|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
gdyby nasi z BOTem nie razili nieskutecznością mogli wywiezc z Bełchatowa komplet punktów! u nas kuleje przód w większości i mam nadzieję że Małecki z Boguskim coś ruszą!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak to ? Ta wspaniala ,warta miliardy dolarow,robiaca mega-transfery,posiadajaca najlepsza na swiecie akademie Legia zremisowala z Belchatowem ? Jezeli tydzien temu media omal sie nie obsraly,kwalifikujac nasz wynik jako super kompromitacje ,wstyd itd.to ciekaw jestem jak opisza dzisiejszy rezultat galacticos.
A swoja droga milo bylo patrzec jak momentami chlopaki z GKS grali sobie z warszawiakami w dziada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Z tym, że oni skompromitowali się bardziej, bo raz że u siebie, a dwa - to my graliśmy z handicapem. Mieliśmy Sikorskiego w ataku, a to jak grać w dziesięciu na dwunastu* ![]() _______________________________________________ * Ja rozumiem, że nie pomaga bo nie umie, ale mógłby przynajmniej nie przeszkadzać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
||
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wtedy już nie było Sikorskiego. Było dziesięciu na jedenastu. Nic dziwnego, że to wówczas mieliśmy jedyną dobrą akcję pachnąca golem (piszę o strzale głową Sobola)
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2013 o godz. 20:41.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wydaje mi się również, żeby w "Weszło" mieli jakieś przekonania. Oni po prostu wpasowali się w ogólne oczekiwania jechania po kopaczach, "bo za dużo zarabiają". Myślę, że nie ma lepszego balsamu na ego życiowych nieudaczników niż pojechanie sobie po tych co mają kasę i wszystkie związane z nią benefity. Nie chodzi mi o to, że nie mają racji, bo często mają, tylko o ich docelową grupę odbiorców. Wzruszył mnie Stanowski w swoim felietoniku w którym wyznał, że tłuszcza domaga się świeżej krwi, a on często nie wie nawet za co ma tego czy owego jechać. A problem Legii? To nie jest ich problem, tylko zjebanej mentalności większości naszych kopaczy. Dlaczego nie grają? A po co mają się wysilać, skoro podpisali już kontrakty i mogą spokojnie obstawiać: czarne czy czerwone. Dlaczego gra GKS czy Widzew? Bo oni jeszcze nie mają sponsora. Kibice Legii śmiali się z Polonii Wojciechowskiego, a teraz przerabiają to samo. I dobrze _________________________________________________ *Żadnego strzału? Serio? To może spróbuj z dystansu albo zacznij wychodzić na pozycję, cwaniaczku?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2013 o godz. 21:22.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Nie warto ich czytać ![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
GKS remisuje na Łazienkowskiej. Robi wrażenie.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ale Legia ? Toz to przeciez Real europy wschodniej.Swiezo koronowany mistrz Polski i uczestnik Ligi Mistrzow ,krol polowanie itd,itp... |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Leśnodorski na tę chwilę nie jest królem polowania, ale wędkowania bo nałapał leszczy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Pierwszy dzień następnego okienka. Leśnodorski wyciąga z Wisły Genkova za 50 tys euro. Z anonimowego źródła dowiedział się o sumie odstępnego Cwetana jako pierwszy, co nie powinno dziwić zważywszy, że dopisali ją dzień wcześniej Bednarz z menedżerem zawodnika. Z budki telefonicznej dzwonił Kapka. Zeszło! napisał(a):
W studiu "Cafe futbol" Mateusz Borek komentuje powstanie polskiego Bayernu Monachium, podkupującego za bezcen najlepszego napastnika Wisły. Dyskusje przerywa Roman Kołtoń swoim: - "No, ale nie bójmy się tego pytania. Ale dlaczego nie Barcelona?" Dalszą część monologu zagłusza wybuch głośnego śmiechu siedzącego w charakterze gościa Zielińskiego, który po chwili milknie jednak pod karzącymi spojrzeniami kolegów w studiu. Rozumie już, że to nie był dowcip. Zmieszany obserwuje w skupieniu sznurowadła swoich butów. Prezes Leśnodorski z zadowoleniem czyta wywiad z sobą samym na głównej stronie "Zeszło!". Czuje przypływ dumy - znowu ich wszystkich wykiwał. Jedyne co mąci jego zadowolenie, to otwarta koperta leżącą na biurku. Dlaczego "SKWK" przysłało mu podziękowania?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.03.2013 o godz. 04:04.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Śmiałbym się z Legii głośniej, gdyby nie to, że w poniedziałek czeka nas Podbeskidzie. Więc tylko cichutkie "hihihi". W tej lidze śmiać się wypada jedynie tuż po meczu własnej drużyny, bo nikt nie wie, czyi "pupile" skompromitują się jako następni. Najbardziej szkoda mi tego, że kiedy Wisła gra niemal o nic i mógłbym bez spiny pooglądać frajerstwo innych drużyn - to jednak nie mogę. Ta liga jest tak słaba, że oczy bolą, a kiedy każdy przegrywa z każdym, trudno nawet mówić o niespodziankach. Parafrazując Doktora Plamę - kolejne ekstraklasowe wtopy nie mają żadnych walorów widowiskowych.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A Lysy złowił deske klozetową i starego gumiaka ale grunt, że ma mydło i ręcznik.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Będzie piękna jazda, jak Legia z taką ekipą nie zdobędzie mistrza
Chyba mistrzostwa kraju nie są im pisane. A tak poważnie, to według mnie niejakiemu Janowi Urbanowi brakuje po prostu jaj, żeby wystawić rzeczywiście najlepiej ułożony skład z jego piłkarzy, a nie skład złożony z tych, których nie chce (boi się?) zostawić na ławce rezerwowych. Dajcie spokój, trzech typowych środkowych napastników w taktyce 4-2-3-1? Gdzie niby...? A może chciał grać 4-3-3? Z trzema "stojakami"? Z napastnikami, którzy z piłką przy nodze z trudem przebiegną na szybkości 10 metrów? Przecież wiadomo, że cała trójka - Saganowski, Ljuboja i Dwaliszwili najlepiej czują się z rywalem na plecach i w polu karnym. Tak że Legia chcąc wystawić większą ilość swoich napastników może grać co najwyżej 4-4-2 (4-4-1-1), ale i w tej taktyce musieliby mieć silne skrzydła i ofensywnie grających obu bocznych obrońców.Moim zdaniem po ostatnich dwóch meczach logicznym było odstawienie Ljuboji i ewentualna gra 4-2-3-1 z Dwaliszwilim w środku pola, pod Saganowskim, ale to też pokraczne rozwiązanie - prosty rachunek, z Ljuboją było 2:3, bez Ljuboji było 4:1. No ale...ale trzeba by było posadzić Danijela na ławce, a drodzy cudzoziemcy w naszej lidze grają zazwyczaj niezależnie od formy No ale...to problem Legii Zabawne jest to, jak w Warszawie marnotrawi się rok w rok duży potencjał sportowy, a jeszcze zabawniejsze jest to, że robi się to na przeróżne sposoby. No ale...jak to powiedzą z pełnym przekonaniem w Warszawie, "granie w Legii i przeciwko Legii jest inne" ![]() P.s. Zresztą to samo Rumak przeciwko Polonii, tylko temu strzeliło, żeby wystawić ofensywny skład z trzema defensywnymi pomocnikami, którzy generalnie nie są od grania w piłkę w tym klubie i jednym przeciętnym skrzydłowym I tak geniusze trenerskie serwują nam znowu wyścig ślimaków, zamiast zrobić jedną - zapewne szalenie trudną rzecz dla ambitnego człowieka - czyli wystawić najsilniejszy skład, złożony z zawodników, którzy zagrają na swoich pozycjach. Wydaje mi się, że za to w normalnych krajach za to się trenerom płaci, ale może się mylę...wszak trzeba pokazać, że jest się nowoczesnym i w pełnej krasie pokazać prawdę teorii o "wymienności pozycji" w nowoczesnym futbolu. I tak..."liga jest ciekawsza" ![]()
Ostatnio edytowane przez rw88 : 03.03.2013 o godz. 09:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A może jak ani przeciwnik ani sędzia nie jest załatwiony to po prostu ciężko wygrać? Nawet z trzecioligowcami.
Jak jutro wygramy to mamy 12 pkt do lidera, 10 do pucharów i 39 do zdobycia.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.03.2013 o godz. 10:45.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jeśli nie zawiedziemy z przodu to damy radę! Gdyby powtórzyc wiosnę sprzed 2 lat jesteśmy w stanie skończyc ligę na pudle... wierzę w to że Boguski będzie zdrowy, Małecki coś ustrzeli, a za sprawą Garguły i Kosowskiego gra ofensywna będzie wyglądac lepiej! Gdyby się Genkow jeszcze przełamał było by pięknie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Bo przecież nikt mi nie wmówi, że pod względem potencjału kadrowego nie powinni reszcie stawki odskoczyć na kilkanaście punktów, tym bardziej w tym sezonie. Taka..."pipowatość" (niecenzuralne słowa nie przejdą, więc niech będzie pipowatość) bije z tego klubu i tak naprawdę najwięcej zyskują w lidze z pojedynczych błysków młodych - i finansowo, i sportowo. Był Rybus i Borysiuk, potem Wolski i Żyro (który wygrywał im mecze w PP), teraz jesienią Kosecki. To były takie pozytywne wulkany energii w ich miałkiej postawie. Teraz młodych posprzedawali, kolejni nie gotowi do gry z różnych powodów i brakuje walki, zadziorności, bezkompleskowości. Z wesołością będę obserwował dalsze losy tego klubu - gdzie potencjał jest największy w kraju, organizacja świetna i...brak sukcesu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
czemu taka cisza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Przykłąd FC Boolywood uczy, że nie należy histeryzować i wierzyć opiniom warszawskich pismaków, że oto mamy do czynienia z magiczną drużyną stworzoną przez "króla polowania".Trzeba zawsze pamiętać, że są to tylko nasi ligowi leniwi kopacze. Europy nie rzucą na kolana nazwiska: Brzyski, Jodłowiec czy inny iwaniszwili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
myśle że moga mieć dośc dużego kaca ;]
ostatnie 2 kolejki pokazały jak ŻENUJĄCĄ mamy ligę. Tak jak pisałem wcześniej, wystarczy dobrze zmotywować i nie ważne jaki skład ma przeciwnik. Górnik na mistrza? gdzie 2 sie bije trzeci korzysta.. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Jak nie cierpię Legii, to akurat udzielający się tutaj legionisci jeszcze jakos się sprawują.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|