The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2010, 20:35
Stanlej13 napisał(a):Wyświetl post
A jeśli nie wiedziałem, że "Zdążyć przed Panem Bogiem" opowiada o getcie, a nie obozie koncentracyjnym i o miejscu akcji mówiłem właśnie "obóz"? Czy to nie będzie błąd kardynalny?

Napisałem tak jak ty, podobno to tylko błąd rzeczowy zresztą na upartego getto było miejscem odosobnionym, żydzi nie mogli go opuszczać. Znalazłem w necie taki fragment
Cytat:
Do obozów hitlerowskich musimy zaliczyć także getta żydowskie. Od jesieni 1939 roku Niemcy tworzyli na ziemiach okupowanych wyizolowane dzielnice miejskie i wiejskie, przeznaczone dla Żydów. Getta były skrajnym przykładem niemieckiej polityki dyskryminacji rasowej i środkiem eksterminacji Żydów. Warunki bytowania ludności zgromadzonej w gettach były straszliwe, choroby, epidemie i masowe egzekucje powodowały wysoką śmiertelność. W latach 1942-1944 Niemcy stopniowo i systematycznie likwidowali getta, wywożąc ich ludność do nowo powstałych obozów zagłady. Według obliczeń szacunkowych w gettach zginęło około 700 tysięcy ludzi.

Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.05.2010, 20:40
W wiadomościach nagłaśniają, że "łatwiej być już nie mogło" a tu : http://demotywatory.pl/1518582/Matura-j.polski-2010

Jak wczoraj o tej porze powiem powodzenia wszystkim jutro i dobranoc
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.05.2010, 20:53
W Kronice wspominali, że w tym roku egzaminatorzy nie muszą się kurczowo trzymać klucza odpowiedzi.

No i do jutra Panie i Panowie.
Powód: 2+2
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 04.05.2010 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.05.2010, 10:08
No i po podstawie z matmy
Zgodnie z oczekiwaniami banalna. Nie wiem, czy straciłem gdzieś jakieś punkty. Zrobiłem w godzinę, ale na wszelki wypadek pół godzinki przeznaczyłem na zrobienie wszystkiego jeszcze raz, żeby nie było niespodzianek. Teraz o 14 rozszerzenie.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Stary 05.05.2010, 10:10
mysle ze jako matematyka twoje zdanie nie jest obiektywne
strasznie malo zadan z procentami, srednimi itd
same cholerne funkcje i trojkaty kwadraty i sinusy.
no coz moze 30% sie uzbiera
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 05.05.2010, 10:11
Niech mi ktoś teraz tylko powie że matura z matematyki jest prosta
ja pierrdole, toż to gówno straszne było
NIGDY WIĘCEJ!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 05.05.2010, 10:24
Są już gdzieś arkusze? Bo aż chętnie zobaczę ;D

Polski wczorajszy banalny ...
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.05.2010, 10:28
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
No i po podstawie z matmy
Zgodnie z oczekiwaniami banalna. Nie wiem, czy straciłem gdzieś jakieś punkty. Zrobiłem w godzinę, ale na wszelki wypadek pół godzinki przeznaczyłem na zrobienie wszystkiego jeszcze raz, żeby nie było niespodzianek. Teraz o 14 rozszerzenie.
To w tym roku jeśli pisze się rozszerzenie to trzeba najpierw podstawę? I podbijam prośbę Żmijki
the end
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.05.2010, 10:37
nie było tak źle, a bałem się bardzo zaliczone raczej na pewno, zobaczymy czy będzie jakis ładny, optymalny jak na moja nikłaą wiedze wynik
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 05.05.2010, 10:42
Zastanawiam się, jakiego przymiotnik użyć i niestety nie mogę znaleźć. Szczerze powiem, że aż tak prostej matury się nie spodziewałem. Żeby tylko nie chcieli sobie tego odbić na rozszerzonej.
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.05.2010, 10:46
No właśnie, połowa przewidywań się sprawdziła. Podstawa banalna, bo pierwsza od wielu lat obowiązkowa, ale za to na rozszerzeniu będzie rzeź niewiniątek. :<
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.05.2010, 10:52
Jak się o nic nie przyczepią to będzie 100%
A na rozszerzeniu zaiste będzie pogrom ;/
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 05.05.2010, 11:02
No i co się przejmujecie, czy rozszerzenie będzie łatwe czy trudne? Dla wszystkich będzie takie samo, wiec każdy będzie miał wynik odpowiednio niższy lub wyższy. Na rekrutacje wpływu dużego to mieć nie powinno.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 05.05.2010, 11:07
Wiesz to nawet nie chodzi tutaj czy łatwe czy trudne, tylko wiadomo, że każdy ma swoje preferencje i zadania niektórych działów pasują bardziej, a niektórych mniej

Oby dziś były same z tego pierwszego zestawu
Odpowiedz cytując
zawszewiernyts
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.05.2010, 11:50
Jak wrażenia po maturce z matmy? Dla mnie, raczej nie orła z majcy wydały się dość fajne
Ale jutro będzie najważniejsza matura..
Tradycja Nas zobowiązuje, Tradycja się nie zmienia.

Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.05.2010, 12:05
Jeśli ktoś umie i rozumie matematykę to napisał spokojnie i powie, że była fajna łatwa i przyjemna. Ktoś kto nie bardzo lubi (bo nie rozumie) matematyki będzie narzekał. Pisałem, powiem tak - niektóre zadania proste, niektóre trudne, a jestem średniakiem z matematyki. Ale prawda jest taka, że jak się pisze takie coś i to pierwszy raz od dawien dawna to nauczyciele też dużo rzeczy podczas takiej matury nie chcą widzieć. Prawdopodobnie dzięki temu ją zdałem...
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.05.2010, 12:09
Ja chociaż orełkiem z matematyki nie jestem, to uważam że egzamin był spokojnie do napisania na dobry wynik Tylko jutro mogą się zacząć schody :/
Odpowiedz cytując
damianol1991
Member

Od: 06.2007

Stary 05.05.2010, 15:46
ja się wnerwiłem! kurczę to zadanie z tą kostką...ahhh...ale 75% minimalnie będzie... lecz to i tak słabo
"Deklaracje są zawsze i wszędzie szybsze od czynów." Marian Brandys
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 05.05.2010, 15:48
Mam takie pytanie, bo wyszło mi w zadaniu z tym trapezem identyczny wynik tylko trochę inaczej policzyłem nie zaznaczałem, żadnych |CO| i tym podobnych |AC| tylko po prostu pisałem sobie
obl. H w trójkącie równobocznym.
Drugi bok obliczyłem sobie z Pitagorasa i wynik wyszedł identyczny mam nadzieję że dadzą 2 punkty.
Jak myślicie

P.S
Ile wam wyszło z tym ostrosłupem bo nie mogę znaleźć odpowiedzi do tego.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.05.2010, 15:56
mysle ze matma zaliczona z angola licze jutro na jakies 70-80% bo tak probne mi wychodzily z poprzednich lat. wiec narazie nie jest zle
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.05.2010, 15:57
Matura w miarę łatwa. Czemu tak sądzę ? Z próbnych 22 i 34% a tutaj najprawdopodobniej 56% a tak się bałem że nie zdam

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.05.2010, 16:24
Panowie, nie chce wam nic mówić, ale dla mnie (1-licealisty) ta matura była banalna.

Tak naprawde to nie wiedziałem co to jest współczynnik kierunkowy. I nie znalem wzoru na te x1,x2 w funkcji kwadratowej. Gdybym to wiedział, to wszystkie wyniki miałbym dobre. TYlko nie wiem czy by uznali mi 2 ostatnie zadania rozwiązywane "ręcznie" czyli po mojemu. Ale wyniki miałem dobre
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.05.2010, 16:27
Podstawa wydaje mi się była dość prosta. Jedynie swojej głupocie, tj. prostym błędom zawdzięczam zapewne słabą ilość pkt. Do tego podobno nie można było mieć ołówka, tymczasem ja robiłem nim rysunki, czyli mogą mi tego nie zaliczyć. Bajka.

Rozszerzenie, jeżeli ktoś się przygotowywał, można było zrobić te 30%. Ja zacząłem jakieś 2 miesiące przed, zabrakło mi na pewno punktów. Mam żal do siebie i szkoły, która w ogóle olała maturzystów idących na rozszerzenie.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.05.2010, 16:37
No o ile na podstawach liczę na maxa, to rozszerzenie mówiąc delikatnie mi nie podeszło.. jakieś 40-50% pewno będzie i ze studiami w Krakowie chyba się muszę pożegnać..
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 05.05.2010, 16:40
Podstawa zrobiona caluśka, nie wiem czy wszytko dobrze ale jak sprawdzaliśmy z kolegami to mieliśmy te same wyniki.

Rozszerzona pierwsze 6 zadań śmignełem za jednym zamachem - aż sam się zdziwiłem(ale potem się okazało że w dwóch zadaniach mam drobne błędy także pewnie więc pewnie mi urwią po punkcikach w obu). W pozostałych pięciu nie było tak dobrze, zrobiłem z nich tylko jedno a reszte rozdziubałem... Ogólnie rozszerzona nie była strasznie trudna, ale przynajmniej mi już zmęczenie dawało się we znaki.

Stanlej13 napisał(a):Wyświetl post
No o ile na podstawach liczę na maxa, to rozszerzenie mówiąc delikatnie mi nie podeszło.. jakieś 40-50% pewno będzie i ze studiami w Krakowie chyba się muszę pożegnać..
Jak bym słyszał samego siebie
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.05.2010, 16:45
mysle ze minimum 40% bede mial i moze mi zalicza kilka pkt z zadan ktorych nie rozwiazałem calkowicie ale cos tam powalczyłem. Okazało sie ze nie bylo sie czego bac, chociaz moze inaczej, bac to sie jest czego ale jak oni dali polowe zadan na poziomie gimnazjum to...
4 lata w technikum w sumie zero nauki, tylko zawsze na koniec roku troche było sie przylozyc zeby ze szmat sie powyciagac i nie narzekam na ta mature. Uwazam ze juz nie wiem jakim trzeba byc glabem czy leniem smierdzacym zeby tych 30% nie uzyskac (bez urazy). Naprawde wystarczyli porozwiazywac kilka zadan zamknietych zeby sobie powtorzyc jak sie rozwiazuje logarytmy czy co to sa ciagi i na logike mozna było ta polowe zadan zrobic. Chociaz nie kozacze za bardzo bo jeszcze sie okaze ze sie na karcie odpowiedzi myknałem i wreszcie nie zdam hehe ale naprawde banalne to było a co do tych zadan co nie zrobilem to jesli ktos sie przylozyl i pouczyl matmy troche dluzej niz ja to spokojnie mogl te zadania zrobic bo jedyne co trzeba było to miec wczesniej tycznosc z podobnymi zadaniami i nauczyc sie schematow rozwiazan
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wislakdaniel
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.05.2010, 16:56
Powiedzcie mi jeśli w ostatnim zadaniu napisałem w odpowiedzi że wymiary basenu mają 8x30 i 12x20 to uznają taka odpowiedź Bo nie napisałem wymiarów tego większego basenu choć policzyłem to w zadaniu.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 05.05.2010, 17:05
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

Ile wam wyszło z tym ostrosłupem bo nie mogę znaleźć odpowiedzi do tego.
Podbijam na nową bo chętnie bym uzyskał odpowiedź

Aha i jeszcze była jedna wersja arkusza czy 2
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 05.05.2010 o godz. 17:08.
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.05.2010, 17:11
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Podbijam na nową bo chętnie bym uzyskał odpowiedź

Aha i jeszcze była jedna wersja arkusza czy 2
Kumple mówili coś o 48
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.05.2010, 17:11
Postawa w granicach nieco ponad 80% procent, rozszerzony podejrzewam w granicach 40-60% co jak dla mnie jest dobrym wynikiem
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów