|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale Małek skręcił Dyskopolo.Ewidentnego karnego im nie przyznał i do tego bramki prawidłowej nie uznał.
Jagiellonia nic wielkiego nie gra, ale wystaczy w naszej lidze kilku wyróżniających i niedrogich zawodników sprowadzic by byc w czołówce
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.09.2012 o godz. 15:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mam podobne odczucia jak shaggy i... nie wiem o co chodzi.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Widzew, w ktorym pewnie cala druzyan zarabia ni ewiecej niz Iliev z GEnkovem gra lepsza piłke niz my
w kreowaniua akcji to sa pozmiomy u nas niewidoczne od roku :/ ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Może to fajnie wygląda, ale nie wydaje mi się, żeby Widzew uciągnął tak przez cały sezon. Dla mnie to kolejna rewelacja sezonu, jak rok temu Ruch, czy Korona.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Dla mnie to w tej chwili w ekstraklasie wygląda to następująco, Legia i 15 innych drużyn, jako jedyna potrafi sobie zagwarantować dobrą grę od początku do końca narazie w każdym spotkaniu, tym samym zdobywają tyle punktów, gdyby mieli jeszcze jakiegoś dobrego środkowego obrońce, to Wisła w takim wykonaniu jak przedwczoraj nie doskoczyłaby do pięt. Grają efektownie i efektywnie, mając parenaście sytuacji w meczu, i każdy kibic Legii czeka w której minucie padnie gol. Lech jest dalej nieprzewidywalny, Śląsk za słaby na walkę o tytuł, chociaż kto wie może gdyby ten Levy okazał się drugim Petrescu to mieli by szanse, zostaje Widzew i się na tym kończy, jeżeli Legia będzie tak grała to półmetku może sobie zapewnić Puchary, wiadomo sezon nie trwa 5-6 kolejek a 30, więc może się zdarzyć wszystko kontuzje i inne tego typu szczególiki, ale w tej chwili to Legia jest jedyną przewidywalną drużyną w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Widzew Łodz liderem - to jest skandal
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jak oglądałem ich mecz to inaczej na to patrzę.
Całkiem przyjemnie dla oka grają, dużo biegają, wystawiają się na pozycje, w obronie też są dobrz ustawieni. Ciekawym zawodnikiem jest ten Rybicki. Ma chłopak lekkość dryblingu. Może być z Niego niezły zawodnik. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
^ końcówkę to przeczłapali chociaż mogli strzelić bramkę. Jaka liga taki lider.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Pytanie jest takie, kto tym razem zrobi w konia Legię, na koniec sezonu ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Sama się zrobi jak w ostatnich latach. Norma.
Jedyna nasza nadzieje, że w tej żenującej lidze jeszcze 15 drużyn będzie bardziej żenujących od nas. Spora jest na to szansa jak się patrzy na Koronę, Ruch, Bełchatów, czy nawet Wisłę, ale może być różnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Wśród niektórych zapanuje niepotrzebne pobudzenie i euforia. Dowiemy się że Rybickich to my też mamy. I to nie jednego a trzech!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.09.2012 o godz. 05:44.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Za szybko rozdajecie medale, na wczorajszym przykładzie Nowej Legii widać że punkty można stracić z każdym. Jedno trzeba przyznać, obojętnie kto zostanie mistrzem będzie to najsłabszy mistrz w ostatnich 20 latach bo liga z roku na rok jest coraz słabsza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
||
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Pierwszy raz w tym sezonie gra Widzewa mi się podobała. Bo jednak z Ruchem grali słabo i wygrali , ale wczoraj z Zagłębiem naprawdę grali fajną piłkę. Szybko , pomysłowo z dużą wymiennością pozycji. Taka grę chcę się oglądać. Jestem daleki od tego , by stawiać Widzew w walce o puchary , ale chodzi o sposób gry i jakiś pomysł.
Wczoraj Węgrzyn na meczu Legii gadał takie głupoty , ze aż zęby bolały. Legia nie grają niczego a i tak prowadziła , bo Skorupski sam sobie strzelił bramkę. Spora przewaga Górnika i w sumie powinni wygrać. Górnik wczoraj grał w piłkę zamiast tylko biegać i kopać rywali. Natomiast Legia była taka trochę w letargu. Przynajmniej takie odniosłem wrażenie. Tak czy owak Widzew jest liderem i tak sobie myślę , ze fajnie by było gdyby w przyszłości wrócili do gry o puchary. Widzew , to zawsze będzie firma w naszym Kraju. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Widzew spuchnie, Legia spuchnie, reszta wtopi tu i tam i znowu mistrz bedzie cienki jak 3 zespol 40 ligi Burkina Faso
![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Z Furmana może być lepszy grajek jak z Łukasika imo.
![]()
.
. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Furman ma troche inne zadania niz Lukasik ale sie zgadzam. Miłek ma brać się za czyszczenie i rozgrywanie, juz teraz jest lepszy od Gola jesli chodzi o czytanie gry,rozgrywanie i nie wrzucanie balonów.Powinien jednak darować sobie stałe fragmenty gry. Furman ma więcej zadań ofensywnych, no i podobną bramkę strzelił już przeciwko Szwajcarom.
Za Skorzy pewnie by grał w młodej... Nie ma co się podpalać bo może być jak z Kucharczykiem Widzew też ma fajnych młodych chłopaków, jak widać jak się chce to można. Nie wierze że w Wiśle nie ma jednego czy dwóch podobnych do Furmana czy Łukasika graczy, trzeba po prostu dać im pograć, pokazać że ma się do nich zaufanie. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Podobnych może i znajdziesz tylko że grać w piłkę nie potrafią.
Brameczka Furmana piękna, przyznaję z bólem serca że jak na swoje doświadczenie i wiek to chłopak robi naprawdę duże wrażenie. No cóż zasłużył to trzeba chwalić , niech wie że praca daje efekty, wyrzeczenia nie idą na marne. BRAWO !! U nas ciągnie się młody szrot za uszy...takiemu czemuś nie można przytakiwać. Jak by nie czarować to i tak boisko wszystko zweryfikuje więc lepiej nie marnować czasu i pieniędzy. Juz pary takich jest którym daliśmy pograć i nic, skilla jak nie było tak nie ma a Garguła też łatwo ze składu wygryźć się nie da. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Poza tym nie wierzę z kolejnego powodu - Wisła już młodych próbowała wystawiać, typu Czekaj czy Brud, czy teraz Chrapek i Burliga (edit: 24-letni młody talent... heh). Skoro oni byli najlepsi z młodych, to co prezentuje reszta? Jak nie ma, to nie ma, młodzi piłkarze nie są królikami wyciąganymi z kapelusza. Skoro teraz w piłce juniorskiej nie wybijają się ponad przeciętność, to tym bardziej w seniorskiej tego nie zrobią - chyba, żeby liczyć na cud.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 17.09.2012 o godz. 12:18.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
zapomniałeś o Lechii hehenie no na poważnie, to w Lechii też od kilku lat ( bodajże 5-6?) działa akademia. Właśnie przebija się z niej pierwszy wychowanek. 17letni Łazaj był w kadrze na Piast, niestety jeszcze się nie doczekał debiutu. Ale w kwestii kilku następnych lat paru się powinno wybić, jak choćby Kugiel. ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|