|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A czy ja napisalem ze my idziemy na mistrza? Napisalem ze legia jest slaba i tyle. Wez cie sie nie apinajcie. Kazdy wiem ze max na co na stac to pierwsz 5-tka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
"Legia zaprasza do walki o mistrzostwo gdyby nie te stracone punkty z Gks i Podbeskidziem..." to co? Wilk nauczylby sie rozgrywac a Boguski dryblowac?
marko, czy ty nie widzisz tego ze nawet jakbysmy dzisiaj mieli tyle samo punktow co Legia to i tak bysmy dostali gowno a nie mistrza? Jestesmy slabym zespolem, duzo slabszym od Legii czy Lecha. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Legia mistrza zdobędzie ale na Lige Europy to nie starczy, zwłaszcza z Urbanem na ławce trenerskiej
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.03.2013 o godz. 20:25.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Najgorsze że kolejny rok z rzędu nikomu kompletnie nie zależy na awansie do Ekstraklasy.
Nie wiem czy towarzysz tyle ma do gadania czy faktycznie kluby są tak głupie i nie chcą kasy za transmisje itp ale pewnie cholerne garbate łajzy znowu wrócą. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
sparatka też mieli nie przejśc.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
a co ty sie dziwisz |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Stać nas na "piątkę" bo ta liga jest żenująca słaba. Przy tych wynikach mamy szansę przy słabej grze nawet na 5 miejsce,grunt to Slupić się na PP,TO JEST NA CEL! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wystarczylo sypnac troche kasy i bylby Mistrz w Krakowie. Ale lepiej bylo sypnac na pensje dla Freseriksena czy innych darmozjadow. Ta liga jest tak slaba ze masakra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy Legia jest słaba, ale napewno mistrza zdobędzie w tym roku. Trochę mi się śmiać chcę z tej trochę dewaluacji Legii na tym forum cokolwiek zrobi, nawet gdy wygra z Polonią.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Bez przesady. 10 kolejek do konca i w najgorszym wypadku 4 punkty przewagi nad Lechem. Nauczony bolesnym doswiadczeniem z zeszłego sezonu nie powiem tak nawet jak bedzie 29 kolejka i do MP bedzie brakować 1 punktu
![]() Chociaż tą pieprzoną 17 letnią niemoc przy Reymonta mogliby wkoncu zakonczyć zwłaszcza ze już sie w tym sezonie udało wygrac po 8 latach na Lechu i 7 latach na Polonii. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ale przeciez kretyni w stylu bobka90 czy innych kryptolegionistow ,ktorych wysyp nastapil ostatnio, wiedza lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
...i co ? I jajco -cztery do zera i Wisla zegna frajera. Pompowane baloniki maja to do siebie ,ze czesto lubia pekac w najmniej spodziewanym momencie a smrodek ,ktory sie wtedy ulatnia jest trudny do opanowania (zalosny ale znaczacy przyklad Jacusia i Agatki z C+,ktorzy po przytoczonym meczu starali sie przekonac siebie,widzow i zaproszonego go studia Borysiuka ,ze pomimo ekstremalnego w.......u,to jednak ich ulubiona druzyna byla lepsza).Dlatego doradzalbym wstrzemiezliwosc w typowaniu faworytow i ferowaniu wyrokow. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Warto by jeszcze zrobić porównanie kto zrobił jakąś tam karierę ( jakkolwiek to rozumieć) a nie tylko ilu gra w naszej lidze. Nasza liga nie jest wyznacznikiem niczego ( a właściwie jest). Tak się ogólnie zastanawiam bo danych konkretnych nie mam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Yyy? Miło mi, ze sie tak ładnie rozpisałes odnosząc sie do mojego wpisu ale mam pewną zagwozdke. Nie wiem do czego pijesz z tym "typowaniem faworytów i ferowaniem wyroków" i ogolnym porywnywaniem do tamtego meczu - wszak jedynie napisałem, ze MIŁO BYŁOBY, zeby wkoncu w Krakowie wygrali zwłaszcza, ze stadiony na ktorych w ostatnich latach zawsze przegrywalismy w tym sezonie w lepszym lub w gorszym stylu uciszylismy(zwłaszcza ten w Poznaniu - ahh ta 30 minuta i ta pieprzona cisza 40.000 naszych niebieskich "przyjacioł" @Drozd - jezeli ew porazka nasza porazka w Krakowie np. 6-0 da nam tytuł gdzies na 4 kolejki przed koncem to jak dal mnie "umowa stoi" Aczkolwiek za 2 tygodnie ani nie bedzie 4:0 dla Wisły ani 0:6 dla Legii. Niestety stawiałbym na remis lub jakas niska naszą przegrana(nie wiem ....a co musiałoby sie stac zebysmy na Reymonta wygrali w lidze
Ostatnio edytowane przez killzone : 01.04.2013 o godz. 09:38.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Szkolenie w Wisle jest przecietne.Jak w KAZDYM polskim klubie.W niektorych wyglada to troszke lepiej ,w innych gorzej ale sredni poziom merytoryczny tych dzialan jest porownywalny-jestesmy 100 lat za murzynami (doslownie)i nie zmieni tego zaklinanie rzeczywistosci czy medialna propaganda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Po zeszłym roku myślałem, że bardziej frajersko przegrać mistrza się nie da. Jednak w tym roku otwiera się szansa .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Guest
|
|
Czy lepiej tzw. wychowankiem trochę pograć i potem sprzedać w świat za 2-3 bańki euro i mieć mniej swoich wychowanków w extra czy machnąć na niego ręką i niech sobie gra u żaboli, w piaście czy gdziekolwiek albo siedzi w Wiśle jako tani zapchajdziura, a potem cieszyć się bzdurnym artykułem, że 16 wychowanków Wisły gra w extra? Wisła musi wreszcie wprowadzić jakikolwiek sensowny system szkolenia młodych, którymi będzie można potem grać na wysokim choćby tylko w skali ligowej poziomie i/albo dobrze sprzedać, a nie cieszyć się głupimi artykułami mającymi pokazać nie wiem co.
Ostatnio edytowane przez arti : 01.04.2013 o godz. 17:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
To Ekstraklasa/PZPN powinna wprowadzić jakieś normy bo tak możemy sobie dyskutować parenaście lat. Wprowadzenie limitu obcokrajowców a także minimum 1 zawodnik z Polski U21, być może takie zmiany by poskutkowały
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Yossarian
Cytat:
Wychowankowie (za definicja UEF-y) ktorych sprzedalismy w ostatnich latach za 2 mln euro lub wiecej? Wychowankowie (za definicja UEF-y) ktorzy przez przynajmniej jeden sezon byli czolowymi postaciami ligi (mam na mysli ostatnie lata). Wychowankowie (za definicja UEF-y) ktorzy aktualnie daja Wisle jakosc pilkarska? Czekam na odpowiedz. Naprawde czekam z niecierpliwoscia, czekam na ckliwe opowiadanka spod znaku Y o wielkim szkoleniu w Wisle Tylko zrob to szybko, do dzisiaj do 10 najpozniej. Potem nie bede mial czasu ani na czytanie ani na odpowiadanie na twoje bzdury. P.S Cytat:
Liczy sie jakosc a nie ilosc. Think about ![]() ------------------------------------------ I na koniec, jesli o wysypie mowimy... a raczej mowisz, gosciu zluzuj troche. Zarejestrowales sie na forum w czasach Schalke. Mozna by rzec, dziecko telefoniki!
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 01.04.2013 o godz. 16:12.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Potwierdza on fakt ,ze 16 chlopakow ze szkolek Wisly gra w najwyzszej klasie rozgrywkowej w tym kraju,co zaprzecza lansowanej w mediach tezie ,ze Wisla nie szkoli. Nie odnosisz sie do innego faktu-8 wislakow gra w tej chwili w reprezentacjach mlodziezowych. Przypadek ? Takie sa fakty a nie .......y o wychowaniu,sprzedawaniu,bankach euro etc. I jescze jedno-nie twierdze ,ze Wisla szkoli zajebiscie bo nie robi tego zaden klub w polsce,w....ia mnie jedynie bezmyslne powtarzanie lansowanych przez media teorii,ktore nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Reasumujac, gdy argumentow brak wtedy klocki, z powodu ograniczen, siegaja po argumentum ad personam.
Gratuluje, nastepnym razem nie zaczynaj dyskusji; unikniesz kompromitacji. Cytat:
Akademia (albo inaczej, caly proces szkolenia + scauting) jest jak fabryka a pilkarz jak produkt. Jesli produktu nie mozna ani sprzedac ani wykorzystac to znaczy ze jest wadliwy, gowno warty. A takie wadliwe produkty ida wlasnie do ligowej ogorni (albo koncza "kariere"). Wisla produkuje tylko produkty wadliwe. Jesli dla Ciebie wyprodukowanie kilkunastu nie umiejacych grac w pilke ludzi to sukces Wisly to okej, przybij z Bednarzem piatke Wiedz tylko ze na takich pilkarzach Wisla nie zarabia; ani transferem ani gra zyskow nie przynosza.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 01.04.2013 o godz. 18:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Co do tych szesnastu. Tam pewnie jest i Surma i Brożek i inni. To efekt czasów, gdy do Wisły pchali się wszyscy na każdym poziomie. "Nie" Lewandowskiego stanowi granicę tej epoki. Od kilku lat nie mamy (i to dosłownie) lewego obrońcy. Jakieś nazwisko wychowanka, którego chociażby w sparingach próbowaliśmy ? Mamy ogromne kłopoty z napastnikami. Choć jeden z ME, który otarł się o pierwszą jedenastkę ? Ilu naszych wychowanków robi różnice ? Jeden. Ilu naszych wychowanków szturmuje pierwszą reprezentacje ? Zero. I to jest obraz naszego szkolenia. Cytowany artykuł jak i ten z Wislaportal to świetne manipulacje. Radziłbym przeczytać całość, gdzie na "systemie szkolenia" i próbie obejścia nowych przepisów licencyjnych przez Wisłe i kilka innych klubów nie zostawia się suchej nitki. Dziś przed meczem był epizod o szkoleniu przez Lechie. Półtora tysiąca młodych. To, że kiedyś zdobylismy osiem tytułów dzięki tamtej polityce się nie wróci. I uparte trwanie przy tym to działanie na szkodę Wisły. Jeszcze dwa miesiące. Czekam z niecierpliwością na zapowiadaną budowę nowej wielkiej Wisły od czerwca. W oparciu o czterech prezesów i nasz "plan młodzieżowy". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja bym raczej powiedziała, tak pół żartem, pół serio: gdyby nie dwudziestu kilku parodystów w pierwszej drużynie...
Trzeba ten sezon przeboleć, a w czerwcu spojrzeć błagalnym wzrokiem w kierunku naszego wybawcy, Prezesa Cupiała... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Taaaa, a świnie latają. Ostatnio zwolniono, część matketingu, magazyniera, sprzątaczki, by uszczuplić budżet, a w lecie ma zrobić rewolucję? Coś to kompletnie nielogiczne.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|