|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pawel Wislak: "Ale czekaj przypomnij mi bo chyba nie pamiętam ile Dan był u nas trenerem ? co?
Bo mi się wydaje że jakoś pół roku czy coś Jak szkoda, że nie dali się rozgrzać Okuce .Wolfy, w taki razie zgoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
wg mnie ma on racje i tyle...........
chyba Tarasiewicz powiedział ze w anglii piłkarze sie regeneruja 24godziny a w Polsce musielby 2 tygodnie ![]() po prostu Petrescu jest profesjonalistą i nie wszystkim to sie podobało |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() tez nie rozumiem po co dyskredytować MP |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Myślę, że powiedziałeś już dość.
Chyba, że chciałbyś coś jeszcze dodać na temat charakteru Petrescu, znasz go przecież tak dobrze, że faktycznie masz prawo do wypowiedzi w tym tonie*... _____________________________________________ * To był sarkazm. Osobiście uważam, że nie masz i jest to śmieszne. W mniej bardziej subtelny sposób próbowali Ci to przekazać 1q2 i andalemono, ale jak widać nie dotarło. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wynik jak najbardziej jest kompromitujący, ale gra? Ocenienie całkowitej sytuacji zespołu na podstawie samego wyniku jest bardzo naiwne. Taki Real męczył się z Shamrock Rovers. Co prawda w sparingu, ale jednak chluby to im nie przynosi. Czy z tego można wnioskować, że się opieprzają i potrzeba im więcej hard worka?
Jakie ma podstawy do tego by twierdzić, że to co zaobserwował kiedyś ma przełożenie na teraźniejszość? |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
jova -- dlaczego mial tego nie komentowac? Ja jego komentarz odebralem, jako krytyke ogolnie polskich pilkarzy. A z nimi mial stycznosc, i na pewno o podejsciu do treningow naszych grajkow wie wiecej niz my razem wzieci.
Zgadzam sie z nim w pelni, ze u nas wiekszosc, to darmozjady. Budza sie dopiero wtedy jak jestesmy skompromitowani. Co mi teraz po przeprosinach, skoro przyniesli taki wstyd mojej ukochanej druzynie?Wstyd ktory dlugo bedzie sie ciagnal, i jeszcze z pewnoscia za kilka lat beda nam wypominac ta kompromitacje. Cytujac za nasza legenda: ""Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręk" Dla mnie niestety kilku naszych po tych meczach na podanie reki nei zasluguje i tyle. Zeby nie szukac juz w czasach Pana Henryka. Brakuje mi obecnie kogos takiego jak Kazio Moskal, ktory gryzl trawe rowniutko praktycznie zawsze. Nasi w Talinie zaczeli biegac dopiero wtedy jak mleko bylo rozlane. Levadia tez nie miala super kondycji, jak to chyba Skorza wspomnial, po pierwszym meczu schodzili oddychajac rekawami. Mimo to jednak wyrwali nam remis, bo tego chcieli, i o to walczyli. Na tyle na ile bylo ich stac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A co, może jest o niebo lepiej niż za Petrescu?
Mówisz, że Petrescu nie widzi tego jak teraz Wisła pracuje, jak Wisła gra. A czy Ty widzisz jak gra i pracuje jego Unirea? Widzisz ich treningi? Nie? Koło się zamyka. Łaskawie więc się zamknij. Niestety, ale Danowi wszyscy w tym kraju mogliby co najwyżej w tej chwili buty czyścić, patrząc na to, co osiągnął z jakimś śmiesznym klubem z Rumunii. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
wszystko można wybaczyc i jakos wytlumaczyc ale nie olewanie spotkania o taka stawkę bo dopóki sytuacja nie jest pewna trzeba gryzc trawe a nie dopiero gdy widmo kompromitacji zagląda w oczy tak samo bylo i z Tibilisi i z Valerenga i dlatego Petrescu ma racje a Wisla nie zgrała w LM i ma tyle dlugu bo piłkarze w kompromitujący po raz kolejny sposób niszczą nadzieje na zbudowanie silnej Wisly i nie ma teraz znaczenia warsztat Petrescu tylko czy ma racje czy nie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Porównując męczenie się w sparingu z porażką w dwumeczu (choć fakt, nasz geniusz trenerski też traktował go jak sparing) pokazujesz, że nie rozumiesz problemu. Chyba, że uznajesz mistrza Estonii za nas równorzędnego przeciwnika i to jest poziom sportowy, do którego aspirujemy. Wówczas tym bardziej nie widzę niczego zdrożnego w wypowiedzi Petrescu, wszak - zgodnie z jego słowami - niczego na europejskich boiskach nie osiągnęliśmy, a z profesjonalnym futbolem mamy styczność tylko w telewizji.
Tylko - jak już wspomniałem - to nie Petrescu ma problem, tylko my. W takiej sytuacji opinia kogoś z zewnątrz może być bardzo pomocna, jeżeli tylko potraktuje się ją poważnie. Przeczytaj jeszcze raz mój post, jest tam odpowiedź na Twoje pytanie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2009 o godz. 15:39.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
Opinia Petrescu nie jest zła ponieważ jest negatywna. Jest zła, ponieważ mądrzy się facet, który nie ma pojęcia o czym mówi, który sugeruje możliwe rozwiązania, choć nie poznał dobrze problemu. Opisałeś dlaczego Petrescu ma prawo podsumować (mniej lub bardziej trafnie) sytuację Wisły sprzed 3 lat. To nie tłumaczy dlaczego jego przemyślenia są wciąż aktualne. |
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Petrescu? Ludzie,a pamiętacie jak graliśmy za niego? Długa piłka od obrońców,zero stylu, żadnej koncepcji.. A Maciek prawie z tym samym składem zdobył dwa mistrzostwa i co?
P.S: Wczoraj widziałem Dawidowskiego w Krakowie czyżby wielki powrót ;>
Ostatnio edytowane przez mar07 : 25.07.2009 o godz. 19:27.
![]()
Chcemy trenera Wisełko chcemy trenera!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
futbol.pl - Pierwszy mecz gracie z Wisłą Kraków. Jak wyglądały pańskie ostatnie chwile pod Wawelem?
- Ja niestety w tym zespole zostałem skreślony, trenowałem z Młodą Ekstraklasą, ale mnie to nie interesowało. Moim celem jest gra w Ekstraklasie i właśnie go spełniam. Co do atmosfery w Wiśle może nie będę się wypowiadał. Zdecydowałem się odejść i nic mnie z tamtym klubem już nie łączy. - Jak może Pan skomentować porażkę Wisły w Lidze Mistrzów? - Wiedziałem już po pierwszym meczu, że w Tallinie będzie ciężko. Wszyscy wiemy, co Estończycy pokazali u nas. Jednak taki zespół jak Wisła Kraków powinien sobie poradzić. Odpadli z Ligi Mistrzów i na pewno jest to wielkie rozczarowanie, coś niespodziewanego. Teraz jestem zawodnikiem Ruchu i Wisła mnie już nie interesuje. wywiad z pewnym kopaczem przez pewnien czas Wisły można wstawić jakiekolwiek nazwisko z obecnej kadry i będzie to samo ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dramat byłego bramkarza Wisły
Jeszcze niedawno Adam Piekutowski był z Wisłą Kraków mistrzem Polski. Dziś wszyscy o nim zapomnieli. 35-letni bramkarz przeżywa jednak swój dramat, po ciężkiej kontuzji omal nie wylądował na inwalidzkim wózku. Kluby Jagiellonia Białystok i Wisła Kraków odwróciły się do niego plecami. Trzy lata temu na meczu Jagiellonii Białystok, do której był wypożyczony z Wisły, źle spadł przy interwencji. W jednej sekundzie stał się niezdolny nie tylko do dalszej gry, ale nawet do chodzenia. Oglądając zdjęcia z rezonansu magnetycznego lekarze łapali się za głowy. - W moim kolanie nic nie zostało. Więzadła przednie, tylne i poboczne były zerwane, łękotka do usunięcia, podobnie jak pół rzepki. Do tego chrząstki zostały poruszone. Zostały tylko gołe gości - wylicza Piekutowski. W sierpniu skończy 35 lat. Od roku jest na rencie inwalidzkiej. W perspektywie sztuczny staw kolanowy. Jej okres żywotności wynosi 15-20 lat. Przy mojej posturze będzie niszczyła się szybciej. Przeciągam więc ten czas bez mechanicznego stawu jak najdłużej, a endoprotezę zamierzam wstawić za 15 lat. Bo kiedy się zużyje, to zostanie mi już tylko wózek inwalidzki - opowiada Piekutowski. W Wiśle też mi nie pomogli. Chcieli przeprowadzić operację jak najtańszym kosztem, wydać jak najmniej pieniędzy. Kiedy było wiadomo, że Piekutowski już nigdy nie zagra, Wisła nalegała na przedwczesne rozwiązanie kontraktu. - Umyli ręce. Jeszcze przed operacją usłyszałem, że kontuzji doznałem jako piłkarz Jagiellonii i teraz oni muszą się o mnie martwić. Szkoda, bo parę meczów w Wiśle zagrałem, kilka sezonów tam spędziłem. Szybko o tym zapomnieli. Najważniejsza jest zdrowa osoba, potrzebna w danej chwili. Inni stają się bezużyteczni, skreśleni. Pożegnanie z Wisłą odbyło się w nieprzyjemnej atmosferze, nie pozwalano mi trenować z pierwszą i drugą drużyną. Szefowie klubu powiedzieli, że jestem już niepotrzebny - narzeka Piekutowski. Piekutowski zagrał 56 meczów w ekstraklasie, większość w koszulce Wisły Kraków. Przy dwóch z trzech tytułów mistrza Polski zdobytych z tym klubem miał spory udział. Był solidnym bramkarzem. Bez szans na grę reprezentacji Polski, ale na pewno w ligowej czołówce. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Szkoda Piekuta :/ Nie był może pewnym bramkarzem ale sympatyczny facet... I trochę nie fair go potraktowali szefowie z tego co mówi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
teraz jest już najemnikiem Ruchu i w ogóle już Wisly nie interesuje |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/artykul/59293.html
Norbert Varga zdecydował się podpisać kontrakt z Unireą Urzicen ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Dyrektorem sportowym Unirea Urziceni jest NARCIS RADUCAN - Director Sportiv http://www.fcunirea.ro/index.php?page=3 a Vargę zapowiedział już 21 lipca Preşedinte executiv:Nicolae Lupu tyle, że z FC Unirea Alba Iulia http://www.unireafc.ro/conducere.php Ot, całe polskie dziennikarstwo ! ![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czepiasz się - to tak jak by była różnica czy ktoś przeszedł do Polonii Bytom bądź tej z Warszawy
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704...wiadomosc.html
Kalu Uche, który w latach 2001-2005 biegał po boiskach polskiej Ekstraklasy, robi wszystko, aby odejść z UD Almerii. Sceny z transferowego serialu z reprezentantem Nigerii w roli głównej są dobrze znane kibicom Wisły. "Dziś historia zatoczyła koło. Uche jest niezadowolony ze swojej pozycji w klubie, od kiedy zwęszył szansę wyjazdu do Premier League. Jakiś czas temu zainteresowanie jego osobą wyraził Fulham FC, a 15-krotny reprezentant Nigerii robi wszystko, aby transfer doszedł do skutku. Jak poinformował dziennik "AS", Uche oznajmił wszystkim w klubie, że chce odejść. Na przeszkodzie stoi prezydent Almerii, który zapowiedział, że nie sprzeda 26-letniego skrzydłowego za mniej niż 6 milionów euro. To może być zapowiedź kolejnej transferowej komedii. Uche nie chce już grać dla Almerii, a oferta Fulham opiewa zaledwie na dwa miliony." |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Dzisiej widziałam Dawidowskiego na Wiśle
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wiadomo ze Kalu najpierw kochal "nas wszystkich" ,potem Almerie ,jutro bedzie Fulham.
A jedyne co kocha to rosnace liczby zer na koncie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A czy wiadomo coś więcej co ze zdrowiem Baszczyńskiego? Te problemy, o których tu niedawno pisano,to związane z tym zakażeniem czy z czymś zupełnie nowym?
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
unpredictable_wislaczka znalazłem coś takiego
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
|
w temacie o Macieju Skorzy pojawiło się kilka pytań o Dana i jego druzynę:
wiślak 68: Cytat:
W tym temacie (O byłych) wkleiłem niedawno teskt z prasy rumuńskiej o tym dlaczego Unirea z Danem osiągneli sukces w przeciwieństwie do Steauy, Dinama, Cluju... Postaram sie go tu przenieść. kristos Cytat:
szprotson: Cytat:
tofik: Cytat:
i znowu kristos: Cytat:
For_FuN Cytat:
|
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oto ten tekst z prasy rumuńskiej:
Myślenie contra kasa Nieopisywane wcześniej metody Dana Petrescu, niskie nakłady finansowe, ale za to robione z głową, oraz całkowita dyskrecja właściciela klubu, to wszystko, czego zabrakło w tym sezonie zespołom Steauy, Dinamo, CFR i Timisoary. 1 sekret Unirei: metoda Realu Madryt, zgrupowanie po meczu Dan Petrescu wprowadził od początku tego sezonu nową zasadę: po każdym meczu piłkarze udają się na zgrupowanie. Metodę tę podpatrzono od Realu Madryt, gdzie czyni się takod 7-8 lat. Jakie jest uzasadnienie? Organizmy piłkarzy po meczu znajdują się na niskim poziomie wydolności pod względem fizycznym, jeśli jeszcze wypadną sobie wtedy na imprezkę do klubu, przez dwa dni nie będą mogli trenować. Teraz natomiast pozostają na zgrupowaniu i jeśli nawet nie mogą zasnąć ze zmęczenia to pozostają w swoich pokojach i po dwóch dniach osiągają optymalną, fizyczną formę, wyjaśnia Narcis Raducan, dyrektor sportowy Unirei. A rezultat? Urzicenii to najlepiej fizycznie przygotowana drużyna do sezonu. A jak jest u tych wielkich? W Dinamo swoboda Przeciwnie, w Dinamo gracze otrzymują od razu dzień wolny i wielu z nich natychmiast udaje się na dyskoteki, żeby świętować. Wielokrotnie piłkarze tacy jak Torje, Tamaş, Moţi i Izvoranu bawili się tam aż do rana i płacili kary klubowi. Kibice oskarżają: zgromadziliśmy w naszym klubie najwięcej imprezowiczów… 2 sekret Unirei: Zawodnicy zawieszeni i kontuzjowani też są na wszystkie zgrupowaniach i treningach Dan Petrescu zmusza wszystkich piłkarzy, nieważne czy są kontuzjowani czy zawieszeni, do udziału we wszystkich zajęciach. A rezultat? Wszyscy gracze znają program drużyny i znajdują się pod ścisłą kontrolą, także i ci, którzy z różnych powodów nie wystąpią w najbliższych spotkaniach. A jak jest u tych wielkich? Jedni na boisku, inni w lokalach Najbardziej widoczny odwrotny przykład pochodzi z Rapidu, a więc drużyny, która w tym sezonie traci 15 pkt do Unirei. Brazylijczyk Pitbull chodzi sobie po lokalach, kiedy jest kontuzjowany i nie znajduje się w składzie drużyny. 3 sekret Unirei: stabilizacja na stanowisku trenera to cel najwazniejszy Dopiero w tym roku ujawniono, że kiedy pojawiła się tylko pogłoska, że ,Gigi Becali ze Steauy chce Dana Petrescu u siebie, szef Unirei wezwał „Borsuka” i zaproponował mu przedłużenie kontraktu o 3 lata i podwyżkę zarobków do 500.000 euro roczne. Natychmiast ogłoszono, że Dan zostaje. A jak jest u tych wielkich? Steaua i CFR, 7 trenerów w 10 miesięcy Nie tylko, że rywalom Unirei brakuje takiej stabilizacji to jeszcze popadają w przesadę. Mistrz i wicemistrz z ubiegłego roku miały na ławce w tym sezonie 7 trenerów. Co to dało? CFR jest na 4 miejscu a Steaua na 5 miejscu za Urziceni. 4 sekret Unirei: Niewielkie pieniądze zainwestowane z głową W Unirei średnia zarobków nie przekracza 100.000 euro, ponieważ nie ma tam żadnych gwiazd, które mogłyby zdestabilizować budżet. Co więcej, Mara, który zarabiał prawie 200.000 euro, został oddany za darmo zimą. Był wtedy kryzys finansowy i Unirea wolała się zabezpieczyć, by nie mieć potem poważniejszych kłopotów. 3,1 miliony euro to łączna suma jaką Unirea wydała w tym roku na pensje i premie piłkarzy znajdując sie w tej klasyfikacji na 9 miejscu w lidze. A jak jest u tych wielkich? Pieniądze wyrzucone w błoto W Dinamo, średnia zarobków jest 3-4 razy wyższa niż w Urziceni. Na przykład Lobonţ, Mitea i Zicu zarabiają po około 400.000 dolarów. Piłkarz Steauy Semedo zarabia 250.000 euro a Arthuro zarobił jesienią 300.000 euro, 4 razy tyle ile zarabiają Onofraş czy Bilaşco z Unirei prez rok. 17,3 miliony euro to suma jaką Steaua i Dinamo przeznaczyły dla swoich piłkarzy w postaci pensji i premii. 5 sekret Unirei: Arlauskis trenuje nawet gdy trener zwalnia go z tego obowiązku Dlaczego Urziceni miało w tym sezonie najbardziej wartościowego i równo grającego bramkarza? Oto jeden z sekretów litewskiego bramkarza Unirei. Ujawnia to trener bramkarzy, Dumitru Stîngaciu: "Podczas jednego z treningów w ubiegłym roku, wiał silny wiatr. Ogłosiłem, że przekładamy trening, bo piłka wyprawiała cuda w czasie lotu. On się na mnie obraził i powiedział, że trzeba trenować w takich warunkach, żeby nie stracić ani jednego dnia. Sam wyszedł na boisko i musiałem z nim ćwiczyć”. A jak jest u tych wielkich? Dayro bardziej przejmuje się fryzurą niż treningiem Całkiem inną postawę widzimy u gwiazdy Steauy, Dayro Moreno. Spóźnia się na każdy trening , bo tyle czasu zajmuje mu układanie i żelowanie włosów. 6 sekret Unirei: Pracodawca nie wtrąca się Dumitru Bucşaru dał wolną rękę Danowi Petrescu i nigdy nie zawraca mu głowy. „Nie znaczy to, że nie rozmawiamy. Podczas meczu, siedząc w loży wypowiada się na temat różnych elementów gry, poszczególnych piłkarzy czy dokonywanych zmian i przeważnie ma rację. Zna się na piłce, ale mówi, że zatrudnił trenera więc nie wtrąca się do jego pracy” powiedział Narcis Raducan, dyrektor sportowy klubu. A jak jest u tych wielkich? Decyzje ponad głową trenera Określenie „autorytet trenera” jest w przypadku Steauy zwykłym nadużyciem. „Byłem zszokowany, kiedy zadzwonił do mnie w czasie meczu nakazując zmianę piłkarza” , powiedział Hagi, pierwszy z trenerów, który ujawnił trenerskie zapędy właściciela klubu Gigiego Becali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Cos za cos...albo budujemy druzyne walczakow(Petrescu w Wisle musialby wymienic 90% skladu), albo druzyne grajaca technicznie(ktora mimo wszystko ma wieksze mozliwosci grania np. w przypadku odrabiania strat). W polskiej lidze juz byla taka ekipa, ktora biegala po 90 i wiecej minut, zdobyla MP, ale jednoczesnie gra byla malo efektowna, a i pilkarze surowi technicznie. Mam tutaj na mysli Polonie Warszawa Wdowczyka i Engela(wiem, ze dzisiaj troche inaczej sie na to patrzy, bo wyniki mogly byc ustawiane). Mi taki styl nie odpowiada, wole cos pomiedzy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|