The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2009, 12:35
Oceniajac Skorze przez pryzmat HKS i Zaglebia robimy blad. Czytam tutaj, ze teraz Wisla gromi wszytskich po kolei, ze Levadia to byla pomylka, i teraz naprawde gramy swoje i swoje zrobimy. Poczekajmy, jak pojedziemy na Lazienkowska czy Bulgarska, i co wtedy tam pokazemyz druzynami swojej klasy, bo 4:1 z beniaminkiem na poczatku sezonu obiektywna miara zespolu nijak nie jest. Na razie jestem zly na Skorze, bo zrobil dziecinny blad zapominajac, ze myslal indyk o niedzieli. Jak teraz pokaze jaja, a trzon druzyny dolozy swoje jaja, to bede mogl powiedziec, ze nauka nie poszla w las i czegos Nas Levadia nauczyla. W razie przeciwnynm, gdy w Polskiej Premiership bedziemy radzic sobie srednio, a w wypadku ewentualnych pucahrow tym razem stuknie Nas dwukrotnie zdobywca Pucharu z Bosni i Hercegowiny, to bede pierwszym optujacym za zmiana trenera. A fakt, ze nie ma nikogo sensownego na jego miejsce nie jest argumentem, by takiego kogos jednak nie znalezc.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2009, 13:13
To pilkarze sami zrozumieli jak zawalili i dlatego postanowili sobie, ze w kazdym meczu beda walczyc do upadlego o mistrzostwo, bo tylko w ten sposob zmaza plame. Nie oszukujmy sie, gdyby im sie nie chcialo i mieli to w 4 literach to nawet jakby Skorza sie pocial w szatni po rozmowie z Cupialem, albo rozbijal talerze, to zadnego skutku by to nie przynioslo. Po prostu przekroczyli pewna granice i sami o tym dobrze wiedza, samym im jest glupio i wstyd.
Natomiast z drugiej strony ostatnie wyniki, ale przede wszystkim styl gry Wisly pokazuje, ze jednak dobrze sie stalo, ze Skorza zostal. Sa dobrze ustawieni taktycznie, widac pomysl na gre, wszystko sie zazebia.

Czasem sobie tez mysle, ze powiedzenie "nie ma tego zlego..." moze swietnie sprawdzic sie w obecnej sytuacji. Kto wie jakby bylo z gra w pucharach w obecnym sezonie nawet po przejsciu Levadii, obce boisko, trzeba byloby godzic lige z rozgrywkami w Europie non stop na wyjezdzie. W efekcie nie byloby pewnie ani pucharow, ani mistrzostwa. A tak druzyna jest zmobilizowana jak nigdy wczesniej, ma jasno okreslony cel i jesli uda sie go zrealizowac powalczymy o LM juz na nowym pieknym stadionie.

Bo trzeba tez sobie jasno i uczciwie powiedziec, ze po 2 zdobytych MP, z motywacja byloby w tym sezonie bardzo kiepsko gdyby nie ten estonski wypadek. A tak, paradoksalnie, Wisla moze lepiej na tym wyjsc, bo zdobedzie mistrzostwo akurat na otwarcie nowego stadionu i kiedy Cupial na pewno bedzie bardziej sklonny wydac troche grosza.
Moze najzwyczajniej w swiecie racjonalizuje sobie przykra rzeczywistosc, ale wydaje mi sie jednak, ze ma to swoj sens.
Ostatnio edytowane przez nesta : 09.08.2009 o godz. 13:16.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.08.2009, 13:18
a to nie widzieliście różnicy w walcje/podejściu do meczu/agresji juz podczas superpucharu ?
Ja widziałem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

uzytkownik_forum
Senior Member

Stary 09.08.2009, 13:27
Tylko czy tej motywacji starczy na caly sezon ? Nie zapominajmy, ze srednia motywacja mozna pokonac Zaglebie, lecz czasem z wybitna motywacja bedzie ciezko zagrac dobre spotkanie z Legia, z ktora, nota bene, gramy 2 razy na wyjezdzie. Interesuje mnie takze, jak Skorza wprowadzi do druzyny nowe nabytki, i ile jeszcze glupich bramek musi puscic Pawelek, by Skorza wreszcie pokazal mu wygodne siedzisko na stadionie w Sosnowcu. Nie wiem, czemu jeszcze tego nie zrobil zwazywszy, ze nie wierze, by Cebanu byl az tak slabszy, ze nie dalby rady zagrac meczu na srednim poziomie Pawelka.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2009, 13:34
ja myśle ze Pan Maciek przygotował forme na połowe sierpnia na najważniejsze mecze o lige mistrzów do których niestety już Wisła nie dotrwała.Skorża liczył że taka Levadie ogra sie z marszu.Jakaś zwiększona agresja w tamtych meczach niewiele by pomogła jak brakowało świeżości i szybkości po zgrupowaniach.
Teraz w obecnej dyspozycji to nie tylko Levadie czy Debreczyn spokojnie by Biała Gwiazda ograła ale i też cieżko czułby sie Lewski z nami.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.08.2009 o godz. 13:36.
wmaster
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 09.08.2009, 13:46
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Poczekajmy, jak pojedziemy na Lazienkowska czy Bulgarska, i co wtedy tam pokazemyz druzynami swojej klasy
Ale mistrzostwa nie zdobywa się wygrywając w tych pojedyńczych meczach z Legią czy Lechem tylko właśnie z takimi przeciętniakami. Ważne, aby tutaj tracić jak najmniej punktów.
uzytkownik_forum
Senior Member

Stary 09.08.2009, 14:21
wmaster napisał(a):Wyświetl post
Ale mistrzostwa nie zdobywa się wygrywając w tych pojedyńczych meczach z Legią czy Lechem tylko właśnie z takimi przeciętniakami. Ważne, aby tutaj tracić jak najmniej punktów.
Ja wiem, ze to ladnie brzmi propagandowo, ale Legia tez to wie Wygrywajac z ogorkami podczas gdy oni tez beda wygrywac niechybnie pchnie nas w miejsce, gdzie dwumecz z Legia ( wyjazdowy..) bedzie dwumeczem nie o 6, ale o 12 punktow.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.08.2009, 22:49
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Chwila chwila, bo czegoś tu nie rozumiem w twoim rozumowaniu. Skorża stwierdził, że Levadia to tylko jego wina, bo źle były ułożone przygotowania przedsezonowe i zawodnicy nie mieli "świeżości". Więc skoro winy upatruje tylko w tym, to czemu stwierdzasz, że nagle się zorientował, że trzeba zmienić podejście do piłkarzy, bo było ono złe? Nie sądzę żeby Skorża doszedł do takiego wniosku, bo wg niego z Levadią odpadliśmy przez niego, a nie przez piłkarzy, czy też złe podejście do nich..

No ale zwaz na słowa ktore wg sa prawdziwe (te ktore powiedzial do nich po spotkaniu z Cupialem,napewno je kojarzysz)

Wg to byl jasny sygnał ze ktos sie opi***** na treningach a juz bron boze na meczu ten wypada i ława.

W Lubinie blo widac juz pierwsze efekty ,zobaczymy jak to bedzie dalej.

Rob_Zombie napisał(a):
Na moc posępnego czerepu..
Na potęgę posępnego czerepa

,wybacz stary ,jedna z moich ulubionych bajek z dziecinstwa ,musialem sprostować
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
arti
Guest

Stary 10.08.2009, 07:49
nesta napisał(a):Wyświetl post
To pilkarze sami zrozumieli jak zawalili i dlatego postanowili sobie, ze w kazdym meczu beda walczyc do upadlego o mistrzostwo, bo tylko w ten sposob zmaza plame. Nie oszukujmy sie, gdyby im sie nie chcialo i mieli to w 4 literach to nawet jakby Skorza sie pocial w szatni po rozmowie z Cupialem, albo rozbijal talerze, to zadnego skutku by to nie przynioslo. Po prostu przekroczyli pewna granice i sami o tym dobrze wiedza, samym im jest glupio i wstyd.
Natomiast z drugiej strony ostatnie wyniki, ale przede wszystkim styl gry Wisly pokazuje, ze jednak dobrze sie stalo, ze Skorza zostal. Sa dobrze ustawieni taktycznie, widac pomysl na gre, wszystko sie zazebia.

Czasem sobie tez mysle, ze powiedzenie "nie ma tego zlego..." moze swietnie sprawdzic sie w obecnej sytuacji. Kto wie jakby bylo z gra w pucharach w obecnym sezonie nawet po przejsciu Levadii, obce boisko, trzeba byloby godzic lige z rozgrywkami w Europie non stop na wyjezdzie. W efekcie nie byloby pewnie ani pucharow, ani mistrzostwa. A tak druzyna jest zmobilizowana jak nigdy wczesniej, ma jasno okreslony cel i jesli uda sie go zrealizowac powalczymy o LM juz na nowym pieknym stadionie.
Oczywiście o ile sobie nie upuścimy jeszcze krwi (Brożka, Marcelo czy nawet Diaza) w tym okienku w dodatku bez ściągnięcia napastnika w jego miejsce. Bo wtedy walka o LM na nowym pięknym stadionie znacząco się oddali
pysio
Banita

Stary 19.08.2009, 12:16
najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że po 3 meczach nowego sezonu wszyscy już zapomnieli jakiej kompromitacji w Europie narobił nam Maciek Skorża.. czyżby nawet Boguś zapomniał?

co z tego, że na krajowych boiskach Maciek potrafi ustawić drużynę, a jak przychodzi mecz z słabeuszem europejskim to już się nasz trenerio pogubił... do dziś cała Europa się z nas śmieje... wziął odpowiedzialność za porażkę na siebie i co z tego? do dymisji się nie podał...
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2009, 12:22
1. wziął odpowiedzialność na siebie i oddał się do dyspozycji zarządu
2. Wisła teraz gra tak dobrze(?) bo na teraz była przygotowana optymalna forma na mecze ostatniej rundy przed LM a nie na Levadie
3. Jestes za zwolnieniem tego trenera... to powiedz kto mialby go zastapic? Zaraz przed lub na poczatku nowego sezonu? Po okresie przygotowawczym ćwiczeniu nieustannym taktyki Skorzy teraz mialby przyjsc ktoś inny z nowa wizją i myślisz ze w ciągu 2dni zmieniłby diametralnie styl gry Wisły?
4. Pozostawienie Skorzy na stanowisku w tym momencie to pierwsza od wielu lat bardzo dobra decyzja zarządu.
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.08.2009, 12:32
Pysio, Ty też byś się podał do dymisji, bo Ci coraz gorzej wychodzi funkcjonowanie na posadzie naczelnego trolla i klauna
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.08.2009, 12:48
Cała Europa się z nas śmieje? Pół Europy nie wie gdzie leży Polska i w du... mają losy jej mistrzów, tak samo jak losy Estońskich klubów.

Pysio nie kompromituj się. " MAMY DOŚĆ (Twojej) KOMPROMITACJI!" "TWÓJ CZAS MINĄŁ" "CHCEMY BANA DLA TEGO PANA" (Napiszę po Twojemu, może w ten sposób zrozumiesz.)
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2009, 12:53
Jasne,każdy kto nie cmoka z zachwytu nad Skorżą jest trollem.Nie ma to jak jednomyślność w całowania w odpowiednie miejsce.Każdy kto nie z nami,ten przeciwko nam itp.farmazony.Levadia będzie się ciągnęła za Wisła z 10 lat,bo Dynamo Tb.to przy estońskiej klapie mały pikuś.
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.08.2009, 13:30
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie w temacie Skorży. Dla jednych jest dobrym trenerem, dla drugich nie. Dla mnie to świetny trener. Dobry taktyk, dobry motywator i ma świetny kontakt z piłkarzami, a to bardzo ważne.. Może nawet najważniejsze...
Porażka z Levadią chluby mu nie przynosi, ale powtórzę to, co pisałem już na tym forum... Z takim zespołem Wisła powinna wygrać bez trenera po dwóch tygodniach ciężkich treningów...
A porównanie wpadki z Levadia i Dynamem jest chybione... Grając z Dynamem, Wisła była już w pełni sezonu, po meczach o ligę mistrzów, teraz to były pierwsze mecze.. I nie zamierzam bronić trenera, bo to my dzisiaj powinniśmy grać z Lewskim, ale nie ma co wieszać na nim psów.
To dobry trener, według mnie najlepszy w Polsce.. Dużo lepszy od Smudy i Zielińskiego, o Urbanie nie wspominając...
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.08.2009, 13:37
Pysio czy chcesz, czy nie Pan Maciek Skorża jest trenerem Wisły. A tak nawiasem w meczach z Levadią nie było na murawie 11 Maciejów Skorża, tylko piłkarze Wisły. I zawsze tak jest, że choćby trener ustalił najlepszą taktykę, nie wiem jak ustawił zawodników, to jeśli oni sobie z przeciwnikiem nie poradzą to wszystko traci sens.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.08.2009, 15:12
staszek2309 napisał(a):
A porównanie wpadki z Levadia i Dynamem jest chybione... Grając z Dynamem, Wisła była już w pełni sezonu, po meczach o ligę mistrzów, teraz to były pierwsze mecze..
Ze niby odpadniecie juz w przedeliminacjach do eliminacji, ma swiadczyc na korzysc druzyny i trenera ?
Ja to widze zgola odmiennie - tym wieksza porazka calego zespolu jest odpadniecie juz w pierwszym dwumeczu, co zreszta przydarzylo sie Wisle pierwszy raz w historii i stanowi bardzo niechlubny rekord.

Porownujac Levadie do Tbilisi warto odnotowac, ze Dinamo w przeciwienstwie do Estonczykow, ma bardzo bogata historie i swego czasu bylo bodaj trzecia sila Zwiazku Radzieckiego za Dynamem Kijow i Spartakiem Moskwa. W 1981 r. zdobylo Puchar Zdobywcow Pucharow pokonujac w finale wschodnio-niemiecki Carl Zeiss Jena 2:1. Mam nawet link do koncowych framentow z tego meczu http://www.youtube.com/watch?v=ShgZ3...eature=related
Oczywiscie nie zamierzam w ten sposob bronic Kasperczaka, gdyz jego owczesna kleska byla ewidentna i bardzo dotkliwa. Przytaczam to jedynie w ramach uzupelnienia jakze ciekawego porownania obu naszych pucharowych pogromcow
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.08.2009, 17:26
Jak widac w lidze gorszej od Irańskiej ogrywanie Ruchow ,Belchatowy czy inne Arki nie jest ablsoutnie zadnym wykladnikiem formy.

Skorza tez juz to wie,i co wazniejsze dostal jeszcze jedna szanse.

Za rok oby ją wykorzystał.

Jedynym wykladnikiem tego co gramy beda po 2 mecze z Amika , Legią , i puchary 2010.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
konrad89
Member

Od: 07.2009

Stary 19.08.2009, 17:51
Ja uważam Skorże, za najlepszego trenera Wisły od czasów Kasperczaka chociaż może być w przyszłości jeszcze lepszy od niego. Śmieszą mnie opowieści, że Petrescu zdobyłby więcej. Ale ja się pytam co on dokonał przez ten okres czasu? Zdobył wicemistrzostwo chociaż prowadziliśmy w tabeli po rundzie jesiennej. Porażki m.in z Koroną i Lechem na wyjeździe. Zawalił mecz z Iraklisem. To mało? Niestety, ale nie umiał dopasować się do realiów polskiej piłki. Do Skorży mam natomiast jeden zarzut. I tu musze po raz pierwszy zgodzić się z Wybiórczą. Skorża boi się wprowadzać do składu młodych zawodników, a zwłaszcza wychowanków. W Lubinie przy stanie 4:0 i z Bełchatowem przy 3:0 mógł wprowadzić Burligę albo Mączyńskiego, żeby zobaczyć jak się zaprezentują w Ekstraklasie. Ale co do reszty to mam nadzieję, że na przebudowanym stadionie w końcu za rok awansujemy do LM.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.08.2009, 23:34
Po pierwsze konradzie89 nikt nie pisze że Petrescu dokonał więcej bo to oczywista oczywistość że tak nie było, po drugie jeśli coś już pamiętasz to pamiętaj to dokładnie a nie wybiórczo - tak byliśmy liderami ale na wiosne Legia wygrała 11 meczy pod rząd więc wydrzeć im mistrza było bardzo mało prawdopodobne i jeśli dobrze pamiętam to nie było porażek m.in z Koroną i Lechem a TYLKO z Koroną i Lechem.W****iają mnie ludzie którzy dla poparcia swojej tezy posuwają się do manipulowania faktami, więc proszę Cię , nie rób tego więcej

Eustachy...wiadomo to już musztarda po obiedzie, do tego ciężko lub niemożliwe jest obiektywne porównanie porażek z Dinamem i Talinem - oprócz ogólnego stwierdzenia że były to wtopy tak bolesne jak i po prostu takie które w żadnym razie nie powinny się zdarzyć.

Zauważ jednak że jak tu startowaliśmy z przetrzebionym składem - jedynym napastnikiem w słabej formie(co nie było wina Skorży) i po arcy krótkim przygotowaniu to z Dinamem graliśmy już na pełnej parze.Co ciekawe Dinamo było v-mistrzem a chwile wcześniej mistrza rozgromiliśmy chyba najwyżej w całej historii naszych przygód w pucharach - do tego z dwójką napastników walących po 20 bramek w sezonie.

Jedno jest pewne - ta porażka była na bank bardziej kosztowna jeśli chodzi o kasę i to w sytuacji gdzie tych pieniędzy potrzebujemy jak tlenu - nikt już nie powie że mamy notorycznego pecha w losowaniu bo jak wiadomo później trafilibysmy na Debreczyn i Sofie,czyli rywali jak najbardziej do ogrania.

No i żeby nie było tylko oftopa - padł mit Skorży jako trenera który mimo potknięć, najważniejsze bitwy wygrywa.Kiedyś to oczywiście musiało się zdarzyć ale szkoda że akurat w tym momencie , bo zamiast spokoju tak sportowego jak i finansowego - jest ciśnienie na obu frontach a przy awansie choćby do LE ,myślę że można by liczyć na wzmocnienie składu - teraz trza się modlić by zostało to wszystko tak jak jest.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.08.2009 o godz. 23:40.
94 - Allah Akbar!!
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.08.2009, 00:07
1q2

Oczywiscie zawsze cos tam sie znajdzie na usprawiedliwienie tak Henia jak i Skorzy. Ale umowmy sie, argument z niewystarczajacym okresem przygotowawczym jest malo powazny. Debreczyn wcale nie mial obozow przyg.trwajacyh po kilka mieisecy, a mimo to w tydzien po nas potrafil ograc naszego pogromce.
Dla mnie osobiscie porazka z Levadia jest o wiele wiekszym blamazem niz ta z Tbilisi, ale w jednym zgadzam sie bez gadania - obie nie mialy prawa sie zdarzyc.

Cytat:
jedynym napastnikiem w słabej formie(co nie było wina Skorży)
Jesli idzie o podkreslone zdanie, to ja juz takiej pewnosci nie mam. W koncu to trener odpowiada za przygotowanie zawodnikow, a slaba forma z czegos musiala sie wziasc. Byc moze przesadzono z obciazeniami, co najbardziej uwidocznilo sie u Brozka ? W kazdym razie Pawel jeszcze do teraz nie moze do siebie dojsc i wydaje mi sie, ze nawet w poprzednim sezonie po kontuzji w swoich najslabszych momentach nie wygladal tak slabo. Pamietam zarzuty wobec Petrescu, ze w kwestii obciazen nie potrafil podejsc do pilkarzy indywidualnie. A moze to Skorza popelnia takie bledy ?

Tak mi sie tylko skojarzylo, ze Wisla w wydaniu Skorzy nie raz juz miala bardzo slabe poczatki tuz po wznowieniu rozgrywek. Ze przypomne tylko nasz mecz w Kielcach (debiut Rado-Mato i Lobo), czy ostatnio z Polonia w Bytomiu. Szczerze mowiac nie dalo sie tego ogladac.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 20.08.2009 o godz. 00:13.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.08.2009, 00:21
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
1q2
Debreczyn wcale nie mial obozow przyg.trwajacyh po kilka mieisecy, a mimo to w tydzien po nas potrafil ograc naszego pogromce.
No tu to mnie masz - co ciekawe Debreczyn miał tyle samo czasu co my a ograł przeciwnika na bank mocniejszego niż my mieliśmy - który co prawda posprzedawał najlepszych grajków po sezonie ale był w środku następnego.

Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Jesli idzie o podkreslone zdanie, to ja juz takiej pewnosci nie mam. W koncu to trener odpowiada za przygotowanie zawodnikow, a slaba forma z czegos musiala sie wziasc. Byc moze przesadzono z obciazeniami, co najbardziej uwidocznilo sie u Brozka ? W kazdym razie Pawel jeszcze do teraz nie moze do siebie dojsc i wydaje mi sie, ze nawet w poprzednim sezonie po kontuzji w swoich najslabszych momentach nie wygladal tak slabo. Pamietam zarzuty wobec Petrescu, ze w kwestii obciazen nie potrafil podejsc do pilkarzy indywidualnie. A co jesli to Skorza popelnil ten blad ?
Skorża najpewniej popełnił ten błąd - stąd jego samo biczowanie - U Pawła natomiast to już zaraz po powrocie, po kontuzji zauważyłem drastyczny spadek formy - Stąd m.in takie problemy ze sprzedażą go - Nie było mnie w kraju na 2 ostatnich meczach ale z tego co czytałem to sytuacja z nim powoli wraca do punktu przed kontuzją.

Ja rozumiem Twoje rozgoryczenie, sam mimo iż dopuszczałem myśl o odpadnięciu z Levadią , bo to jest zespół który przed nikim nie pęka(statystyka razem z tegorocznymi występami nie pozostawia złudzeń - od 2006 roku bodajże 14 meczy i żadnego nie przegrali więcej niż 1 bramką), to liczyłem że po walce przejdziemy ich w miarę spokojnie.

Co ciekawsze, ciężko stwierdzić co po takim wyczynie należało by zrobić tak z trenerem i całym sztabem jak i z zawodnikami.
94 - Allah Akbar!!
Pinechas
Member

Od: 05.2003

Stary 20.08.2009, 01:04
konrad89 napisał(a):Wyświetl post
Niestety, ale nie umiał dopasować się do realiów polskiej piłki.
i to mogło być zbawieniem, bo gdyby polski klub dopasował się do realiów zachodniej profesjonalnej piłki to dziś bylibyśmy gdzie indziej, a tak mamy dobrego jak na polskie realia Macieja Skorżę...
Ostatnio edytowane przez Pinechas : 20.08.2009 o godz. 01:06.
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.08.2009, 08:39
nasz trener ma w porach:
1) przed meczem z drużyną walczącą o utrzymanie w zeszłym sezonie (Ruch Chorzów):
"Wszyscy muszą zrozumieć te kilka dni wyciszenia po meczu z Levadią, ze względu na trudną sytuację. Chcieliśmy przeanalizować problem i spokojnie zastanowić się nad jego rozwiązaniem"... nic o Ruchu ale sporo o trudnej sytuacji tak na wypadek nie wygrania...
2) przed meczem z kandydatem do spadku - beniaminkiem (Zagłębie Lubin):
"Zagłębie to taki "fałszywy beniaminek", mają doświadczonych piłkarzy, którzy znają smak nie tylko ekstraklasy ale i mistrzostwa Polski. Ich 0:4 z Legią nas nie uśpi. Na pewno nie pomyślimy, że skoro Legia ich rozbiła to nam też pójdzie łatwo"
3) przed meczem z ligowym średniakiem - czyli drużyną nie walczącą o utrzymanie ani puchary (GKS Bełchatów):
"
Zmierzymy się z najtrudniejszym przeciwnikiem z dotychczasowych"
4) przed najsłabszą drużyną ekstraklasy - jedna wygrana w roku 2009 (Arka Gdynia):
"
Zmiana trenera zawsze powoduje zwiększoną determinację zawodników, z reguły drużyny grają dobre mecze po zmianie szkoleniowca."

co uslyszymy niebawem? mozna przypuszczac, ze (w kolejnej kolejce gramy z Jagą) |najbardziej zdeterminowaną drużyną/ (potem z Lechią) /ktora wspaniale rozpoczela rozgrywki/ itp...
odnoszę wrażenie że Skorża boi się i to bardzo, dlatego w każdej zapowiedzi nastawia się na ewentualną porażkę... woli postawić na Mauro który w grudniu odchodzi niż wdrażniać Jirsaka, który u nas zostaje... boi się dać kolejną szansę Cebanu co by wywołało zdrową rywalizację wśród bramkarzy...
od mistrza powinismy oczekiwac wiecej!
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.08.2009, 08:59
Co wiecej

Ma pzred kazdy meczem mowic ze rozjedziemy wszystkich z palcem w dupie...

Bardzo dobrze ze sa takie wypowiedzi bo to swiadczy o pelnym respekcie i profesjonalizmie Macka...
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.08.2009, 09:00
omen69, dorabiasz strasznie ideologię. Trener zawsze będzie zachwalać następnego przeciwnika przynajmniej z dwóch powodów. Pierwszy to zwyczajna kurtuazja. Drugi to konieczność przekonania zawodników żeby nie zlekceważyli przeciwnika. Przed meczem z Zagłębiem miał powiedzieć, że pykniemy ich conajmniej czwórką? Ciekawe co by wtedy dzialo się w głowach naszych piłkarzy.

Nie zauważyłeś zapewne nowej filozofii Skorży, który wymaga teraz od drużyny strzelania jak największej ilości bramek. Trener pod tym zględem stał się teraz o wiele bardziej wymagający i to jest bardzo pozytywna zmiana. Ty jednak wolisz przyczepić się do zwyczajowych wypowiedzi z konferencji prasowych jakich udziela praktycznie każdy profesjonalnie podchodzący do zawodu trener i dorobić do tego ideologię, że Skorża ma w porach.
Ostatnio edytowane przez Arked : 22.08.2009 o godz. 09:15.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.08.2009, 17:32
Uwierz mi, że przy takim zarządzaniu klubem to każdy by miał w porach. Dlatego Skorża działa asekurancko. Który trener chciałby stracić taką fuchę jak w Wiśle ?
..
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 23.08.2009, 19:28
To jest wolny kraj i każdy może wyciągać dowolne wnioski z danych przesłanek. Musi tylko pamiętać, że świadczą czasami bardziej o nim niż o tych, których ocenia. I tak jest z wypowiedzią Twoją kolego/koleżanko Omen 69
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2009, 20:11
Panie Macku lubie Pana jako człowieka , ale ma jedna prosbe nie dla Mauro w Wiśle , przeciez ten gosc biega jakby miał na plecach lokomotywe miał setke z Arka i wali w bramkarza . Daj Pan szanse Jrsakowi .
hunter
Senior Member

Stary 25.08.2009, 10:19
Taki mały tekścik podsumowujący to co się działo z trenerami w ostatnich latach:

Trener odporny na wstrząsy

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów