The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2012, 02:45
muerte napisał(a):Wyświetl post
Ponoć Makuszewskiego za 1 mln euro sprzedano - info z Weszło!
Tak samo śmiano się gdy Legia podpisała kontrakt z Saganowskim. Efekt? Sagan powołany do kadry.
Smiano sie, bo Legia chciala grac w LE, gdyby w Norwegii Ljuboja nie gral sam przeciw obroncom Rosenborga i mial partnera wyzszej klasy w ataku, to pewnie by awansowali.Na lige im wystarczy, tak samo jak Smolarek Jagielloni.Niestety jezeli chodzi o atak to zostajemy daleko w tyle za kolejnym klubem.Natomiast uwazam, ze to powolanie Sagana to przesada i swiadczy tylko o tym, jak slabo jest z napastnikami.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 11.09.2012 o godz. 02:47.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.09.2012, 09:34
Reasumując w pewnym sensie polemikę z Legionistami....trzeba przyznać, że Legia jest jak na dzień dzisiejszy od nas silniejsza, chodź patrząc na ich budżet powinni stworzyć spokojnie zespół na miarę LE. Tego, czego zazdroszczę Legii, to młodzi piłkarze. Można by wymieniać młode talenty Legii bardzo długo. U nas z tym bieda.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.09.2012, 17:41
Niestety zgadzam się z tym, że Legia ma od nas lepszy zespół i to ona jest głównym kandydatem do mistrzostwa (na ten moment oczywiście, do końca sezonu jeszcze wiele się może zdarzyć). Nawet Polonia wydaje się mieć mocniejszą pakę... U nas coś wyraźnie nie trybi, brakuje na kilku pozycjach dobrych graczy. Nasza młodzież, na którą z konieczności musimy stawiać, nie da nam takiej jakości jak młodzi piłkarze dają Legii.
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 15.09.2012, 11:51
Shaggy i 0 22.

Proszę Was,rozmawiajcie ze sobą ale nie prowokujcie się wzajemnie.

Napiszę tylko,że wytykanie przeszłości Legii Warszawa(chyba każdy zna jej złe i dobre karty z historii)skutkuje tym,że mam prawo chyba wiedzieć,gdzie się podziało 3 miliony członków PZPR,konfidentów,członków ORMO,milicji,LWP,SB?
Socjalistyczny smród przylgnął do wielu.
Jedno jest pewne,że w piłce kopanej w socjalistycznej Polsce resort górnictwa wiódł prym i wygrywał z resortem obronnym.
Zatem "czarne złoto"dawało więcej tytułów MP niż przymusowy zaciąg piłkarski do Legii.

Jeżeli chodzi o kolejkę ligową to przeżyłem SZOK.

Co się dzieje z Wisłą Kraków?
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.09.2012, 12:28
Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post
Shaggy i 0 22.

Napiszę tylko,że wytykanie przeszłości Legii Warszawa(chyba każdy zna jej złe i dobre karty z historii)skutkuje tym,że mam prawo chyba wiedzieć,gdzie się podziało 3 miliony członków PZPR,konfidentów,członków ORMO,milicji,LWP,SB?
Socjalistyczny smród przylgnął do wielu.
Jedno jest pewne,że w piłce kopanej w socjalistycznej Polsce resort górnictwa wiódł prym i wygrywał z resortem obronnym.
Zatem "czarne złoto"dawało więcej tytułów MP niż przymusowy zaciąg piłkarski do Legii.

Jeżeli chodzi o kolejkę ligową to przeżyłem SZOK.

Co się dzieje z Wisłą Kraków?
niestety nic dobrego
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.09.2012, 15:53
ale Małek skręcił Dyskopolo.Ewidentnego karnego im nie przyznał i do tego bramki prawidłowej nie uznał.

Jagiellonia nic wielkiego nie gra, ale wystaczy w naszej lidze kilku wyróżniających i niedrogich zawodników sprowadzic by byc w czołówce
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.09.2012 o godz. 15:57.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.09.2012, 16:17
Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post
Shaggy i 0 22.

Przecież nasza dyskusja była " na poziomie" obyło się bez prowokacji - po prostu mała wymiana pogladow o starych czasach...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.09.2012, 19:29
Mam podobne odczucia jak shaggy i... nie wiem o co chodzi.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.09.2012, 13:59
Widzew, w ktorym pewnie cala druzyan zarabia ni ewiecej niz Iliev z GEnkovem gra lepsza piłke niz my
w kreowaniua akcji to sa pozmiomy u nas niewidoczne od roku :/
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.09.2012, 14:40
Może to fajnie wygląda, ale nie wydaje mi się, żeby Widzew uciągnął tak przez cały sezon. Dla mnie to kolejna rewelacja sezonu, jak rok temu Ruch, czy Korona.
What's new?

Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 16.09.2012, 15:36
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Może to fajnie wygląda, ale nie wydaje mi się, żeby Widzew uciągnął tak przez cały sezon. Dla mnie to kolejna rewelacja sezonu, jak rok temu Ruch, czy Korona.
Czyli nie uciągną takiej gry przez cały sezon, a porównujesz ich do zeszłorocznego Ruchu, który skończył na drugim miejscu?
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 16.09.2012, 15:49
Dla mnie to w tej chwili w ekstraklasie wygląda to następująco, Legia i 15 innych drużyn, jako jedyna potrafi sobie zagwarantować dobrą grę od początku do końca narazie w każdym spotkaniu, tym samym zdobywają tyle punktów, gdyby mieli jeszcze jakiegoś dobrego środkowego obrońce, to Wisła w takim wykonaniu jak przedwczoraj nie doskoczyłaby do pięt. Grają efektownie i efektywnie, mając parenaście sytuacji w meczu, i każdy kibic Legii czeka w której minucie padnie gol. Lech jest dalej nieprzewidywalny, Śląsk za słaby na walkę o tytuł, chociaż kto wie może gdyby ten Levy okazał się drugim Petrescu to mieli by szanse, zostaje Widzew i się na tym kończy, jeżeli Legia będzie tak grała to półmetku może sobie zapewnić Puchary, wiadomo sezon nie trwa 5-6 kolejek a 30, więc może się zdarzyć wszystko kontuzje i inne tego typu szczególiki, ale w tej chwili to Legia jest jedyną przewidywalną drużyną w lidze.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.09.2012, 15:54
syryls napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to w tej chwili w ekstraklasie wygląda to następująco, Legia i 15 innych drużyn, jako jedyna potrafi sobie zagwarantować dobrą grę od początku do końca narazie w każdym spotkaniu, tym samym zdobywają tyle punktów, gdyby mieli jeszcze jakiegoś dobrego środkowego obrońce, to Wisła w takim wykonaniu jak przedwczoraj nie doskoczyłaby do pięt. Grają efektownie i efektywnie, mając parenaście sytuacji w meczu, i każdy kibic Legii czeka w której minucie padnie gol.
Spokojnie. Chciałbym, żeby tak było, ale pogadamy po dzisiejszym
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.09.2012, 16:11
syryls napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to w tej chwili w ekstraklasie wygląda to następująco, Legia i 15 innych drużyn, jako jedyna potrafi sobie zagwarantować dobrą grę od początku do końca narazie w każdym spotkaniu, tym samym zdobywają tyle punktów, gdyby mieli jeszcze jakiegoś dobrego środkowego obrońce, to Wisła w takim wykonaniu jak przedwczoraj nie doskoczyłaby do pięt. Grają efektownie i efektywnie, mając parenaście sytuacji w meczu, i każdy kibic Legii czeka w której minucie padnie gol. Lech jest dalej nieprzewidywalny, Śląsk za słaby na walkę o tytuł, chociaż kto wie może gdyby ten Levy okazał się drugim Petrescu to mieli by szanse, zostaje Widzew i się na tym kończy, jeżeli Legia będzie tak grała to półmetku może sobie zapewnić Puchary, wiadomo sezon nie trwa 5-6 kolejek a 30, więc może się zdarzyć wszystko kontuzje i inne tego typu szczególiki, ale w tej chwili to Legia jest jedyną przewidywalną drużyną w lidze.
Zdecydowanie się zgadzam. Choć Legia wydaje się słabsza niż w poprzednim sezonie to w tym po prostu nie będzie miała równorzędnego przeciwnika. Urban też wydaje mi się właściwym człowiekiem. Wielu na niego najeżdża ale chciałbym zauważyć że w sezonach w których poprzednio prowadził Legię zdobywał takie ilości punktów które w ostatnich 2 sezonach dawałyby mistrzostwo w cuglach. Po prostu trafiła mu się jako przeciwnik Wisła nie do przebicia. Przykro to jako kibicowi Wisły pisać ale wyjazd na Łazienkowską w tym roku może być wyjątkowo bolesny z taką grą jaką prezentujemy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.09.2012, 18:11
Widzew Łodz liderem - to jest skandal
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 16.09.2012, 18:19
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Widzew Łodz liderem - to jest skandal
Jak oglądałem ich mecz to inaczej na to patrzę.

Całkiem przyjemnie dla oka grają, dużo biegają, wystawiają się na pozycje, w obronie też są dobrz ustawieni.

Ciekawym zawodnikiem jest ten Rybicki. Ma chłopak lekkość dryblingu. Może być z Niego niezły zawodnik.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.09.2012, 18:21
^ końcówkę to przeczłapali chociaż mogli strzelić bramkę. Jaka liga taki lider.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.09.2012, 19:32
Pytanie jest takie, kto tym razem zrobi w konia Legię, na koniec sezonu ?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.09.2012, 19:48
Sama się zrobi jak w ostatnich latach. Norma.

Jedyna nasza nadzieje, że w tej żenującej lidze jeszcze 15 drużyn będzie bardziej żenujących od nas. Spora jest na to szansa jak się patrzy na Koronę, Ruch, Bełchatów, czy nawet Wisłę, ale może być różnie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.09.2012, 05:35
Proud napisał(a):Wyświetl post
Jak oglądałem ich mecz to inaczej na to patrzę.

Całkiem przyjemnie dla oka grają, dużo biegają, wystawiają się na pozycje, w obronie też są dobrz ustawieni.

Ciekawym zawodnikiem jest ten Rybicki. Ma chłopak lekkość dryblingu. Może być z Niego niezły zawodnik.
Broń cie Boże, żeby o tym wspominać w dziale - Wisła Kraków piłka nożna.

Wśród niektórych zapanuje niepotrzebne pobudzenie i euforia. Dowiemy się że Rybickich to my też mamy. I to nie jednego a trzech!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.09.2012 o godz. 05:44.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.09.2012, 07:25
Za szybko rozdajecie medale, na wczorajszym przykładzie Nowej Legii widać że punkty można stracić z każdym. Jedno trzeba przyznać, obojętnie kto zostanie mistrzem będzie to najsłabszy mistrz w ostatnich 20 latach bo liga z roku na rok jest coraz słabsza.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.09.2012, 07:47
Cytat:
na wczorajszym przykładzie Nowej Legii widać że punkty można stracić z każdym.
Nie do końca rozumiem, piszesz jakby do Zabrza wszyscy mieli przyjeżdżać po punkty jak po swoje...? Nie żebym przeceniał klasę przeciwnika, protestowałem przeciwko zachwytom nad Górnikiem przez ostatnie 3 kolejki, to tym bardziej po 4 będę protestował bo nie zagrali niczego nadzwyczajnego, ale to też nie są największe ligowe ogóry.

Cytat:
Jedno trzeba przyznać, obojętnie kto zostanie mistrzem będzie to najsłabszy mistrz w ostatnich 20 latach bo liga z roku na rok jest coraz słabsza.
Wątpię żeby dało radę przebić Śląska 2011/12, ale może jestem naiwny
Legionista
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 17.09.2012, 07:53
Pierwszy raz w tym sezonie gra Widzewa mi się podobała. Bo jednak z Ruchem grali słabo i wygrali , ale wczoraj z Zagłębiem naprawdę grali fajną piłkę. Szybko , pomysłowo z dużą wymiennością pozycji. Taka grę chcę się oglądać. Jestem daleki od tego , by stawiać Widzew w walce o puchary , ale chodzi o sposób gry i jakiś pomysł.

Wczoraj Węgrzyn na meczu Legii gadał takie głupoty , ze aż zęby bolały. Legia nie grają niczego a i tak prowadziła , bo Skorupski sam sobie strzelił bramkę. Spora przewaga Górnika i w sumie powinni wygrać. Górnik wczoraj grał w piłkę zamiast tylko biegać i kopać rywali. Natomiast Legia była taka trochę w letargu. Przynajmniej takie odniosłem wrażenie.

Tak czy owak Widzew jest liderem i tak sobie myślę , ze fajnie by było gdyby w przyszłości wrócili do gry o puchary. Widzew , to zawsze będzie firma w naszym Kraju.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 17.09.2012, 08:12
Cytat:
Wczoraj Węgrzyn na meczu Legii gadał takie głupoty , ze aż zęby bolały. Legia nie grają niczego a i tak prowadziła , bo Skorupski sam sobie strzelił bramkę. Spora przewaga Górnika i w sumie powinni wygrać. Górnik wczoraj grał w piłkę zamiast tylko biegać i kopać rywali. Natomiast Legia była taka trochę w letargu. Przynajmniej takie odniosłem wrażenie.
Kibice innych klubów opowiadają o tym jak to Węgrzyn sprzyja Legii w swoich komentarzach, u nas z kolei kojarzony jest raczej niechętnie. On po prostu buja sobie w obłokach i opowiada o swoim kolorowym świecie który widzi - a że ma charakterystyczny i dosyć przyjemny głos i nie wchodzi w wielogodzinne monologi jak Murawski, to mu pozwalają bełkotać.
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.09.2012, 10:29
Widzew spuchnie, Legia spuchnie, reszta wtopi tu i tam i znowu mistrz bedzie cienki jak 3 zespol 40 ligi Burkina Faso

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.09.2012, 11:24
Z Furmana może być lepszy grajek jak z Łukasika imo.
..
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.09.2012, 11:29
Furman ma troche inne zadania niz Lukasik ale sie zgadzam. Miłek ma brać się za czyszczenie i rozgrywanie, juz teraz jest lepszy od Gola jesli chodzi o czytanie gry,rozgrywanie i nie wrzucanie balonów.Powinien jednak darować sobie stałe fragmenty gry. Furman ma więcej zadań ofensywnych, no i podobną bramkę strzelił już przeciwko Szwajcarom.
Za Skorzy pewnie by grał w młodej... Nie ma co się podpalać bo może być jak z Kucharczykiem
Widzew też ma fajnych młodych chłopaków, jak widać jak się chce to można. Nie wierze że w Wiśle nie ma jednego czy dwóch podobnych do Furmana czy Łukasika graczy, trzeba po prostu dać im pograć, pokazać że ma się do nich zaufanie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.09.2012, 12:03
Podobnych może i znajdziesz tylko że grać w piłkę nie potrafią.

Brameczka Furmana piękna, przyznaję z bólem serca że jak na swoje doświadczenie i wiek to chłopak robi naprawdę duże wrażenie. No cóż zasłużył to trzeba chwalić , niech wie że praca daje efekty, wyrzeczenia nie idą na marne.
BRAWO !!

U nas ciągnie się młody szrot za uszy...takiemu czemuś nie można przytakiwać. Jak by nie czarować to i tak boisko wszystko zweryfikuje więc lepiej nie marnować czasu i pieniędzy.
Juz pary takich jest którym daliśmy pograć i nic, skilla jak nie było tak nie ma a Garguła też łatwo ze składu wygryźć się nie da.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 17.09.2012, 12:11
Cytat:
Nie wierze że w Wiśle nie ma jednego czy dwóch podobnych do Furmana czy Łukasika graczy, trzeba po prostu dać im pograć, pokazać że ma się do nich zaufanie.
A ja wierzę. Są kluby w których szkolenie młodzieży jest z takich czy innych względem elementem polityki kadrowej (Legia, Lech, Zagłębie). W pozostałych wyprodukowanie młodego solidnego zawodnika, to kwestia szczęścia - Widzewowi się poszczęściło, ale też okoliczności dosyć wyjątkowe. Widzew jednak po pierwsze nie gra pod żadną presją, a i prawdopodobnie za chwile spuchnie, a po drugie Wisła musi grać w każdym meczu jako faworyt - takiego klubu nie da rady oprzeć na młodych chłopakach.

Poza tym nie wierzę z kolejnego powodu - Wisła już młodych próbowała wystawiać, typu Czekaj czy Brud, czy teraz Chrapek i Burliga (edit: 24-letni młody talent... heh). Skoro oni byli najlepsi z młodych, to co prezentuje reszta? Jak nie ma, to nie ma, młodzi piłkarze nie są królikami wyciąganymi z kapelusza. Skoro teraz w piłce juniorskiej nie wybijają się ponad przeciętność, to tym bardziej w seniorskiej tego nie zrobią - chyba, żeby liczyć na cud.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 17.09.2012 o godz. 12:18.
Legionista
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.09.2012, 13:02
Sartre napisał(a):Wyświetl post
(Legia, Lech, Zagłębie).

zapomniałeś o Lechii hehe

nie no na poważnie, to w Lechii też od kilku lat ( bodajże 5-6?) działa akademia. Właśnie przebija się z niej pierwszy wychowanek. 17letni Łazaj był w kadrze na Piast, niestety jeszcze się nie doczekał debiutu.
Ale w kwestii kilku następnych lat paru się powinno wybić, jak choćby Kugiel.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów