The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2009, 10:55
Gin napisał(a):Wyświetl post
Panie Macku lubie Pana jako człowieka , ale ma jedna prosbe nie dla Mauro w Wiśle , przeciez ten gosc biega jakby miał na plecach lokomotywe miał setke z Arka i wali w bramkarza . Daj Pan szanse Jrsakowi .
Jirsak dostawał szansę przez pół poprzedniego sezonu. Ile jeszcze ma tych szans dostawać? Cantoro może i z Boltem równać się nie może, ale na dzień dzisiejszy nawet truchtając jest lepszy od Jirsaka, bo w przeciwieństwie do Czecha uczestniczy w grze. Jirsak jest tak nic nie wnoszący do gry, tak nieobecny że widzę iż sam nie zauważyłeś że w poprzednim sezonie sporo grał. O tym że Jirsak gra można się dowiedzieć tylko patrząc na składy, bo na pewno nie na murawę.

PS. ktoś wie do kiedy obowiązuje kontrakt Skorży? Czy nie kończy się wraz z tym sezonem? Bo jeśli tak to szczerze mówiąc choćbyśmy teraz wygrali ligę z kompletem punktów to wątpię aby w przyszłym sezonie dalej pełnił swoją funkcję A przynajmniej nie u nas.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 25.08.2009 o godz. 11:28.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.08.2009, 11:30
Każdy powód dobry, żeby zgnoić Mauro.
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.09.2009, 20:26
Chyba nikt tutaj się nie spodziewał, że akcje Macieja Skorży stoją tak wysoko.
Mimo jednej z największych klęsk w pucharach Skorża nie tylko nie stracił pracy ale dostał awans i będzie także oficjalnie decydował w sprawach transferowych. Do tego więcej skauci - Csaplar i Klejdinst również zostali zarekomendowani przez samego Skorżę. Nie jako można powiedzieć, że są pierwszymi oficjalnymi ruchami transferowymi Skorży.
Powiem szczerze dziwi mnie, że Cupiał tak zaufał Skorży zwłaszcza, że odpadnięcie w głównej mierze było winą Skorży(co sam po meczu z Levadią powiedział).

Co do transferów Skorży to mówiło się, że od pewnego czasu to Skorża decyduje już głównie o transferach.
Zatem Jopa, Kirma czy Alvareza można już przypisać Skorży. Szczególnie ten trzeci spisuje się na razie bardzo dobrze.
Z 3 największych rozczarowań transferowych: Niedzielan, Łobodziński, Jirsak dwóch pierwszych można przypisać Skorży(bo do 3 jak wiemy Skorża słabo był przekonany). Myślę, że tylko dwa rozczarowania to całkiem niezły wynik Skorzy.
Mam nadzieje, że dalej zostaną takie rzeczy jak:
1)Krótko terminowe kontrakty (Beto, Dudu,Matusiak, Singlar) I teraz mamy(Jopa, Alvareza). Kto się nie sprawdza odchodzi, kto się sprawdzi zostaje dalej.
2) Kontrakty motywacyjne

Jedną rzecz którą można zauważyć u Skorży, celuje w zawodników z historią reprezentacyjną lub chociaż z historią w kadrach młodzieżowych.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2009, 20:34
Goral napisał(a):
Jedną rzecz którą można zauważyć u Skorży, celuje w zawodników z historią reprezentacyjną lub chociaż z historią w kadrach młodzieżowych.
Co samo w sobie jest b.dobrym zalozeniem, tylko trzeba mocno uwazac aby nie nadziac sie na goscia :
a.) po ktorym zostalo juz tylko reprezentacyjne nazwisko
b.) lub takiego, ktory jest ostro przereklamowany, a do kadry trafi dlatego, ze Beenhakker mial kolejny odlot
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.09.2009, 08:19
Skorża odwołał sparingowy mecz z Duklą BB motywując to zbyt małą liczbą zawodników będących aktualnie pod jego opieką.

Pawełek, Alvarez, Marcelo, Jop, Piotr B, Burliga, Sobolewski, Cantoro, Jirsak, Janik - to jest 10tka, która trenuje.
Czyli rozumiem, że 4-5 gości z Młodej Ekstraklasy to nie może zagrać?
To kiedy ci "młodzi" mają się ogrywać w towarzystwie starszych?
Jak dla mnie kompletnie niezrozumiała decyzja treneiro.
A potem będzie gadanie że drużyna wypadła z rytmu meczowego przez zgrupowania reprezentacji i takie bla bla bla.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
emdzej
Member

Od: 07.2006

Stary 02.09.2009, 08:47
Chciał grać sparing bo mieli już wrócić Singlar i Boguski do treningu. Nie mogą więc wrócić więc zrobił jak zrobił
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 02.09.2009, 12:19
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Skorża odwołał sparingowy mecz z Duklą BB motywując to zbyt małą liczbą zawodników będących aktualnie pod jego opieką.

Pawełek, Alvarez, Marcelo, Jop, Piotr B, Burliga, Sobolewski, Cantoro, Jirsak, Janik - to jest 10tka, która trenuje.
A potem będzie gadanie że drużyna wypadła z rytmu meczowego przez zgrupowania reprezentacji i takie bla bla bla.
Mi się wydaje, że Skorża coraz bardziej traci kontakt z rzeczywistością..
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2009, 12:34
matusz napisał(a):Wyświetl post
Mi się wydaje, że Skorża coraz bardziej traci kontakt z rzeczywistością..
Mi się wydaje, że stracisz kontakt z forum takimi wypowiedziami...
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.09.2009, 13:22
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

W weekend o ile się nie mylę młoda ekstraklasa rozgrywa mecz (16 kolejka jest przeniesiona bodajże). Z zawodników których wymieniłeś tylko 3 to zawodnicy ofensywni.
Widzę że po zwolnieniu Bednarza teraz osoba trenera będzie wystawiona na krytykę na tym forum. Strach pomyśleć co tu się będzie działo jak stracimy pierwsze punkty w sezonie.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.09.2009, 13:28
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Mi się wydaje, że stracisz kontakt z forum takimi wypowiedziami...
A mnie się wydaje, że za "ukrytą moderację" są bany. Więc lepiej sobie odpuść.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.09.2009, 13:36
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
W weekend o ile się nie mylę młoda ekstraklasa rozgrywa mecz (16 kolejka jest przeniesiona bodajże). Z zawodników których wymieniłeś tylko 3 to zawodnicy ofensywni.
Widzę że po zwolnieniu Bednarza teraz osoba trenera będzie wystawiona na krytykę na tym forum. Strach pomyśleć co tu się będzie działo jak stracimy pierwsze punkty w sezonie.
Czyli co, Młoda Ekstraklasa jest po to, żeby wygrywać mecze czy po to, żeby promować młodych do pierwszej drużyny?
Co z tego że jest mecz Młodej Ekstraklasy? Z wymienionych przeze mnie zawodników zagrają w nim Janik, Burliga i może Jirsak. A reszta?

Dużo większą korzyścią dla zespołu byłoby moim zdaniem rozegranie meczu z poważną drużyną a nie kolejna młócka młodych w ME.
Kulawik wpuściłby kilku juniorów starszych i co by się stało?

A co do krytyki Skorży: akurat te przemyślenia są niezależne od tego czy zwolniono Bednarza, czy nie.
A z drugiej strony jeżeli Skorża dostaje takie kompetencje to czy jest coś dziwnego w tym, że jego działalność będzie poddana jeszcze uważniejszej ocenie?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
felipe
Senior Member

Stary 02.09.2009, 13:44
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Ale z ME nie jadą na zgrupowania kadry, więc kilku chłopów z pewnością moznaby zabrać do pierwszej drużyny. Tych lepszych, przecież w swojej lidze mogą przegrać i nikomu krzywda się nie stanie- w końcu nie ma gdzie spaść

A taki Janik dostałby w końcu okazję zagrać cały mecz u boku Sobola, Cantoro. Z poważnym przeciwnikiem, a nie w jakiejś tam wewnętrznej gierce na pół gwizdka... To samo Burliga. Im by to dużo dało. Dalej - Jop by się zgrywał z Marcelo, wiadomo jak to z kruchym Głowackim bywa. Jirsak by coś w końcu pobiegał jako lider drużyny - ileż on ma takich okazji w roku? Długo by wymieniać zalety...

Pamiętajmy przecież, że nei ma już Pucharu Ligi (czy tam Ekstraklasy) - został Puchar Polski, ale tu każdy mecz jest o stawkę, ponadto Puchar ten jest dość prestiżowy - nie liczyłbym, że jakikolwiek junior powącha murawe w tych rozgrywkach.

NIe zrozumiem tej decyzji. Zwłaszcza, ze sam Skorża mówił kiedyś o sparingach w celu podtrzymania rytmu meczowego...
Ostatnio edytowane przez felipe : 02.09.2009 o godz. 13:48.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 02.09.2009, 15:48
to które z tegorocznych transferów to już zupełnie autorskie pomysły Skorzy Avarez Kirm Jop?
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.09.2009, 15:55
felipe napisał(a):Wyświetl post
Ale z ME nie jadą na zgrupowania kadry, więc kilku chłopów z pewnością moznaby zabrać do pierwszej drużyny. Tych lepszych, przecież w swojej lidze mogą przegrać i nikomu krzywda się nie stanie- w końcu nie ma gdzie spaść

A taki Janik dostałby w końcu okazję zagrać cały mecz u boku Sobola, Cantoro. Z poważnym przeciwnikiem, a nie w jakiejś tam wewnętrznej gierce na pół gwizdka... To samo Burliga. Im by to dużo dało. Dalej - Jop by się zgrywał z Marcelo, wiadomo jak to z kruchym Głowackim bywa. Jirsak by coś w końcu pobiegał jako lider drużyny - ileż on ma takich okazji w roku? Długo by wymieniać zalety...
Nie widzę logiki, chcesz ogrywać Janika i Burligę, ale też Jopa - a nie Czekaja. Z Jirsaka taki lider drużyny jak z Jopa...
felipe
Senior Member

Stary 02.09.2009, 16:10
Ja logikę widzę

Ogrywać trzeba:
- Janika i Burligę - bo trenują i jeżdżą wszędzie z pierwszą drużyną, tworzą jej kadrę. Czekaj niech gra sobie w ME póki co, jak będzie się wyróżniał do może za rok dołaczy do pierwszej drużyny...
- Jopa/Jirsaka/Cantoro - bo to kluczowi zmiennicy, muszą byc w rytmie i zgrani choć z częścią chłopaków z podstawowego składu.

generalnie chodzi mi o ogrywanie pierwszej drużyny (szerokiej kadry, a do niej wlicza się również Burliga i Janik). Młodzi z ME mają tylko uzupełnić braki po kadrowiczach. Z silnym sparingpartnerem wolę by zagrał Jop (bo on ew. zastąpi Głowę w meczu z Lechią) niż jakiś junior z ME. By potem nie było takich kwiatków jak w 80 minucie z Jagą ostatnio.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.09.2009, 19:50
Jednym z plusów rozwiązania ze Skorżą jako menagerem jest to, że wszyscy piłkarze będą "jego".
Teraz np. do koncepcji nie pasuje Jirsak. Pewnie się spakuje w zimie i nie będzie dalej marnował.
Ci, których trener sprowadzi będą na pewno dostawali dużo szans. Tak jak Diaz, albo Jop, nawet kosztem straty bramki. I wkońcu będzie można mówić o konkurencji i o rotacji w składzie.
Mam nadzieję, że w zimie przyjdzie 2, 3 piłkarzy, którzy powiększą pole manewru. Nawet darmowych, ale takich, którzy będą do tej koncepcji pasować. Bo na razie to jest bardzo mało alternatyw i cierpi na tym gra całego zespołu.
..
wierny
Senior Member

Stary 09.09.2009, 22:09
Lato na tvn24 właśnie zwolnił Leo. Powiedział że w grę wchodzi Skorża jeśli chodzi o trenera kadry.
brylant17
Senior Member

Stary 09.09.2009, 22:11
Na pewno nie niech idzie Smuda
emjot
Senior Member

Stary 09.09.2009, 22:32
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jednym z plusów rozwiązania ze Skorżą jako menagerem jest to, że wszyscy piłkarze będą "jego".
Teraz np. do koncepcji nie pasuje Jirsak. Pewnie się spakuje w zimie i nie będzie dalej marnował.
Ci, których trener sprowadzi będą na pewno dostawali dużo szans. Tak jak Diaz, albo Jop, nawet kosztem straty bramki. I wkońcu będzie można mówić o konkurencji i o rotacji w składzie.
Mam nadzieję, że w zimie przyjdzie 2, 3 piłkarzy, którzy powiększą pole manewru. Nawet darmowych, ale takich, którzy będą do tej koncepcji pasować. Bo na razie to jest bardzo mało alternatyw i cierpi na tym gra całego zespołu.
jego jest też Łobodziński
rotacji i konkurencji w składzie że co co będzie
Ostatnio edytowane przez emjot : 09.09.2009 o godz. 22:40.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.09.2009, 22:43
tofik napisał(a):Wyświetl post

Ja myślę, że teraz nawet na darmowych nas nie stać Lato niech łapy bierze precz od Skorży, bo po pierwsze w Polsce nikt nie jest lepszy, a po 2 na zagranicznego na razie nas nie stać.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.09.2009, 01:25
emjot napisał(a):Wyświetl post
jego jest też Łobodziński
rotacji i konkurencji w składzie że co co będzie
Wie ktoś, o co chodzi ?
..
AS82
Banita

Stary 10.09.2009, 05:27
Po Levadii , znalazła się czesc fanów która żadała "głowy" Skorży.Teraz to karty rozdaje Skorża ,bo jak PZPN mu zaproponuje dużo wyższą pensję niż ma u Nas ,to kto wie. Sadze jednak ze skoro Cupiał zaufał Maćkowi to zostanie z nami
Tenzen
Senior Member

Stary 10.09.2009, 08:02
Skorża często powtarzał, że marzy o prowadzeniu reprezentacji i ona jest dla niego najważniejsza.

Któryś trener powiedział w wywiadzie dla C+ że większość z nich ma w kontrakcie klauzulę pozwalającą na zakończenie kontraktu bez konsekwencji w razie otrzymania propozycji pracy z reprezentacją. Ciekawe czy Maciek taką ma?

Smuda powinien zostać trenerem reprezentacji.
kolend
Senior Member

Stary 10.09.2009, 08:37
Czy Skorża da się posadzić na taką minę? Tu nawet nie chodzi o kasę, ale poziom naszej piłki i piłkarzy jest na mniej więcej takim poziomie, jaki pokazaliśmy.
A z drugiej strony do EURO będziemy grali tylko mecze towarzyskie, więc i groźba wywalenia mniejsza... ciężka sprawa... ale pewnie i tak posadę dostanie Majewski!
arti
Guest

Stary 10.09.2009, 09:06
Mam nadzieję, że wezmą Smudę albo Kaspra a Skorża będzie odnosił sukcesy z Wisłą
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 10.09.2009, 22:15
teraz funkcja trenera reprezentacji to niezła fucha, do ME żadnych poważnych wyzwań, żadnych możliwości nagłego zakończenia kontraktu A potem ME w Polsce i tu się może wszystko zdarzyć. Jeśli trener Maciej dostanie taką propozycję to co waszym zdaniem zrobi? A kontrakt z Wisłą niedługo się już kończy!
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.09.2009, 10:58
W tym tygodniu czytałem w "Metrze" o wyjeździe Skorży na staż do Liverpool'u. Było jakieś oficjalne info na ten temat ?
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 11.09.2009, 11:58
Jeśli Skorża zostanie Selekcjonerem to ja nie widzę Wisły w tym sezonie.... Prawda jest taka, że tylko on mając taki skład i takie możliwości finansowe a raczej ich brak może robić takie wyniki. Gdyby Skorża prowadził Lecha i miał te pieniądze i tych kopaczy do dyspozycji które ma ten pseudotrener murarz to Lech by lige w cuglach wygrywał jak nasza Wisła za Kasperczaka i można by było zapomnieć o mistrzostwie.

Jednym zdaniem - Wara od Skorży dziady PZPN-owskie !
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 11.09.2009 o godz. 12:02.
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.09.2009, 12:11
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Skorża zostanie Selekcjonerem to ja nie widzę Wisły w tym sezonie.... Prawda jest taka, że tylko on mając taki skład i takie możliwości finansowe a raczej ich brak może robić takie wyniki. Gdyby Skorża prowadził Lecha i miał te pieniądze i tych kopaczy do dyspozycji które ma ten pseudotrener murarz to Lech by lige w cuglach wygrywał jak nasza Wisła za Kasperczaka i można by było zapomnieć o mistrzostwie.

Jednym zdaniem - Wara od Skorży dziady PZPN-owskie !
Skorza nie jest glupi wie co sie dzieje w pzpnie i jak to sie moze dla niego skonczyc, dwa nie ma parcia na prowadzenie reprezentacji jak to sam mowil ze jeszcze ma czas.
Dziady w pzpn wiedza ze to jest ambitny trener ktorym nie beda mogli zdalnie kierowac i dla tego nie jest brany pod uwage.
Skoro RN dala takie pole do popisu to znaczy ze mu ufaja i widza w Nim trenera ktory moze jeszcze wiele z Wisla osiagnac i w zimie mam nadzieje zaczna negocjowac ze Skorza w sprawie noweko kontraktu.
,
brylant17
Senior Member

Stary 11.09.2009, 16:25
„Myślami i sercem w Wiśle”

Cytat:
Trener Maciej Skorża wymieniany jest wśród kandydatów na następcę selekcjonera reprezentacji Polski, Leo Beenhakkera. „Teraz jestem myślami i sercem w Wiśle Kraków” – powiedział szkoleniowiec krakowskiej Wisły.
Fot. Maks Michalczak

„Nie będę hipokrytą i nie powiem, że nie jest mi miło z tego powodu. To jest przyjemne, kiedy słyszy się swoje nazwisko wymieniane w kontekście pracy z reprezentacją Polski. Ja mogę powiedzieć tylko tyle – jestem trenerem Wisły Kraków, mam kontrakt i przynajmniej do końca sezonu chciałbym być trenerem Wisły. Różne rzeczy mogą się wydarzyć, może przełożeni w pewnym momencie podziękują mi za współpracę przed upływem czerwca, ale teraz jestem myślami i sercem w Wiśle Kraków” – odpowiedział Maciej Skorża na pytanie, czy zastąpi na stanowisku trenera biało-czerwonych Leo Beenhakkera.

„Nie chcę o tym więcej mówić. To byłoby nieeleganckie w stosunku do moich przełożonych, kibiców Wisły, a przede wszystkim w stosunku do zawodników w szatni, bo za dwa dni ja mam ich motywować do jak najlepszej gry przeciwko Lechii Gdańsk. Przed nami ważne zadanie, żeby obronić tytuł mistrzowski. To jest mój najbliższy zawodowy cel” – uciął spekulacje szkoleniowiec.

Jednocześnie Maciej Skorża przyznał, że chciałby być kiedyś selekcjonerem polskiej kadry. „Jeżeli ktoś zadaje mi pytanie, czy chciałbym kiedyś być trenerem reprezentacji, moja odpowiedź brzmi: ‘Tak, chciałbym’. Myślę, że nie ma trenera w Polsce, który nie chciałby nim być. To jest tak samo moje marzenie, jak 99% trenerów w Polsce. Ale przed nami są w tej chwili inne cele. Chcę sprostać temu wyzwaniu, które przede mną jest. Wiemy wszyscy, jakie niepowodzenie jest za mną, jeśli chodzi o europejskie puchary i chciałbym mieć szansę rehabilitacji. Życie pokaże, czy taką szansę otrzymam, czy nie” – powiedział.

Źródło www.wisla.krakow.pl

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów