The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2017, 16:39
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nawet wtedy w świat i do kraju obfitego w dobrze wyszkolonych piłkarzy (Portugalia) pójdzie sygnał, że opłaca się im przenosić do Krakowa. I będzie nam o nich nieco łatwiej.

A jeśli scenariusz będzie jeszcze nieco inny, klub znajdzie środki na wykup zawodnika, by potem odsprzedać go z zyskiem? Junco potrafi pozytywnie zaskakiwać. Źle byłoby?
Ogrywanie zawodników wypożyczonych na rok kosztem wyników i odpłatnie na pierwszy rzut oka wydaje się jednak dość słabym biznesem. Wypożyczenia odbieram raczej jako transfery na tu i teraz, a nie przejaw myślenia długofalowego. Potencjalne korzyści, które podałeś wydają się trudne do skapitalizowania i niewymierne. Ale pewnie, że byłoby dobrze. Daj Boże.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.09.2017, 19:13
Snow napisał(a):Wyświetl post
Dwa razy na forum pisalem, ze Kiko wystawia zawodnikow jak to niektorzy okreslaja 'prosto z samolotu' bo chce ich jak najszybciej ograc. Dla nich to taki 'okres przygotowawczy'. Ryzykuje tym samym aktualne wyniki na rzecz ich przygotowania. Swiadczy to o tym, ze przeklada dlugofalowa strategie nad pojedyncze wyniki dorazne. Tylko przyklasnac. Teraz niejako potwierdza to Sobol w wywiadzie dla GK.
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...awodzi/kyxm6ky

1)Ze Manuel nie ma siły biegać, po meczu z Lechia zwymiotował. Sam chciał zejść z boiska.
W zasadzie Ze Manuel jest w tym wywiadzie bardzo samokrytyczny i przyznał, że w meczach nie było z niego pożytku.

2)marzy o powrocie do Porto, Wisłe traktuje tylko jako przystanek, co najwyżej 8 miesieczny

Trochę to się kłóci z polityka długofalowa o której powiedziałeś.

Wywiad z Sobolem jest taki jakiego się spodziewałem. Stoi murem za trenerem. Innej postawy jako asystent nie może pokazać. I wg mnie wcale nie pochwala podejścia Kiko do nowych zawodników, ale ukazuje że są takie opcje i korzysta z tego trener. Tak po prostu.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.09.2017, 19:49
Mnie zastanawia i martwi zarazem, ilość kontuzji...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 29.09.2017, 21:31
Dziwne jest to, że goście z samolotu od kopa grają: Ze Manuel, Imaz, Bałąniuk, Parez (choć tylko po nim widać, że coś potrafi), a gracze, którzy byli z Kiko na zgrupowaniu i grali w sparingach: Halilovic - Kostal nie są brani pod uwagę. Obaj zagrali trochę i również nic nie pokazali, ale takie stawianie na MUS bo on grał w Porot jest niesprawiedliwe wobec innych graczy...

Oczywiście bardzo chciałbym, aby wypalili, ale po tym co reprezentowali w kilku meczach mocno w to wątpię.

Jeśli faktycznie Sadlok mówił pod naszym sektorem w kielcach, że on nic nie może bo trener tzn że jest chyba grubo...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 29.09.2017 o godz. 21:52.

Odpowiedz cytując
ghost_
Member

Od: 01.2012

Stary 30.09.2017, 08:14
Tak naprawdę całe zaufanie powinniśmy ulokować w Junco, który już pokazał, że na piłce i zarządzaniu się zna. Jeśli Kiko faktycznie ma racjonalny plan, MJ go zostawi. Jeśli treneiro się pogubił i nie ma pomysłu na drużynę, MJ znajdzie nam kogoś innego, sensownego. My możemy tylko interpretować decyzje Kiko przez mgłę
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 30.09.2017, 09:17
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Dziwne jest to, że goście z samolotu od kopa grają: Ze Manuel, Imaz, Bałąniuk, Parez (choć tylko po nim widać, że coś potrafi), a gracze, którzy byli z Kiko na zgrupowaniu i grali w sparingach: Halilovic - Kostal nie są brani pod uwagę. Obaj zagrali trochę i również nic nie pokazali, ale takie stawianie na MUS bo on grał w Porot jest niesprawiedliwe wobec innych graczy...

Oczywiście bardzo chciałbym, aby wypalili, ale po tym co reprezentowali w kilku meczach mocno w to wątpię.

Jeśli faktycznie Sadlok mówił pod naszym sektorem w kielcach, że on nic nie może bo trener tzn że jest chyba grubo...
Ja sie z Panem zgadzam. Oczywiscie ze jest to ukartowana robota okreslonych kol. Ja juz dawno ostrzegalem przed tym dysydentem...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 30.09.2017, 10:41
Junco potrafi pozytywnie zaskoczyć?

Żart roku już znamy.

Valencia, Echavarria, Spicić, Videmont w rundzie wiosennej, a teraz też minimum kilku o których już dzisiaj wiadomo, że są totalnym szrotem.

Ponad dziesięciu kompletnych niewypałów w ciągu kilku miesięcy.

Takiej marnej statystyki nikt wcześniej nie miał, więc Junco zasługuje na miano króla szrotu, a to wszystko coraz bardziej przypomina brazylijską Pogoń Ptaka, bo w końcu jak to brzmiało?

Każdy obcokrajowiec - symbol profesjonalizmu jest lepszy od Polaka, bo nawet najlepsi Polacy, którzy kiedyś grali byli źli, nieprofesjonalni (nawet wtedy gdy kilka razy z wielopunktową przewagą zdobywali MP).

W rzeczywistości, zagraniczni specjaliści, którzy byli/są w Wiśle byli/są o wiele gorsi od tych ,,mało profesjonalnych'' Polaków.

Pamiętamy różnice między Kasperczakiem, a Liczką, Okuką i Petrescu, potem między tymi trzema specjalistami, a Skorżą, następnie między Skorżą, a Maaskantem.

Już tyle lat czekam na zagranicznego profesjonalnego trenera lub dyrektora.

Nie mogę się doczekać.

Jedyny przejaw zagranicznego profesjonalizmu to przyjście Kasperczaka (ze względu na jego wieloletnie doświadczenie zdobyte poza krajem).

Wtedy inni trenerzy w Polsce uczyli się od niego, przyjeżdżali na staże, na Wisłę wszyscy patrzyli z zachwytem, bo coś nowego pojawiło się w Ekstraklasie.

Czego Polscy szkoleniowcy mogli/mogą nauczyć się od Liczki, Maaskanta lub Ramireza?

Chyba tylko demontażu klubu na wielką skalę, choć oczywiście za tych dwóch pierwszych skala zniszczeń była o wiele większa niż dzisiaj (zwłaszcza za Holendra, bo po Liczce i następnych gwiazdach, Wisła po dwóch latach odbudowała się).

Z tym Carlitosem udało się jak ślepej kurze ziarno, ale widać kto po raz kolejny popiera demontaż klubu siódmym sortem zgniłych zagranicznych pomarańczy.

Pytanie nasuwające się od lat.

Jaki jest w tym cel?

Smutne to tym bardziej, że przyszedł taki Ramirez - osoba, która nie ma żadnych kwalifikacji do pracy w Wiśle, a wspólnie z Junco dostali nieograniczoną władzę i bardzo zasłużeni ludzie mają siedzieć cicho, nie odzywać się - Sobolewski, Głowacki, Brożek, Małecki + Sadlok, bo w końcu są tylko Polaczkami.

Dziwię się, że Sarapata z resztą zarządu na to pozwolili.

Oczywiście, za dziesięć lat wszyscy będziemy pamiętać kim był Sobolewski, Głowacki, Brożek, a ten zagraniczny szrot odejdzie w zapomnienie.

Ten wywiad Sobolewskiego to typowe udawanie, że wszystko gra.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.09.2017, 10:59
Koalik, kojarzysz mi się z Wisłafan123.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2017, 12:08
Tak tylko wrzucę: Ramirez w odróżnieniu od Sobolewskiego ma papiery na prowadzenie pierwszej drużyny w najwyzszej klasie rozgrywkowej. I tak by teraz nie mógł prowadzić drużyny, nawet jakby chciał.

Co łączy transfer Valencii i Carlitosa? Sprowadził ich Junco. Czy tego chcesz czy nie. Pogrzeb w historii i zobacz ile szrotu z Afryki sprowadził do nas Kasperczak to się zlapiesz za głowę.

Najwczesniej w czerwcu 2018 po 3 okienkach będzie można ocenić jego skuteczność MJ.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.09.2017, 13:44
wrócmy do logiki

Sobol mówi że jest dobrze.

mamy dwie możliwości

Sobol kłamie -> NIE JEST DOBRZE
Sobol NIE kłamie -> JEST DOBRZE

tyle logika

oczywiście nie wiemy jak jest czy 0 cz 1

ale k.rva krytykanci, sieroty po TF oczywiście zakładają że Sobol pierdzi pod publiczke
a skąd to wiecie ?

proponuje w dyskusji opierać się na faktach "obiektywnych"

inaczej to spelkulacja a nie dyskusja i szkoda na to po prostu czasu
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.09.2017, 17:01
Karherop napisał(a):
Pogrzeb w historii i zobacz ile szrotu z Afryki sprowadził do nas Kasperczak to się zlapiesz za głowę.
Ouadja, Omeonu, Ekwueme i... To by było chyba na tyle. Jeszcze Wyn Belotte, jeśli go uznać za Afrykańczyka, bo był czarny.
Chyba się lekko zagalopowałeś. W ostatnich latach mieliśmy pojedyncze okienka, gdzie sprowadzaliśmy więcej paralityków, niż Kasperczak przez cały okres pracy w Wiśle razem wzięty.
Powód: "Ouadja", a nie "Ouadia"
Ostatnio edytowane przez jova : 30.09.2017 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.09.2017, 17:34
wyar napisał(a):Wyświetl post
Ja sie z Panem zgadzam. Oczywiscie ze jest to ukartowana robota okreslonych kol. Ja juz dawno ostrzegalem przed tym dysydentem...
Wystarczy mieć kogoś w klubie żeby u buka zarobić
Dziś remis!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.09.2017, 17:41
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
wrócmy do logiki

mamy dwie możliwości

tyle logika

Sobol to w tym wywiadzie pokazał przede wszystkim lojalność i klasę.

Mówienie okrągłych słów i bronienie przełożonego w takiej sytuacji to czysty profesjonalizm. On wie, że jeśliby zapuścił bąka w tym wywiadzie, to by się zrobił straszny smród - i możliwe dalsze podziały w klubie. Niezależnie od tego co myśli musiał tak się wypowiedzieć dla dobra drużyny. Dla dobra klubu. Nie jest to kłamanie, ale przedstawianie wszystkiego w dobrym świetle. Bo czy pozytywny przekaz można uznać za kłamstwo? Sam obszedł pytanie o styl sprytnie tak, żeby za dużo nie powiedzieć. Podziwiam.

Nie ma zupełnie znaczenia co powiedział, bo jeśli nie chciał zostać mącicielem to musiał się tak wypowiedzieć i on sobie dobrze zdawał z tego sprawę. Także ten wywiad nie ma żadnego znaczenie w kontekście prowadzenia drużyny; pokazuje tylko jaką osobą jest Radek. Szacuken.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.09.2017 o godz. 17:44.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 30.09.2017, 17:47
znając Sobola to nikt by go nie zmusił do wywiadu. Chciał powiedział mnie to wystarcza
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 30.09.2017, 17:50
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Sobol to w tym wywiadzie pokazał przede wszystkim lojalność i klasę.

Mówienie okrągłych słów i bronienie przełożonego w takiej sytuacji to czysty profesjonalizm. On wie, że jeśliby zapuścił bąka w tym wywiadzie, to by się zrobił straszny smród - i możliwe dalsze podziały w klubie. Niezależnie od tego co myśli musiał tak się wypowiedzieć dla dobra drużyny. Dla dobra klubu. Nie jest to kłamanie, ale przedstawianie wszystkiego w dobrym świetle. Bo czy pozytywny przekaz można uznać za kłamstwo? Sam obszedł pytanie o styl sprytnie tak, żeby za dużo nie powiedzieć. Podziwiam.

Nie ma zupełnie znaczenia co powiedział, bo jeśli nie chciał zostać mącicielem to musiał się tak wypowiedzieć i on sobie dobrze zdawał z tego sprawę. Także ten wywiad nie ma żadnego znaczenie w kontekście prowadzenia drużyny; pokazuje tylko jaką osobą jest Radek. Szacuken.

szacunek, szacunkiem , ale z punktu widzenia logiki jest tak jak Ja napisałem , logika jest zero-jedynkowa , nie ma czegoś takiego jak "niekłamanie tylko przedstawienie w jakimś świetle"

jesteś przykładem osoby o jakie mi chpodziło w moim poście
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.09.2017, 19:55
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
wrócmy do logiki

mamy dwie możliwości

tyle logika

ale k.rva krytykanci, sieroty po TF oczywiście zakładają że Sobol pierdzi pod publiczke
a skąd to wiecie ?

proponuje w dyskusji opierać się na faktach "obiektywnych"

inaczej to spelkulacja a nie dyskusja i szkoda na to po prostu czasu
Ale ty pieprzysz, dlaczego Sobol miałby kłamać? jakby powiedział,że jest chvjovo to by tak powiedział i tyle
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.09.2017, 21:27
Na dzień dzisiejszy najlepszy wyjściowy skład jest taki jak z dzisiejszego meczu z Jagiellonią. Brożek i Boguski mimo podeszłego wieku wciągają nosem Imazów, Baniałuków, Ze Manueli i Perezów razem wziętych.

Pamiętaj o tym trenerze.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 30.09.2017, 21:29
napisalem juz w temacie meczowym,tu tez powtorze : Jaga - styl miod malina,zmiazdzyli nas dzisiaj.
<rzut oka na statystyki>
Oh,wait...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 30.09.2017, 21:33
Perez to miał 2 straty w środku pola, ze myślałem, ze zawału dostałem. Generalnie widać było, ze Boguski nie miał sił, szkoda, ze nie wpuścił Bartosza. Ogólnie po zmianach wyglądało to zdecydowanie słabiej, trzeba czekać na Ondraszka, Veleza, to nie będziemy musieli oglądać imaza czy balansują, którzy wg mnie powinni zasiąść na trybunach.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 30.09.2017, 21:40
tak na oko to Llonch chyba dał znać, że chce zmiany, a na ławce niestety Pereż jedyny ŚP.
Brożek i Boguski byli do zmiany od 60+- minuty. Też jako jednego z zmienników wrzuciłbym Bartosza.

Znaczna poprawa gry, czekamy na Ondraska/Kolara i Veleza.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 30.09.2017, 21:41
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ale ty pieprzysz, dlaczego Sobol miałby kłamać? jakby powiedział,że jest chvjovo to by tak powiedział i tyle
sorry ale jesteś idiotą , prosze poczytaj sobie posty przed moim, potem mój , potem przypomnij sobie co miałeś w szkole (?) i przeproś
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.09.2017, 22:14
Dziś mimo remisu to brawa za walke ale mam jedno pytanie do Kiko:
Dlaczego caly czas tragiczny Perez dostaje szanse a nie gra Halilovic ?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.09.2017, 22:49
Arkadiusz.Czerepiach:

Dyletantem to ty jesteś, stosujesz jakąś śmieszną logikę zero-jedynkową do wyważonej wypowiedzi mającej na celu tonowanie nastrojów wokół drużyny, a nie przedstawienie tego jak to naprawdę wygląda od środka. Co dzieje się w szatni, zostaje w szatni i Sobol dobrze sobie zdaje z tego sprawę.

Bawisz się w sofizmaty pozostawiając nam wybór pomiędzy nazwaniem Sobola kłamcą, a przyznaniem ci racji. Niestety nikt się z tobą w takie kretynizmy bawić nie będzie. Życie czy futbol nie są zero-jedynkowe, a wywiad nie świadczy o niczym, poza tym, że Sobolowi zależy na dobrej atmosferze w drużynie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.09.2017 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 01.10.2017, 02:07
Czerepach, poziom Twoich postów zmusza mnie do użycia opcji "ignoruj". Na wymioty mnie już brało.
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 01.10.2017, 07:14
10 godzin od końca meczu i ani jednego #KikoOut?
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.10.2017, 07:36
Po ostatnim meczu w Kielcach byłem za wyrzuceniem Kiko, chociaż wiele razy go bronilem. Teraz po wczorajszym dniu mam mieszane uczucia, ponieważ jednak nasi potrafią biegać i nie dzidować całe spotkanie. Jednak nadal wkurza to, że liczba Hiszpanów w składzie musi się zgadzać.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 01.10.2017, 07:56
laszi napisał(a):Wyświetl post
10 godzin od końca meczu i ani jednego #kikoout?
#kikoout !!!
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 01.10.2017, 08:03
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
#kikoout !!!
Nareszcie! Ulżyło mi. Dzięki
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.10.2017, 08:25
Teraz przerwa na reprezentację czas na zgranie się i poznanie się lepiej, wczoraj nie wyglądało tak źle niech przyjdzie skuteczność i będzie dobrze.Jak będziemy grać tak jak wczoraj to będzie mega dobrze.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 01.10.2017, 08:28
Kiedy Kiko nie kierował się narodowością piłkarzy tylko ich przydatnością, to zmiany wyglądały lepiej. Kolejny mecz z Perezem i Imazem na boisku i Bartoszem na ławie. Tak wygląda budowa nowej Wisły opartej na wychowankach, o której mówił Junco.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów