|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Nawet napisze Ci dlaczego tak sadze ( to czy do tego powinno dojsc w chwili obecnej to odmienna kwestia). Wczorajszym meczem znow udowodnil, ze kompletnie nie ma zadnego pomyslu na ten zespol i poprostu jest temu zespolowi zbedny (w sensie, Laszi wczoraj bylby trenerem to graliby tak samo jakby wystawil ten sam sklad a moze i lepiej bo Cywka z Boguskim na prawej stronie lepiej sie rozumieja, moze i zmiany lepsze bys zrobil).Nie nauczy ich tez niczego nowego(skoro po 9 miesiacach tego nie widac). Nawet wprowadzanie nowych zawodnikow s.......il(ktorych swoja drgoa jest zdecydowanie za duzo). Jakby nie on, mielibysmy lepsze wyniki. Pomimo tego, ze wczoraj zagralismy lepiej niz w Kielcach (dlaczego napisalem wyzej), to gramy dalej to samo. Z tym trenerem nie polepszymy naszej gry krótko mowiac dlatego wyleci predzej czy pozniej ( co jest oczywistoscia) bo i wynikow tez nie poprawi (wzgledem samego siebie z poprzedniego sezonu, Wdowczyka, Moskala i reszty, majac do dyspozycji duzo wiekszy material ludzki i duzo wiekszy komfort pracy( brak Cupiala za plecami)).
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czy zbędny nie wiem, wystarczy żeby nie był sabotażystą jakim był np. Wdowczyk, Pawłowski. Skoro ja mógłbym byc teraz trenerem z takim samym skutkiem to po co zwalniać tego taniego co jest teraz (wiesz jak dużo mi Wisła musiała by płacić?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Poprzez same zgrywanie niczego nie polepszymy. Sadlok z Maleckim razem dobrze fukncjonuja ze soba nie tylko dlatego, ze ze soba dlugo graja ale tez dlatego, ze ktos im wpoil fakt, ze isntnieje cos takiego jak gra dwojkowa, wymiennosc pozycji, gra na obieg itp. To samo ma sie do reszty. U Kiko czegos takiego nie widac poza starymi nawykami wprowadzonymi przez innych trenerow. W tym sezonje dostal co dostal. Nie zmienil w grze niczego. S.......il nam kilka meczow "zgrywajac" istniejacy zasob ludzki nie tak jak powinien. O atmosferze sie nie wypowiem bo tak naprawde .... wie jaka ona w tym zespole jest. Niczego nie s.......ic , wlasnie w tym problem bo poki co to wyglada na to, ze czego sie dotknie to .......i
PS. Co do zwalniania to przecież napisalem, ze to nie jest odpowiedni moment. W koncu przyjdzie czas(mam nadzieje), ze nasze ambicje beda wieksze niz walka o gorna osemke z Kiko. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 01.10.2017 o godz. 09:11.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Wreszcie grali tak jak powinni, przynajmniej do czasu wejscia Hiszpanow... Brakło niestety skuteczności, ale też brakuje naszemu trenerowi zmysłu taktycznego i szybkiego reagowania na wydarzenia na boisku. On jest od tego by pomóc drużynie, a nie tylko stać i machać rękami. Potwierdził to też w meczu PP z Koroną, gdzie prawie cały mecz graliśmy z przewagą i wiadomo jak to się skończyło. Piłkarze wiedzą, że są zdani na siebie w trudnych momentach, gdy nie idzie, a to nie pomaga. Kiko miał to coś, bo nie raz zmiennicy odmieniali losy meczu, ale to byli młodzi głodni sukcesu Polacy, Bartosz i Zachara, a nie jacys anonimowi Hiszpanie, którzy lata świetności mają dawno za sobą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
(tu oczywiście nie do Ciebie Wieśniak).Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Tak, obróć sytuację w żart, bagatelizuj chłopaka i zaraz znowu nie będzie w kadrze żadnego wychowanka a będą Hiszpanie z rocznymi kontraktami. Bartosz w przeciwieństwie do tych typów przynajmniej strzelał dla nas bramki, asystował i wnosił coś do gry. Że nie ma ustabilizowanej formy? Szok, nie? Skoro nie zagrał nawet w 3 meczach pod rząd. W przeciwieństwie do Twoich i Kiko ulubionych Hiszpanów, którzy wciąż dostają szanse i wciąż udowadniają, że dostają je tylko za pochodzenie. No, ale zazdroszczę bezrefleksyjnego podejścia i dobrego samopoczucia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
oj tam reptilian od razu.
Ja po prostu lubie konkrety ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Uwierz mi, że wolał bym samych 16-20 letnich Polaków w składzie i wygrywać w cugach ligę rok w rok ale niestety za takich trzeba zapłacić więcej niż za hiszpanów z przeszłością w LaLiga, którzy teraz lekko mówiąc ssą. Bartosz teraz nie wychodzi bo chcecie wyników. Najwyraźniej Kiko uznał, że wynik pomogą mu poprawić Hiszpanie, a nie Bartosz którego też wolał bym oglądać choć jego forma ssie.
W tym konkretnym przypadku chodziło mi o ciągłe płacze pt. "dlaczego nie gra Iksiński, byłby wchuj lepszy od Igrekińskiego", wejdzie na następny mecz Igrekiński i będą płacze, że nie zagrał Iksiński bo na pewno by sobie lepiej poradził. |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
@laszi
Dokladnie. Niczym się to nie różni od początkowo sezonowego "A dlaczego nie gra Kostal?" Zagrał kilka razy i już o chłopie zapomnieli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Gówniarzeria produkuje się w shoutboxie.
Miejmy nadzieję, że taka padaka w ataku już się nie zdarzy. 3 strzały celne naszym napadziorom chwały nie przynoszą. Poza tym miałem wrażenie, że na polu karnym Jagi to byli dość nieporadni.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 01.10.2017 o godz. 10:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Narzekającym na liczbę Hiszpanów w składzie przypominam, że mamy ich w składzie wielu i nawet stosując rotację, wciąż będą pojawiać się na boisku. Nie można być zwolennikiem Junco i hiszpańskiej Wisły i jednocześnie chcieć promocji "młodych zdolnych Polaków". Wczoraj podczas meczu pomyślałem sobie, że Paweł Brożek ma pecha. Nie szło mu w tej Hiszpanii, więc uciekł do Krakowa, żeby nastrzelać bramek na stare lata. A w Krakowie dopadła go Hiszpania. A tak na serio, mam nadzieję, że Paweł jeszcze coś efektownego ustrzeli w Wiśle i ładnie się z nami pożegna. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. Ogólnie rzecz biorąc wszystkie te dyskusje pojawiają się na naszym forum cyklicznie. W ciągu ostatnich 6 lat Wiśle nie udało się niczego osiągnąć mimo zmiany 10? trenerów, a ciągle lansowana ta sama myśl' "Wisła ma potencjał, tylko ci trenerzy, w domyśle nieudacznicy, nie mają na nią pomysłu". Myślę, że z takim materiałem poglądowym nawet krowa zmieniłaby zdanie i stworzyła jakąś inną teorię. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak radzą sobie dobrzy piłkarze niezależnie od przeciwnika pokazał Bayern w meczu z PSG. Rozumiem, że ma słabych zawodników.
Gdyby trener nie był potrzebny to chłopaki ustalali by przed wejściem na boisko taktykę sami i grali swoje. Jednak jakoś poważne kluby, ba pewnie prawie wszystkie kluby na świecie biorą trenerów. Kiko ma tych zawodników jakich chciał mieć. Zarówno tych co zostali ze starego składu, jak i tych z nowego hiszpańskiego zaciągu. Dlatego bierze pełną odpowiedzialność za system gry, skład i wyniki. Jak pisałem wcześniej czekamy do przerwy zimowej i zobaczymy.Na razie trzymam kciuki za Kiko bo jest trenerem Wisły ale w zimie powinien zostać obiektywnie oceniony, bez emocji i bez sentymentu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Dodaj, ze takich, których można było wziąć za darmo i zapłacić 2-3 razy mniej niż Robakowi. Wtedy będziemy mieli pełny ogląd jego "wymarzonych" transferów .
Ostatnio edytowane przez Kurz : 01.10.2017 o godz. 13:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kurz: "Nie o tym napisałem."
Naprawdę? Kurz: "Dodaj, ze takich, których można było wziąć za darmo i zapłacić 2-3 razy mniej niż Robakowi. Wtedy będziemy mieli pełny ogląd jego "wymarzonych" transferów" Oczywiście, ze takich za darmo, jednak takich jakich chciał, chyba, że sugerujesz że ich nie chciał? Napisałem coś o "wymarzonych" transferach? A skąd tutaj Robak? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Koledze chodziło o to że za darmochę to raczej Kiko nie miał zbyt dużego pola manewru
Ostatnio edytowane przez JudasPriest : 01.10.2017 o godz. 14:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok. Nie polemizuję z tym. Jednak zdecydował się na tych darmowych, których chciał. Piszę tutaj o Hiszpanach. Nie wiem jak z resztą stranieri.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Velez Llonch Carlitos i Gonzales. Nie.ma chyba tragedii
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JudasPriest: jeśli to do mnie to przepraszam ale w jakim kontekście?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chodziło mi raczej o to, że mimo wszystko Ramirez nie mając budżetu dał radę ściągnąć kilku solidnych graczy. Więc nie uważam (podobnie jak większość) ze cała nasza polityka transferowa jest do dupy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok. Nikt chyba nie napisał inaczej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Stop stop stop...nie Ramirez a Junko, a to spora różnica...Ramirez ma zupełnie inne zadania i niech się z nich wywiązuje jak najlepiej...
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem jak inni, ale Pol to pomysł od początku do końca Ramireza
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Tak...jak i pewnie kilka innych...tylko to nie do niego należy techniczna strona, która decyduje kto będzie a kto nie, tych delikatnych gierek...
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o technikę, racja. Natomiast ktoś tu narzekał ze Ramirez ściąga sam szrot, z czym zgodzić się nie mogę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
mojego logicznego posta nie obalisz choćbyś sie zesrał bo jest tautologią, ja oczywiście zdaje sobie sprawe że może być tak jak Ty piszesz, jednak tego nie wiem , napisałem jakie sa opcje, tyle! Ty za to oczywiście wiesz ![]() ![]() moja przewaga moralna nad Tobą polega na tym że walisz na oślep w każdego z "drugiej strony barykady" , ja zaś każdemu przyznam racje jeśli ją ma w danym momencie (nawet brylantowi), niezależnie od tego że nie zgadzam się w innej kwestii np bardzo ceniłem sobie Twoje analizy bramkarskich umiejętności Załuski/Miska/Buchala , ponieważ potrafię docenić Twoją kompetencje w tym temacie wynikającą z doświadczenia, i stawiałem odpór gdy byłeś lżony na forum... ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|