The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2011, 19:20
orientuje się ktoś jaka jest KKMa ulgowego dla ucznia na cały rok na wszystkie linie? bo obiło mi się o uszy że bardzi mała ok 130 zł, a ja płacę za miesiąc na jedną linie 20,80zł
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 25.07.2011, 19:35
http://www.mpk.krakow.pl/

Powodzenia!
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 25.07.2011, 19:52
no super wielkie dzięki kolego tylko że tam nie idzie nic znaleść po liftingu tej strony...czekam dalej na info

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.07.2011, 19:55
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Pamiętaj że w okolicach rynku zazwyczaj walą na kursach.Na wielopolu są zazwyczaj dobre kursy.

A ja mam inne pytanie - czy dalej tak jest że jak mam kartę na jedną linię to mogę jechać inną jeśli w danym momencie, trasa pokrywa się z tą 'moją'?
Tak, co wiecej możesz "odjechać" jeden przystanek gratis
Przykładowo - masz bilet na tramwaj nr 1. To z Kocmyrzowskiego mozesz podjechac 10 pod Wandę. Taki z Huty przykład.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 25.07.2011, 20:02
ooo nie wiedziałem o tym, dzięki za info

Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2011, 20:07
neq. napisał(a):Wyświetl post
orientuje się ktoś jaka jest KKMa ulgowego dla ucznia na cały rok na wszystkie linie? bo obiło mi się o uszy że bardzi mała ok 130 zł, a ja płacę za miesiąc na jedną linie 20,80zł
http://www.mpk.krakow.pl/pl/bilety2/...e-od-04082011/

Od 4 sierpnia 2011 roku wchodzi nowy cennik biletów, zarówno okresowych i jednorazowych. Nie ma róznic na ulgowy gminny i ustawowy. Jest jedna taryfa ulgowa. Bilet , który Cię interesuje kosztuje 184 zł i jest to cena za semestr studencki ( za 6 miesięcy )
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.07.2011, 20:09
Z tym jednym przystankiem to 100% pewne? Bo nigdzie tego w regulaminach nie ma. I jak to jest, mam karte KKM wazna do 1.08. Chce wziac przedluzenie od 2.08. Ale wyczytalem ze karty drozeja od 4.08. Czy jezeli kupie 2.08. doladowanie do KKM to potem bede musial dokupic jakies dopłaty czy jak? Piszcie
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 25.07.2011, 20:09
ok wielki dzięki

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 25.07.2011, 20:11
orientuje się ktoś jak jest z uprawnieniami na wózek widłowy , są ważne tylko w Polsce czy w innych Państwach także np. w Anglii ?
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 25.07.2011 o godz. 20:13.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 25.07.2011, 20:12
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Z tym jednym przystankiem to 100% pewne? Bo nigdzie tego w regulaminach nie ma. I jak to jest, mam karte KKM wazna do 1.08. Chce wziac przedluzenie od 2.08. Ale wyczytalem ze karty drozeja od 4.08. Czy jezeli kupie 2.08. doladowanie do KKM to potem bede musial dokupic jakies dopłaty czy jak? Piszcie
Nie ma biletów tzw "przystankowych" . Są tylko czasowe .. nowy cennik i wykaz biletów od 4.08 dla biletów jednorazowych:

http://www.mpk.krakow.pl/pl/bilety2/...owych04082011/

Najważniejszy wniosek to jeśli ktoś korzysta często z biletów jednorazowych to korzystać z biletów 15,30 minutowych. Jedyny minus to to , że trzeba pilnować czasu i potrafić realnie ocenić czas dojazdu w dane miejsce .
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.07.2011, 20:14
Ok. A sprawa KKM i przedluzenia waznosci?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 25.07.2011, 20:15
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
orientuje się ktoś jak jest z uprawnieniami na wózek widłowy , jest ważny tylko w Polsce czy w innych Państwach także np. w Anglii ?
Wszystko zależy od tego gdzie robisz. W Krakowie masz firmę szkolącą na wózki widłowe ( siedzibę mają obok MORDU na Koszykarskiej na terenie tamtejszych hoteli ) . Ja robiłem w pażdzierniku i mam papiery w języku ang, niem i polskim i papiery są ważne we wszystkich państwach Uni Europejskiej. Kwestia, że jeśli będziesz robił legalnie tu musisz mieć standardowo aktualne badania lekarskie ( choć nie wiem czy badania są wymagane za granicą jak w Polsce ).
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 25.07.2011, 20:16
Ok. A sprawa KKM i przedluzenia waznosci?
Cóż , albo ładujesz KKM po starej cenie albo czekasz do 4 sierpnia.. dopłat ZiKiT nie przewiduje.. twój wybór . Jako tako ceny biletów okresowych się nie zmieniły. Jedynie rewolucja jest w biletach jednorazowych
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 25.07.2011, 20:30
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Wszystko zależy od tego gdzie robisz. W Krakowie masz firmę szkolącą na wózki widłowe ( siedzibę mają obok MORDU na Koszykarskiej na terenie tamtejszych hoteli ) . Ja robiłem w pażdzierniku i mam papiery w języku ang, niem i polskim i papiery są ważne we wszystkich państwach Uni Europejskiej. Kwestia, że jeśli będziesz robił legalnie tu musisz mieć standardowo aktualne badania lekarskie ( choć nie wiem czy badania są wymagane za granicą jak w Polsce ).
ile kosztował Cie kurs ? za badania lekarskie się coś płaci ? słyszałem niedawno o darmowych kursach na bezrobociu bo jestem osobą bezrobotną ,nie wiesz czy to dalej aktualne ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.07.2011, 20:37
Z tym jednym przystankiem to 100% pewne? Bo nigdzie tego w regulaminach nie ma.
Jest, jest, od dawna było (praktykowałem).

http://www.mpk.krakow.pl/pl/bilety2/...iasta-krakowa/

pierwsza uchwała, lipiec 2011 więc świeżutka, żeby nie było. Otwórz ją w pdf i na stronie 12 wyczytasz w paragrafie 6 (bilety okresowe) co trzeba
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.07.2011, 20:39
gdzie mogę się dowiedzieć co było grane dzisiaj w godzinach rannych w eskarock? Chodzi o taką playliste poszczególnych kawałków jakie dziś puszczali w radio.
I
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 25.07.2011, 20:43
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
gdzie mogę się dowiedzieć co było grane dzisiaj w godzinach rannych w eskarock? Chodzi o taką playliste poszczególnych kawałków jakie dziś puszczali w radio.

http://odsluchane.eu/

wybierz stację i szukaj
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.07.2011, 20:44
WISŁAZWE DZIĘKI DZIAŁA ZNALAZŁEM
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 25.07.2011 o godz. 21:07.
I
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.07.2011, 20:58
Przełom październik/listopad to czas jakiś wyprzedaży w Londynie? Czy początek nowej kolekcji? Jest po co lecieć z zamiarem zakupów czy nie?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 25.07.2011, 21:03
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za szybka odpowiedź ale Wam też nie działa ta strona?
edit już śmiga

dzięki!

ale i tak pokazuje brak wyników..
trzymaj to:
http://radioarchiwum.net/radio/15/eska-rock
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.07.2011, 21:04
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Przełom październik/listopad to czas jakiś wyprzedaży w Londynie? Czy początek nowej kolekcji? Jest po co lecieć z zamiarem zakupów czy nie?
Średnio.

Zasadniczo masz dwa rzuty wyprzedazy: jeden trwa teraz, lipiec ogólnie. A drugi - najlepszy - zaczyna się w tzw. boxing day czyli 26 grudnia i trwa do połowy/końca stycznia.

Także w paź/list to tak niebardzo ... wiaodmo jakieś przeceny pewnie będa, ale na pewno nic mega.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.07.2011, 21:05
Uderz do Prymarku i TK Maxx, gdzie masz takie oferty, jakby wyprzedaże były cały czas.
Nadmieniam, że to, co my mamy w tym drugim sklepie to śmiech na sali. W Londynie to nawet Jordansy można złapać w jakiejś fajnej cenie.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 25.07.2011, 21:28
Tani nocleg na weekend w Zakopanym potrzebny najlepiej blisko centrum : )
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.07.2011, 21:37
http://www.enoclegi.zakopane.pl/nocl...nne-0-596.html

Spałam tam 2 razy. Zupełnie ok.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.07.2011, 23:08
Dziękuje za rady

Co do spania w Zakopcu to noclegowałem w DW Chałubińskim, ale ten budynek w którym spałem jest teraz zamknięty, ale drugi ponoć też jest ok.

http://www.urlopwpolsce.pl/miejsce.php?plid=320
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.07.2011, 08:48
Potrzebuje słownik lub translator polsko - angielski na telefon Nokia C6. Oczywiście darmowy. Ma ktoś cos godnego polecenia?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.07.2011, 09:55
mam karnet na G w sierpniu chciałbym wziąć kuzynkę 9letnią na mecz czy ona może mieć jakiś ulgowy bilet na G za złotówkę czy coś innego?
wiem że F jest rodzinny ale ja się tam przenieść nie mogę i wtedy bym jej kupił właśnie ten za złotego.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 12:55
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
mam karnet na G w sierpniu chciałbym wziąć kuzynkę 9letnią na mecz czy ona może mieć jakiś ulgowy bilet na G za złotówkę czy coś innego?
wiem że F jest rodzinny ale ja się tam przenieść nie mogę i wtedy bym jej kupił właśnie ten za złotego.
Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że bilety za złocisza funkcjonują tylko na rodzinnym i biorąc kuzynkę na sektor G musiałbyś jej kupić bilet ulgowy, jak dla ucznia, studenta, czy kobiety
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.07.2011, 13:00
murray napisał(a):Wyświetl post
Uderz do Prymarku i TK Maxx, gdzie masz takie oferty, jakby wyprzedaże były cały czas.
Nadmieniam, że to, co my mamy w tym drugim sklepie to śmiech na sali. W Londynie to nawet Jordansy można złapać w jakiejś fajnej cenie.
Primark jest gdzieś w Polsce? Bo ten TK Maxx w Bonarce to porażka na całego...pomijając baardzo średnie ceny, słaby wybór to jeszcze burdel taki, że łatwiej coś znaleźć w koszach w taniej odzieży.
the end
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.07.2011, 13:22
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że bilety za złocisza funkcjonują tylko na rodzinnym i biorąc kuzynkę na sektor G musiałbyś jej kupić bilet ulgowy, jak dla ucznia, studenta, czy kobiety
Tak też sądziłem bo w poprzedniej rundzie to na takich chorych zasadach funkcjonowało. I poszedłbym nawet na rodzinny ale mi nie sprzedadzą biletu...

W tym klubie to powinni uczestnikom tego forum płacić za wykrywanie chorych przepisów.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów