The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2017, 08:36
Laszi napisał(a):Wyświetl post
Nareszcie! Ulżyło mi. Dzięki
Nawet napisze Ci dlaczego tak sadze ( to czy do tego powinno dojsc w chwili obecnej to odmienna kwestia). Wczorajszym meczem znow udowodnil, ze kompletnie nie ma zadnego pomyslu na ten zespol i poprostu jest temu zespolowi zbedny (w sensie, Laszi wczoraj bylby trenerem to graliby tak samo jakby wystawil ten sam sklad a moze i lepiej bo Cywka z Boguskim na prawej stronie lepiej sie rozumieja, moze i zmiany lepsze bys zrobil).Nie nauczy ich tez niczego nowego(skoro po 9 miesiacach tego nie widac). Nawet wprowadzanie nowych zawodnikow s.......il(ktorych swoja drgoa jest zdecydowanie za duzo). Jakby nie on, mielibysmy lepsze wyniki. Pomimo tego, ze wczoraj zagralismy lepiej niz w Kielcach (dlaczego napisalem wyzej), to gramy dalej to samo. Z tym trenerem nie polepszymy naszej gry krótko mowiac dlatego wyleci predzej czy pozniej ( co jest oczywistoscia) bo i wynikow tez nie poprawi (wzgledem samego siebie z poprzedniego sezonu, Wdowczyka, Moskala i reszty, majac do dyspozycji duzo wiekszy material ludzki i duzo wiekszy komfort pracy( brak Cupiala za plecami)).
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 01.10.2017, 08:53
Czy zbędny nie wiem, wystarczy żeby nie był sabotażystą jakim był np. Wdowczyk, Pawłowski. Skoro ja mógłbym byc teraz trenerem z takim samym skutkiem to po co zwalniać tego taniego co jest teraz (wiesz jak dużo mi Wisła musiała by płacić? już nie mówiąc o kosztach zwolnienia/zatrudnienia nowego bezużytecznego typa). Polepszymy grę tylko i wyłącznie poprzez zgrywanie istniejącego zasobu ludzkiego, nie przez treningi. Dlatego Kiko ma tam siedzieć z nimi, walczyć o dobą atmosferę i niczego nie s.......ić. Tylko tyle i aż tyle.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.10.2017, 09:08
C Skoro ja mógłbym byc teraz trenerem z takim samym skutkiem to po co zwalniać tego taniego co jest teraz (wiesz jak dużo mi Wisła musiała by płacić? już nie mówiąc o kosztach zwolnienia/zatrudnienia nowego bezużytecznego typa)..
Laszli, a czy Ty moglbys teraz byc trenerem
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 01.10.2017, 09:09
Poprzez same zgrywanie niczego nie polepszymy. Sadlok z Maleckim razem dobrze fukncjonuja ze soba nie tylko dlatego, ze ze soba dlugo graja ale tez dlatego, ze ktos im wpoil fakt, ze isntnieje cos takiego jak gra dwojkowa, wymiennosc pozycji, gra na obieg itp. To samo ma sie do reszty. U Kiko czegos takiego nie widac poza starymi nawykami wprowadzonymi przez innych trenerow. W tym sezonje dostal co dostal. Nie zmienil w grze niczego. S.......il nam kilka meczow "zgrywajac" istniejacy zasob ludzki nie tak jak powinien. O atmosferze sie nie wypowiem bo tak naprawde .... wie jaka ona w tym zespole jest. Niczego nie s.......ic , wlasnie w tym problem bo poki co to wyglada na to, ze czego sie dotknie to .......i

PS. Co do zwalniania to przecież napisalem, ze to nie jest odpowiedni moment. W koncu przyjdzie czas(mam nadzieje), ze nasze ambicje beda wieksze niz walka o gorna osemke z Kiko.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 01.10.2017 o godz. 09:11.
Odpowiedz cytując
soto
Junior Member

Od: 03.2017

Stary 01.10.2017, 09:12
Wreszcie grali tak jak powinni, przynajmniej do czasu wejscia Hiszpanow... Brakło niestety skuteczności, ale też brakuje naszemu trenerowi zmysłu taktycznego i szybkiego reagowania na wydarzenia na boisku. On jest od tego by pomóc drużynie, a nie tylko stać i machać rękami. Potwierdził to też w meczu PP z Koroną, gdzie prawie cały mecz graliśmy z przewagą i wiadomo jak to się skończyło. Piłkarze wiedzą, że są zdani na siebie w trudnych momentach, gdy nie idzie, a to nie pomaga. Kiko miał to coś, bo nie raz zmiennicy odmieniali losy meczu, ale to byli młodzi głodni sukcesu Polacy, Bartosz i Zachara, a nie jacys anonimowi Hiszpanie, którzy lata świetności mają dawno za sobą.
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 09:14
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Laszi tylko jedno L
Już napoleon Ci nie wystarcza?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.10.2017, 09:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Kaziu Kmiecik oficjalnie, a Laszi działa zza pleców
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 09:23
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Sadlok z Maleckim razem dobrze fukncjonuja ze soba nie tylko dlatego, ze ze soba dlugo graja ale tez dlatego, ze ktos im wpoil fakt, ze isntnieje cos takiego jak gra dwojkowa, wymiennosc pozycji, gra na obieg itp. To samo ma sie do reszty. U Kiko czegos takiego nie widac poza starymi nawykami wprowadzonymi przez innych trenerow.
Na przykładzie drugiej strony gdzie Arsenic zagrał chyba pierwszy raz, widać, że tu raczej inteligencja zawodnika podpowiada mu czy może w danej sytuacji pobiec i rozegrać ze skrzydłowym czy tez zabezpieczać tyły. Boguski może być niewidoczny i tracić piłkę jak junior ale najwyraźniej jest o klasę lepszy od pozostałych skrzydłowych których mamy w kadrze i jego gra pozwala na grę we dwóch z obrońcą bo robi mu miejsce. Przywoływanie Bartosza który ostatnio pokazał, że nic nie gra to kolejne kopanie się z koniem - dlaczego gra hiszpan a nie nadzieja polskiej piłki (tu oczywiście nie do Ciebie Wieśniak).
Cytat:
W tym sezonje dostal co dostal. Nie zmienil w grze niczego. S.......il nam kilka meczow "zgrywajac" istniejacy zasob ludzki nie tak jak powinien. O atmosferze sie nie wypowiem bo tak naprawde .... wie jaka ona w tym zespole jest. Niczego nie s.......ic , wlasnie w tym problem bo poki co to wyglada na to, ze czego sie dotknie to .......i
Nie przesadzaj, nie jest tak źle
Cytat:
PS. Co do zwalniania to przecież napisalem, ze to nie jest odpowiedni moment. W koncu przyjdzie czas(mam nadzieje), ze nasze ambicje beda wieksze niz walka o gorna osemke z Kiko.
Wszyscy mamy taką nadzieję
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 09:27
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Kaziu Kmiecik oficjalnie, a Laszi działa zza pleców
Man behind the curtain I zaraz będą mówić, że jestem reptilianem
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 01.10.2017, 10:01
Cytat:
Przywoływanie Bartosza który ostatnio pokazał, że nic nie gra to kolejne kopanie się z koniem - dlaczego gra hiszpan a nie nadzieja polskiej piłki

Tak, obróć sytuację w żart, bagatelizuj chłopaka i zaraz znowu nie będzie w kadrze żadnego wychowanka a będą Hiszpanie z rocznymi kontraktami.

Bartosz w przeciwieństwie do tych typów przynajmniej strzelał dla nas bramki, asystował i wnosił coś do gry. Że nie ma ustabilizowanej formy? Szok, nie? Skoro nie zagrał nawet w 3 meczach pod rząd. W przeciwieństwie do Twoich i Kiko ulubionych Hiszpanów, którzy wciąż dostają szanse i wciąż udowadniają, że dostają je tylko za pochodzenie. No, ale zazdroszczę bezrefleksyjnego podejścia i dobrego samopoczucia.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.10.2017, 10:13
Man behind the curtain I zaraz będą mówić, że jestem reptilianem
oj tam reptilian od razu.

Ja po prostu lubie konkrety Jak ktoś mówi ze moglby byc trenerem Wisly, to niech od razu pod numer licencji trenerskiej by to rozmowa miala sens
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 10:24
Uwierz mi, że wolał bym samych 16-20 letnich Polaków w składzie i wygrywać w cugach ligę rok w rok ale niestety za takich trzeba zapłacić więcej niż za hiszpanów z przeszłością w LaLiga, którzy teraz lekko mówiąc ssą. Bartosz teraz nie wychodzi bo chcecie wyników. Najwyraźniej Kiko uznał, że wynik pomogą mu poprawić Hiszpanie, a nie Bartosz którego też wolał bym oglądać choć jego forma ssie.

W tym konkretnym przypadku chodziło mi o ciągłe płacze pt. "dlaczego nie gra Iksiński, byłby wchuj lepszy od Igrekińskiego", wejdzie na następny mecz Igrekiński i będą płacze, że nie zagrał Iksiński bo na pewno by sobie lepiej poradził.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 01.10.2017, 10:41
@laszi
Dokladnie. Niczym się to nie różni od początkowo sezonowego
"A dlaczego nie gra Kostal?"
Zagrał kilka razy i już o chłopie zapomnieli.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.10.2017, 10:53
10 godzin od końca meczu i ani jednego #KikoOut?
Gówniarzeria produkuje się w shoutboxie.

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Teraz przerwa na reprezentację czas na zgranie się i poznanie się lepiej, wczoraj nie wyglądało tak źle niech przyjdzie skuteczność i będzie dobrze.Jak będziemy grać tak jak wczoraj to będzie mega dobrze.
Miejmy nadzieję, że taka padaka w ataku już się nie zdarzy. 3 strzały celne naszym napadziorom chwały nie przynoszą. Poza tym miałem wrażenie, że na polu karnym Jagi to byli dość nieporadni.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 01.10.2017 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.10.2017, 11:02
tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Po ostatnim meczu w Kielcach byłem za wyrzuceniem Kiko, chociaż wiele razy go bronilem. Teraz po wczorajszym dniu mam mieszane uczucia, ponieważ jednak nasi potrafią biegać i nie dzidować całe spotkanie. Jednak nadal wkurza to, że liczba Hiszpanów w składzie musi się zgadzać.
Skoro potrafią "biegać i nie dzidować", to znaczy, że "nie biegali i dzidowali" na wyraźne życzenie Kiko i to jego powinieneś winić za słabszą grę. Jeżeli Kiko ma zostać, to dlatego, że a) nie mamy ambicji/pieniędzy na nikogo lepszego, albo b) może rozwinąć się jako trener i rozwijając siebie wydatnie poprawić grę Wisły - a nie dlatego, że wczoraj zremisował u siebie z Jagiellonią.

Narzekającym na liczbę Hiszpanów w składzie przypominam, że mamy ich w składzie wielu i nawet stosując rotację, wciąż będą pojawiać się na boisku. Nie można być zwolennikiem Junco i hiszpańskiej Wisły i jednocześnie chcieć promocji "młodych zdolnych Polaków".

Wczoraj podczas meczu pomyślałem sobie, że Paweł Brożek ma pecha. Nie szło mu w tej Hiszpanii, więc uciekł do Krakowa, żeby nastrzelać bramek na stare lata. A w Krakowie dopadła go Hiszpania.

A tak na serio, mam nadzieję, że Paweł jeszcze coś efektownego ustrzeli w Wiśle i ładnie się z nami pożegna.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.10.2017, 12:27
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nic dodać, nić ująć.
Jak rywal nie narzuca ostrego pressingu, widać, że mamy lepszych piłkarzy, ale pomysłu na grę to my w ogóle nie mamy.
To co piszesz to absurd. Dobrych piłkarzy poznaje się po tym, że radzą sobie niezależnie od warunków stawianych przez przeciwnika. Przy większej agresji i silniejszym presingu po prostu wychodzą ich wszystkie mankamenty i nie ma to nic wspólnego z pomysłem na grę trenera. Zaręczam, że jak przeciwnik wyjdzie w ósemkę, to będzie jeszcze lepiej .

Ogólnie rzecz biorąc wszystkie te dyskusje pojawiają się na naszym forum cyklicznie. W ciągu ostatnich 6 lat Wiśle nie udało się niczego osiągnąć mimo zmiany 10? trenerów, a ciągle lansowana ta sama myśl' "Wisła ma potencjał, tylko ci trenerzy, w domyśle nieudacznicy, nie mają na nią pomysłu". Myślę, że z takim materiałem poglądowym nawet krowa zmieniłaby zdanie i stworzyła jakąś inną teorię.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 01.10.2017, 12:45
Jak radzą sobie dobrzy piłkarze niezależnie od przeciwnika pokazał Bayern w meczu z PSG. Rozumiem, że ma słabych zawodników.
Gdyby trener nie był potrzebny to chłopaki ustalali by przed wejściem na boisko taktykę sami i grali swoje. Jednak jakoś poważne kluby, ba pewnie prawie wszystkie kluby na świecie biorą trenerów.

Kiko ma tych zawodników jakich chciał mieć. Zarówno tych co zostali ze starego składu, jak i tych z nowego hiszpańskiego zaciągu. Dlatego bierze pełną odpowiedzialność za system gry, skład i wyniki.
Jak pisałem wcześniej czekamy do przerwy zimowej i zobaczymy.Na razie trzymam kciuki za Kiko bo jest trenerem Wisły ale w zimie powinien zostać obiektywnie oceniony, bez emocji i bez sentymentu.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.10.2017, 13:06
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Jak radzą sobie dobrzy piłkarze niezależnie od przeciwnika pokazał Bayern w meczu z PSG. Rozumiem, że ma słabych zawodników.
Nie o tym napisałem.

Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Kiko ma tych zawodników jakich chciał mieć.
Dodaj, ze takich, których można było wziąć za darmo i zapłacić 2-3 razy mniej niż Robakowi. Wtedy będziemy mieli pełny ogląd jego "wymarzonych" transferów .
Ostatnio edytowane przez Kurz : 01.10.2017 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 01.10.2017, 14:16
Kurz: "Nie o tym napisałem."

Naprawdę?

Kurz: "Dodaj, ze takich, których można było wziąć za darmo i zapłacić 2-3 razy mniej niż Robakowi. Wtedy będziemy mieli pełny ogląd jego "wymarzonych" transferów"

Oczywiście, ze takich za darmo, jednak takich jakich chciał, chyba, że sugerujesz że ich nie chciał?
Napisałem coś o "wymarzonych" transferach?
A skąd tutaj Robak?
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 01.10.2017, 14:19
Koledze chodziło o to że za darmochę to raczej Kiko nie miał zbyt dużego pola manewru
Ostatnio edytowane przez JudasPriest : 01.10.2017 o godz. 14:21.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 01.10.2017, 14:28
Ok. Nie polemizuję z tym. Jednak zdecydował się na tych darmowych, których chciał. Piszę tutaj o Hiszpanach. Nie wiem jak z resztą stranieri.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 14:50
Velez Llonch Carlitos i Gonzales. Nie.ma chyba tragedii
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 01.10.2017, 15:05
JudasPriest: jeśli to do mnie to przepraszam ale w jakim kontekście?
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 15:13
Chodziło mi raczej o to, że mimo wszystko Ramirez nie mając budżetu dał radę ściągnąć kilku solidnych graczy. Więc nie uważam (podobnie jak większość) ze cała nasza polityka transferowa jest do dupy
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 01.10.2017, 15:19
Ok. Nikt chyba nie napisał inaczej.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 01.10.2017, 15:20
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Chodziło mi raczej o to, że mimo wszystko Ramirez nie mając budżetu dał radę ściągnąć kilku solidnych graczy. Więc nie uważam (podobnie jak większość) ze cała nasza polityka transferowa jest do dupy
Stop stop stop...nie Ramirez a Junko, a to spora różnica...Ramirez ma zupełnie inne zadania i niech się z nich wywiązuje jak najlepiej...
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 15:31
Nie wiem jak inni, ale Pol to pomysł od początku do końca Ramireza
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 01.10.2017, 15:52
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak inni, ale Pol to pomysł od początku do końca Ramireza
Tak...jak i pewnie kilka innych...tylko to nie do niego należy techniczna strona, która decyduje kto będzie a kto nie, tych delikatnych gierek...
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 16:01
Jeśli chodzi o technikę, racja. Natomiast ktoś tu narzekał ze Ramirez ściąga sam szrot, z czym zgodzić się nie mogę
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.10.2017, 17:59
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Arkadiusz.Czerepiach:

Dyletantem to ty jesteś, stosujesz jakąś śmieszną logikę zero-jedynkową do wyważonej wypowiedzi mającej na celu tonowanie nastrojów wokół drużyny, a nie przedstawienie tego jak to naprawdę wygląda od środka. Co dzieje się w szatni, zostaje w szatni i Sobol dobrze sobie zdaje z tego sprawę.

Bawisz się w sofizmaty pozostawiając nam wybór pomiędzy nazwaniem Sobola kłamcą, a przyznaniem ci racji. Niestety nikt się z tobą w takie kretynizmy bawić nie będzie. Życie czy futbol nie są zero-jedynkowe, a wywiad nie świadczy o niczym, poza tym, że Sobolowi zależy na dobrej atmosferze w drużynie.
dla mnie jednym z objawów dyletanctwa, jest atakowanie na ślepo i bez zrozumienia każdego kto ma inne zdanie

mojego logicznego posta nie obalisz choćbyś sie zesrał bo jest tautologią, ja oczywiście zdaje sobie sprawe że może być tak jak Ty piszesz, jednak tego nie wiem , napisałem jakie sa opcje, tyle!

Ty za to oczywiście wiesz

moja przewaga moralna nad Tobą polega na tym że walisz na oślep w każdego z "drugiej strony barykady" , ja zaś każdemu przyznam racje jeśli ją ma w danym momencie (nawet brylantowi), niezależnie od tego że nie zgadzam się w innej kwestii

np bardzo ceniłem sobie Twoje analizy bramkarskich umiejętności Załuski/Miska/Buchala , ponieważ potrafię docenić Twoją kompetencje w tym temacie wynikającą z doświadczenia, i stawiałem odpór gdy byłeś lżony na forum...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów