ujme, efekt uboczny. Barcelona nie wydaja milionow euro rocznie tylko po to by dostarczac pilkarzy Zaragozom i Granadom. Cel jest inny; szkolic pilkarzy dla siebie (ew. pilkarzy na ktorych mozna cos zarobic).
Akademia (albo inaczej, caly proces szkolenia + scauting) jest jak fabryka a pilkarz jak produkt. Jesli produktu nie mozna ani sprzedac ani wykorzystac to znaczy ze jest wadliwy, gowno warty. A takie wadliwe produkty ida wlasnie do ligowej ogorni (albo koncza "kariere").

Wisla produkuje tylko produkty wadliwe. Jesli dla Ciebie wyprodukowanie kilkunastu nie umiejacych grac w pilke ludzi to sukces Wisly to okej, przybij z Bednarzem piatke Wiedz tylko ze na takich pilkarzach Wisla nie zarabia; ani transferem ani gra zyskow nie przynosza.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 01.04.2013 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.04.2013, 18:16
arti napisał(a):Wyświetl post
Czy lepiej tzw. wychowankiem trochę pograć i potem sprzedać w świat za 2-3 bańki euro i mieć mniej swoich wychowanków w extra czy machnąć na niego ręką i niech sobie gra u żaboli, w piaście czy gdziekolwiek albo siedzi w Wiśle jako tani zapchajdziura, a potem cieszyć się bzdurnym artykułem, że 16 wychowanków Wisły gra w extra?
Dokładnie tak.
Co do tych szesnastu.
Tam pewnie jest i Surma i Brożek i inni.
To efekt czasów, gdy do Wisły pchali się wszyscy na każdym poziomie.
"Nie" Lewandowskiego stanowi granicę tej epoki.

Od kilku lat nie mamy (i to dosłownie) lewego obrońcy.
Jakieś nazwisko wychowanka, którego chociażby w sparingach próbowaliśmy ?
Mamy ogromne kłopoty z napastnikami.
Choć jeden z ME, który otarł się o pierwszą jedenastkę ?
Ilu naszych wychowanków robi różnice ?
Jeden.
Ilu naszych wychowanków szturmuje pierwszą reprezentacje ?
Zero.
I to jest obraz naszego szkolenia.

Cytowany artykuł jak i ten z Wislaportal to świetne manipulacje. Radziłbym przeczytać całość, gdzie na "systemie szkolenia" i próbie obejścia nowych przepisów licencyjnych przez Wisłe i kilka innych klubów nie zostawia się suchej nitki.

Dziś przed meczem był epizod o szkoleniu przez Lechie. Półtora tysiąca młodych.
To, że kiedyś zdobylismy osiem tytułów dzięki tamtej polityce się nie wróci. I uparte trwanie przy tym to działanie na szkodę Wisły.

Jeszcze dwa miesiące. Czekam z niecierpliwością na zapowiadaną budowę nowej wielkiej Wisły od czerwca. W oparciu o czterech prezesów i nasz "plan młodzieżowy".
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.04.2013, 21:57
legia zaprasza jak narazie do walki o Mistrzostwo. Gdyby nie te stracone punkty z Gks i Podbeskidziem... ahh
Gdyby nie, te stracone punkty z Lechią...

Jakie kluby jeszcze zdążymy dodać?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.04.2013, 22:39
Ja bym raczej powiedziała, tak pół żartem, pół serio: gdyby nie dwudziestu kilku parodystów w pierwszej drużynie...

Trzeba ten sezon przeboleć, a w czerwcu spojrzeć błagalnym wzrokiem w kierunku naszego wybawcy, Prezesa Cupiała...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.04.2013, 23:24
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Ja bym raczej powiedziała, tak pół żartem, pół serio: gdyby nie dwudziestu kilku parodystów w pierwszej drużynie...

Trzeba ten sezon przeboleć, a w czerwcu spojrzeć błagalnym wzrokiem w kierunku naszego wybawcy, Prezesa Cupiała...
Taaaa, a świnie latają. Ostatnio zwolniono, część matketingu, magazyniera, sprzątaczki, by uszczuplić budżet, a w lecie ma zrobić rewolucję? Coś to kompletnie nielogiczne.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów