|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
PS. ktoś wie do kiedy obowiązuje kontrakt Skorży? Czy nie kończy się wraz z tym sezonem? Bo jeśli tak to szczerze mówiąc choćbyśmy teraz wygrali ligę z kompletem punktów to wątpię aby w przyszłym sezonie dalej pełnił swoją funkcję A przynajmniej nie u nas.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 25.08.2009 o godz. 11:28.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Każdy powód dobry, żeby zgnoić Mauro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Chyba nikt tutaj się nie spodziewał, że akcje Macieja Skorży stoją tak wysoko.
Mimo jednej z największych klęsk w pucharach Skorża nie tylko nie stracił pracy ale dostał awans i będzie także oficjalnie decydował w sprawach transferowych. Do tego więcej skauci - Csaplar i Klejdinst również zostali zarekomendowani przez samego Skorżę. Nie jako można powiedzieć, że są pierwszymi oficjalnymi ruchami transferowymi Skorży. Powiem szczerze dziwi mnie, że Cupiał tak zaufał Skorży zwłaszcza, że odpadnięcie w głównej mierze było winą Skorży(co sam po meczu z Levadią powiedział). Co do transferów Skorży to mówiło się, że od pewnego czasu to Skorża decyduje już głównie o transferach. Zatem Jopa, Kirma czy Alvareza można już przypisać Skorży. Szczególnie ten trzeci spisuje się na razie bardzo dobrze. Z 3 największych rozczarowań transferowych: Niedzielan, Łobodziński, Jirsak dwóch pierwszych można przypisać Skorży(bo do 3 jak wiemy Skorża słabo był przekonany). Myślę, że tylko dwa rozczarowania to całkiem niezły wynik Skorzy. Mam nadzieje, że dalej zostaną takie rzeczy jak: 1)Krótko terminowe kontrakty (Beto, Dudu,Matusiak, Singlar) I teraz mamy(Jopa, Alvareza). Kto się nie sprawdza odchodzi, kto się sprawdzi zostaje dalej. 2) Kontrakty motywacyjne Jedną rzecz którą można zauważyć u Skorży, celuje w zawodników z historią reprezentacyjną lub chociaż z historią w kadrach młodzieżowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Goral napisał(a):
a.) po ktorym zostalo juz tylko reprezentacyjne nazwisko b.) lub takiego, ktory jest ostro przereklamowany, a do kadry trafi dlatego, ze Beenhakker mial kolejny odlot |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Skorża odwołał sparingowy mecz z Duklą BB motywując to zbyt małą liczbą zawodników będących aktualnie pod jego opieką.
Pawełek, Alvarez, Marcelo, Jop, Piotr B, Burliga, Sobolewski, Cantoro, Jirsak, Janik - to jest 10tka, która trenuje. Czyli rozumiem, że 4-5 gości z Młodej Ekstraklasy to nie może zagrać? To kiedy ci "młodzi" mają się ogrywać w towarzystwie starszych? Jak dla mnie kompletnie niezrozumiała decyzja treneiro. A potem będzie gadanie że drużyna wypadła z rytmu meczowego przez zgrupowania reprezentacji i takie bla bla bla. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chciał grać sparing bo mieli już wrócić Singlar i Boguski do treningu. Nie mogą więc wrócić więc zrobił jak zrobił
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Widzę że po zwolnieniu Bednarza teraz osoba trenera będzie wystawiona na krytykę na tym forum. Strach pomyśleć co tu się będzie działo jak stracimy pierwsze punkty w sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A mnie się wydaje, że za "ukrytą moderację" są bany. Więc lepiej sobie odpuść.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Co z tego że jest mecz Młodej Ekstraklasy? Z wymienionych przeze mnie zawodników zagrają w nim Janik, Burliga i może Jirsak. A reszta? Dużo większą korzyścią dla zespołu byłoby moim zdaniem rozegranie meczu z poważną drużyną a nie kolejna młócka młodych w ME. Kulawik wpuściłby kilku juniorów starszych i co by się stało? A co do krytyki Skorży: akurat te przemyślenia są niezależne od tego czy zwolniono Bednarza, czy nie. A z drugiej strony jeżeli Skorża dostaje takie kompetencje to czy jest coś dziwnego w tym, że jego działalność będzie poddana jeszcze uważniejszej ocenie? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A taki Janik dostałby w końcu okazję zagrać cały mecz u boku Sobola, Cantoro. Z poważnym przeciwnikiem, a nie w jakiejś tam wewnętrznej gierce na pół gwizdka... To samo Burliga. Im by to dużo dało. Dalej - Jop by się zgrywał z Marcelo, wiadomo jak to z kruchym Głowackim bywa. Jirsak by coś w końcu pobiegał jako lider drużyny - ileż on ma takich okazji w roku? Długo by wymieniać zalety... Pamiętajmy przecież, że nei ma już Pucharu Ligi (czy tam Ekstraklasy) - został Puchar Polski, ale tu każdy mecz jest o stawkę, ponadto Puchar ten jest dość prestiżowy - nie liczyłbym, że jakikolwiek junior powącha murawe w tych rozgrywkach. NIe zrozumiem tej decyzji. Zwłaszcza, ze sam Skorża mówił kiedyś o sparingach w celu podtrzymania rytmu meczowego...
Ostatnio edytowane przez felipe : 02.09.2009 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
to które z tegorocznych transferów to już zupełnie autorskie pomysły Skorzy Avarez Kirm Jop?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja logikę widzę
![]() Ogrywać trzeba: - Janika i Burligę - bo trenują i jeżdżą wszędzie z pierwszą drużyną, tworzą jej kadrę. Czekaj niech gra sobie w ME póki co, jak będzie się wyróżniał do może za rok dołaczy do pierwszej drużyny... - Jopa/Jirsaka/Cantoro - bo to kluczowi zmiennicy, muszą byc w rytmie i zgrani choć z częścią chłopaków z podstawowego składu. generalnie chodzi mi o ogrywanie pierwszej drużyny (szerokiej kadry, a do niej wlicza się również Burliga i Janik). Młodzi z ME mają tylko uzupełnić braki po kadrowiczach. Z silnym sparingpartnerem wolę by zagrał Jop (bo on ew. zastąpi Głowę w meczu z Lechią) niż jakiś junior z ME. By potem nie było takich kwiatków jak w 80 minucie z Jagą ostatnio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jednym z plusów rozwiązania ze Skorżą jako menagerem jest to, że wszyscy piłkarze będą "jego".
Teraz np. do koncepcji nie pasuje Jirsak. Pewnie się spakuje w zimie i nie będzie dalej marnował. Ci, których trener sprowadzi będą na pewno dostawali dużo szans. Tak jak Diaz, albo Jop, nawet kosztem straty bramki. I wkońcu będzie można mówić o konkurencji i o rotacji w składzie. Mam nadzieję, że w zimie przyjdzie 2, 3 piłkarzy, którzy powiększą pole manewru. Nawet darmowych, ale takich, którzy będą do tej koncepcji pasować. Bo na razie to jest bardzo mało alternatyw i cierpi na tym gra całego zespołu. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lato na tvn24 właśnie zwolnił Leo. Powiedział że w grę wchodzi Skorża jeśli chodzi o trenera kadry.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pewno nie niech idzie Smuda
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
rotacji i konkurencji w składzie że co ![]()
Ostatnio edytowane przez emjot : 09.09.2009 o godz. 22:40.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Ja myślę, że teraz nawet na darmowych nas nie stać Lato niech łapy bierze precz od Skorży, bo po pierwsze w Polsce nikt nie jest lepszy, a po 2 na zagranicznego na razie nas nie stać.![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wie ktoś, o co chodzi ?
![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Po Levadii , znalazła się czesc fanów która żadała "głowy" Skorży.Teraz to karty rozdaje Skorża ,bo jak PZPN mu zaproponuje dużo wyższą pensję niż ma u Nas ,to kto wie. Sadze jednak ze skoro Cupiał zaufał Maćkowi to zostanie z nami
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorża często powtarzał, że marzy o prowadzeniu reprezentacji i ona jest dla niego najważniejsza.
Któryś trener powiedział w wywiadzie dla C+ że większość z nich ma w kontrakcie klauzulę pozwalającą na zakończenie kontraktu bez konsekwencji w razie otrzymania propozycji pracy z reprezentacją. Ciekawe czy Maciek taką ma? Smuda powinien zostać trenerem reprezentacji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy Skorża da się posadzić na taką minę? Tu nawet nie chodzi o kasę, ale poziom naszej piłki i piłkarzy jest na mniej więcej takim poziomie, jaki pokazaliśmy.
A z drugiej strony do EURO będziemy grali tylko mecze towarzyskie, więc i groźba wywalenia mniejsza... ciężka sprawa... ale pewnie i tak posadę dostanie Majewski! ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Mam nadzieję, że wezmą Smudę albo Kaspra a Skorża będzie odnosił sukcesy z Wisłą
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
teraz funkcja trenera reprezentacji to niezła fucha, do ME żadnych poważnych wyzwań, żadnych możliwości nagłego zakończenia kontraktu
A potem ME w Polsce i tu się może wszystko zdarzyć. Jeśli trener Maciej dostanie taką propozycję to co waszym zdaniem zrobi? A kontrakt z Wisłą niedługo się już kończy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W tym tygodniu czytałem w "Metrze" o wyjeździe Skorży na staż do Liverpool'u. Było jakieś oficjalne info na ten temat ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Jeśli Skorża zostanie Selekcjonerem to ja nie widzę Wisły w tym sezonie.... Prawda jest taka, że tylko on mając taki skład i takie możliwości finansowe a raczej ich brak może robić takie wyniki. Gdyby Skorża prowadził Lecha i miał te pieniądze i tych kopaczy do dyspozycji które ma ten pseudotrener murarz to Lech by lige w cuglach wygrywał jak nasza Wisła za Kasperczaka i można by było zapomnieć o mistrzostwie.
Jednym zdaniem - Wara od Skorży dziady PZPN-owskie ! Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 11.09.2009 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Dziady w pzpn wiedza ze to jest ambitny trener ktorym nie beda mogli zdalnie kierowac i dla tego nie jest brany pod uwage. Skoro RN dala takie pole do popisu to znaczy ze mu ufaja i widza w Nim trenera ktory moze jeszcze wiele z Wisla osiagnac i w zimie mam nadzieje zaczna negocjowac ze Skorza w sprawie noweko kontraktu. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
„Myślami i sercem w Wiśle”
Cytat:
Źródło www.wisla.krakow.pl |